Evlilik terapistine gitmek ya da gitmemek

Merhaba.

Eşimle bitmek bilmeyen kavgalarımız yüzünden bizde psikologa gittik. İlk seans sadece ben görüştüm, sonraki seansın yarısında eşimle yalnız konuştu, yarısını beraber konuştuk. Öncelikle sorununuz neyse onun adını bulup, amacınızı belirleyip gitmeniz gerekiyor. Bu evliliği kurtarmak istiyorum, eşimle kavga etmeden geleceğimize bakalım istiyorum ya da bu ruh halinden çıkmak istiyorum gibi...

3 seans bitti bizim, 3. seansın sonunda psikoloğumuzla yalnız görüşmek istedim. 2 yılda çok yara almışsınız, çok üzülmüşsünüz ve sinirleriniz çok yıpranmış dedi, eşiniz size adım atmak istiyor ama bunu göremiyorsunuz dedi. Hani demişsiniz ya bir daha güvensen bu ne kadar sürer diye, burada eşiniz devreye giriyor. Birbirinize güveni karşılıklı sağlamak lazım. Ve geleceğe yönelik ya şöyle olursa ya bir daha olursa diye düşünmek size zarar verir diyor. Ben böyle değildim dedim, yaşadıklarınız normal şeyler değil yine iyi evlenip evli kalabilmişsiniz ama öncelikle sinirlerinizi güçlendirmeniz lazım dedi. Bunun için psikiyatri doktoruna gidip durumu anlatmamı hafif bir ilaca başlamamı söyledi.

Bizde de aldatma yok kumar yok, eskiden gelen bazı yalanlardan kaynaklı güven problemi ve eşimin ailesiyle aynı ortamda kalma korkusu var bende. Eşim gelmeyecekler, sende görüşmeyeceksin dese de güvenemiyorum (daha öncedende gelmeyecekler demişti ama annesi telefonda kırk hakaret edip beni kendi evimden kovunca kan beynime sıçradı) ve tartışma anında kendimi kaybediyorum, çoğu şeyde eşim suçsuz olmasına rağmen onu suçlu görüp acı çekmesini istiyorum ama sonra pişman oluyorum.

Eşinizde eğer sizin gibi düşünüyorsa, beraber gidelim yuvamızı kurtaralım diye, mutlaka gidin.

Eğer eş terapiyi seçiyor kabul ediyorsa şansınız vardır demektir .....çünkü erkek ne yazık ki bunu kabul etmedikçe kadın bir şeyi düzeltemiyor.....hata üstüne hata terapi yerine yaftalar artmış ,evliliğini bırak kurtarmayı psikolojin de alt üst oluyor....eşi kabul eden kıymetini bilsin derim çünkü hala değer verdiği sizsiniz demektir.....biz olgusu biz kalalım derdinde demektir...kurtuluş çare yolu vardır....Umudun olması güzel,Allah herkese nasip etsin inşallah

Her psikologda kim başvurursa kim öncelik etmişse birde ona karşı öncelik daha aklıbaşında olduğunu yansıtıyor...Sİzde yaşadınız mı bunu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…