• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik veya çocuk asla istemiyorum

Daryana

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2012
353
266
103
Arkadaşlar birden aklıma geldi bunuda sormak istedim görüşlerinizi merak ediyorum. Benim ideallerim arasında evlenmek aile kurmak veya çocuk yapmak gibi şeyler hiç yok. Şuan hedefim olan kariyerime odaklanmak istiyorum. Arkadaşlarım bu konuda garipsiyor beni. Ben böyle bir dünyaya çocuk getirmek istemiyorum ona bu kötülüğü yapamam. Evliliğide düşünmüyorum tamamen maddi kaynaklı imzalı sözleşmeye dayalı bir olay gibi geliyor. Öyle söz nişan gibi adetlerde gözüm yok ama davet tarzı düğünleri seviyorum atıyorum yazın büyük bir tekne kiralayıp parti vermek gibi. Bunada düğün denmez pek daha çok birlikteliğim olduğu bireyle ve sevenlerimizle bir kutlama gibi. Bu fikirlerimin değişmesi çok zor. Bana ve hayatımda zararı olur mu. Henüz 20 yaşındayım. Çocuk konusunda fikrimin değişmesi için o çocuğun bu dünyadaki kötülüklerle kolayca baş edebileceği kadar çok büyük mal varlığına sahip olmam lazım. Hayatta tek başına bile kalsa kimseye muhtaç olmamalı. Ama bu da imkansız. Bakamayacağım çocuğu ne diye getireyim dünyaya diye düşünüyorum. Garipsenecek kadar anormal mi sizce?

29 yaşındayım, hala çocuk isteğim falan yok. Direkt çocuk istemiyorum diyorum yani. Dünyanın hali falan da değil sebep, çocuk sevmiyorum.

Evlilik de olmazsa olmaz değil. Yani "aa yok asla evlenmem" diyen biri değilim ama "evlilik de evlilik" modunda da değilim. Evlilik nihayetinde ilişkiyi resmileştirmek için atılan bir imza, evlenmeden de gayet güzel ilişki yaşanabilir diye düşünüyorum.

Yaşınız genç, ileride fikriniz değişebilir. Benim küçüklükten beri değişmedi o ayrı :D

Önceki konulariniza bakarsak hiç de öyle gelmiyor. Yani kendi isteklerinizi önemsiyormus gibi gelmiyor.

Yoo nesi garip bunun? Bende hep senin gibi dusunurdum. 30 yasindayim. Birkac ay once evlendim. Dugun, kina hicbisi yapmadim (sacma geliyor? Hala cocuk istemiyorum . Yurtdisinda calisiyorum .esimle de ayri yasiyoruz is nedeniyle. Evliligimizin tek nedeni de yasalligin isimizi kolaylastirmasiydi.
Bence de kariyerine odaklanmalisin .ne evlilik ne de cocuk 20 li yaslarda sart degil

Bence biraz abartılı olmuş ama herkesin kendi fikri tabii ki. Her evlilikte maddi kaynaklı sözleşme tarzı değil. İmza atılması da yarın öbürgün başımıza gelebilecek her türlü olay için gerekli bir bağ sebebi.

ya ne gibi bir olay gerekebilirki aldatılmak dışında. e zaten aldatan sevgiliykende aldatır çıkarda kokusu ortaya bi şekilde. bence karşı tarafa güvenmemek gibi bir şey bunu garantilemeyi istemek. yani insan tamamen güveniyosa aldatmayacağına eminse imzayada ihtiyaç duymamalı

Aşık olduğum adamla hayatımı birleştirmek isterim ama çocuk ııı benlik değil. Özgürlüğüme çok düşkünüm gezeyim edeyim alkol alayım oh yaşasın hayat modunda oldugum için cocuk fikri bana cok uzak. Gerçi şuan 23 yaşında oldugum için böyle düşünüyorda olabilirim 30a geldiğimde belki değişir düşüncem. Sizde çok gençsiniz tabikide suan evlilik ve çocuğa çok uzak olmanız normal.

He biz kötülük yapıyoruz doğacak olan çocuğumuza yani.
Kendin tercihine saygı bekliyorsun ama başkalarına saygı duymuyorsun o nasıl iş?

Ben siz kötülük yapıyorsunuz mu diyorum ben bu kötülüğü yapamam diyorum sebebide ona iyi imkanlar sunamayabilirim veya iyi anne olamayabilirim veya iyi bir babaya sahip olmayabilir beni yanlış eş seçimi yaparsam anlatabilmişimdir umarım.

