• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik

3 bin TL çokmuş gerçekten. Yalniz onun içinde biraz piyasa yapmış öğretmen olmak lazım.
Yok onlar istese sadece neyse, hepsi istiyorlar 2500 3000 arası. Daha da komiği sanki okulmuş gibi 60 dakika değil 40 dakika vermek istiyorlar ders. Yani iş bulamadım yok şu yok bu herkes için geçerli değil kuzum. Açım yazıyor burada üye. Daha düşüğe temizliğe çağırsan gelmez.yarı fiyatına özel ders istesen, yok diyorlar . E hani parasızdın?Bizim kolejde öğretmenler memnundu valla. Özel ders veriyorlardı devletten çok çok fazla idi gelirleri. Memurluk bekleyip 35 40 yaşına dek boş oturmaktan kat kat mantıklı.

Evlenmeyi çok istiyorum düzgün biriyle.Üniverite mezunuyum 32 yaşındayım.Atanamadım ne yazık ki.Ailem de ne atandın ne evlendin diye baskılıyor aile bireylerinden zorbalayanlardan biri de eğitimci biri hemşire.Senelerdir kpss çalışmaktan bıktım artık kitap görmek dahi midemi bulandırıyor ama anlatamıyorum bunu kimseye.Şu an evlenmek isteyen de atanmış istiyor.Çıkmazdayım bana yardımcı olur musunuz? Dua edin fikir verin hepsine kabulüm.Teşekkürler.
Calisiyor musunuz herhangi bir işte

30-35 yaşına kadar evde oturup atanmayı bekleyen insanlara hayret ediyorum. Evde oturacağıma ne iş olsa yaparım moduna girerdim ben muhtemelen çünkü bu yaşlar para kazanmadan evde oturup beklenecek yaşlar değil ki
Büyük şehirlerde mağaza müdürleri 70 75 bin alıyor. Öğretmen maaşı neredeyse. Evde KPSS bekleyene yıllarca , ben de şaşıyorum. Bir yerden başlamak lazım hayata. Satış danışmanlığı yapacaksın ki zamanla müdür olasın mesela. Kolejlerde dershaneler de az ücrete çalışasın ki çevre yapasın, özel ders imkanı sağlayasın kendine.

Büyük şehirlerde mağaza müdürleri 70 75 bin alıyor. Öğretmen maaşı neredeyse. Evde KPSS bekleyene yıllarca , ben de şaşıyorum. Bir yerden başlamak lazım hayata. Satış danışmanlığı yapacaksın ki zamanla müdür olasın mesela. Kolejlerde dershaneler de az ücrete çalışasın ki çevre yapasın, özel ders imkanı sağlayasın kendine.
Evet bir şekilde başlamak ilerlemek gerekiyor. 0 kazançtan daha iyidir her kazanç. Yıllarca olmuyorsa olmuyor belli ki. Okumayı sevmiyorum , diğer işlerde sömürülüyorum diyerek yıllarını evde oturarak heba edecek.

Evet bir şekilde başlamak ilerlemek gerekiyor. 0 kazançtan daha iyidir her kazanç. Yıllarca olmuyorsa olmuyor belli ki. Okumayı sevmiyorum , diğer işlerde sömürülüyorum diyerek yıllarını evde oturarak heba edecek.
Sigorta işlerdi hiç yoktan. Geçenki konuya da yazdım. Ev kadınlığı bizim dönemimizle bitti. Hayat çok pahalı artık. Erkekler de eşitini arıyor bu yüzden. Evde oturup kpss bu yıl da olmadı diyen eş istemezler zannımca.

Herkese cevaplar için çok teşekkür ederim

Amin teşekkür ederim

Ya ben okumayı sevmiyorum yüksek lisans düşündüm sınavı geçemedim.Tekrar denemedim şu an bir işte çalışmıyorum.
Kısaca tembelim de yazabilirmişsiniz aslında.

Özel sektör öğretmenler için evet genelde zorlayıcı ancak bu ilk yıllar için geçerli. Sonrasında kendini kanıtlayan, çalışkan, azimli insanlar öyle üç kuruşa çalışmıyorlar. Ama sizde o azim de yok gibi.

