• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik

seneler derken kaç senedir kpss deniyorsunuz? daha önce çalışma deneyiminiz var mı? ben de 2-3 sene yurtdışı diye uğraştım, iş aradım, olmadı tekrar mastera başladım şimdi çok şükür işim gücüm oturdu yurtdışında, istediğim yerdeyim. keşke o 2-3 seneyi evde kaybetmeseydim diyorum, harekette bereket var inanın. evde sırf ders çalışarak ki uzun yıllar geçmişse birşeyleri farklı yapma zamanınız gelmiş demektir. kpss den başka yollar da olmalı.

Evlenmeyi çok istiyorum düzgün biriyle.Üniverite mezunuyum 32 yaşındayım.Atanamadım ne yazık ki.Ailem de ne atandın ne evlendin diye baskılıyor aile bireylerinden zorbalayanlardan biri de eğitimci biri hemşire.Senelerdir kpss çalışmaktan bıktım artık kitap görmek dahi midemi bulandırıyor ama anlatamıyorum bunu kimseye.Şu an evlenmek isteyen de atanmış istiyor.Çıkmazdayım bana yardımcı olur musunuz? Dua edin fikir verin hepsine kabulüm.Teşekkürler.
Herkese cevaplar için çok teşekkür ederim
Bazen evlenmemek daha hayırlı. Bende şu an KPSS çalışıyorum atanmak için evlendim ama boşanıyorum. Çok zor günler yaşadım. Yani baktığında aynı noktadayız ama senin kalbin kırılmadı öyle düşün :) umarım bu sene atanır ve çok mutlu olacağın biriyle evlenirsin. Hayatın daha çok başındayız. Her şey bizim elimizde
Amin teşekkür ederim.

Evlenmeyi çok istiyorum düzgün biriyle.Üniverite mezunuyum 32 yaşındayım.Atanamadım ne yazık ki.Ailem de ne atandın ne evlendin diye baskılıyor aile bireylerinden zorbalayanlardan biri de eğitimci biri hemşire.Senelerdir kpss çalışmaktan bıktım artık kitap görmek dahi midemi bulandırıyor ama anlatamıyorum bunu kimseye.Şu an evlenmek isteyen de atanmış istiyor.Çıkmazdayım bana yardımcı olur musunuz? Dua edin fikir verin hepsine kabulüm.Teşekkürler.
Bazen evlenmemek daha hayırlı. Bende şu an KPSS çalışıyorum atanmak için evlendim ama boşanıyorum. Çok zor günler yaşadım. Yani baktığında aynı noktadayız ama senin kalbin kırılmadı öyle düşün :) umarım bu sene atanır ve çok mutlu olacağın biriyle evlenirsin. Hayatın daha çok başındayız. Her şey bizim elimizde
Amin teşekkür ederim
Şuan çalışıyor musun? Senelerdir kpssye çalışmak dışında yükseklisans, farklı bir alanda eğitim almak gibi seçeneklerin olmuştur. Olayda iki seçenek yok biri evlenmek diğeri atanmak değildir.
Ya ben okumayı sevmiyorum yüksek lisans düşündüm sınavı geçemedim.Tekrar denemedim şu an bir işte çalışmıyorum.

Herkes atanmak ve devlet memuru olmak zorunda değil. Olmuyorsa özel sektörde çalışın, kendi alanınızda iş bulamıyorsanız farklı alanlarda kendinizi geliştirip iş bakın.
İş hayatı demek sosyallik, ortam ve para demek. Bunlar gelince zaten evleneceğin kişi de çıkar hayatına. Evde bekleyerek zor bu işler.
Bilmiyorum siz hiç çalıştınız mı ama KPSS diyerek yıllarını harcayan, hiç çalışmayan insanları ben asla anlamıyorum. Olmuyorsa zorlamaya gerek yok.
Özel sektör hep sömürdü ne yazık ki.

Atanmaktan başka çalışma olanağınız yok mu?
Bir iki sene denersin ama yıllarca sınava hazırlanma mantığını anlamıyorum. Onun yerine başka şeyler denense, hayatınız bir yön alsa, belki karşınıza da insanlar çıkardı, daha farklı düşünürdünüz.
Özeli de denedim sömürdüler ne yazık ki.Devamsızlığı da olmuyor özelin öğretmen için ben öyle düşünüyorum ömür boyu mesela üç harfli marketlerde çalışamam.

Bu özel sektör bu kadar öcü mü? Neden herkes atanma peşinde anlamıyorum. Milletin lafını çekeceğime enerjimi bir işe verir ve çalışırım.
Özel sektörü de denedim başka şehirlerde verdikleri maaş ev tutmaya yetmiyor ne kadar enerji verilebilir bilemedim.

Amin teşekkür ederim

Ya ben okumayı sevmiyorum yüksek lisans düşündüm sınavı geçemedim.Tekrar denemedim şu an bir işte çalışmıyorum.

O zaman evde aile içinde göze batmanız çok normal. Eskidendi o kız çocuğu okumasın evlenmesin ama ailesi ona baksın olayı. Şimdi okuma şansı, işe girip para kazanma şansı varken evde durması haliyle göze batar.

Ek olarak okumayı sevmiyorsun ama atanırsan kendini nasıl geliştireceksin, müfredatı sürekli çalışman yeniliklere açık olman gerekir. Bir kere atandım hop dersi geçiştirdim ile olmaz, öğretmenler soru çözüp not hazırlıyorlar dersleri için. Eğitimlere katılıyorlar.

