Evlilik yürütme sanatı

Oda hep annesini öncelikli görüyor, Annesi yokken de habire ablasının yanına koşmak istiyor, her görevimi yaptığım halde nankörlük ediyor eve gelmek istemiyorum ayaklarım geri geri gidiyor diyor..

Annem ayrıl gel dedi, ama ben yok nedenlerden evliliğimi bozmak istemiyorum. Çünkü kendi kendimizeyken çok iyiyiz. Ne olur bana akıl verin bu melek görünümlü kadınla nasıl baş edebirilim. Hakkında Kötü bir şey söylesem eşimin inadına ona düşkünlüğü artıyor .. Bu adama artık nasıl kendi ailesini kurduğunu fark ettirebilirim. Hep annesinin bizi yönetmesine engel olabilirim, birazda beni öncelikli görmesini nasıl sağlarım :((

Öncelikle böyle sorunlar yaşamış (atlatmış,kurtulmuş:) biri olarak söylüyorum o kadını görmezden gel. Sana karşı kırıcı bir tavrı yok anladığım kadarıyla, tek sorun fazla müdahale ve sürekli beraber olma isteği. Sakın eşinle bu konuda tartışma derim ben, Aşkım sen git tabiki annen o senin, ama ben yorgunum gelemicem falan.. Bir süre gidip gelmesine karışmazsan, o konuda kavga gürültü çıkmazsa, olay düzene girecek, buna emin olabilirsin.. Sık dişini dene :)[/QUOTE]

güzel söylemişssin valla..pekii bişey soracağım sana massive..

kibarca sen git demek çözüm mü? yani gider ve sonraları tek başına gitmeyi alışkanlık haline getireblir değil mi?

Aslında görümcem için geliyor, oğlunuda dibinde istiyor :((, ben eşime hep diyorum benimkileri seyrek görüyorum ben diye, oda gelsinler buraya ben mi gelmesinler diyorum dedi. Halbuki biliyor oda onların gelemediğini ondan böyle söylüyor :((

Yani başka şehirde olsanız daha mı rahat olursunuz ?

Bir de neden senin ailen gelemiyor ki ?

Başka şehirde olsaydık keşke, o zmn hiç kavgamız olmazdı :(, benim ailem maddi nedenlerden gelemiyor, birde kardeşlerim var evde annem onlarla ilgileniyor, kaynanam gibi başıboş değil

öncelikle merhaba canım.henz 4 aylık evlisin.ben 3 senedir evliyim ve erkekler ilk baslarda anesıne daha cok gıdıp gelmek ıstıyo ama zaman gectkce bıraz daha elı ayagı cekılıo.ve birde sanırım evlendıkten sonra bıraz bu durumlara yanı kv samımıyete alısmak durumunda kalıyoruz aksı halde bu tarz problemler yasanıyor. kv sana bı yanlısı olmamıs sanırım ondan nefret etmek yerıne bıraz ısınmaya samimı olmaya calıssan belki hersey yoluna gırıcektır .mutlu olmak için eşinin sevdiği herseyı sevmek zorundasın.

böyle şeyler yüzünden yuva yıkılmaz canım madem öyle sende izin günlerinde kendine bi program yap eşin emri vaki yapmadan benimde dışarda şu işim var yada ailenin yanına git daha 4 aylık evlisiniz eşin evliliğin tadını çıkarmak yerine annesinin dibinde yaşamak istiyor evliliğini gıcık olurum böyle erkek tipine...

Canım merhba uzme kendını ve hersey yoluna gırecek emın ol..bende 1 .5 senelık evlıyım evlılıgımın 10 ayı bu tarz tartısmalarla gectı dıyebılırım..ama sukur suan hersey çok guzel.senden istegım sadece durust ol ve eşini yalnız gönderme sende yanında ol emın ol bak bı gun bu kadar gıtmekten sıkılacak ama tekrar söyluyorum onu yalnız göndreme

Başka şehirde olsaydık keşke, o zmn hiç kavgamız olmazdı :(, benim ailem maddi nedenlerden gelemiyor, birde kardeşlerim var evde annem onlarla ilgileniyor, kaynanam gibi başıboş değil

Başka şehirden iyi bi iş imkanı olsa da gitseniz keşke
Ama bilmiyorum bu kadar düşkünlerse birbirine o zamanda direk size gelir kalır gibi..

Anladım, hakkında hayırlısı olsun
Zor..

bu sebeple yuva yıkılmaz biraz daha sabırlı ve yapıcı konuşun, birde böyle deneyin bakalım sonuç değişiyormu..
Anne bağımlısından ziyade bencil insanla yaşam çok zor, sadece eş değil arkadaşınızda olsa bencil insan itici insan.

