Evlilik yürütme sanatı

gelinciK8787

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Nerden nasıl başlayacağımı bilemiyorum, 4 aylık evliyim ve evliliğim küçük meselelerden tartışmalarla geçti. Ah eşim... dürüst, evine sadık, temiz bir insan, ama bir o kadarda bencil ailesine aşırı düşkün ve onlara toz kondurmayan birisi…

Bizim hiç büyük kapasiteli bir sorunumuz olmadı, ne eve bakmama ne de aldaltma Maşallah diyeyim. Ama gel gör ki anlayışsızlık hat safhada… Eşimle ikimiz ilçede çalışıyoruz 2,3 haftaya bir ailelerimizin olduğu yere gidiyoruz haftasonları. Eşim ailenle kalma benim yanımda ol diye defalarca tartıştı benle, neyse en sonunda ikna ettim bir günü onun ailesinin evinde bir günüde kendi annemlerle kalma konusunda..

Görümcemde bizimle aynı yerde çalışıyor, kaynanamda sık sık gelir kızının yanına, 3,4 gün kalır süreklide oğlunu görmek ister yol yapar oğluda onun yanına gider her gün beinde götürmek ister bense işten yeni gelmişim bir hafta sonum var ev işleri için onuda kayananamın keyfini çatırtmakla geçirmeliyim. Geçirmezsem kavga hazır… Yılbaşı akşamı karnım ağrıyordu kayınvalidem bize gelmedi oğlunu yanına çağırdı eşime ben gelmem deyince bir sürü kavga gürültü ettik yalnız gitti geldiğinde odasını ayırdı neyse ben geldim yine yanına konuşmaya çalıştım bana benden soğudunu artık rol yaptığını,yürütemediğini söyledi okadar ağrıma gitti ki , En başta tanıştığımızda sormuştum ailene aşırı düşkünlüğün var mı diye yok demişti ama tamamen yalan çıktı , Neyse sabah oldu kayınvalidem yine oğlunu kahvaltıya çağırıyor telefondan duydum, bu adamında bir ailesi var demiyor, ben dedim birlikte kahvaltı yapalım öyle gideriz… Neyse kayınvalidem kendisi geldi bize ve dünkü tatlilimide yedi.. Bütün tatillerime yaptığı gibiii.. Bıktım bu kadından bencilliğinden, anlayışsızlığından, iyi görünüp yuvamın temeline dinamit koymasından, habire yol yapar 2,3 haftada bir geldiğimde bile hep onla olmamı ister benimkiler can değil sanki, zaten benim ailem yaşadığım ilçeye hiç gelemiyor ancak onları o zmn görebiliyorum(Bu arada annemlerle kayınvalidem aynı ilçede yaşıyorlar) ona bile bencillik ediyor. Oğlunu alttan alta ikna ediyor. Oda hep annesini öncelikli görüyor, Annesi yokken de habire ablasının yanına koşmak istiyor, her görevimi yaptığım halde nankörlük ediyor eve gelmek istemiyorum ayaklarım geri geri gidiyor diyor..

Annem ayrıl gel dedi, ama ben yok nedenlerden evliliğimi bozmak istemiyorum. Çünkü kendi kendimizeyken çok iyiyiz. Ne olur bana akıl verin bu melek görünümlü kadınla nasıl baş edebirilim. Hakkında Kötü bir şey söylesem eşimin inadına ona düşkünlüğü artıyor .. Bu adama artık nasıl kendi ailesini kurduğunu fark ettirebilirim. Hep annesinin bizi yönetmesine engel olabilirim, birazda beni öncelikli görmesini nasıl sağlarım :((

Son düzenleme:
Oda hep annesini öncelikli görüyor, Annesi yokken de habire ablasının yanına koşmak istiyor, her görevimi yaptığım halde nankörlük ediyor eve gelmek istemiyorum ayaklarım geri geri gidiyor diyor..

