• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik

Hudalfa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
6
Puanlar
1
Evlenmeyi çok istiyorum düzgün biriyle.Üniverite mezunuyum 32 yaşındayım.Atanamadım ne yazık ki.Ailem de ne atandın ne evlendin diye baskılıyor aile bireylerinden zorbalayanlardan biri de eğitimci biri hemşire.Senelerdir kpss çalışmaktan bıktım artık kitap görmek dahi midemi bulandırıyor ama anlatamıyorum bunu kimseye.Şu an evlenmek isteyen de atanmış istiyor.Çıkmazdayım bana yardımcı olur musunuz? Dua edin fikir verin hepsine kabulüm.Teşekkürler.

Bazen evlenmemek daha hayırlı. Bende şu an KPSS çalışıyorum atanmak için evlendim ama boşanıyorum. Çok zor günler yaşadım. Yani baktığında aynı noktadayız ama senin kalbin kırılmadı öyle düşün :) umarım bu sene atanır ve çok mutlu olacağın biriyle evlenirsin. Hayatın daha çok başındayız. Her şey bizim elimizde

Evlenmeyi çok istiyorum düzgün biriyle.Üniverite mezunuyum 32 yaşındayım.Atanamadım ne yazık ki.Ailem de ne atandın ne evlendin diye baskılıyor aile bireylerinden zorbalayanlardan biri de eğitimci biri hemşire.Senelerdir kpss çalışmaktan bıktım artık kitap görmek dahi midemi bulandırıyor ama anlatamıyorum bunu kimseye.Şu an evlenmek isteyen de atanmış istiyor.Çıkmazdayım bana yardımcı olur musunuz? Dua edin fikir verin hepsine kabulüm.Teşekkürler.

Şuan çalışıyor musun? Senelerdir kpssye çalışmak dışında yükseklisans, farklı bir alanda eğitim almak gibi seçeneklerin olmuştur. Olayda iki seçenek yok biri evlenmek diğeri atanmak değildir.

Herkes atanmak ve devlet memuru olmak zorunda değil. Olmuyorsa özel sektörde çalışın, kendi alanınızda iş bulamıyorsanız farklı alanlarda kendinizi geliştirip iş bakın.
İş hayatı demek sosyallik, ortam ve para demek. Bunlar gelince zaten evleneceğin kişi de çıkar hayatına. Evde bekleyerek zor bu işler.
Bilmiyorum siz hiç çalıştınız mı ama KPSS diyerek yıllarını harcayan, hiç çalışmayan insanları ben asla anlamıyorum. Olmuyorsa zorlamaya gerek yok.

Atanmaktan başka çalışma olanağınız yok mu?
Bir iki sene denersin ama yıllarca sınava hazırlanma mantığını anlamıyorum. Onun yerine başka şeyler denense, hayatınız bir yön alsa, belki karşınıza da insanlar çıkardı, daha farklı düşünürdünüz.

Son düzenleme:
Madem kpss olmadı. Özel sektörde çalışmayı neden seçenek olarak düşünmüyorsunuz. İnsanlar ya devlet memuru olacak ya da evlenecek diye şart yok sonuçta. 1 sene degil 2 sene değil yaşınızı düşünürsek yıllardır deniyorsunuz.

Birde şu var 23te mezun olmuş 32 ye kadar sınava hazırlanıyorum diye hayatını yaşamayı erteleyen biriyle aklı başında adam evlenmek istemez. Böyle erkekler var, böyle kadınlar var. Hobi mobi kurs murs bahsetmiyorum, gerçek hayata karışıp iş yapmaktan bahsediyorum.

Kırsal bir yerde değilseniz, köyde anne baba yanında yaşamak zorunda kalmış biri değilseniz bir şey yapmanız gerekirdi. Kırsal yer olur, köy yeri olur ben kabul ediyorum kadının çalışamamasını. İşe girse iş yoktur, iş bulsa bile merkeze gitmesi zor kadın başına.

Ama evinin dibinde üç harfli market varken bu markette part time bile çalışma şansı varken yıllarca evde durmayı garipsiyorum.

Merhaba,

Herşey kısmet tabi rabbim iki cihanda mutlu olabileceğiniz insanı nasip etsin. Evdekilerin baskısı ile bunalıp hatalı tercihlerden allah korusun....