Çocuk için acele etmeyin isterseniz.

böyle aile düşkünü erkeklerin yola gelmesi evliliği idrak etmesi zaman alır biraz sabırlı ve sakin ol canım annesini ailesini ona asla kötüleme iyilikle güzellikle konuş sıkıntılarını anlat.başbaşa zaman geçirmek istediğinden bahset eşinden önce sen hafta sonları için plan yap şuraya gidelim böyle yapalım diye.eğer eşin çok inatçı biri değilse yavaş yavaş düzenini oturtursun ama zaman ve sabır gerek canım:31:

Hii anaa sen az değilsin valla:D Bence de çok iyi fikir...
benim bu taktiği uygulamama gerek kalmıyor artık çok şükür. eşim ailesi ile aile olduğumuz fikrini birbirinden ayırdı.

bu taktiğin adı tatlı söz yılanı deliğinden çıkarır taktiği.
herkesde işlemeyebilir ama denemekte fayda var.

bazıları beğenmedi galiba. siz de kendi taktiğinizi geliştirin.

Zamanla azaliyor bu gidip gelmeler. Bizde basta boyleydik simdiyse bikti kv bizden gelmeyin siz biz geliriz diyo gelmiyo :))

Canım sorun şurdaki kayınvalidem benim hakkımdaaçıkca kötü birşey söylemez,eleştirmez, hatta sözde iyiliğimi düşünücü laflar eder.Ama bir yandanda alttan alta beyin işler.Açıkca beni eleştirse kötü birşey söylese işim kolaylaşacak. Çünkü bir ara sürekli torun torun diyordu. Eşime benim elimde mi habire bunu bana hatırlayıtıyor deyince, gitmiş annesini uyarmış kadın bir daha bana birşey diyemedi.. Eşim çok bencil bunu kabul ediyorum, ama öyle bir davranmalıyım ki artık önce beni dinlemeli bana öncelik vermeli, kendi anasına değil.. Çekirdek aile kurduğunu farkettirmeliyim

Ah bu kaynanalar yokmuuu :) Canım bende nerdeyse 1,5 senelik evliyim.Kaynanam sözde bana göre çoook iyidir kötülüğü asla düşünmez ama eşime alttan alttan yönetmeyi sever :) Tabiki bunu ilk başlarda anlamıyodum herşeye evet tamam diyodum.Zamanla bunları gördükçe insan üzülüyor.Sonuçta seninde annen ailen var.Ben bide anne kuzusuyum, annemi öpmeyi sarılmayı hatta onunla yatmayı sürekli saçımı okşamasını isterim.Tabiki bunu eşinde anlamaz kvdende..Sadece yapman gereken sabırlı olman hep eşine iyi davran.Tartışma çıkarmamaya çalış bak o zaman herşey güzel olacak.Ben öyle ediyorum.Ne kadar kvdem ona öyle et böyle et desene, sonra eşimle iyi güzel konuştuktan sonra bana dönüyor.Evet hayatım dediğin gibi yapsak daha iyi olur diyor.

Düşün geçen hafta dedem yoğun bakıma kaldırıldı.Bütün akrabalarım orda bekliyor biran önce iyleşsede servise alınsa diye..Neyse Annem arıyor kızım işin yoksa kardeşin hasta evde tek yanına gidebilirmisin diye.Kardeşin ya insan kötü olsa gitmez mii..Tabiki giderim dedim.Kvdemde yanımda bu arada..Kvdem ne desin bu akşamda şu kişilere oturmaya gitsek.Yuh dedim içimden..İnsan insanın halinden anlamaz.Yok ben babamın evine gitmem lazım kardeşim tek dedim.Ve gittim.Ey gidi yalan dünyaaa seni annenden babandan başka kim düşünür

Babamı ikna ettim, bu hafta sonu annemi gönderiyor yanıma :)), bakalım bizimki nasıl damatlık yapacak habire oraya buraya mı kaçacak yoksa kaynanasını mı gezdirecek göreceğiz. Şubat tatilindede memlekete göndermeyeceğim ohh diğer kardeşleride olacak hep birlikte gülüş oynaş vakit geçirecekler benim bir türlü geçiremediğim vakti, burnundan getircem onunn, ama sinsice aptalca değil

Babamı ikna ettim, bu hafta sonu annemi gönderiyor yanıma :)), bakalım bizimki nasıl damatlık yapacak habire oraya buraya mı kaçacak yoksa kaynanasını mı gezdirecek göreceğiz. Şubat tatilindede memlekete göndermeyeceğim ohh diğer kardeşleride olacak hep birlikte gülüş oynaş vakit geçirecekler benim bir türlü geçiremediğim vakti, burnundan getircem onunn, ama sinsice aptalca değil

canim burada sana yazilanlari okumadin mi hic yanlis yaparsin bu plani uygularsan

mesela hasta olsan olmazmı ?
belin ağrısa yola dayanamasan miden kaldırmasa?
migrenin tutsa ne bilim işte bi yerlerine bişey olsa tabi gerçekten diil şakacıktan:)))))

yola gelemsen artık eşin gitmek zorunda kalsa bi süre sonra senin gelmemene alışsa sonra sende onu eve bağlasan ?

