merhaba bende aranıza yeni katıldım.ben gelincik8787 arkadaşımızın yazdıklarına yorum yazmak istedim çünkü bende aynı şeyleri yaşadım ama allaha çok şükür kaynanamdan uzaktayım da senin yaşadıklarını ben yılda 2 defa yaşıyorum. benimde kaynanamla ailem aynı ilçede yaşıyorlar.ben eşimle başka bir şehirde yaşiyoruz. aile ziyaretlerine gittiğimizde hep 20 gün kalıyoruz.14 gün kaynamda 4gün annemde ve 1 gün geliş birgün gidiş toplam 20 oluyor. ilk başta bende çok karşı çıkıyordum ama artık pes etttim.odun laftan ne anlasın.eşim annemde bir gün kalıyor,ben onun ailesinde 14 gün kalıyorum.birde benim çocuğum var.1 yıl 3 aylık evliyim 4 aylık oğlum var.annemin dediği gibi sabır bedava sadece sabredecen.eğer kocanla birbirinizi seviyorsanız herşey yoluna girer ne annenin lafıyla ne de kaynanın lafıyla evliliğini bozmaya kalkma.eğer çocuk istiyosanızda yap bir çocuk gör bak herşey nasıl düzene giriyor.benim oğlum doğduktan sonra eşim çok değişti artık evine karısına çocuğuna düşkünlüğü arttı.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
-
Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Kadınlar Kulübü'ne ücretsiz üye olmak için tıklayın...
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Evlilik yürütme sanatı
- Konu Sahibi gelinciK8787
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Evlilik düzeltmek için çocuk yapılmaz. Elbet zaman bazı sorunları çözmeye
yardımcı olur ama çocuk değildir o sorunları düzelten. Öyle olsa çocuklu
aileler dağılmazdı.
Konu sahibinin uygulaması gereken aslında çok basit. Kayınvalidenin uygulayıp
başarılı olduğu yolu denemen sana eminim fayda sağlayacaktır. Hem çocuk olursa
geliş gidişleri daha da sıklaştırmanız konusunda ısrarlar artar bence.
yardımcı olur ama çocuk değildir o sorunları düzelten. Öyle olsa çocuklu
aileler dağılmazdı.
Konu sahibinin uygulaması gereken aslında çok basit. Kayınvalidenin uygulayıp
başarılı olduğu yolu denemen sana eminim fayda sağlayacaktır. Hem çocuk olursa
geliş gidişleri daha da sıklaştırmanız konusunda ısrarlar artar bence.
mucizem073, cocuk asla ve asla çözüm degil tam aksine sonu kötü bitebilecek bir evlilikde günah keçisi olur. Bu erkek çocuk olsa yine kendi annesinin huyuna gidecek
onun dediklerini arkadaşımız yapmayınca suç olacak. Uygulasa olmaz uygulamasa hic olmaz. Su an annelik dusunulmesi gereken son şey. Öncelikle kocayı ya kazancaz
,adamsa anlar, yada bascaz tekmeyi. Kardeş sen diyorsunki maddi manevi ailem arkamda, o zaman riskli şeyler deneyecen ama çoook dikkatli olman lazım.
Bu mayınlı bir yol, gecerken bi kez mayına basarsan düşerken başka mayını tetikliyebilirsin.
onun dediklerini arkadaşımız yapmayınca suç olacak. Uygulasa olmaz uygulamasa hic olmaz. Su an annelik dusunulmesi gereken son şey. Öncelikle kocayı ya kazancaz
,adamsa anlar, yada bascaz tekmeyi. Kardeş sen diyorsunki maddi manevi ailem arkamda, o zaman riskli şeyler deneyecen ama çoook dikkatli olman lazım.
Bu mayınlı bir yol, gecerken bi kez mayına basarsan düşerken başka mayını tetikliyebilirsin.
