• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme Evlilik Teklifi... ?

ciimciime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2013
208
5
48
Almanya
selam kizlar :)
sevgilim beni gelecek ay ailesi ile istemeye gelmeyi düsünüyor.. ama ben henüz evlilik teklifi dahi almadim.. ve bildigim kadariyla evlilik teklifinden sonra, aileler tanisir. bu arada babam haric herkes iliskimi biliyor.. sevgilime bi iki kere caktirdim evlilik teklifini bekledigimi ama ya bana hic orali degilmis gibi yapti yada gercekten hic orali degil. bazen erkekler gercekten cok odunca davrana biliyor benimkininde odunlugu tuttumu tam tutuyor.. :1: kafayi yicem :52: simdi ne yapacagimi bilmiyorum cünki her kiz beklenmedik bir anda sevdiceginden o teklifi bekliyor.. :5: siz evlilik teklifi aldiniz mi aldiysaniz nasil edildi teklif size cok merak ediyorum.. :32:

sevgilim beni gelecek ay ailesi ile istemeye gelmeyi düsünüyor.. ama ben henüz evlilik teklifi dahi almadim.. ve bildigim kadariyla evlilik teklifinden sonra, aileler tanisir. bu arada babam haric herkes iliskimi biliyor.. sevgilime bi iki kere caktirdim evlilik teklifini bekledigimi ama ya bana hic orali degilmis gibi yapti yada gercekten hic orali degil. bazen erkekler gercekten cok odunca davrana biliyor benimkininde odunlugu tuttumu tam tutuyor.. :1: kafayi yicem :52: simdi ne yapacagimi bilmiyorum cünki her kiz beklenmedik bir anda sevdiceginden o teklifi bekliyor.. :5: siz evlilik teklifi aldiniz mi aldiysaniz nasil edildi teklif size cok merak ediyorum.. :32:

valla tam tamına 117 gün sonra evleniyorum ama hala evlilik teklifi yok :)) evlenmeye yakın olurmuş evlilik teklifi, nişanlım öyle diyor.Takılma böyle şeylere boşver, eskiden ninelerimiz evlilik teklifimi almış :))) Ben de arada nişanlıma takılıyorum, nikahta hayır dersem şaşırma, sorarlarsa daha evlenme teklifi etmedi derim diyorum, o da gülüyor.bende onunla gülüyorum, napayım.Koskoca dünyada bunca kız arasından beni seçmiş evlenmek için, kalkıp şimdi buna mı takılıcam.Erkekler kadınlar kadar ince düşünceli değildir, şimdiden bunu kabul etmezsen, hep birşeyler bekler sonunda da mutsuz olursun.Sen yaşayacağın heyecanı düşün,isteme söz kesme nişan düğün hazırlıkları ohoooo, bunlar daha güzel şeyler.Önemli olan evlilik teklifinin nasıl olduğu, yada olup olmadığı değil sonunun güzel olması.Belki de süpriz bir teklif edecektir ;) o kadar umutsuz olma, ama çokta umutlu olma ,şimdiden hayırlı olsun.

mrb
bizi arkadaşım tanıstırdı. 3 ay sonra teklif etti deniz kenarında pasta şarap mumlar vardı gitiğimde.. bi buket çiçek geldi üzerinde teklifi vardı
:16::17:
ben anneme söyledim babamada söyle ama bana çaktırmasın dedim.ewe çiçekle gelince öğrenmiş oldu:43:1.5ay sonraa işteme söz oldu.sonra ablamın sözü nişanı düğünü oldu 5 gün sonra da ben ewleniyorum inşallahhh:123:
bence sana ewlenme teklifi etmeli çok abartı bişi olmasada en azından o cümleyi kurması gerekiyor.çok zor bişi değil. bi çiçek alıp "benimle evlenirmisin" diyemiyorsa işin çok zor..:44:

ben de almadım ne var :) illa dizilerdeki gibi bir teklif şart değil...önemli olan mutlu musun huzurlu musun o ..gerisini boşver..

Ben de almadım sayılır. Eminönünde buluştuğumuzda istemeye geleceğiz, benimle evlenir misin dedi. Bana bi kal geldi çünkü böyle beklemiyordum. Neyse sonuçta mutlu bir evliliğim var. Teklif olması şart değil bence. Huzur olsun yeter.