Annem ayrıl gel dedi, ama ben yok nedenlerden evliliğimi bozmak istemiyorum. Çünkü kendi kendimizeyken çok iyiyiz. Ne olur bana akıl verin bu melek görünümlü kadınla nasıl baş edebirilim. Hakkında Kötü bir şey söylesem eşimin inadına ona düşkünlüğü artıyor .. Bu adama artık nasıl kendi ailesini kurduğunu fark ettirebilirim. Hep annesinin bizi yönetmesine engel olabilirim, birazda beni öncelikli görmesini nasıl sağlarım :(([/QUOTE]

Öncelikle böyle sorunlar yaşamış (atlatmış,kurtulmuş:) biri olarak söylüyorum o kadını görmezden gel. Sana karşı kırıcı bir tavrı yok anladığım kadarıyla, tek sorun fazla müdahale ve sürekli beraber olma isteği. Sakın eşinle bu konuda tartışma derim ben, Aşkım sen git tabiki annen o senin, ama ben yorgunum gelemicem falan.. Bir süre gidip gelmesine karışmazsan, o konuda kavga gürültü çıkmazsa, olay düzene girecek, buna emin olabilirsin.. Sık dişini dene :)

Canım kaç kez söyledim, illa benimde gelmemi istiyor laf anlamıyor,, Ama kendisi bir gün ailemin yanında kaldırtsa beni, lütuf gibi görüyor hem kendisi yanımda olmamasına rağmen o kadar üzülüyorum ki

Annem ayrıl gel dedi,

Bu ne demek ya, anneni eshefle kınıyorum. Daha 4 aylık evli kızına ayrılda gel demesi hakikaten tam bir ayıp. Kardeşim bu evlilik evcilik degil, annen bunu anlamadıysa
ne diyim. Öncelikle hatan şu olmuş erkegin sözüyle asla kuyuya inilmez, benimde eşim dans bilirim süper demişti evlenmeden önce 1-2 dans hareketi gösterdi ama
evlendikden beri birkez olsun diskoya gitmedik. Onu o zaman deneyecekdin, kasıtlı olarak ailesi ile ilgili kavga cıkaracak, onu test edecekdin. Tv deki kısmet programlarını
hic mi izlemiyorsun, adam birini begeniyor ama aynı anda 2-3 baska kızada sms ile bagını koparmıyor, yani maymun baska dala atlayacaksa önce o dalları tek elinde
tutuyorki tuttugunu bırakmadan önce işi saglama baglasın. Erkegin suyu da ruhuda yalana baglıdır tek sorun cok safdırlar ve yalanları hemen ortaya cıkar. Akıllı ve zeka küpü erkekden korkacan cunku onun hafızası güclü olur ve yalanını yakalamak ugras ister. Sen sanırsam ona hakkettiginden cok guvenmişsin. Öncelikle yazmışsın ailemle kalmama izin vermiyor diye. Sen bastan ipini ona vermişsin. Bu konuda baskın olmadıgın sürece o seni ezmeye devam eder, tamam diyip onun ailesine gittikden sonra
ilk fırsatta sende ailende kalmaya gidecen, izin vermiyorsa O ZAMAN SENDE KALAMAZSIN İŞDE BU KADAR DIYECEN, eger fiziksel bir şiddet uygularsa o zaman annenin
dedigi yola gidebilirsin. Erkeğin inanılmaz bencil biri ama unutma inat anca inatla dize getirilir. Yoksa birde cocuk olursa bu evlilik senin kabusun olur.

Canım daha yeni evlisiniz benimde 6. ayım bitti ve sanırım biçok kişi evlliğinin ilk ayları sorunlar yaşıyor. Evlilik henüz oturmamış oluyor uyum sağlanmamış oluyor. Ben de bazen o kadar bunalıyorum ki kendimi ayrılsam ne yaparım diye planlar kurarken buluyorum. Bir taraftan eşimide çok seviyorum. Bu dönemi atlatabilirsek herşeyin rayına oturacağına inanıyorum. Sende biraz sabretmelisin şimdi gitmemelerini eşin inat olarak görüyor ailesine cephe aldığını düşünüp öfkeleniyordur. Bi süre sabret git gel eşinin kafasındakileri sil sonra yavaş yavaş kendinide eşinide eve çekmenin yollarını bulursun inşallah. Ahh ahh ben de eşimden az çekmedim vallaha zormuş bu işler...

NASERDO , öncelikle sabır guzel bir meziyet ama şunuda unutmayalım, bu erkek en kısa zamanda cocuk ister ve yaparsa o zaman arkadaşın evine geri
donmeside zorlaşır. Bu yuzden cocuk olayı planlarında varsa ertelemeli ve onun inadına inatla cevap vermeli. Ailesine bu kadar baglı bi erkek annesinden
asla vazgecmez , bu arada seni sevip sevmediginide burada anlarsın. Seven erkek gerektiğinde, haklıysan senin icin ailesini karşısına alır.