Ayşe doğru diyogelinciK8787, inat dedigim kararlılık demek istedim, sen onun her hayırına karşı onun herseyine evet dersen kusura kalma ama bu lafı hic sevmem ama
sustalı maymuna cevirirler seni. Sonra buraya gelip aglama. Ben sana takış kavga et demiyorum.
İstediğinizden taviz vermediniz diye evliliği bitirecekse bir koca zaten o evlilik pamuk ipliğine bağlı demektir
"nush ile uslanmayani etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanin hakki kotektir, densede cok da sevdigim bir söz. Burada kötek denilen dişe diş, inada inat demek.
Tabiki sonucta erkek hegamonyasında bir toplumuz, ama en akıllı erkek bir kadının yanında ancak yavru kedi gibidir, tehlikeli varlık ise ANADIR ki oda bir kadın.
Sizin yapacagınız oyunları çözüp ogluna fikir verecek yine o olacakdır. Bu yüzden rakibiniz ANNE. Uslu uslu davranmakdan , insanlıkdan anlamayan birine
onun dilinden davrancan, ama hep diyorum ya çok dikkatli adım atacan, karşındaki anasından bagımsız bir erkek olsa iş kolay, ama senin oyunlarını
çözebilecek bir ana var karşında senden çook daha tecrubeli.
Tabiki sonucta erkek hegamonyasında bir toplumuz, ama en akıllı erkek bir kadının yanında ancak yavru kedi gibidir, tehlikeli varlık ise ANADIR ki oda bir kadın.
Sizin yapacagınız oyunları çözüp ogluna fikir verecek yine o olacakdır. Bu yüzden rakibiniz ANNE. Uslu uslu davranmakdan , insanlıkdan anlamayan birine
onun dilinden davrancan, ama hep diyorum ya çok dikkatli adım atacan, karşındaki anasından bagımsız bir erkek olsa iş kolay, ama senin oyunlarını
çözebilecek bir ana var karşında senden çook daha tecrubeli.
Canım bak yazılanları okumadım ilk yazdığın yerden yorum yapıyorum. Erkeklerin evililğe alışması kadın kadar kolay olmuyor biz evliliğe programlanmışız öyle yetiştirilmişiz hemen bulunduğumuz ortama duruma alışabiliyoruz daha evliliğiniz çok yeni ancak birbirinize alışıyorsunuz. Bazı erkekler hemen adapte olur ama bazıları annelerine hemen biz böyle yapıcaz gelemicez diyemez zaman ver şine eğer yıllardır evl olsanız başka yorum yapardım. Bak hiçbir kötü laışkanlığı yok sana saygısızlığı yok, eğer sen inatlaşırsan yok gidemezsin dersen, surat asarsan inadına yapar kötü niyetli sen olursun onun gözünde zaman ver eşine ve güzellikle söyle hiç gitmem deme önce azaltmasını sağla planlar yap bunu eşine söyle şu gün şu planımız var diye sinema olur, gezmek olur, arkadaşlarla görüşme olur. Hele hele yok sen annene gidiyorsan ben de giderim sen onu yapıyorsan bende yaparım asla erkeklerin en sevmediği şeydir inatlaşma. Zamanla yoluna girecek göreceksin.
Ya bir de nede eşine ve kaynanasıa karşı dolduruyorsunuz ki bu kızı. Eşinin başka kötü alışkanlığı yok, eşini ezmek,üstün olmak gibi birçabası olduğunu asla sanmıyorum kayınanası da çok gidip geliyor aşırı evet ama kıza hakareti, aşağılaması, ayırma çalışma çabası yok ki kızın aklına kötü şeyler sokmayın Allah aşkına. Yapıcı yorumlarda bulunun biraz hemen her kaynana kötüdür her erkek zalimdir durumuna düşülmesin yanii.
