Evlilik

sorularim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
5
Puanlar
3
28 yaşıma geldim etrafımdaki birkaç bekardan biri kaldım. Halkın çoğunluğunun saygın bulduğu bi mesleğe sahibim çok şükür ekonomik özgürlüğüm var ama sanki geç kaldım gibi hissediyorum evliliğe. Sevgilimden geçen ay ayrıldım. Yeni biriyle tanışmaya şimdilik cesaretim yok. Diyelim ki tanıdım birini en erken 30umda evleneceğim anneliğe de çok geç kaldım. Bu his nasıl geçecek? Geç evlenen ablalarımdan tavsiye almak istiyorum

Son düzenleme:
30 zaten genç bir yaş. Anneliğe geç kaldım denecek yaş da değil 30. Böyle aceleyle hareket ederseniz mutsuz olursunuz zaten. 20lerinde gençlerin bu konularını okudukça hayret ediyorum. Bizim kuşakta (80lilerdenim) 30 larda evlenmek normaldi. Erken evliliğe daha çok yazık diye bakılırdı. Şimdi bakıyorum 20lerinde kızlar evde kaldık 30 yaş anneliğe geç falan diyorlar.
Hayret ediyorum. Evlenmek için evlenip mutlu olan görmedim ben.

Düşüncelerin baştan aşağı hatalı

terapi alırsan belki çözersin

Yanlış bir evliliktense geç evlilik daha iyi. Ben 25te evlendim şu an 31 yaşındayım ve boşandım. Keşke diyorum yanlış evlilik yapmaktansa şu an bekar olsaydım. O yüzden hayırlısını iste. Yaşımız daha genç ben bile ümidi kaybetmedim daha 28 yaşındasın genceciksin. Benimde en büyük hayalim anne olmak ve doğru kişiyle olacağına eminim

tıbbi olarak geçliği kastetmiştim annelik konusunda. Yani her geçen yıl biyolojik olarak daha dezavantajlı bebekler dünyaya getirme ihtimalimiz artıyor sonuçta.

25'te atandım, 30'da evlendim, 33'te anne oldum. Hiçbir şeye geç kalmadım. Sağlam adımlarla ilerliyorum. Herkesin zamanı kendine. Kendinizi başkalarıyla kıyaslamak stresten başla bir şey getirmez.

Neye geç kaldın 28 yaşında daha çok gençsin bu arada artık kadınlar 35 40 yaşında evleniyor. Böyle düşünüp ilk gördüğün adama koca diye atlama sakın hatta karşına adam gibi bir adam çıkmazsa hiç evlenme daha iyi burada her gün karnında bebeğiyle çaresiz kaç kadının hikayesini okuyoruz. Sana kocalık yapamayacak bebeğine babalık yapamayacak düzgün birini bulmazsan hiç evlenme hiç bir şey için de geç değil yaşın çok küçük.

tıbbi olarak geçliği kastetmiştim annelik konusunda. Yani her geçen yıl biyolojik olarak daha dezavantajlı bebekler dünyaya getirme ihtimalimiz artıyor sonuçta.
Bu çok çarpık bir bakış açısı. Burayı biraz takip edin 20'lerinde birçok kadın tüp bebek tedavisi görüyor, düşük yapıyor, anomalili çocuk sahibi oluyor. 40'larında ise anne olan birçok kadın var. Ağzınızdan çıkanlar kaderiniz olur. Gençsiniz, 10 yıl sonra da genç olacaksınız.

ay saçmalamayın lütfen ya 25-35 arası zaten normal olan dönem. 29da evlendim 32de doğurdum. Hiç bir zaman da bana geç gebelik denmedi. 40+ yaş için deniyor. 40 yaş üstü gebelikte geçerli bu dediğiniz. 30-40 arasında korkunç büyük farklar yok

tabiki zaten gördüklerime atlamayıp red flagler çoğaldıkça kestirip attığım için şu an bekarım ve bu soruyu sorma gereksinimi duydum

Yaş olarak sizden küçük veya bu konuda tecrübesiz olduğum için doğru düşünmemiş olabilirim ama bu sizin bana “saçmalamayın ya” gibi bi üslupta yaklaşmanızı gerektirmiyor. Zaten bu konuyu açma amacım burda kendimden daha yetkin tecrübeli gördüğüm insanların yorumlarını okumak. Yine de teşekkür ederim

30’dan önce evlenmek hata. Düşünce tarzınızı hiç anlayamadım. Küçük bir yerde dünyaya gelip doğduğu yerden hiç ayrılmamış birisine benziyorsunuz. Sanırım çevre baskısı altındasınız ama umursamamayı öğrenin bence.

Evliliğe en az iki sene diyorum. Annelik için ise daha vaktin var kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman yaparsın bebek. Doğru kişi ile hiçbir şey için geç olmaz merak etme.

Neden ve nasıl genelleme yaptınız böyle anlamadım ama basbayağı büyük şehirde doğup büyüyüp şu an da akademik alanda ilerleyen bi kadınım. Haklı olduğunuz tek kısım çevre baskısı olabilir.

Ben size göre geç evlenmedim ama neden kendinizi kıyaslıyorsunuz insanlarla bu kadar? Kötü bir evliliktense geç evlenmek daha iyi. Evlilik işi nasip kısmet işi. Zaten evde kaldım diye önüne ilk çıkanla evlenende en fazla bir sene sonra kafasını duvarlara vuruyor. Sevgilinizden geçen ay ayrılmışsınız tabikide yeni biriyle tanışma cesareti gösteremeyebilirsiniz bu dönemde. Ne aceleniz var ki? Ne kadar sürdü bilemem ama ayrılık sonrası kişisel olarak zaman tanınmalı zaten. Anneliğe de geç kalınmışlık yok. 30 yaş asla geç değil tıbbi olarakta normal olarakta. Risk zamanı 40 ve üstü. Onlar bile isteyince çatır çatır doğuruyor zaten. Ayrıca şuan 28 yaşındasınız yaşım geçti demek için delirmiş olmanız lazım. Bu günlerinizin tadını çıkarın. Her ne kadar müthiş güzel duygular olsa da anne olduktan sonra mumla ararsınız bugünkü konforunuzu. İnanın ki dışardan gözüktüğü kadar kolay değil. Erken anne oldum asla pişman değilim oğluma aşığım ama annelik kadını her şekilde değiştiriyor ve doğumhane kapısından çıktığınızda asla bir daha eski siz olamıyorsunuz bu bir gerçek.

20li yaşlarının başlarında evlenen iki arkadaşımda boşandım. Yani kaç yaşında evlendiğinizin bi önemi yok, doğru kişiyle doğru evlilik yapmanız önemli.

28 yaşında evde kaldım diye üzülen köylüdür.
Bakın bi etrafınıza 40 yaş altı kariyerli kadınlar kaç yaşında evlenmiş ortalama

`