- 30 Aralık 2009
- 22.981
- 89.860
- 1.123
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
-
Hayır genellikte mutfakta konuşmayı tercih ediyoruz çünkü çocugumuz var duymaması için en musait ortam diyebilirimsigara mi iciyor anlamadim kulluk demissiniz. eger yalan soyledigi bu konuysa serbest birakin siz de yalan soylemek zorunda kalmasin.
daha ciddi bir sey ise terapistin faydasi olacagini sanmam yalan konusunda.
Ah düzeltme yapayım konuda o haldeSigara geldi benim aklıma da
Sorun kocamın daha önce mimli oldugu kredi borçlarıyla alakalı be canımSorun ne be canım, bu çok önemli yorum yapmak için
Sorun kocamın daha önce mimli oldugu kredi borçlarıyla alakalı be canım
Adam bildigin kredinin dibini bulmuş ve ben 1.5 ay önce öğreniyorum ölür müsün öldürür müsün ?
Kumar,kadın,içki vs degil ..
sakaldan alıp bıyıga bıyıktan alıp sakala koyuyormuş :)E krediyi nereye kullaniyomus ki senden habersiz.?
Üçüncü bir şahsın, hele ki bir profesyonelin birçok yönden artısı vardır.Şöyle en afillisinden yolunda gitmedigine inandıgın bir evlilik puzzlesinin eksik olan parçalarını sana seni böyle ugraştırmadan tereyagından kıl gibi çekip göstererek ortaya atan bir terapist var mı gerçekten ?
Senin bile sorunun kaynagına inerken işte bu diyemediğin durumu gözüne sokup, düzelmesi için verdigi telkinleri ciddiye aldıktan sonra düzelen var mı aranızda ?
Sadece ama sadece belirli bakın belirli diyorum bir konuda yalan söylemekten bıkmayan usanmayan bir kocaya degecek sihirli degnekleri var mı ?
Onu sürekli iyi yönleriyle degerlendirip eksikliklerini görmezden gelecek kadının kafasına şöyle iki okkalı tokat atıp hayata bir kere geliyorsun be kadın bas git mutlu olmana bak mı diyorlar yoksa klasik türk erkegi prototipini ele alarak seni telkin mi ediyorlar ?
Yoksa bunların hepsi faydasız çiftlerin oturup konuşması mı gerekli ?
Konuşma nasıl yapılmalı ?
Konuşmayı yapıyoruz diyelim öylesine bangoda gözüme ilişen küllügü kafasına indirmemek için kendimi tuttugum anlarda yaşadıgım sinir harbini gören adamın birden elinin ayagının tiremesiyle başlamadan biten kavga sizce neyin alameti ?
Konuşma küllügün usulca bangoya tekrar bırakılmasıyla devam edince o durumdan hallice birşeyler anlatırken sen içinden düşünüp sevdiginden emin olduğun adama ertesi gün düşman olmamayı nasıl başarırsın ?
Birdaha asla olmayacak diyen hayat arkadasına tekrar güvenmeyi öğrenirsen tekrar totonu avuçlama ihtimalin ne kadar ?
Ortada aldatma yok,kumar yok ,içki yok diyen yedi düvelini mi terapiste yollamalı yoksa kendimi mi ?
sakaldan alıp bıyıga bıyıktan alıp sakala koyuyormuş :)
Eve gelen ihbarnameleri de iş adresini gösterdigi için bankaya oraya gidiyormuş yani ayakta uyutmuş beni biricik kocacığım
İnanır mısın kendime huni takmayı düşünüyorumBu citten kotu bisey ya ..
E ne yapmayi dusunuyosun peki?
Çok güzel yazmışsın elin agzın bal yesin hemen favorilerime alıyorumÜçüncü bir şahsın, hele ki bir profesyonelin birçok yönden artısı vardır.
1. Birbirinizi dinlemeye mecbur eder.
2. Bir tarafın diğerine bir şeyi kabul ettirmesine izin vermez.
3. Taraf tutmaz ama her iki tarafın da kusurlarına ışık tutar.
4. Sizi yanlış düşünüyor veya yorumluyor olduğunuz konular varsa uyarır.
5. Kemikleştiği için kırıp içinden çıkamadığınız hatalı davranış kalıplarını farkedip kırmanıza yardımcı olur. (Örneğin siz eşinizin tepkisini görünce söyleyeceklerinizi söyleyemeden kavgayı bitirmek zorunda kalıyorsunuz. Bir dahaki sefere siniriniz katlanmış oluyor.)
6. Kavgalarınız "yeni" nedenlerden çıkıyor gibi görünse bile anlattığınız kadarıyla geçmişe dayanan güvensizlik, öfke, incinme duyguları mevcut. Bunlar şu andaki kavgalara karıştırılmadan kendi başlarına irdelenir, mümkünse sonuçlandırılır. Tekrar tekrar başka bahanelerle kavga çıkartmaları engellenir.
7. Konuşma en büyük terapidir. Çoğu çift bunu tek başlarına başaramaz.
Tam benim konum. Benim eşim de evlenmeden önce bana borcu olduğunu söylemedi, zamanla ortaya çıktı, uyuyamiyordu, mutsuzdu ben anladım ama geç anladım. Bana söylemek istememiş hiç ondan ayrilirim evlenmem diye. Konum var okuyabilirsin.Sorun kocamın daha önce mimli oldugu kredi borçlarıyla alakalı be canım
Adam bildigin kredinin dibini bulmuş ve ben 1.5 ay önce öğreniyorum ölür müsün öldürür müsün ?
Kumar,kadın,içki vs degil ..
Üstelik benim gibi bir kadından 4 yıldır da saklayabilmiş :)
Helal olsun mu demeliyim yoksa kendime mi sövmeliyim bilmiyorum
Bu ikinci be adam olacak kız ikinci ama zaten 10 yıllık evliligimde bu kredilerin sürekli köşeye sıkıştıgı zamanlarda önüme çıkmasından yoruldum artık.Yalan söylemekten bıkmayan derken sürekli mi böyle krediler çekiyor, daha önce kaç kere yakaladın, gelir gidere daha fazla hakim olman gerekecek bu durumda, yani hangi borcu neyle kapatıyo, gider kısılacak bir nebzede, terapist daha ziyade çiftlerin konusamadığı durumlarda gerekli sz konuşamıyo değilsiniz ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?