Benimki de ilk başta aman zaten evet diyeceksin ne gerek var derdi.
Bir iki kere istediğimi çıtlattım .
1 ay sonra nişanımız var . Nişandan önce edecek yüzüğü almış :)
Ama günü belli değil , nasıl olacağı da:)

Ben de almadım iki hafta sonra aileler tanışacak inşallah.Ama bu hafta bekliyorum bakalım :1:

evet canım ilk olarak sana evlilik teklifi etmesi lazım ama sen beklentide olduğun için şuan sallıyordur belki de. Bekle bakalım edecektir . Benim aşkitom bikaç kez etti ben en sonuncuda pırlantayı kapınca kabul ettim :52: Şaka biyana ilki ilk bana duygularını açarken yani ilişkimizi başlatmak için yaptığı konuşmada öyle pat diye "Benimle evlenmeni istiyorum bir ömür benimle ol dedi . "Ardından bu sana edeceğim evlilik teklifi değil onu böyle geçiştiremem deyince içim rahatladım. Çok hoşuma gitti ama çok hoştu daha başlarken size evlilik teklifi edilmesi çok ince bir hareket sonra ikincisi benim okuduğum üniversiteye gittik baya afilli bi kampüsü vardır ona oraları gezdiricem . O yıllarda çok sevdiğim bir mekan vardı orada yemek yemeye gittik baya da kalabalık o sırada orada o anda bu konuşmaya başladı ama neredeyse bağırarak . Şimdi tam anımsayamıyorum sinir ve stresten ama "Ömrümün geri kalanında yanımda olan sen ol ile başlayan ama çok güzel bir konuşma ... ben konuşmanın içeriğinden çok ona sessiz ol diyorum çünkü etraftaki herkes bize bakmaya başladı ben sessiz ol dedikçe o daha da bağırmaya başladı daha sonra etraftakilere "bu güzel kızı benimle evlenmesi için ikna etmeme yardımcı olur musunuz dedi ? " tabi ortalık alkış kıyamet :16: Ben sinir küpüyüm o masanın üstüne çıkıp evlenme teklifi etme telaşında en son ben tamam diyerek olayı sonlandırdım herkes çok eğlendi ve çok hoşuna gitti birtek ben sinirden patlamak üzereyim ama çaktırmıyorum. Çünkü bu tarz birşey hayal etmedim. Oradan kalktık arabaya binince hadi yüzük almaya gidiyoruz dedi . Ne kadar öküzce:19: O anda patladım . Ben böyle bir evlilik teklifini duymadım sen de etmedin yüzük falan da istemiyorum unut bugünü dedim . Çok şaşırdı falan ama anlattım durumu bu tür şeyler bana özel olmalı ve ben malesef evlilik teklifi konusunda çok klasiğim dedim :1: Sinyalimi de çaktım. Sonra çoook uzun süre etmedi bendeki beklentiler artık söndü. Yani bana göre evlilik teklifinde yüzük çok önemli kesinlikle olmalı illa pırlanta olması şart değil teneke bile olur. O güne ait bir anı mutlaka olması lazım yüzüksüz evlilik teklifini hayatta kabul etmem . Bana tekliften sonra alacağı yüzüğün de kıymeti yok. Neyse sonuncuyu da çıkma yıldönümümüzdü iğrenç bir gün geçirdik ben dünya kadar hazırlık yapmama rağmen o gün edeceğini umuyordum belki de etmedi. Üstelik çok sıradan hatta iğrenç bi gün geçirdik. Normal zamanlarda bile çok güzel mekanlardan çıkmayan biz o gün saçma sapan bi gün geçirdik. Ben özel bir gün diye günler öncesinden saç baş kıyafet o biçim hazırlandım o da başka bir şehirde yaşıyor geldi haliyle yol yorgunu . Akşam biryerde şaraplı maraplı yemeğimizi yedik. Sonra ne oldu dersiniz ? Şarabımızı alıp seyir terası gibi bir yer var araba ile oraya gittik arabanın içinde müzik şarap ve ikimiz tüm gece sohbet ettik. Hayır sorun yok ama öküz adam ben o gün için bilsem o kadar süslenmezdim. Dünya kadar para verip o güne özel müthiş bir mini siyah elbise almışım şık biyerlere gidecez diye takılarım falan ona uygun alınmış.Saatlerce kuaförde vakit harcamışım falan . Sonuç arabada şarap içilen hayal kırıklığı bir akşam. Neyse ertesi gün sinirim tepemden fışkırıyor ama ağzımı açıp tek bişi sölemiyorum belli de etmemek için yine kendimi kuaföre attım gene saç baş hazırlandım eve geldim başka bir mini elbisemi giydim içime doğmuş gibi . Kendi kendime modumu yükseltiyorum. Bu geldi aldı beni. kahvaltıya gittik sonra bi avmye gideceğimizi babasının bi siparişi olduğunu söyledi. Neyse şu erkeklerin taktığı şövalye yüzüklerinden istemiş babası koçak golda girip oradan babasına yüzük bakacakmışız canım sıkkın ama belli etmiyorum. Beni kenara oturttu satış danışmanı bayanla siz alyans bakın dedi . arada bakıyoruz içimize sinen bulamadık neyse bakıyoruz bayanla o da babasının yüzük işini hallediyor bu arada benim beğendiğim alyan yok arada ona gösterdiklerimi o beğenmiyor falan işimizi bitirdik çıktık. Babasının istediği şeyden bulamadılar. Akşamüstü de Mahşeri Cümbüş diye bir oyun var onu izlemeye tiyatroya gittik ablam ve eniştemle oyun bitti yemeğe gidicez biz dedik ayrıldık. Çok şık bir mekan var oraya gittik o gün de şansımızdan kimseler yok bizden başka belki bir iki masa dolu. İçerisi müthiş mum ışıklarıyla aydınlanıyor falan hafiften müzik geliyor arkadan . Neyse siparişleri verdik o arabaya bi gitti geldi yine şaraplar ve peynir tabağı geldi. Öyle havadan sudan sohbet ediyoruz o sonra yine ileriye dönük güzel cümleler kurmaya başladı ama artık ihtimal vermiyorum. Hem dinliyorum hem içiyorum peynirin birini almak için çatalanı attığımda trinkkkk diye masaya düşen pırlanta üzerine keyfime keyif geldi :21: Hemen oradan aldı ben gülümsedim müthiş bir konuşma ile parmağıma taktı ve teklifini etti . O sırada içeri çiçekçi girdi ve güllerim de geldi . Sonra büyük bir sevinçle "EVEEEEEEEEEEEEET " diye boynuna sarıldım. Çok klasik belki herkese göre ama bana göre en güzeli oydu diğerlerini de denediğim için benim için en özeli buydu :16:

15 eylül 2013 yani 17 günce evlilik teklifi aldım. sevgilimin evlenme teklifi edeceğini önce, samimi olduğumuz ortak bir tanıdığımızdan öğrendim. facebooktaki yazışmalarını okudum :) yüzüğü aldığını ve teklifi ne zaman nasıl yapacağını da yazmıştı. :) E tabi bilmiyormuş gibi yaptım hep.
Sonra buluştuğumuz gün bekledim bekledim olmadı bişey. Moralim bozuldu. Pazar günü vardı daha,ama umudu kesmiştim.
Sonra pazar günü buluştuk yine. Sonra o yazışmalarda bahsettiği cafeye gittik. Ama nasıl bir heyecan var bende anlatamam. Üzerinde rezerve yazan bir masaya oturduk. Anlamıyomuş gibi buraya oturmayalım dedim, olsun boşver yaaa dedi :) Sonra sevgilim lavaboya gidiyorum dedi, gitti geldi ve sonra oturdu.
Sonra pembe bir pasta geldi, üzerinde mumlar yanıyordu ve "benimle evlenir misin" yazıyordu :) Bir de arkadan güller geliyordu. Yüzüğü uzattı ve bana: "iyi günde ve kötü günde yanımda olur musun? " dedi. Ben de "evet" dedim :) Sonra birbirimizi öptük, ordakiler de bizi alkışladı.
Teklif edeceğini bilmeme rağmen çok heyecanlıydım. Ama hiçbir zaman teklifi önceden bildiğimi söylemeyeceğim.
Önümüzdeki ay tanışmaya/istemeye geleceklerini söylüyor hep.
Çok heyecanlıyım, bakalım nasıl olcak

Bu erkekler odun canım. :) Bu zamana kadar teklif etmediyse bekleme derim :))))) Bende almadım beklemiyorum artık etmesin odun :)

Biz o teklifi istiyoruz evet ama erkekler pek öyle düşünmeyebiliyor. Onlara göre "E zaten evleniyoruz, niye üstüne evlenme teklif edeyim?" :9:

Biz sevgilimle uzun zamandır birlikteyiz, yıllardır da evlilik konumuz vardı. Hep konuşuyorduk "Ne zaman evleniriz? Ne yaparız?" diye, o yüzden sürpriz bir teklifle evlilik konusu açılmadı yani :1: Şimdilerde "sana bazı sürprizlerim olabilir", "benim bazı planlarım var" falan diye olta atıyor, ben de sürpriz teklif olabilir mi diye düşünüyorum ama emin değilim, belki başka bir şeydir :))

Yapmazsa canı sağolsun, yaparsa da güzel olur, bakalım :)))

Back