Nasibinizde evlilik var ise oturdugunuz yerden sizi bulabilir elbet ama nasibi de aramakta lazım. kurslar geziler hobiler sosyalleşirken daha fazla insan tanıma sansımız oluyor. İleri yaşlarda ki çevremizin dinamiği ile lise üniversite çağlarının dinamiği aynı olmuyor git gide sığlasıyoruz...

Eğer yüksek lisans yapmadıysanız yüksek lisans yapın belki birilerini tanıma fırsatınız olur. Ne mezunusunuz bilmiyorum ama çalışırsanız yeni birileri tanıma şansı veya bi arkadaşım var sizi tanıştırayım diyenlerin sayısı artacaktır.

Bu arada kpss yi kesinlikle bırakmayın insallah atanırsınız. Maddi gücünüzün olması bence cok iyi. Artık devir cok farklılaştı Erkekler daha bencil ne yazıkki. Güçlü kadın güçlü evlilik şansı daha yüksek oluyor. Bahtınız açık olsun. Moralinizi bozmayın.

Bu özel sektör bu kadar öcü mü? Neden herkes atanma peşinde anlamıyorum. Milletin lafını çekeceğime enerjimi bir işe verir ve çalışırım.
Öğretmenler için özel sektör bir nevi kölelik...maaşlar genelde asgari ücret veya bir tık üstü, çalışma saatleri uzun vs vs. Haa 32 yaşına kadar evde beklemekten iyidir, orası ayrı tabii

10 senedir kpss çalışıyor olmayı bu sebeple de hayata ara verip evliliği ertelemeyi mantıklı bulmadım. Bölümünüzde atama sayısı az olabilir. Bölüm şartı olmayan alımlara bakabilirdiniz.

Öğretmenler için özel sektör bir nevi kölelik...maaşlar genelde asgari ücret veya bir tık üstü, çalışma saatleri uzun vs vs. Haa 32 yaşına kadar evde beklemekten iyidir, orası ayrı tabii
Asgariden bile düşük maaşlar var.

Sigorta girişi falan yoktur büyük ihtimalle, eee 32 yaşında hiç çalışmamışsa bu yaştan sonra çok zor. Evlenmeyi düşünüyor ama karşısına nasıl bir insan çıkacak belli değil. Aile evinde de bu yaşa kadar çalışmamış bir insanın göze batması çok normal. Vallahi üç harfli marketler öğretmenler ve üniversite mezunu gençlerle dolu, malesef artık üniversite de yeterli gelmiyor 🙁

İnsan çabalar ya diyetisyenim bizim bölüm en zor atanan bölümlerden biri ben atandım hem de ailemden para almak zoruma gittiği için haftada 2 gün lcwde çalıştım hep kapanıştım 1de mesai başlardı ben sabah kütüphaneye gider kafeye gider ders çalışır işe öyle giderdim 1.5 saat mola olurdu hızlıca yemek yer test çözerdim. 9 sene kpss çalışan bıraksın artık demek ki algısında problem var. İnsan gider katip olur polis olur itiraf et kendine tembelliğini. Kimse evde 30 yaşını geçmiş ev kızı istemez. Evlenmek istesen sevgilin var mı?

Sigorta girişi falan yoktur büyük ihtimalle, eee 32 yaşında hiç çalışmamışsa bu yaştan sonra çok zor. Evlenmeyi düşünüyor ama karşısına nasıl bir insan çıkacak belli değil. Aile evinde de bu yaşa kadar çalışmamış bir insanın göze batması çok normal. Vallahi üç harfli marketler öğretmenler ve üniversite mezunu gençlerle dolu, malesef artık üniversite de yeterli gelmiyor 🙁
Konu sahibinin hikayesini tam olarak bilmiyoruz ama o yaşa kadar herhangi bir çalışma hayatı olmamış, evde olan çocuk göze batar bir yerden sonra evet. En azından evlensin, yuvasını kursun der aileler genel olarak.

Konu sahibinin hikayesini tam olarak bilmiyoruz ama o yaşa kadar herhangi bir çalışma hayatı olmamış, evde olan çocuk göze batar bir yerden sonra evet. En azından evlensin, yuvasını kursun der aileler genel olarak.
Vallahi ben de çocuklarım için kendimi yırtıyorum ama gelecek için de bir o kadar umutsuzum. Allah sonumuzu hayır etsin 🙁

Back
X