İlk paragrafı ben yazdım sandım.
Bencil,anlayışsız insanlardan hep nefret etmişimdir benim de burnumun dibinde bittiler malesef..
Üç haftada bir görüşme normal fazlası çok gereksiz.
Eşinle oturup ortak kararlar alsanız.
Her yerde birlikte kalın. Annenin evinde seni tek bırakması hoş değil bence.
Bir gece senin ailende, bir gece eşinin ailesinde kalın gidince adil olsun.
Onun dışında gitmeyin çağırsalar da.
Böyle olmaz başbaşa evliliğimizi yaşayamıyoruz de..
Gerekirse kv ile konuş güzelce.
Tatil günlerimi eşimle başbaşa geçirmek istiyorum lütfen anlayış gösterin de..
Hemen ayrılık düşünme az mücadele et..
Evlilik zor gerçekten Allah sabır versin hepimize..

eşine annesiyle aslında bir sorunun olmadığını ama artık szin bir aile olduğunuzu bbu ev içinde birlikte zaman geçirmeniz gerektiğinizi söylemelisin. seninde bir annen var aynı şekilde sende anneni özlüyorsun. ama evlenince ailelere ortak ve eşit zamanlarda gidilmesi gerekir onun özlemi varsa seninde var.

annesine gitmek istemeyişinin altında bir sebep aramaması gerektiğini avlilik durumuna alışması gerektiğğini. annesininde anlayışlı olması gerektiğini seninde bir anneye sahip olduğunu duygularını anlamasını anlatmalısın.

sen annenle nekadar görüşmek istiyosan benimde bu esnada nasıl yanında olmamı bekliyosan aynı şeyi bende istiyorum bende kend ailemin evladıyım demelisin. çalıştığını yorulduğunu evinin evliliğinin tadını çıkartmak istediğini. söylemelisin. ayrıca yeni evlisiniz her anınız özel olmalı. beraber gezmeli tozmalısınız. yarın bigün çocuğunuzz olduğunda zaten bi çok sosyal durumunuz kısıtlanacak.

benm eşimde bi dönem böyleydi ben anneme o işteyken gittim hep tek başıma. ama onun ailesine hep beraber gittik. en son bende hep gelmycem dediğimde aynı tartışmaar oldu. kendisine ben sana anneme gelmşyosun dşye sorun yapmadım sen nasıl ailene karşı ben olmayınca kendini kötü hissediyosan bende tek gidince kötü hissediyorum. benim ve aileminde aynen sizin giibi duygularınız var dedim. sonra eşim tamam dedi ve bir onun ailesine bir benim aileme gidiyoruz. ama bende adil davranıyorum. sorun kalmadı çok şükür. ama bunu anlatırken annesiyle bi problemim olmadığını fakat kendisi benim anneme gelmemesine rağmen ben onun annesine gittiğim için ailemi imal ettiğimden nekadar üzüldüğüm anlattım. ya ben çok iyi anlattım yada eşim iyi biri ve beni anladı. herşey sağlıklı iletişim. eğer ben annesini kötülesem gitmiycem istemiyorum annene gitmeyi falan desem daha ayrı bi drum yaşayabilirdik.

Son düzenleme:
Bence işiniz çok zor değil.kayınvalidenizin uyguladığı taktiği uygulayabilirseniz işe yarar diye düşünüyorum.onun gibi seviyormuş,ilgileniyormuş,önem veriyormuş gibi yapın alttan alttan yanlışlarını,hatalarını eşinize anlatın.çok fazla senin annen,benim annem konularına girmeyin.her evliliğin ilk dönemlerinde oluyor bu durum.kimisinin sıkıntısı bir yıl sürüyor kimininki bir ömür.huzurunuzu kaçırmadan,çok inada bindirmeden,politik yaklaşarak çözebilirsiniz bence.bizde evliliğimizin ilk yıllarını bu şelilde heba ettik.sonradan herşey rayına oturdu.öyleki ilk yıllarda kayınvalideme laf söyletmeyem eşim şimdi annesinin yanlışlarını bana kendi söyler.o yüzden sabır,sabır,sabır diyorum ben

Aeroplain , size katılmıyorum, dinsizin hakkından imansız gelirmiş. Önemli olan arkadaşımızın bu oyunu sinsice ve akıllıca oynaması cunku hatalı en kucuk bir hamle
olayı dahada büyütür. Bu yüzden anlık karar vermemesi, KV lerin yaptıgı gibi önceden inceden düşünmesi ve planlaması lazım, sanki bi banka soyacakmış gibi.
Alarmları, kameraları, dedektörleri önceden belirleyecek ona göre plan kuracak. Anlık patlamalar, fırlamalar asla çözüm olmaz. Akıl Akıldan üstündür.

Bir erkek hele seven bir erkek eşinide düşünmeli, düşünmüyorsa zaten sevmiyor demektir. Seven erkekde istesede istemesede
eşinin annesini, kardeşin, babasını ağırlamak zorunda. Ama erkek zaten benim eşim gibi onları seviyorsa sorun yok, ama
sevmesede rol yapmalı karşı aileyi idare icin, zaten erkek bu idareyi yapmaz trip yapar hatta onları yanlız bırakırsa
bu ortada sevgi evliliği olmadıgının göstergesidir. Erkek belki anne baskısı belkide çoğalma icgüdüsü ile evlenmiştir. Asıl seven erkek gerektiğinde ailelere karşı oskarlık oyun göstermelidir, eh tabiki bayanlarda aynen.

Son düzenleme:
Back
X