Son düzenleme:
bir sürü kavga gürültü ettik yalnız gitti geldiğinde odasını ayırdı neyse ben geldim yine yanına konuşmaya çalıştım bana benden soğudunu artık rol yaptığını,yürütemediğini söyledi okadar ağrıma gitti ki
bir annesine gitmedin diye yatak mı ayrılırmış bu ne ya çocuk mu bu? arkadaşım sende niye taviz veriyosun yanına gidip konuşmaya çalışıyosun yatagı ayıran o, senin olayda suçun yok ama yanına gidip konuşmaya çalışan yine sen adam sana istedigini yaptırmak için kaçıyoo sende kovalıyosun yapma böyle ne demek senden sogudum ayagım geri geri gidiyo ne demek ne sanıyo kendini anası bu kadar kıymetliydi madem çıkmasaydı anasının eteginin altından tövbe tövbee çok sinir bozucu yaaa
tavrını koy canım küserse küssün gittigi yere kadar sakın sakın böyle anasına aşık bir adaama da evliligini yoluna koymadan bebek filan yapma derim :26:
bir annesine gitmedin diye yatak mı ayrılırmış bu ne ya çocuk mu bu? arkadaşım sende niye taviz veriyosun yanına gidip konuşmaya çalışıyosun yatagı ayıran o, senin olayda suçun yok ama yanına gidip konuşmaya çalışan yine sen adam sana istedigini yaptırmak için kaçıyoo sende kovalıyosun yapma böyle ne demek senden sogudum ayagım geri geri gidiyo ne demek ne sanıyo kendini anası bu kadar kıymetliydi madem çıkmasaydı anasının eteginin altından tövbe tövbee çok sinir bozucu yaaa
tavrını koy canım küserse küssün gittigi yere kadar sakın sakın böyle anasına aşık bir adaama da evliligini yoluna koymadan bebek filan yapma derim :26:
Sabır edeceksiniz, eşinizin yanında olacaksınız, gerekirse annesini görmesi için fırsatı siz oluşturacaksınız.
Zamanla eşiniz iyi niyetinizi anlayıp taşları yerine koyacaktır.
Siz böyle agresifleştikçe, ailesi hakkında ders verdikçe ters tepecek.
Sakin olmalı, yuvanızın temelini bu basit nedenlerle sarsmamalısınız.
Denge bozulduğu zaman toparlamak çok çok zor olur.
Zamanla eşiniz iyi niyetinizi anlayıp taşları yerine koyacaktır.
Siz böyle agresifleştikçe, ailesi hakkında ders verdikçe ters tepecek.
Sakin olmalı, yuvanızın temelini bu basit nedenlerle sarsmamalısınız.
Denge bozulduğu zaman toparlamak çok çok zor olur.
Nerden nasıl başlayacağımı bilemiyorum, 4 aylık evliyim ve evliliğim küçük meselelerden tartışmalarla geçti. Ah eşim... dürüst, evine sadık, temiz bir insan, ama bir o kadarda bencil ailesine aşırı düşkün ve onlara toz kondurmayan birisi…
Bizim hiç büyük kapasiteli bir sorunumuz olmadı, ne eve bakmama ne de aldaltma Maşallah diyeyim. Ama gel gör ki anlayışsızlık hat safhada… Eşimle ikimiz ilçede çalışıyoruz 2,3 haftaya bir ailelerimizin olduğu yere gidiyoruz haftasonları. Eşim ailenle kalma benim yanımda ol diye defalarca tartıştı benle, neyse en sonunda ikna ettim bir günü onun ailesinin evinde bir günüde kendi annemlerle kalma konusunda..
