• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik terapistine gitmek ya da gitmemek

Tam benim konum. Benim eşim de evlenmeden önce bana borcu olduğunu söylemedi, zamanla ortaya çıktı, uyuyamiyordu, mutsuzdu ben anladım ama geç anladım. Bana söylemek istememiş hiç ondan ayrilirim evlenmem diye. Konum var okuyabilirsin.
Bu kadar önemli bir konuda yalan söylediği için guvenim çok zedelendi ve çok üzüldüm gerçekten zamanında. Güven gidince başka her şey gözüme batmaya başladı ve işin içinden çıkılmaz bir hal aldık. Yapsın yapmasin her şeyi yalan gibi gelmeye başladı. Resmen takıntı yaptım. Seni çok iyi anlıyorum insan kandırıldığını dusunuyor. Baktim olmadı boşanmaya karar verdik, borçlarını bitirdik tabi. Rahatladı beyefendi. Asıl olay bundan sonra başlıyor. Benim esim her şeyi düzeltmek için şimdi geliri iyi olan bir ise girmiş sırf seni para için değil seni çok sevdigim için sana geldim demek icinmis. Böyle diyor artık gerisini bilemeyeceğim. Bana bir daha maddi konularda yalan soylemeyecegine yeminler ediyor. Biz terapiste gitmedik ayrılmayı tercih ettim ben ve şimdi o değiştiğini göstermek için çabalıyor.
Uzun lafın kısası iş eşinden bitiyor. Sen nasıl dusunursen dusun toparlamak için o bir yol bulmalı. Terapist gidip neden hala bu konuda yalan soyledigini konusabilirsiniz. Toparlanabilir eğer esin değişirse ve sana guvenirse. İnsan eşinden neden saklar bunu hala anlamıyorum.
Neden yalan söyledin dedigimde

Seni kaybetmemek için diyor ve ben o an çıldırıyorum

Hep böyle avutuyorlar ''Korktugum için''

İyi de insan korktugu için yapmamalı asıl

Ben çalışıyordum üstelik sırf kızım okula baslayacak diye işimi bıraktım makul sebeblerden, bir de borcumuz yok diye biliyordum işten çıkarken rahattım yani..

Bilseydim çıkmazdım mesela bana baştan deseydi bunlar olmayacaktı asla

İlk borcu mesela hiç bitmemiş aslında bunu da yeni ögrendim zaten bu ikinci büyük borcumuzda ilkinin kırıntılarının kocaman bir kartopuna dönerek önüme düşmesiyle ortaya çıktı

Evlilik terapisti umarım faydalı olur.
Maalesef o da ayrı bir masraf aileye.
Eşler arasında para ya da başka bir konuda gizli, saklı iş çevrilmesinden nefret ediyorum...
Nefretin dibini buldum inanır mısın lale.
Kafasını kırsam belki içim soguyacak o derece sinirliyim
Karınım ben senin karın elbette önce ben bileceğim

Neden yalan söyledin dedigimde

Seni kaybetmemek için diyor ve ben o an çıldırıyorum

Hep böyle avutuyorlar ''Korktugum için''

İyi de insan korktugu için yapmamalı asıl

Ben çalışıyordum üstelik sırf kızım okula baslayacak diye işimi bıraktım makul sebeblerden, bir de borcumuz yok diye biliyordum işten çıkarken rahattım yani..

Bilseydim çıkmazdım mesela bana baştan deseydi bunlar olmayacaktı asla

İlk borcu mesela hiç bitmemiş aslında bunu da yeni ögrendim zaten bu ikinci büyük borcumuzda ilkinin kırıntılarının kocaman bir kartopuna dönerek önüme düşmesiyle ortaya çıktı

Ağlayarak okudum senin konunu.
1 hafta önce okusaydım eğer böyle iyi anlayamazdım seni.
Eşekten düşeni eşekten düşen anlar hesabı.. :(

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/inanamiyorum.852188/

Bu da benim konum..
İlk kez oluyor ama tekrarı olur mu diye aklım çıkıyor.
Verdiği sözleri, yeminleri duyamıyorum..

Neden yaptın?
Büyük hata ettim, şeytana uydum, saçmaladım...
Neden daha önce söylemedin?
Korktum..

Biz de giden güvenimiz koynumuzda, özür dilemelerle yaşayalım..
Off öyle mutsuz hissediyorum ki..
Çekip gidesim var..