Sonuç olarak bir şey yapman gerekir kendin için. Evdekilerin tepki göstermesi normal.

Özel sektörü de denedim başka şehirlerde verdikleri maaş ev tutmaya yetmiyor ne kadar enerji verilebilir bilemedim.
Evde oturup, evdekilerin ağız kokusunu çekmekten iyidir diye düşündüm ben de. Neyse, benim için bir önemi yok, hayat sizin.

Özel sektör hep sömürdü ne yazık ki.
Ee ne yapalım o zaman, sömürü diyerek çalışmayıp hepimiz atanana kadar KPSS mi çalışalım? Bu kafadan çıkmanız lazım. Çok daha erkenden bu kafadan çıkmalıydınız. Öğretmen olduğunuzu varsayıyorum, baktınız 2-3 sene atanamadınız gerekirse iş alanı daha geniş bir bölüm okuyabilirdiniz, düz memurluk için tercihler yapabilirdiniz. Baktınız hiçbirini yapamıyorsunuz "demek ki kapasitem buna yeterli değil, bir yerden çalışmaya başlamam lazım" demeliydiniz. Kusura bakmayın ama bende evladımı yetiştirip okutsam ve o hala ayaklarının üzerinde duramasa çok üzülürdüm ayakları üzerinde duracak bir evlat yetiştiremedim diye. Marketler, fabrikalar iş bulamamış, atanamamış üniversite mezunlarıyla dolu ve sırf ailelerinin, eşlerinin ellerine bakmayıp maddi özgürlükleri olsun diye çalışıorlar.
Kusura bakmayın sizin gibi düşünen üniversite mezunu biriyle bir erkek olarak evlenmek istemezdim. Hayat zor, geçim zor, iki kişi çalışmadan evlilik yürümüyor, eve bakılamıyor. Eş olarak bir destekçi bekliyor artık erkeklerde haklı olarak.

Arkadaşa katılıyorum , ben de hemen atandım 2 sene sonra evlendim ama çok üzülerek boşandım 31 yaşındayım, baktığın zaman herşey kötü gitti yani. Atandığım yerdeki biriyle evlenip boşandım. Atanmasam onu tanımayacaktım. Hayır şer Allah bilir. Şimdi insanların maaşlı gelin istemesi iğrenç bişey buarada o insanlardan uzak dur.

Sömürü derken finansal açıdan mı yoksa iş yükü açısından mı? Her iş zordur, memur olanlarında konularını okuduk burada, mobinge uğrayanlar, dışlananlar.. Sadece özel sektörde yok sömürü.

Mesleğinizi bilmiyorum ama senelerdir olmuyorsa olmuyordur, hadi 1-2 sene evden sadece ona çalıştınız ama yıllardır evde sadece KPSS çalışmak hayat anlamında büyük eksiklik bence, ayrıca herkes memur olacak diye bir kaide yok ki, kimi duysam KPSS' ye hazırlanıyor mühendisi, hemşiresi, muhasebecisi ne bileyim herkes memur olacaksa diğer işleri kimler yapacak.

Millete ne yaa.Zorlayip baskı kuruyorlar diye evlilik düşünmeyin.Bazen herşeyin hayırlısı en doğrusu.

Öğretmenler için özel sektör bir nevi kölelik...maaşlar genelde asgari ücret veya bir tık üstü, çalışma saatleri uzun vs vs. Haa 32 yaşına kadar evde beklemekten iyidir, orası ayrı tabii
Özel ders verilebilen branşlar çok yüksek gelir elde ediyorlar. Sınavlar için , çocuğu olan hepimizin eli mahkum öğretmenlere. Saati 3000.

Başka iş bakabilirsiniz umudunuzu kestiyseniz atanmaktan. Branşınız ne ona göre tahmin edilir. Artık öğretmen atamaları çok azalacak çünkü doğum oranı düşük ve çocuk da yok haliyle ihtiyaç azalmış geçen haberde gördüm. Başka iş bakın ya da iş kurun. Pazarcılık bile mantıklı şu devirde

Ee kendiniz de memur koca bakiyorsunuz demek ki yoksa niye evlenmek isteyenler atanmis istesin kendi memur olmasa. 🙄 Goruculu, mantikli evliliklerde işler boyle yuruyor tabi ki

Özel ders verilebilen branşlar çok yüksek gelir elde ediyorlar. Sınavlar için , çocuğu olan hepimizin eli mahkum öğretmenlere. Saati 3000.
3 bin TL çokmuş gerçekten. Yalniz onun içinde biraz piyasa yapmış öğretmen olmak lazım.

İyi bir meslek ve kazanç iyi bir evliliğin garantisi değil ama evlensenizde evlenmesenizde ömür boyu sizi tatmin eden ve ekonomik özgürlüğünüzü verecek şey işiniz. Burada sistemde bir tıkanıklık var memuriyet olarak alım az ve yığılma fazla .özel sektörde tamamen sizin sabır ve istikrarınıza bağlı az gelire ćok performans gerektiriyor. Allah yardımcınız olsun belki bir anda iki ışık birden yanar sizin için hem iş hem eş olarak .ama bana kalırsa gerçekten hayat arkadaşı istiyorsanız evlenin yoksa toplum baskısı için yapılan bir evlilik çekilecek dert değil. ALLAH gönlünüze göre versin

Back
X