Görümcemde bizimle aynı yerde çalışıyor, kaynanamda sık sık gelir kızının yanına, 3,4 gün kalır süreklide oğlunu görmek ister yol yapar oğluda onun yanına gider her gün beinde götürmek ister bense işten yeni gelmişim bir hafta sonum var ev işleri için onuda kayananamın keyfini çatırtmakla geçirmeliyim. Geçirmezsem kavga hazır… Yılbaşı akşamı karnım ağrıyordu kayınvalidem bize gelmedi oğlunu yanına çağırdı eşime ben gelmem deyince bir sürü kavga gürültü ettik yalnız gitti geldiğinde odasını ayırdı neyse ben geldim yine yanına konuşmaya çalıştım bana benden soğudunu artık rol yaptığını,yürütemediğini söyledi okadar ağrıma gitti ki , En başta tanıştığımızda sormuştum ailene aşırı düşkünlüğün var mı diye yok demişti ama tamamen yalan çıktı , Neyse sabah oldu kayınvalidem yine oğlunu kahvaltıya çağırıyor telefondan duydum, bu adamında bir ailesi var demiyor, ben dedim birlikte kahvaltı yapalım öyle gideriz… Neyse kayınvalidem kendisi geldi bize ve dünkü tatlilimide yedi.. Bütün tatillerime yaptığı gibiii.. Bıktım bu kadından bencilliğinden, anlayışsızlığından, iyi görünüp yuvamın temeline dinamit koymasından, habire yol yapar 2,3 haftada bir geldiğimde bile hep onla olmamı ister benimkiler can değil sanki, zaten benim ailem yaşadığım ilçeye hiç gelemiyor ancak onları o zmn görebiliyorum(Bu arada annemlerle kayınvalidem aynı ilçede yaşıyorlar) ona bile bencillik ediyor. Oğlunu alttan alta ikna ediyor. Oda hep annesini öncelikli görüyor, Annesi yokken de habire ablasının yanına koşmak istiyor, her görevimi yaptığım halde nankörlük ediyor eve gelmek istemiyorum ayaklarım geri geri gidiyor diyor..
Annem ayrıl gel dedi, ama ben yok nedenlerden evliliğimi bozmak istemiyorum. Çünkü kendi kendimizeyken çok iyiyiz. Ne olur bana akıl verin bu melek görünümlü kadınla nasıl baş edebirilim. Hakkında Kötü bir şey söylesem eşimin inadına ona düşkünlüğü artıyor .. Bu adama artık nasıl kendi ailesini kurduğunu fark ettirebilirim. Hep annesinin bizi yönetmesine engel olabilirim, birazda beni öncelikli görmesini nasıl sağlarım (
4 aylık yeni evli birisin. Erkekler anneleri yakın oturuyorsa bir türlü ayrılamıyorlar. Yani hala bekar gibi hissediyorlar kendilerini sanırım. Seninki uzakmış ama kadın sürekli geliyormuş. İlk 1 yıl evliliğin oturma sürecidir.. sabır.
Ama bir hatan var ki: eşine açık açık çok anneci olup olmadığını sormuşsun. Yani merak ediyorum nasıl sordun bunu? Hiç yerinde olmamış… bunu açık açık soruyorsan diğer hal ve hareketlerinle onlara karşı antipatini çok net belli ettiğini düşünüyorum. Bu da eşinde ön yargı oluşturmuş. Sevmek zorunda değilsin ama kelimeye dökmek için birkaç kez düşünmelisin.
Çocuk istiyoruz ama daha olmuyor
çocuk için bence acele etmemelisin. hala oturmayan konular var, bir de üstüne çocuk gelirse kafanız iyice karışır.
şimdi, eşiniz sizin ailenizin yanına sizinle gelmiyor, sizi de tek göndermek istemiyor. kv niz, size dönem dönem geliyor, ayrıca her ilçeye gittiğinizde sizin de eşinizle gitmeniz bekleniyor(eşiniz tarafından).
doğru mu anladım?
arkadaşım, senin ailenin de canı can. neden hep eşinin ailesine bu kadar gideceksiniz? ben olsam, kv yi nasılsa bize gelince görüyorum. sen aileni nasıl özlüyorsan, görmek istiyorsan ben de annemleri özlüyorum. onlara gitmek istiyorum, demelisin ve gitmelisin. inat olarak değil, aileni görme ihtiyacını belirt. yani kendi ailem dururken neden eşimin ailesini hep göreyim, benim ailemle görüşme süremi kısıtlayayım ki?
eşinle birlikte beraber 1 gün senin ailende beraber kalın, 1 gün kv evinde kalırsınız. bazen de sen ailene tek gidersin, o da kendi ailesine...