NASERDO , öncelikle sabır guzel bir meziyet ama şunuda unutmayalım, bu erkek en kısa zamanda cocuk ister ve yaparsa o zaman arkadaşın evine geri
donmeside zorlaşır. Bu yuzden cocuk olayı planlarında varsa ertelemeli ve onun inadına inatla cevap vermeli. Ailesine bu kadar baglı bi erkek annesinden
asla vazgecmez , bu arada seni sevip sevmediginide burada anlarsın. Seven erkek gerektiğinde, haklıysan senin icin ailesini karşısına alır.

Canım sorun şurdaki kayınvalidem benim hakkımdaaçıkca kötü birşey söylemez,eleştirmez, hatta sözde iyiliğimi düşünücü laflar eder.Ama bir yandanda alttan alta beyin işler.Açıkca beni eleştirse kötü birşey söylese işim kolaylaşacak. Çünkü bir ara sürekli torun torun diyordu. Eşime benim elimde mi habire bunu bana hatırlayıtıyor deyince, gitmiş annesini uyarmış kadın bir daha bana birşey diyemedi.. Eşim çok bencil bunu kabul ediyorum, ama öyle bir davranmalıyım ki artık önce beni dinlemeli bana öncelik vermeli, kendi anasına değil.. Çekirdek aile kurduğunu farkettirmeliyim

Son düzenleme:
Ailesine özellikle annesine düşkün erkek zor ya.. Ne kadar çok var kaynana ile ilgili konu başlığı, okudukça bunalıyorum.. Allah sabır versin ne diyim işin zor.

Biz eşimin ailesine gittiğimizde yemeğimizi yeriz çayımızı içeriz muhabbetimizi eder öyle eve döneriz. Ben hamileliğimin ilk üç ayını çok zor geçirdim bulantı bulantı bulantı... Bir keresinde görümcemlere gitmeden eşime ''lütfen yemekten sonra dönelim çok oturmayalım'' dedim. ''Tamam'' dedi ama yinede kalkmak bilmedik. Eve gelince sorduğumda ''yemek yer yemez hadi biz gidiyoruz diyemedim ayıp'' demişti. Geçen hafta ablam ''balık kızartıcam sizde gelin'' dedi. Eşimin işleri vardı gelemedi ama bana ''istersen sen git'' dedi. Ablamlardan geldiğimde saat 22.00 falandı ''yemekten sonra neden hemen gelmedin'' diye kızıyor bana. ''Yahu ablalarından utanıp yemekten sonra kalkamayan sen değil miydin şimdi bana ne için kızıyosun'' dedim. Bazı erkekler böyle işte yanlız değilsin. Gerçi sonrasında özür diledi ama yapacaklarından ve diyeceklerinden geri kalmazlar hiç.

Canım işde en kötüsüde böyle melek kılıflı olan kayınvalideler, en tehlikeli olanlar. Yoksa cazgır olsa geline gün doğar. Bu durumu sakince eşinle konuşup, durumu
açık açık konuştuysan , ve hala seni dinlemiyorsa bu durumda inat silahını kullancan, zaten cocugunuz yok gittiği yere kadar git. Bak kardeşim diyorum cunku senden
epey buyuk sayılırım, evlilik guzeldir ama bir ömür gececegini unutma, bu evlilik ya cennetin olur gecen gunleri unutur bir bakmışsın 70 lik nine olmuşsun sevdigin
insanın yanında, yada gecen her dakikan sana hafta gibi gelir ve hayatın cehennem olarak yaşarsın ölsemde kurtulsam dersin. Onu ne kadar sevsende en cekilmeyecek
iki insan vardır, KISKANC ve BENCIL. Aslında KISKANCLIK da bir cesit bencillikdir. Sadece kendisini dusunur ve senin duygularını onemsemez kıskanc insan. Ortada cocuk
olsaydı daha yavas adım at derdim. Ama cocuk yoksa bu erkegi konusarak dogru yola getiremiyorsan sende inat yapacaksın, gitme desede maddi imkanın varsa
ailene gidecen. Zor uygular dayak atarsa ona göre önlemini de alırsın. Ama yukarda dedigim gibi oturup dosdogru konustun mu, tum sorunlarını biliyormu
Genelde erkekler annelerinin yaptıklarını görmez, annesinin dediklerinin eşini nasıl zedeledigini dusunemez. Sen bu kırgınlıklarını ona anlat, bak cocuk konusunda
annesine rest cekmiş diyorsun, demek isterse onlara karşı dik duruyor.