29 yaşındayım, hala çocuk isteğim falan yok. Direkt çocuk istemiyorum diyorum yani. Dünyanın hali falan da değil sebep, çocuk sevmiyorum.

Evlilik de olmazsa olmaz değil. Yani "aa yok asla evlenmem" diyen biri değilim ama "evlilik de evlilik" modunda da değilim. Evlilik nihayetinde ilişkiyi resmileştirmek için atılan bir imza, evlenmeden de gayet güzel ilişki yaşanabilir diye düşünüyorum.

Yaşınız genç, ileride fikriniz değişebilir. Benim küçüklükten beri değişmedi o ayrı :KK70:

Bende sizle aynı fikirdeyim yani çocuk seven biride oldugum söylenemez. Yani kendi çocuğum olursa severim orası ayrı ama olmasınıda istemiyorum

Cok gencsın ve normal boyle dusunmen senınle aramızda 10yas var ve bu fıkırlerın ılerde degısecek sevgıler

Sizin yazdıklarınızı ilk kez sonuna kadar okudum. Çok uzun yazıyorsunuz.. Herkes evlenmek ve çocuk sahibi olmak zorunda değil ki zaten 20 yaşındasın ben 20 yaşında evlenmenin e harfini bile düşünmüyordum.. bir insan 30 35 yaşında daha olgun düşünüyor kendini daha iyi tanıyor.. Biriyle evlenmeden birlikte yaşayım diyorsanız yarın terkedildim diye başlık da açarsınız.. Onların istedikleri de o zaten.. Çocuk konusunda da ben şunu düşünüyorum.. Kötü dünyaya getirmek konusunda değil, ben daha kendim bişey yaşamadım.. Bir başkasını nasıl dünyaya getireyim onu nasıl düşüneyim diyorum.. Sen bunları düşünmek için erkenin de erkenindesin.. Okumayı işini geleceği düşünmelisin.

Aşık olduğum adamla hayatımı birleştirmek isterim ama çocuk ııı benlik değil. Özgürlüğüme çok düşkünüm gezeyim edeyim alkol alayım oh yaşasın hayat modunda oldugum için cocuk fikri bana cok uzak. Gerçi şuan 23 yaşında oldugum için böyle düşünüyorda olabilirim 30a geldiğimde belki değişir düşüncem. Sizde çok gençsiniz tabikide suan evlilik ve çocuğa çok uzak olmanız normal.

Evet sizin gibi düşünüyorum bende hayatı yaşayış biçimimden kaynaklı olabilir ama ileridede fikrimin değişeceğini sanmıyorum. Çünkü küçükkende hiç evlilik çocuk hayal etmedim hani oyun oynarken bile. ergenliğin ilk yıllarındada aile ile yaşadığımda şuan yaşıyor olduğum hayatı istedim. kendi ayrı evim olsun gezip tozayım vs..

Önceki konulariniza bakarsak hiç de öyle gelmiyor. Yani kendi isteklerinizi önemsiyormus gibi gelmiyor.

İyide bu önceki konularımdan tamamen bağımsız bir konu, sadece aklıma takıldı. Nereden kurdunuz alakayı

Yazdiklariniza bakinca zengin olmak istediginizden daha cok bahsetmissiniz gibi geldi... yasiniz genc Evlilik ve cocuk sonraki hedefiniz gibi görünüyor belkide ondan istemiyorsuniz diye düşünüyorum....:KK69:

Ben siz kötülük yapıyorsunuz mu diyorum ben bu kötülüğü yapamam diyorum sebebide ona iyi imkanlar sunamayabilirim veya iyi anne olamayabilirim veya iyi bir babaya sahip olmayabilir beni yanlış eş seçimi yaparsam anlatabilmişimdir umarım.
Anladım gayet iyi ama öyle bir yazmışsın ki dünya kötü sen çocuk sahibi olmayacaksın biz düşüncesiz oluyoruz gibi. Öyle demesen bile yazdığından ben bunu anladım. Neyse.
Ayrıca yaşın genç herkesin hayalleri idealleri farklıdır. Bunları şimdiden düşünmek zorunda değilsin. İlerleyen zamanlarda fikrin değişebilir yada değişmeyebilir bunu zamanla anlayacaksın.

Back