gelmek istemezse, her zaman sen kendi ailene, o kendi ailesine gitsin.
kv ile, size geldiği için zaten görüşüyorsunuz...
onlar da anlayış göstersinler bir zahmet...
kavgalar ile çözülecek bir durum değil bu. zamanla orta yolu bulursunuz ama kendi aileni 2.plana atma lütfen.
mucizem073, cocuk asla ve asla çözüm degil tam aksine sonu kötü bitebilecek bir evlilikde günah keçisi olur. Bu erkek çocuk olsa yine kendi annesinin huyuna gidecek
Ya siz ne diyorsunuz ne demek basıcaz tekmeyi bilmem ne burada daya şiddet yok, aldatma yok birşey yok daha 4 aylık evliler bu insanlar ya adam daha ancak alışmaya çalışıyor belli ki eşinin öyle yapması onu kırıyor ben ada haklı demiyorum ama bu inatlaşarak, riskli şeyler deneyerek olmaz ki ne deme riskli şeyler dene ama mayını tetikleyebilirsin bu kadın hemen ha dediğine boşansa mutlu mu olacak. Tek sorun kaynansına çok gitmeleri ve onun gelmesi bu yüzden evlilik mi biter yapmayın etmeyin yaa yapıcı olun biraz. Ben kendini ezdirsin demiyorum ama öyle rest çekerek, kızarak bağırarak hiçbirşey çözüme ulaşmaz adamda kendini ezdirmek istemez iş arap saçına döner yok yere bir yuva yıkılır. Ayrıca başa topikte siz değilmiydiniz bana ben ailemle yılbaşını geçirmek istiyorum diye vay efendim ailen daha önemli sen eşini sevmiyorsun yoksa eşin sana yeterdi bende başka şehirdeyim ama ailem sadece onlar aradığında aklıma geliyor kaynanamlara iyi anlaşıyoruz deyio sırf ailemin yanında olmak istiyorum o özel günde diye eşimi sevmiyorum yaftasını bana yapıştıran ve siz evinizde egemnsizniz baskınsınız bu erkeği bıktırır kocanı elinden kaçıracaksın diye ithamlarda bulunan ne kadar da burada ki yorumlarınızda kendinizle çelişiyorsunuz.
Son düzenleme:
Aeroplain , size katılmıyorum, dinsizin hakkından imansız gelirmiş. Önemli olan arkadaşımızın bu oyunu sinsice ve akıllıca oynaması cunku hatalı en kucuk bir hamle
olayı dahada büyütür. Bu yüzden anlık karar vermemesi, KV lerin yaptıgı gibi önceden inceden düşünmesi ve planlaması lazım, sanki bi banka soyacakmış gibi.
Alarmları, kameraları, dedektörleri önceden belirleyecek ona göre plan kuracak. Anlık patlamalar, fırlamalar asla çözüm olmaz. Akıl Akıldan üstündür.
Bir erkek hele seven bir erkek eşinide düşünmeli, düşünmüyorsa zaten sevmiyor demektir. Seven erkekde istesede istemesede
eşinin annesini, kardeşin, babasını ağırlamak zorunda. Ama erkek zaten benim eşim gibi onları seviyorsa sorun yok, ama
sevmesede rol yapmalı karşı aileyi idare icin, zaten erkek bu idareyi yapmaz trip yapar hatta onları yanlız bırakırsa
bu ortada sevgi evliliği olmadıgının göstergesidir. Erkek belki anne baskısı belkide çoğalma icgüdüsü ile evlenmiştir. Asıl seven erkek gerektiğinde ailelere karşı oskarlık oyun göstermelidir, eh tabiki bayanlarda aynen.
canim dogru diyorsun inanki ben uc senelik evliyim artik her adimimi planlayarak aman soyle olursa ne demeliyim politik olmaliyim diyerek yasiyorum cok dogru
yalniz ben surada arkadasa katilmadim annesini cagiracakmis tatilde de yollamayacakmis.. ama esinin annesine de ayni davranmasi gerekir yoksa esi derki senin annene boyle boyle yaptik benimkine gelince tik yok... bundan korktum inanin kimsenin benim yasadiklarimi yasamasini istemem o yuzden yeni evlilere cok onem veriyorum bu konularda benim gibi cahil ve bilincsizce davranip esleriyle tartisirlarsa uzuluyorum inanin...
dejavu_one, siz mumkunse muhattabım olmayın, gidip bebek odalarında gezinin. Ayrıca yazdıklarımı tam okumadan da yorum yazmayın.