Kısaca tembelim de yazabilirmişsiniz aslında.

Özel sektör öğretmenler için evet genelde zorlayıcı ancak bu ilk yıllar için geçerli. Sonrasında kendini kanıtlayan, çalışkan, azimli insanlar öyle üç kuruşa çalışmıyorlar. Ama sizde o azim de yok gibi.
Çabaladım defalarca tembellik değil bu.

Çabaladım defalarca tembellik değil bu.
Sebat etmiyorsunuz o zaman. Ya da kendinizi gösteremiyorsunuz.

Ama bu devirde çalışmayan kadınla evlenmek isteyen erkek sayısı çok az. Tek maaşla ev geçindirmek, aile kurmak çok mümkün değil.

Seneleri ne kadar rahat harcıyorlar. O gençlik o kadar kıymetli ki oysa. Hastalık yoksa aile de bakıma muhtaç ebeveyn yoksa, bir gencin başka ne işi var? Ya okuyacak ya da iş hayatına girip basamakları tırmanacak. Bahanelerle okumuş ev kızı olmuş haberi yok.

Seneleri ne kadar rahat harcıyorlar. O gençlik o kadar kıymetli ki oysa. Hastalık yoksa aile de bakıma muhtaç ebeveyn yoksa, bir gencin başka ne işi var? Ya okuyacak ya da iş hayatına girip basamakları tırmanacak. Bahanelerle okumuş ev kızı olmuş haberi yok.
Ayrıca bir işte çalışıp bir yandan Kpss'ye hazırlanıp atanan çok insan var. Herkes eve kapanmıyor yani bu sınav için.

Özel sektörü de denedim başka şehirlerde verdikleri maaş ev tutmaya yetmiyor ne kadar enerji verilebilir bilemedim.
Zaten aile evindesin, ev geçindirme derdin yok, yorucu ve görece az maaşlı da olsa tecrübe kazanma, sosyalleşme, elinde harçlık olması gibi bakabilirsin, evde olunca bunların hiçbiri olmuyor. Her şeye bir bahane.
Senelerce özel okullarda çalıştım, bazen çok yoruldum ve emeğimin karşılığını tam alamadım, bazen çok iyi koşullarda çalıştım, sosyal hayatım da yine güzeldi, giyinip evden çıkmak bile insana iyi geliyor, kimse de atanma baskısı yapmadı ama sağlıklı ve genç halimle evde patates gibi dursaydım bana da akıl vermeye kalkışanlar olurdu. Ben şehrimde kalmak istediğimden hiç düşünmedim Kpss, soranlar olunca da bunu söylüyordum.
Benim koşullarımda çalışıp, bi yandan Kpss kasıp atanan bi sürü arkadaşım oldu.
Evden çık, emek verip çalış, insanlarla tanış, bağlantıların oluşsun, seviyorsan sanat sepet kurslarına git, spor yap. Ne söylemesini istiyorsun ki?

Konu sahibi 10 yıl boyunca asgari ücretle çalışsan yaklaşık 800000 tl maaş almış olacaktın. Bu aldığın maaşları hiç harcamayıp altına yatırsan 15-17 milyon arası bir birikimin olacaktı. Ekstra olarak 3600 gün sigorta primin yatmış, sosyal çevren oluşmuş belki hayatının aşkıyla karşılaşmış olacaktın. Şimdi ne var elinde? Sıfır…

Bunu buraya asgari ücretle çalışmayı küçümseyip yıllarını kpss peşinde heba edenler (etmeyi düşünenler) için yazdım.

Konu sahibi 10 yıl boyunca asgari ücretle çalışsan yaklaşık 800000 tl maaş almış olacaktın. Bu aldığın maaşları hiç harcamayıp altına yatırsan 15-17 milyon arası bir birikimin olacaktı. Ekstra olarak 3600 gün sigorta primin yatmış, sosyal çevren oluşmuş belki hayatının aşkıyla karşılaşmış olacaktın. Şimdi ne var elinde? Sıfır…

Bunu buraya asgari ücretle çalışmayı küçümseyip yıllarını kpss peşinde heba edenler (etmeyi düşünenler) için yazdım.

