• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik terapistine gitmek ya da gitmemek

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
22.981
89.860
1.123
Şöyle en afillisinden yolunda gitmedigine inandıgın bir evlilik puzzlesinin eksik olan parçalarını sana seni böyle ugraştırmadan tereyagından kıl gibi çekip göstererek ortaya atan bir terapist var mı gerçekten ?

Senin bile sorunun kaynagına inerken işte bu diyemediğin durumu gözüne sokup, düzelmesi için verdigi telkinleri ciddiye aldıktan sonra düzelen var mı aranızda ?

Sadece ama sadece belirli bakın belirli diyorum bir konuda yalan söylemekten bıkmayan usanmayan bir kocaya degecek sihirli degnekleri var mı ?

Onu sürekli iyi yönleriyle degerlendirip eksikliklerini görmezden gelecek kadının kafasına şöyle iki okkalı tokat atıp hayata bir kere geliyorsun be kadın bas git mutlu olmana bak mı diyorlar yoksa klasik türk erkegi prototipini ele alarak seni telkin mi ediyorlar ?

Yoksa bunların hepsi faydasız çiftlerin oturup konuşması mı gerekli ?

Konuşma nasıl yapılmalı ?

Konuşmayı yapıyoruz diyelim öylesine bangoda gözüme ilişen küllügü kafasına indirmemek için kendimi tuttugum anlarda yaşadıgım sinir harbini gören adamın birden elinin ayagının tiremesiyle başlamadan biten kavga sizce neyin alameti ?

Konuşma küllügün usulca bangoya tekrar bırakılmasıyla devam edince o durumdan hallice birşeyler anlatırken sen içinden düşünüp sevdiginden emin olduğun adama ertesi gün düşman olmamayı nasıl başarırsın ?

Birdaha asla olmayacak diyen hayat arkadasına tekrar güvenmeyi öğrenirsen tekrar totonu avuçlama ihtimalin ne kadar ?

Ortada aldatma yok,kumar yok ,içki yok diyen yedi düvelini mi terapiste yollamalı yoksa kendimi mi ?

Son düzenleme:
sigara mi iciyor anlamadim kulluk demissiniz. eger yalan soyledigi bu konuysa serbest birakin siz de yalan soylemek zorunda kalmasin.
daha ciddi bir sey ise terapistin faydasi olacagini sanmam yalan konusunda.

sigara mi iciyor anlamadim kulluk demissiniz. eger yalan soyledigi bu konuysa serbest birakin siz de yalan soylemek zorunda kalmasin.
daha ciddi bir sey ise terapistin faydasi olacagini sanmam yalan konusunda.
Hayır genellikte mutfakta konuşmayı tercih ediyoruz çünkü çocugumuz var duymaması için en musait ortam diyebilirim
Küllük mevzusu ise her konuşmaya başladıgımda kafasında kırmak istedigim en gereksiz eşya mevzu sigara degil yani

Bnm esiminde yalanlari vardi arkadaslarinin yanina gtmk icin yalan soylerdi baktim yakaliyorum kendimi hirpaliyorum biraktim kendi haline en azindan yalan soylemiyo ve bende kendimi uzmuyorum ne halin varsa gor diyip oglumla ilgileniyorum...

Sorun ne be canım, bu çok önemli yorum yapmak için
Sorun kocamın daha önce mimli oldugu kredi borçlarıyla alakalı be canım
Adam bildigin kredinin dibini bulmuş ve ben 1.5 ay önce öğreniyorum ölür müsün öldürür müsün ?

Kumar,kadın,içki vs degil ..

Üstelik benim gibi bir kadından 4 yıldır da saklayabilmiş :)

Helal olsun mu demeliyim yoksa kendime mi sövmeliyim bilmiyorum

Şöyle en afillisinden yolunda gitmedigine inandıgın bir evlilik puzzlesinin eksik olan parçalarını sana seni böyle ugraştırmadan tereyagından kıl gibi çekip göstererek ortaya atan bir terapist var mı gerçekten ?