Aeroplain, evlilik = Sevgi + saygı +politika + tiyatro ...vb şeyleri birada olması gerekir. Sevecen, sayacan, çok gerekiyorsa o mutlu olsun diye kücük beyaz yalanlar söyliyecen, ailesi ile ilgili durumlarda rol kesecen, ama bunları yaptırırken onunda aynı olması konusuna dikkat edecen, aksi taktirde kullanılıp atılan selpak olursunuz.
Erkek vardır eşini başına taç eder, erkek vardır eşini don giyer gibi taşır, kullanır ve esneyince yırıtılınca atar. Biri erkekdir, digeri erkek müsfettesi. Kendini erkek sanır
ama aslında o sadece basit, aciz, kalitesiz, çin işi bir erkek kopyasıdır. Kadınlarda buna dikkat etmeli, genelde erkekleri yönlendiren kadınlardır ve erkeklerin kadınlara
karşı bu haşinliği, aman benide kullanmasın, evin reisi benim takıntısıdır. Bu noktaya gelinmesinde ne yazıkki kötü örnek bayanların katkısı çokdur. Eşini değil kredi kartına
aşık olan, tipine vurulan, karakterini önemsemeyen kadınlar.
Aeroplain, evlilik = Sevgi + saygı +politika + tiyatro ...vb şeyleri birada olması gerekir. Sevecen, sayacan, çok gerekiyorsa o mutlu olsun diye kücük beyaz yalanlar söyliyecen, ailesi ile ilgili durumlarda rol kesecen, ama bunları yaptırırken onunda aynı olması konusuna dikkat edecen, aksi taktirde kullanılıp atılan selpak olursunuz.
Erkek vardır eşini başına taç eder, erkek vardır eşini don giyer gibi taşır, kullanır ve esneyince yırıtılınca atar. Biri erkekdir, digeri erkek müsfettesi. Kendini erkek sanır
ama aslında o sadece basit, aciz, kalitesiz, çin işi bir erkek kopyasıdır. Kadınlarda buna dikkat etmeli, genelde erkekleri yönlendiren kadınlardır ve erkeklerin kadınlara
karşı bu haşinliği, aman benide kullanmasın, evin reisi benim takıntısıdır. Bu noktaya gelinmesinde ne yazıkki kötü örnek bayanların katkısı çokdur. Eşini değil kredi kartına
dogru soze ne denir... tiyatro politika olmadan olmuyor valla...
hep dusunurum onca derdin arasinda eltim nasil bu kadar guler yuzlu falan diye...
kaynanamdan her turlu haksizligi gormustur...
ama idare ediyor hem de ayni evde... ayrica kocasina cocuklarina sarilmis durumda... aileye guler yuzlu... ozel hayati sifir... sahurda bile pijamayla oturamaz... yemek hazirlamak zorunda falan... ama maddi anlamda her seyi de karsilaniyor...
sabrediyor cogu seye... tabii karsiligini da aliyor....
ben de onu ornek aliyorum artik.... her ne kadar kuyumu da kazsa bir yerde hak veriyorum...
ne bileyim politika oyun sabir derken olan bize oluyor bence eslerimize kaynanamiza olan bir sey yok.... en iyisi sabretmek ama sinirlenmeden icine atmadan baska islerle mesgul olarak esine cocguna bagli bir sekilde mutlu olmaya calismak bo bol dua etmek bence
bu isin cozumu baska ne olabilirki.... sabreden dervis muradina ermis.... sabir her kapinin anahtaridir... disimizi sıkmamız lazım yuvamız ıcın yoksa onların ıstedıklerı olmus olur
degıl mı arkadaslar?