Ağlayarak okudum senin konunu.
1 hafta önce okusaydım eğer böyle iyi anlayamazdım seni.
Eşekten düşeni eşekten düşen anlar hesabı.. :KK43:

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/inanamiyorum.852188/

Bu da benim konum..
İlk kez oluyor ama tekrarı olur mu diye aklım çıkıyor.
Verdiği sözleri, yeminleri duyamıyorum..

Neden yaptın?
Büyük hata ettim, şeytana uydum, saçmaladım...
Neden daha önce söylemedin?
Korktum..

Biz de giden güvenimiz koynumuzda, özür dilemelerle yaşayalım..
Off öyle mutsuz hissediyorum ki..
Çekip gidesim var..
Çok üzülerek okudum
Umarım olmaz ama ilk önce tedavi olması konusunda birlikte haraket edin bizim içki,kumar başka bir kadın degil bunların sebebi eşimin guya benden korkmasıymış artık herifi nasıl korkutmuşsam 2.sefer aynı şeyle geldi önüme

Zoruma giden ise bu evdeki varlıgımın nereye gittiği..

Bu evde neydim ben sahi diyorum bostan korkuluğu mu ?

Çok üzülerek okudum
Umarım olmaz ama ilk önce tedavi olması konusunda birlikte haraket edin bizim içki,kumar başka bir kadın degil bunların sebebi eşimin guya benden korkmasıymış artık herifi nasıl korkutmuşsam 2.sefer aynı şeyle geldi önüme

Zoruma giden ise bu evdeki varlıgımın nereye gittiği..

Bu evde neydim ben sahi diyorum bostan korkuluğu mu ?

Ben de öyle düşünüyorum.

Sözde çok korkuyor.
Söyleyememiş bana duyurmadan halletmek istemiş.
Ama yol aldıkça da almış!
Kaybetme korkusu olan adam hiç girer mi bu işe?

Tedavilik bir durum olmadığını savunuyor.
Kumar bağımlısı mı oldun dediğimde yok öyle bir şey diye sitem etti.

Her şeyi bana bıraktı, maaş kartları bende harçlık alacak resmen.
Kredi kartlarını kapattı, kırdı gözümün önünde.

Ama rahatlamama yetmedi tabi:(

Ben de öyle düşünüyorum.

Sözde çok korkuyor.
Söyleyememiş bana duyurmadan halletmek istemiş.
Ama yol aldıkça da almış!
Kaybetme korkusu olan adam hiç girer mi bu işe?

Tedavilik bir durum olmadığını savunuyor.
Kumar bağımlısı mı oldun dediğimde yok öyle bir şey diye sitem etti.

Her şeyi bana bıraktı, maaş kartları bende harçlık alacak resmen.
Kredi kartlarını kapattı, kırdı gözümün önünde.

Ama rahatlamama yetmedi tabi:KK43:
Yetmez çünkü canımızı yakıyor bu durum

evlilkte mal paylaşımını güya kadınları korumak için getirdiler. ama karısını umursamadan borç yapan kredi çeken iddaa oynayan adama yaradı. kadın eeh ama deyip çekip gidemiyor da onun da borcu ne yazık ki. çünkü nasıl mal ortaksa borç da ortak...

ilk borcu ödedi sanmışsınız sanırım ama ödememiş. yani o borcu ödemesi için elinde para varmış ama nereye gitmiş? kadın kız alkol meselesi değil tamamda peki nereye gidiyor bunca para? soran oldu mu bilmiyorum ama meblağ ne kadar?

ilk borcu ödedi sanmışsınız sanırım ama ödememiş. yani o borcu ödemesi için elinde para varmış ama nereye gitmiş? kadın kız alkol meselesi değil tamamda peki nereye gidiyor bunca para? soran oldu mu bilmiyorum ama meblağ ne kadar?
70 bin meblag ödememiz gereken

Şöyle en afillisinden yolunda gitmedigine inandıgın bir evlilik puzzlesinin eksik olan parçalarını sana seni böyle ugraştırmadan tereyagından kıl gibi çekip göstererek ortaya atan bir terapist var mı gerçekten ?

Senin bile sorunun kaynagına inerken işte bu diyemediğin durumu gözüne sokup, düzelmesi için verdigi telkinleri ciddiye aldıktan sonra düzelen var mı aranızda ?

Sadece ama sadece belirli bakın belirli diyorum bir konuda yalan söylemekten bıkmayan usanmayan bir kocaya degecek sihirli degnekleri var mı ?

Onu sürekli iyi yönleriyle degerlendirip eksikliklerini görmezden gelecek kadının kafasına şöyle iki okkalı tokat atıp hayata bir kere geliyorsun be kadın bas git mutlu olmana bak mı diyorlar yoksa klasik türk erkegi prototipini ele alarak seni telkin mi ediyorlar ?

