Evlilik ve Erkekler??

• Konu Sahibi Konu Sahibi potansiyel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
P

potansiyel

Ziyaretçi
hepimizin evleneceği kişi söz konusu olunca herkesin kendine göre ayrı ayrı kriterleri var. bu kriterler daha çok belli şeyler üzerinde yoğunlaşsa da kimimiz dini görüşüne kimi ahlakına kimisi fiziksel görünümüne kimisi eğitimine göre seçim yapıyor vs..

erkek olsun bayan olsun hepimiz ilk önce evleneceğimiz kişiyle aramızdaki denkliğe yani uyuma bakıyoruz.o da nedir üniversite eğitimi almışsak üniversite mezunu olması ilk tercihlerimizden biri oluyor...gibi..haliyle erkekler de bunu istiyor,iyi aile kızı falan filan arayışı içindeler,bir de onalr için fiziksel görünümümüz çok daha önemli görünüyor.

sizlerle de paylaşmak istediğim şu,mesela ben üniversite mezunuyum ilk etapta kendim gibi eğitimli birini tercih etmek isterim.fakat diğer yandan bakınca üniversite mezunu ve biraz da paralıysa beklentileri çok yüksek oluyor.kolay kolay kimseyi beğenmez oluyorlar eğer işin içine mantık girdiyse.yani örneğin sonuçta çok fazla üni mezunu bayan var eğer yeterince güzel de değilsen şansın biraz daha azalıyor.tamam erkekler sırf güzellik yarışında değiller ama güzel olmasının önemi yok diyen bir erkeğe de hiç inanmıyorm.ee eğitiimi bana denk olmayan biriyle de ben yapamayacağımı düşünüyorum..yani birçok bayan benim gibi düşünüyor.sonuçta yapılan evlilikler bu doğrultuda.

ben artık görücü usulu evlilikten yanayım,ilişkiler insanı çok yıpratıyor,bu söylediklerimde görücü usulu evlilik için geçerli,

ne dersiniz?sonuçta kader kısmet işi aslında ama erkek tarafında durum böyle olduğunu düşünüyorum

not:gerçekten bu aralar moralim biraz altüst,kırıcı birşey yazmamanızı rica ediyorum.

Canım görücü usülü evlilik zaten birinin aracılığıyla oluyor ve aracı olan kişi iki kişinin birbirine uyum sağladığını düşündüğü için bunları karşı karşıya getiriyor.

Çok haklısın herkes çoğu yönden kendiyle eşit biri ile evlenmek ister.

Zaten görücü usulü olunca hemen evlenirmiyorki kişiler önce tanışıp görüşüyor anlaşırsa evleniyor.

Bu devirde aşk sevgi artık ikinci planda önemli olan anlaşabilmek,saygıyı yitirmemek....
Bunlar varsa zaten herşey zamanla oluyor...
Erkeklerde artık böyle düşünüyor sanırım..... :1closedeyes:

Canım insan aşık olmaya görsünn... Aşık olduktan sonra kalbin kriter felan pek dinlemiyorr...Görücü usulüyle evliliklerde ise bence güzellikten cok kızın ailesine, aldıgı egitime,tavır,davranışına vs şeylere bakıyorlarr..

Belirli yaşlarda beklentiler farklılaşıyor.. Benim kriterlerim çok değişti zamanla yıllar öncesiyle kıyasladığım vakit :)

* Eğitimli, Kültürlü Olması
* Belli Bir Hayat Felsefesinin Olması
* Bana Sevdiğini Hissettirmesi
* Her Konuda Dürüst Olması
* Anlayışlı Olması / Empati Yapabilmesi
* Çok Gururlu Olmaması

Back