aşık olan, tipine vurulan, karakterini önemsemeyen kadınlar.[/QUOTE]
hep dusunurum onca derdin arasinda eltim nasil bu kadar guler yuzlu falan diye...
kaynanamdan her turlu haksizligi gormustur...
ama idare ediyor hem de ayni evde... ayrica kocasina cocuklarina sarilmis durumda... aileye guler yuzlu... ozel hayati sifir... sahurda bile pijamayla oturamaz... yemek hazirlamak zorunda falan... ama maddi anlamda her seyi de karsilaniyor...
sabrediyor cogu seye... tabii karsiligini da aliyor....
ben de onu ornek aliyorum artik.... her ne kadar kuyumu da kazsa bir yerde hak veriyorum...
ne bileyim politika oyun sabir derken olan bize oluyor bence eslerimize kaynanamiza olan bir sey yok.... en iyisi sabretmek ama sinirlenmeden icine atmadan baska islerle mesgul olarak esine cocguna bagli bir sekilde mutlu olmaya calismak bo bol dua etmek bence
bu isin cozumu baska ne olabilirki.... sabreden dervis muradina ermis.... sabir her kapinin anahtaridir... disimizi sıkmamız lazım yuvamız ıcın yoksa onların ıstedıklerı olmus olur
degıl mı arkadaslar?
aşık olan, tipine vurulan, karakterini önemsemeyen kadınlar.[/QUOTE]
Ben hayatımda kiminle dişe diş göze göz yaptıysam onlar hayatımdan kaydı gitti, eşimde bu riski göze alamam, onu seviyorum çünkü...İyilikle, politik davranarak ailesi hakkında olumlu yorumlar yaparak kendime yönelteceğim onu, Allah bana mutlaka yardım edecektir
dejavu_one, siz mumkunse muhattabım olmayın, gidip bebek odalarında gezinin. Ayrıca yazdıklarımı tam okumadan da yorum yazmayın.
Sanane benim gezineceğim yerlerden kızımm beni takip edin sen, girdiğim topikleri tatip eden sen gelip durup dururken bana laf sokma çabasında olan sen sonra söyleyip söyleyip gidip birkaç gün sonra gelip başka bir yazdığıma cevap veren sen kimsin sen yaaa. Ben mi muhatap oluyoruım pat diye benim yazdıklarıma defalarca dalan sensin girdiğim topikte herkes şahit. Nereye girsem ne yazsam bana cevap veriyorsun.Daha gün burnum sızlıyor yazdım diye işi aşılamama tüp bebeğime etirdiniz asıl siz benim bulunduğum topikte sürekli sizi alakadar etmeyen şeylerde bana yorum yapmaktan vazgeçin. Ben sizin tezatlığınızı yazdım cevap veremediiniz için muhatap olma diyorsun sen benimle muhatap olma. Bna gelipte vaayy yılbaşında ailenin yanında olmak istiyorsun eşini sevmiyorsun sen baskınsın sen eşime uyuşmuyorsun diyorsun, bir gün geliyorsun eşinle zıt görüşlere sahipsin galibaa ben dayanamam o kafar ev kuşuna diyorsun, öbür gün geliyorsun burnıum sızlıyor grip olcma galiba diyorum aşılamama tüp bebeğine laf uzatıyorsun daha fazla uğraşma benimle bulunduum topiklere de gelme artık. Eşimde bende mutluysak sorun yok demektişr özle hayatım hakkında ahkam kesme gelipte girdiğim topiklerde. Ben eşşimle çoook mutluyumm ne onun benden şikayetş var ne benim ondan çok şükür aynı ayardayız ama bana laf sokmak için yazdığın ansıl belli ki burada bambaşka şeyler yazıyorsun. Git işine yaa. Takıntı etmişsin benii takip et örnek alırsın belkii..