Yoksa bunların hepsi faydasız çiftlerin oturup konuşması mı gerekli ?

Konuşma nasıl yapılmalı ?

Konuşmayı yapıyoruz diyelim öylesine bangoda gözüme ilişen küllügü kafasına indirmemek için kendimi tuttugum anlarda yaşadıgım sinir harbini gören adamın birden elinin ayagının tiremesiyle başlamadan biten kavga sizce neyin alameti ?

Konuşma küllügün usulca bangoya tekrar bırakılmasıyla devam edince o durumdan hallice birşeyler anlatırken sen içinden düşünüp sevdiginden emin olduğun adama ertesi gün düşman olmamayı nasıl başarırsın ?

Birdaha asla olmayacak diyen hayat arkadasına tekrar güvenmeyi öğrenirsen tekrar totonu avuçlama ihtimalin ne kadar ?

Ortada aldatma yok,kumar yok ,içki yok diyen yedi düvelini mi terapiste yollamalı yoksa kendimi mi ?

Esin yalan soyluyorsa ya senden korkuyordur ya da karakteri budur. Karakteri ise degismez ama senden korkuyorsa,tepkinden cekiniyorsa ona yaptigi seyin degil yalan soylemesinin sizi sinirlendirdigini soyleyin, ben yalan soylerse karsimda ki anlarim sende anliyorsan.her.seferinde bikmadan esine durumu izah et...

İşte benim babam.
Babamda senelerdir aynısını yapar. Ben 22 yaşındayım bu yaşıma kadar her sene illa öğreniriz babamın bir haltini.
Eve ihbarname gelir bana değil yanlış gelmiş der. İcra kağıdı gelir yanlış bu isim benzerliği der.
Eskiden düşük miktarlardi . Şimdi 80 bin lira kadar var neredeyse. Hallettim diyor . Nasıl hallettim diyoruz birikmiş vardı diyor. Ona inanıyoruz bakıyoruz birkaç ay sonra birikmiş yokmuş ...
Sürekli bir borç.
nasıl yaptı bilmiyoruz.
İş daha ilerlemeden terapi ile, konuşarak bir şekilde halledin . Babamda eskiden böyle ufak ufak paralar harcamış şimdi durmuyor.
Mesela geçen sene öğrendik ki maaşını bize eksik söylüyormuş . hemde neredeyse yarı yarıya eksik :)
Diğer para nere gidiyor bilmiyoruz. Evden ise işten eve bi adam ama vallahi bilmiyorum.
İlerlemeden elinizden ne geliyorsa yapın . Geçer diye bakmayın geçmiyor çünkü. En yakın ornek babam işte.
İnşallah ilerlemez, Düzene koyarsiniz herşeyi..
Bu ikinci be adam olacak kız ikinci ama zaten 10 yıllık evliligimde bu kredilerin sürekli köşeye sıkıştıgı zamanlarda önüme çıkmasından yoruldum artık.

Borcum varken araba alması tatillere çıkmamız hepsi ayrı bir dert düşünüyorum hatta konuşmaya gayret ediyorum ama sinir harbi yaşamama vesile oluyor durum

Kafasını yarmak lazım diyorum ama öyle titriyor ki karşımda bu sefer geri çekiliyorum

Bu borc meselesine bundan 4 yıl önce zaten büyük bir sorun atlatmıştık sözü vardı bana niye söylemedin diyorum korktum diyor beni bırakacagın için

Be adam madem korkuyorsun niye korktugun şeyi yapmaktan da geri durmuyorsun

Bunu yapmayan adam yok malesef :KK12:geçen sene eşim doğalgazı ödedim dedi biraz gecikmişti meğer ödememiş :KK57:Ramazan ayıydı adam gelmiş gazı kesmiş gitmiş:KK20:eşimin tlf msj atmışlar gazı kestik diye,hemen beni aradı tabi oruçluyum gazdan haberin yok:KK43:çocuklara süt ısıttıkdan sonra kesmişler o_Oçok zoruma gitmişdi,düzeldimi hayır bu Ramazan yine geldiler kesmeye daha bilmediğim kimbilir neler vardır,20 gün gazımız yokdu :KK42:bilmiyorum sizinkine benzer bi dert sanırım.