Senin bile sorunun kaynagına inerken işte bu diyemediğin durumu gözüne sokup, düzelmesi için verdigi telkinleri ciddiye aldıktan sonra düzelen var mı aranızda ?

Sadece ama sadece belirli bakın belirli diyorum bir konuda yalan söylemekten bıkmayan usanmayan bir kocaya degecek sihirli degnekleri var mı ?

Onu sürekli iyi yönleriyle degerlendirip eksikliklerini görmezden gelecek kadının kafasına şöyle iki okkalı tokat atıp hayata bir kere geliyorsun be kadın bas git mutlu olmana bak mı diyorlar yoksa klasik türk erkegi prototipini ele alarak seni telkin mi ediyorlar ?

Yoksa bunların hepsi faydasız çiftlerin oturup konuşması mı gerekli ?

Konuşma nasıl yapılmalı ?

Konuşmayı yapıyoruz diyelim öylesine bangoda gözüme ilişen küllügü kafasına indirmemek için kendimi tuttugum anlarda yaşadıgım sinir harbini gören adamın birden elinin ayagının tiremesiyle başlamadan biten kavga sizce neyin alameti ?

Konuşma küllügün usulca bangoya tekrar bırakılmasıyla devam edince o durumdan hallice birşeyler anlatırken sen içinden düşünüp sevdiginden emin olduğun adama ertesi gün düşman olmamayı nasıl başarırsın ?

Birdaha asla olmayacak diyen hayat arkadasına tekrar güvenmeyi öğrenirsen tekrar totonu avuçlama ihtimalin ne kadar ?

Ortada aldatma yok,kumar yok ,içki yok diyen yedi düvelini mi terapiste yollamalı yoksa kendimi mi ?
Üçüncü bir şahsın, hele ki bir profesyonelin birçok yönden artısı vardır.

1. Birbirinizi dinlemeye mecbur eder.
2. Bir tarafın diğerine bir şeyi kabul ettirmesine izin vermez.
3. Taraf tutmaz ama her iki tarafın da kusurlarına ışık tutar.
4. Sizi yanlış düşünüyor veya yorumluyor olduğunuz konular varsa uyarır.
5. Kemikleştiği için kırıp içinden çıkamadığınız hatalı davranış kalıplarını farkedip kırmanıza yardımcı olur. (Örneğin siz eşinizin tepkisini görünce söyleyeceklerinizi söyleyemeden kavgayı bitirmek zorunda kalıyorsunuz. Bir dahaki sefere siniriniz katlanmış oluyor.)
6. Kavgalarınız "yeni" nedenlerden çıkıyor gibi görünse bile anlattığınız kadarıyla geçmişe dayanan güvensizlik, öfke, incinme duyguları mevcut. Bunlar şu andaki kavgalara karıştırılmadan kendi başlarına irdelenir, mümkünse sonuçlandırılır. Tekrar tekrar başka bahanelerle kavga çıkartmaları engellenir.
7. Konuşma en büyük terapidir. Çoğu çift bunu tek başlarına başaramaz.

Üçüncü bir şahsın, hele ki bir profesyonelin birçok yönden artısı vardır.

1. Birbirinizi dinlemeye mecbur eder.
2. Bir tarafın diğerine bir şeyi kabul ettirmesine izin vermez.
3. Taraf tutmaz ama her iki tarafın da kusurlarına ışık tutar.
4. Sizi yanlış düşünüyor veya yorumluyor olduğunuz konular varsa uyarır.
5. Kemikleştiği için kırıp içinden çıkamadığınız hatalı davranış kalıplarını farkedip kırmanıza yardımcı olur. (Örneğin siz eşinizin tepkisini görünce söyleyeceklerinizi söyleyemeden kavgayı bitirmek zorunda kalıyorsunuz. Bir dahaki sefere siniriniz katlanmış oluyor.)
6. Kavgalarınız "yeni" nedenlerden çıkıyor gibi görünse bile anlattığınız kadarıyla geçmişe dayanan güvensizlik, öfke, incinme duyguları mevcut. Bunlar şu andaki kavgalara karıştırılmadan kendi başlarına irdelenir, mümkünse sonuçlandırılır. Tekrar tekrar başka bahanelerle kavga çıkartmaları engellenir.
7. Konuşma en büyük terapidir. Çoğu çift bunu tek başlarına başaramaz.
Çok güzel yazmışsın elin agzın bal yesin hemen favorilerime alıyorum