Canım işde en kötüsüde böyle melek kılıflı olan kayınvalideler, en tehlikeli olanlar. Yoksa cazgır olsa geline gün doğar. Bu durumu sakince eşinle konuşup, durumu
açık açık konuştuysan , ve hala seni dinlemiyorsa bu durumda inat silahını kullancan, zaten cocugunuz yok gittiği yere kadar git. Bak kardeşim diyorum cunku senden
epey buyuk sayılırım, evlilik guzeldir ama bir ömür gececegini unutma, bu evlilik ya cennetin olur gecen gunleri unutur bir bakmışsın 70 lik nine olmuşsun sevdigin
insanın yanında, yada gecen her dakikan sana hafta gibi gelir ve hayatın cehennem olarak yaşarsın ölsemde kurtulsam dersin. Onu ne kadar sevsende en cekilmeyecek
iki insan vardır, KISKANC ve BENCIL. Aslında KISKANCLIK da bir cesit bencillikdir. Sadece kendisini dusunur ve senin duygularını onemsemez kıskanc insan. Ortada cocuk
olsaydı daha yavas adım at derdim. Ama cocuk yoksa bu erkegi konusarak dogru yola getiremiyorsan sende inat yapacaksın, gitme desede maddi imkanın varsa
ailene gidecen. Zor uygular dayak atarsa ona göre önlemini de alırsın. Ama yukarda dedigim gibi oturup dosdogru konustun mu, tum sorunlarını biliyormu
Genelde erkekler annelerinin yaptıklarını görmez, annesinin dediklerinin eşini nasıl zedeledigini dusunemez. Sen bu kırgınlıklarını ona anlat, bak cocuk konusunda
annesine rest cekmiş diyorsun, demek isterse onlara karşı dik duruyor.

İnat yaparsam evliliğim biter, ben saydam bir insandım aklımdan geçeni açıkca söylerdim,, ama artık kayınvalidem gibi oalcağım melek görünümlü şeytan,, yarıyıl tatilinde eşime tatil var bana ise yok, onu memlekete gönderecektim ama artık vazgeçtim göndermiycem koca binada yalnız kalamam birlikte olalım diyeceğim. Nasılsa eşimi göndersemde bu fedakarlığımı unutup gene nankörlük edecek, böyle yaparsam hem onun sevincini kursağında bırakacağım hemde sevgili anacığının tıpkı onların bana her seferinde yaptığı gibi

İnat yaparsam evliliğim biter, ben saydam bir insandım aklımdan geçeni açıkca söylerdim,, ama artık kayınvalidem gibi oalcağım melek görünümlü şeytan,, yarıyıl tatilinde eşime tatil var bana ise yok, onu memlekete gönderecektim ama artık vazgeçtim göndermiycem koca binada yalnız kalamam birlikte olalım diyeceğim. Nasılsa eşimi göndersemde bu fedakarlığımı unutup gene nankörlük edecek, böyle yaparsam hem onun sevincini kursağında bırakacağım hemde sevgili anacığının tıpkı onların bana her seferinde yaptığı gibi
bu işin çözümü bu herhalde.
eşine asla kvaliden ile ilgili bişey söyleme
kv çok sevdiğinden bahset.
biraz iki yüzlü oyuncu olmak gerekiyor herhalde.
ama eşine onunla başbaşa kaldığında ne kadar mutlu olduğunu da sık sık hatırlat.
keske hafta sonu seninle güzel bir plan yapsak falan de.
15 tatilde ben de kv gitmeyi çok isterdim ama gidemeyeceğim
çok üzülüyorum benim çalışmam nedeniyle sen de gidemeyeceksin.
ama sen beni koca binada yalnız bırakmayacak kadar anlayışlısın. de kocaman sarıl:1:

İnat evliliğini bitirme cesareti olmayan erkekler için iyi bir yöntem olabilir ama ne senin ne de benim eşime inat sökeceğini zannetmiyorum tam tersi dahada bilenip hırslanırlar. Haklıyken haksız durumuna düşmenin bir alemi yok. Ya aslında eşini en iyi sen tanıyosun şimdi biraz kendinden bişeyler vereceksin zorlanacaksın ama inşallah düzeniniz oturduğunda bunun mükafatını alırsın. Saltanat günüde gelecektir hazar:D
Korunuyor musun peki çocuk istiyor musun? İstersen bir süre bekle. Ben dayanamadım çocuk isteğim ağır bastı ama pişman mıyım değilim valla. Hatta iyi ki diyorum bu evliliğin bana verdiği en güzel hediye olacak. Onca sıkıntının bir mükafatı olmalı hazar:D

Görümcenle aynı şehirde olduğunuzdan mı o kadar sık geliyo ?
Yoksa bizzat sizin için mi ben anlamadım..