Evlilik terapistine gitmek, aile danışmanından yardım almak kesinlikle iyi gelebilir.
Aile danışmanı size ilişkinize yön vermeniz için yardımcı olur, eksiklerinşzi görmeniz varsa yanlışları farketmenizi sağlar. Çiftler birlikte ya da ayrı görüşmelerle sorun olarak gördüğünüz durumu ortadan kaldırması için size seçenek sunar. Evet işe yarar fakat çiftlerin bunu gerçekten istemesi ve verilen ödevleri uygulaması gerekir. Sanıldığı gibi illa ki evliliği olmazdan olura götürmez.
Tam olarak sorunu anlamadan yorum yapmak yanlış olur. Eğer evliliğinize inancınız varsa, düzelme imkanı varsa aile danışmanından yardım almanız daha iyi olacaktır. Şu da var aile danışmanı ve gerekirse psikolog yardımıyla sona gelen tükenmiş evliliklerin eskisinden Çooook daha güzel devam ettiği.
Haddim olmayarak naçizane fikirlerimi dile getirdim.

Tam benim konum. Benim eşim de evlenmeden önce bana borcu olduğunu söylemedi, zamanla ortaya çıktı, uyuyamiyordu, mutsuzdu ben anladım ama geç anladım. Bana söylemek istememiş hiç ondan ayrilirim evlenmem diye. Konum var okuyabilirsin.
Bu kadar önemli bir konuda yalan söylediği için guvenim çok zedelendi ve çok üzüldüm gerçekten zamanında. Güven gidince başka her şey gözüme batmaya başladı ve işin içinden çıkılmaz bir hal aldık. Yapsın yapmasin her şeyi yalan gibi gelmeye başladı. Resmen takıntı yaptım. Seni çok iyi anlıyorum insan kandırıldığını dusunuyor. Baktim olmadı boşanmaya karar verdik, borçlarını bitirdik tabi. Rahatladı beyefendi. Asıl olay bundan sonra başlıyor. Benim esim her şeyi düzeltmek için şimdi geliri iyi olan bir ise girmiş sırf seni para için değil seni çok sevdigim için sana geldim demek icinmis. Böyle diyor artık gerisini bilemeyeceğim. Bana bir daha maddi konularda yalan soylemeyecegine yeminler ediyor. Biz terapiste gitmedik ayrılmayı tercih ettim ben ve şimdi o değiştiğini göstermek için çabalıyor.
Uzun lafın kısası iş eşinden bitiyor. Sen nasıl dusunursen dusun toparlamak için o bir yol bulmalı. Terapist gidip neden hala bu konuda yalan soyledigini konusabilirsiniz. Toparlanabilir eğer esin değişirse ve sana guvenirse. İnsan eşinden neden saklar bunu hala anlamıyorum.
boşandınız mı

Şöyle en afillisinden yolunda gitmedigine inandıgın bir evlilik puzzlesinin eksik olan parçalarını sana seni böyle ugraştırmadan tereyagından kıl gibi çekip göstererek ortaya atan bir terapist var mı gerçekten ?

Senin bile sorunun kaynagına inerken işte bu diyemediğin durumu gözüne sokup, düzelmesi için verdigi telkinleri ciddiye aldıktan sonra düzelen var mı aranızda ?

Sadece ama sadece belirli bakın belirli diyorum bir konuda yalan söylemekten bıkmayan usanmayan bir kocaya degecek sihirli degnekleri var mı ?

Onu sürekli iyi yönleriyle degerlendirip eksikliklerini görmezden gelecek kadının kafasına şöyle iki okkalı tokat atıp hayata bir kere geliyorsun be kadın bas git mutlu olmana bak mı diyorlar yoksa klasik türk erkegi prototipini ele alarak seni telkin mi ediyorlar ?

Yoksa bunların hepsi faydasız çiftlerin oturup konuşması mı gerekli ?

Konuşma nasıl yapılmalı ?

Konuşmayı yapıyoruz diyelim öylesine bangoda gözüme ilişen küllügü kafasına indirmemek için kendimi tuttugum anlarda yaşadıgım sinir harbini gören adamın birden elinin ayagının tiremesiyle başlamadan biten kavga sizce neyin alameti ?

Konuşma küllügün usulca bangoya tekrar bırakılmasıyla devam edince o durumdan hallice birşeyler anlatırken sen içinden düşünüp sevdiginden emin olduğun adama ertesi gün düşman olmamayı nasıl başarırsın ?

Birdaha asla olmayacak diyen hayat arkadasına tekrar güvenmeyi öğrenirsen tekrar totonu avuçlama ihtimalin ne kadar ?

Ortada aldatma yok,kumar yok ,içki yok diyen yedi düvelini mi terapiste yollamalı yoksa kendimi mi ?

Dostum bence sen boşver evlilik terapistini falan daha acil yapman gereken şey blog yazmak senin .(Vallahi ilk takipçin benim :))

Back