evliliğimin ilk yıllarında altlı üstlü oturduğumuz halde her akşam 11 e kadar oturmamız istenırdı çalışıyordum ve gerçekten o saatlere kadar oturmak canımı sıkıyordu dilenmeye yada evde bır işim varsa yapmaya fırsatım olmuyordu erken çıkarsamm surat yapıyolardı
artık ne yaparlarsa yapsınlar dedım ve erken çıkmaya başladım erken dediğimde saat 10da eşim gelmiyordu sen çık ben gelirim dıyordu daha yenı evlıyız annenlerı yenımı göruyorsun hep yanındalar ama bişi dıyemıyordum
gttikçe daha erken çımaya başladım sonra eşimde peşimden gelmeye başladıı hata ben otursam bıle ben dınlencem deyip çıkıyordu
yanı evlılık malasef neredeyse 5 yılda oturuyor bu gıbı sorunlar ılk yıllarda hep olur alışma süreci eşini sevıyorsan orta yolu yıne en ıyı sen bulursun ailenede yansıtmasan daha ıyı olur şu durumda çünkü sen eşini affeder unutursun ama bır anne baba evladının üzüldüğünü kırıldığını asla unutmazz bence durum netleşmeden ailene bişiden bahsetme
artık ne yaparlarsa yapsınlar dedım ve erken çıkmaya başladım erken dediğimde saat 10da eşim gelmiyordu sen çık ben gelirim dıyordu daha yenı evlıyız annenlerı yenımı göruyorsun hep yanındalar ama bişi dıyemıyordum
gttikçe daha erken çımaya başladım sonra eşimde peşimden gelmeye başladıı hata ben otursam bıle ben dınlencem deyip çıkıyordu
yanı evlılık malasef neredeyse 5 yılda oturuyor bu gıbı sorunlar ılk yıllarda hep olur alışma süreci eşini sevıyorsan orta yolu yıne en ıyı sen bulursun ailenede yansıtmasan daha ıyı olur şu durumda çünkü sen eşini affeder unutursun ama bır anne baba evladının üzüldüğünü kırıldığını asla unutmazz bence durum netleşmeden ailene bişiden bahsetme
evliliği yürütme sanatının ilk konusu bence evliliği kutsallaştırmamak, en azından bunu eşe belli etmemek, ne yaparsan yap ben bu yuvayı beklerim holey artık evli bi kadınım yaşasın kocam var tarzı bi havaya girersek adamlar bunu çok çabuk hissediyo, çantada keklik imajı çizmemek gerek, benim kurallarım var kırmızı çizgilerim var şunu şunu yaparsan böyle davranırsan giderim diyebilmeli o özgüveni taşımalı insan, karşındaki adam ancak bu şekilde saygı duyuyo bi kadına, bunun adı dominantlık değil kişilik, bence bu,10 senedir yanılmadım bu konuda, sonrasında yanılırsamda kızlar yanılmışım derim 27 yaşımdaki hayat tecrübelerim bana bunu öğretti
Öncelikle böyle sorunlar yaşamış (atlatmış,kurtulmuş:) biri olarak söylüyorum o kadını görmezden gel. Sana karşı kırıcı bir tavrı yok anladığım kadarıyla, tek sorun fazla müdahale ve sürekli beraber olma isteği. Sakın eşinle bu konuda tartışma derim ben, Aşkım sen git tabiki annen o senin, ama ben yorgunum gelemicem falan.. Bir süre gidip gelmesine karışmazsan, o konuda kavga gürültü çıkmazsa, olay düzene girecek, buna emin olabilirsin.. Sık dişini dene :)
güzel söylemişssin valla..pekii bişey soracağım sana massive..
kibarca sen git demek çözüm mü? yani gider ve sonraları tek başına gitmeyi alışkanlık haline getireblir değil mi?[/QUOTE]
Canım.. Gitmez, emin ol.. Gitse ne olur ki annesi :)