Çok haklı.
Aile evinde yaşarken ne masrafın olacak ki ? Hepsini birikim yapmayıp çatır çatır giyimine kuşamına eğlenmene sosyalleşmene harcasaydın ruh halin bile başka olacaktı, şu umutsuz hava dağılacaktı, kendine güvenin gelecekti.

Ben 3 sene falan atanamadım. Baktım olacak gibi değil, psikoloji falan kalmadı, kalktım İstanbul'a taşınıp özel okullarda dershanelerde çalışmaya başladım. İlk sene kenar mahallede bi dershanede, sonra kurumsal bi kolejde senelerce çalıştım. Yıllar sonra hadi tekrar deneyeyim dedim, ama kafam rahat, olmazsa canı cehenneme modundayım ya, oldu bu sefer.

Bi şeyi olmazsa olmaz derecesinde saplantı haline getirince , alternatif üretmeyince o iş olmuyor.
Kendini motive etmelisin. Gencim taşı sıksam suyunu çıkartırım demelisin.
Evet özel okullarda şartlar kötü ama hiçbiri evde amaçsız ve umutsuz oturmaktan daha kötü olamaz.
Yaşadım, kafayı kırıyordum az daha.

Şu yazdıklarının yarısını bile elde etse müthiş bi olay olurdu. Dediğin gibi, şimdi ne var? Hiç.

Evliligi hayatinizin kurtulusu olarak gormeye baslamissiniz, bence o hayattan kendi cabanizla kurtulun. Yani bircok insan kendi okudugu meslegi yapmiyor zaten ki bende oyleyim. Bu surece kadar farkli bir is sektorunde calissaydiniz keske is hayatinin cok farkli kapilari oluyor.hem sosyallesirdiniz hem paranizi kazanirdiniz. Ama yine yapabilirsiniz farkli bir iş sektörünune yonelmelisiniz

Şu yazdıklarının yarısını bile elde etse müthiş bi olay olurdu. Dediğin gibi, şimdi ne var? Hiç.
Aynen öyle. Ailenin de maddiyatı iyiyse hele miss. Maaşından beklentileri de çok az olurdu. Ayda 35 bin alsa, 15 inin 5 binini cafeler de harcasa 5 binlik kozmetik alsa en iyileri birikir 5 binlik dr kıyafet alsa her ay harika bir dolabı olur. 5 bin de extralar harcasa 15 bin kalıyor. Al altın at köşeye hiç yatırım okuryazarlığın yoksa bile . Evlenmek de istiyor. E dikkat çekmek için iyi giyim iyi makyaj saç lazım fresh bir görünüm lazım, çevre lazım. En düşük maaşın artıları , evde boş boş kpss beklemekten yüz kat iyi. Bizim kolejde bu şekilde öğretmen çoktu. Maddiyatı iyi ailelerdendiler. Çevreleri oldu, saygınlıkları oldu hepsi de iyi eş buldular eninde sonunda. Konu sahibi bunları nasıl bilmiyor anlamadım.

Evlenmeyi çok istiyorum düzgün biriyle.Üniverite mezunuyum 32 yaşındayım.Atanamadım ne yazık ki.Ailem de ne atandın ne evlendin diye baskılıyor aile bireylerinden zorbalayanlardan biri de eğitimci biri hemşire.Senelerdir kpss çalışmaktan bıktım artık kitap görmek dahi midemi bulandırıyor ama anlatamıyorum bunu kimseye.Şu an evlenmek isteyen de atanmış istiyor.Çıkmazdayım bana yardımcı olur musunuz? Dua edin fikir verin hepsine kabulüm.Teşekkürler.
Atanmışla evlenmek isteyenden zaten uzak dur bu bir
İkincisi bunca yıl atanmamışsan artık başka şeyler denemelisin
32 yaşında evde olmaya bir bahane olamaz, bir yerden hayata başlamalısın ama başlayacağın nokta evlilik olmamalı. 30 sene özel sektörde çalıştım ve emekli oldum, illa devlet olacak diye bir şart yok, tüm hayatımı özel sektörde çalışırken kurdum her şeyim de oldu bırakın bu kpss takıntılarını artık

Back
X