Maalesef bazılarımızın ekonomik durumu ve sosyal çevresi buna uygun olmuyor
Evlenmeden önce ailesinden bihaberdi, evlendikten sonra aile düşkünü oldu , ilk 2 yıl baya zorlandık sonraları benim ikazlarımla düzeldi biraz ,benim en zorlandığım bu konu olmuştu, sonra ben çekemem sizi deyip boşanmaya kalkınca baya baya düzeldi , ilk 2 yıl baya sabrımı sınadılar bu konuda ...Herkese selamlar
Umarım gününüz ve haftanız çok güzel geçiyordur.
Çevremde karşılaşmış olduğum insanlar üzerinden gözlemlediğim kadarıyla sizlere evlilikle ilgili bir soru sormak istiyorum. Bu sorum evli veya boşanmış olan hanımlar için. Evlendikten sonra eşinizde ne gibi davranış değişiklikleri yaşandı? Ya da sevgilik/nişanlılık evresinde asla böyle değildi, çok şaşkınım diyebileceğiniz ne gibi olaylar yaşadınız? Bir de evlendikten sonra kendinize şu soruyu sordunuz mu hiç “ aslında evlenmeden önce şöyle bir sinyal vermiş ama ben fark edememişim, şu huyu varmış ama görmemişim, şimdi anlıyorum” gibi. Yorumlarınızı çook merak ediyorum. Bu arada olumlu veya olumsuz her türlü yorum olabilir.
Kesinlikle katılıyorum. Biz de çoğu zaman birlikteydik yani ay 30 günse 20 gün bir aradaydık ve bana da hiçbir şey sürpriz olmadı.Ben kendi adıma konuşayım biz evlenmeden önce bir süre birlikte yaşadık sonrası bana hiç sürpriz olmadı. Gerekli bir eylem olduğunu düşünüyorum birlikte yaşamanın
Eşinizin burcu ney ya çok merak ettimÖncelikle evlendikten sonra değişmeyen erkeklere helal olsun demekle başlıyorum. Çünkü önceleri erkeklerin evlenene kadar rol yaptıklarını bir nevi köprüyü geçene kadar ayıya dayı dediklerini düşünen ben şimdi ise aslında değişeceklerini kendilerinin bile bilmediği düşüncesindeyim.
Şahsen benim eşim beyazken siyah oldu, sıcakken soğuk oldu, uzunken kısa oldu birbirinin tamamen zıttı hangi ifade varsa o oldu diyebilirim.
Biz evlenmeden önce aynı evin içerisinde bile kaldık. Bekarken, sevgililer gününde çiçek hediye alan insan evlendikten sonra "ben sevgililer gününe sinir oluyorum benim eşime ne zaman çiçek hediye alacağımı bir gün belirleyemez. Alan kişilerde sırf mecburiyetten alıyor." Der oldu.
Evlenmeden önce "kadın yemek yapmak, temizlik yapmak zorunda değil, dinimizde bile bunun bir zorunluluğu yok, her şey paylaşılmalı, bir erkek neden yemek yapmadın diye kadına kızmaya hakkı yok" derken , temizlik, yemek her iş ortaklaşa yapılırken, evlendikten sonra ben çalışırken onun çalışmadığı zamanlarda yorgunluktan yemek yapamadığımda, "hiç bir şeye elini sürmüyorsun, yemek temizlik ben yapıyorum, ev arkadaşı gibiyiz, kendimi kadın gibi hissediyorum" der oldu.
Evlenmeden önce haftada bir gün izin günümüzde sürekli yeni yerlere gidip, birlikte her hafta başka bir etkinlik yaparken, evlendikten sonra "evde dinlenmek istiyorum" oldu.
Evlenmeden önce yaptığım, başardığım iyi şeylerden konuşulurken, iltifat alırken, evlendikten sonra başarısızlıklarım, eksi yönlerim, zayıf olduğum konular yüzüme vurulmaya başlandı.
Evlenmeden önce çocuk istiyorum diyen eşim, evlendikten sonra hamile kaldıktan sonra "sen beni kandırdın ben 2 sene istemiyordum" der oldu.
En çok zoruma giden lafı da, ben onun hayatıma girmesiyle bazı şeyleri yoluna soktum, alkol çok fazla kullanıyordum, psikolojim bozuktu depresyondaydım, borçlarım vardı, onun desteği ile bu kötü alışkanlıklardan ve olaylardan kurtuldum ve bana 2 sene sonra " ben sana merhamet ettim, acıdım" demesi oldu.
Daha anlatsam roman olur da bu kadarı yeterli olur diye düşünüyorum. Bir yorumda birisinin annesinin damat kesilmemiş karpuza benzer dediğini okudum, benimki KELEK çıktı maalesef...
YAYEşinizin burcu ney ya çok merak ettim
Hiç şaşırmadım hahahahahsh
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?