Yalan söylemekten bıkmayan derken sürekli mi böyle krediler çekiyor, daha önce kaç kere yakaladın, gelir gidere daha fazla hakim olman gerekecek bu durumda, yani hangi borcu neyle kapatıyo, gider kısılacak bir nebzede, terapist daha ziyade çiftlerin konusamadığı durumlarda gerekli sz konuşamıyo değilsiniz ki

Sorun kocamın daha önce mimli oldugu kredi borçlarıyla alakalı be canım
Adam bildigin kredinin dibini bulmuş ve ben 1.5 ay önce öğreniyorum ölür müsün öldürür müsün ?

Kumar,kadın,içki vs degil ..

Üstelik benim gibi bir kadından 4 yıldır da saklayabilmiş :)

Helal olsun mu demeliyim yoksa kendime mi sövmeliyim bilmiyorum
Tam benim konum. Benim eşim de evlenmeden önce bana borcu olduğunu söylemedi, zamanla ortaya çıktı, uyuyamiyordu, mutsuzdu ben anladım ama geç anladım. Bana söylemek istememiş hiç ondan ayrilirim evlenmem diye. Konum var okuyabilirsin.
Bu kadar önemli bir konuda yalan söylediği için guvenim çok zedelendi ve çok üzüldüm gerçekten zamanında. Güven gidince başka her şey gözüme batmaya başladı ve işin içinden çıkılmaz bir hal aldık. Yapsın yapmasin her şeyi yalan gibi gelmeye başladı. Resmen takıntı yaptım. Seni çok iyi anlıyorum insan kandırıldığını dusunuyor. Baktim olmadı boşanmaya karar verdik, borçlarını bitirdik tabi. Rahatladı beyefendi. Asıl olay bundan sonra başlıyor. Benim esim her şeyi düzeltmek için şimdi geliri iyi olan bir ise girmiş sırf seni para için değil seni çok sevdigim için sana geldim demek icinmis. Böyle diyor artık gerisini bilemeyeceğim. Bana bir daha maddi konularda yalan soylemeyecegine yeminler ediyor. Biz terapiste gitmedik ayrılmayı tercih ettim ben ve şimdi o değiştiğini göstermek için çabalıyor.
Uzun lafın kısası iş eşinden bitiyor. Sen nasıl dusunursen dusun toparlamak için o bir yol bulmalı. Terapist gidip neden hala bu konuda yalan soyledigini konusabilirsiniz. Toparlanabilir eğer esin değişirse ve sana guvenirse. İnsan eşinden neden saklar bunu hala anlamıyorum.

Yalan söylemekten bıkmayan derken sürekli mi böyle krediler çekiyor, daha önce kaç kere yakaladın, gelir gidere daha fazla hakim olman gerekecek bu durumda, yani hangi borcu neyle kapatıyo, gider kısılacak bir nebzede, terapist daha ziyade çiftlerin konusamadığı durumlarda gerekli sz konuşamıyo değilsiniz ki
Bu ikinci be adam olacak kız ikinci ama zaten 10 yıllık evliligimde bu kredilerin sürekli köşeye sıkıştıgı zamanlarda önüme çıkmasından yoruldum artık.

Borcum varken araba alması tatillere çıkmamız hepsi ayrı bir dert düşünüyorum hatta konuşmaya gayret ediyorum ama sinir harbi yaşamama vesile oluyor durum

Kafasını yarmak lazım diyorum ama öyle titriyor ki karşımda bu sefer geri çekiliyorum

Bu borc meselesine bundan 4 yıl önce zaten büyük bir sorun atlatmıştık sözü vardı bana niye söylemedin diyorum korktum diyor beni bırakacagın için

Be adam madem korkuyorsun niye korktugun şeyi yapmaktan da geri durmuyorsun

Back