Eşiniz ile güzel güzel konuşup anlatasanız
İkimizde 9 aylığız sen anneni ne kadar özlüyorsan bende o kadar özlüyorum, üstelik ben ailemle 3 haftada bir görüşürken senin öyle değil ne mutlu sana ama beni de anla tarzı bi konuşma yapsan

Her zaman evet dememesi gerektiğini müsait olamamanın annesini sevmediğinizden değil gerçekten yorgun ya da rahatsız olduğunuzdan dolayı olduğunu anlatıp , annesi ile ilgili olumsuz düşünseniz bile kendisine bildirmeseniz iyi olur

ama eşine onunla başbaşa kaldığında ne kadar mutlu olduğunu da sık sık hatırlat.
ama sen beni koca binada yalnız bırakmayacak kadar anlayışlısın. de kocaman sarıl:1:

Hii anaa sen az değilsin valla:D Bence de çok iyi fikir...

İnat evliliğini bitirme cesareti olmayan erkekler için iyi bir yöntem olabilir ama ne senin ne de benim eşime inat sökeceğini zannetmiyorum tam tersi dahada bilenip hırslanırlar. Haklıyken haksız durumuna düşmenin bir alemi yok. Ya aslında eşini en iyi sen tanıyosun şimdi biraz kendinden bişeyler vereceksin zorlanacaksın ama inşallah düzeniniz oturduğunda bunun mükafatını alırsın. Saltanat günüde gelecektir hazar:D
Korunuyor musun peki çocuk istiyor musun? İstersen bir süre bekle. Ben dayanamadım çocuk isteğim ağır bastı ama pişman mıyım değilim valla. Hatta iyi ki diyorum bu evliliğin bana verdiği en güzel hediye olacak. Onca sıkıntının bir mükafatı olmalı hazar:D

Çocuk istiyoruz ama daha olmuyor

:53:Taktiğe gel :1:

gelinciK8787, inat dedigim kararlılık demek istedim, sen onun her hayırına karşı onun herseyine evet dersen kusura kalma ama bu lafı hic sevmem ama
sustalı maymuna cevirirler seni. Sonra buraya gelip aglama. Ben sana takış kavga et demiyorum.

Görümcenle aynı şehirde olduğunuzdan mı o kadar sık geliyo ?
Yoksa bizzat sizin için mi ben anlamadım..

Eşiniz ile güzel güzel konuşup anlatasanız
İkimizde 9 aylığız sen anneni ne kadar özlüyorsan bende o kadar özlüyorum, üstelik ben ailemle 3 haftada bir görüşürken senin öyle değil ne mutlu sana ama beni de anla tarzı bi konuşma yapsan

Her zaman evet dememesi gerektiğini müsait olamamanın annesini sevmediğinizden değil gerçekten yorgun ya da rahatsız olduğunuzdan dolayı olduğunu anlatıp , annesi ile ilgili olumsuz düşünseniz bile kendisine bildirmeseniz iyi olur

Aslında görümcem için geliyor, oğlunuda dibinde istiyor :((, ben eşime hep diyorum benimkileri seyrek görüyorum ben diye, oda gelsinler buraya ben mi gelmesinler diyorum dedi. Halbuki biliyor oda onların gelemediğini ondan böyle söylüyor :((

gelinciK8787, inat dedigim kararlılık demek istedim, sen onun her hayırına karşı onun herseyine evet dersen kusura kalma ama bu lafı hic sevmem ama
sustalı maymuna cevirirler seni. Sonra buraya gelip aglama. Ben sana takış kavga et demiyorum.

ben hiç bir zaman herşey evet diyen bir insan olmadım, ama demeye demeye bu hale geldik, eşimi seviyorum, ayrılsamda onun gibi birisi bbir daha çıkarmı karşıma bilmiyorum. Sırf o kadın yüzünden onu bırakmak istemiyorum. Benim isteiğim onu iyilkle dize getirmek

Back
X