• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik stresi...:;(

melish83

Nirvana
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2007
3.990
3
641
İsviçre
slm arkadaşlar..5 ay sonra evleniyorum.ondan mı bilemiyorum çok stressliyim,her şey bozulacakmış gibi geliyor.kendimi kötü hissediyorum.sürekli alıngan ve sinirliyim...normal mi bu????? off yardımmm:tomato:

bende evlilik hazırlığı yapan bi gelin adayıyım.o kadar büyük bir stres varki üzerimde o kadar büyük bi yük bazen herşeyden vazgeçip uzaklara gitmek geliyor içimden :( sürekli düşünüyorum acaba her aday bu durumu yaşıyor mu diye ? hem ailemi hem nişanlımı hemde nişanlımın ailesini memnun etmek için sürekli kendimden fedakarlık yapıyorum.en mutlu olmam gereken bi zamanda ki tek düşüncem şu düğün bitsede kurtulsam :1no2:
ne olur yardımcı olun bana :çok üzgünüm:

Kendinizi neden bu kadar yıpratıyorsunuz Ranunu? Neden kendinizden fedakarlık yapıyorsunuz? Aileniz, nişanlınız ve nişanlınızın ailesinin sizden beklentileri zaten sizin verebileceklerinizden fazlaysa, bir süre sonra evlilik içinde daha da mutsuz olursunuz. Herkes sizin normalin üstünde vermenize alışır ve hep ister.
Siz kendiniz olun, fedakarlık yapmanıza gerek yok. Boşuna strese sokmayın kendinizi.
Şunu da unutmayın ki, düğün öncesi çiftlerin en gergin olduğu dönemdir.
Mutluluklar,
Dr. Meltem

Tüm beklentinizi eşinize yöneltirseniz, hep ilgisizlik yaşıyormuş gibi hissedersiniz. Eşiniz çalışmaya başlamış. Doğal olarak fırsat bulup sizinle çalışmadığı dönemlerdeki gibi konuşamıyordur. Bunun en sağlıklı dengeleme yöntemi, sizin de iş hayatına girmeniz. O zaman eşinizi anlar ve sürekli ilgi ihtiyacınızın sizin istediğiniz oranda karşılanamayacağını net görürsünüz.
Sağlıkla,
Dr. Meltem

mrb temmuz 23 te düğünüm var .kendimi bi acayip hissediyorum.sürekli bi alınganlık tirip atma hevesi sonrada içim acıyo kıyamıyorum aramız bozuluyo die başlıyom ağlamaya .ne oldu bana diyomrum nie ağlıyorum ama bilmiyom halsizlik falan .öle aşk böceği gibiuçuşmuyorum .ailesinin bende yarrattığı siniri ona yansıtmamaya çalışıyorum ama bi şekildeçıkıyo meydana onuda geren maddi sotunlarla birlikte sürekli çatışıyoruz.düğün olsada kurtulsak diyoruz.nasıl bi yol izlemeliyim.

mrb.benim de 30 temmuzda dugunum var.kendimi cok kotu hisediyorum. sinirliyim herseye sinir oluyorum,cok alingan oldum.ufak seyleri sorun yaptigimin farkindayim.bian once dugunun olup bitmesini istiyorum.bir mutluyum bir mutsuz.nisanlimi coooooooook seviyorum ama bu stres,endise beni asiri rahatsiz ediyor.normal mi acaba?2 seneden beri nisanliyiz ve cok ufak tartismalar olmustur aramizda.
son 1-2 ay icinde bir birimizi yanlis anliyoruz nisanlim da cok stresli cunki 6 aydan beri polis okulunda onu da anliyorum ama davranislarima bi anlam veremiyorumm

Evlilik öncesi bir ilişkinin en zorlandığı dönemdir. Hayatın değişecek olması, ailelerin istekleri, mali baskılar herkesi germiştir. Bu çok normal. Elinizden geldiğince bu süreci az hasarla atlamaya çalışın. Düğün sonrası yeni hayat bir şekilde düzene girecektir.

benimde düğünüme 15 gün kaldı
ev yerleştirme yok gelinlik nası olcak yok düğün nası geçicek borçlar nasıl ödenicek
düşün düşün kafamı dolduruyorum düşününce bişi değişmiyo ama düşünmeden de yapamıyorum
bide son 1 aydır durmadan hastalanıyorum en son dün yine bi rahatsızlandım bi titreme ardından ter enfeksiyon kapmışım allah beterinden saklasın ama düğüne kdr inş ii olurum artık
düğün günüde stres heyecan yapmak istemiyorum kendimi ii hissetmek ,istiyorum
umarım başarırımm

evet bende 2 ay sonra evleniyorumibu aralar herkesle tartışıyorum,ve sinirliyim ,anneme çok sinirleniyorum babamada,içimden tüm herşeyede kızıyorum,bazen nerdeyim ben ne yapıyorum diye düşünüyorum,çok zormuş bu stres,bazen herşeyi ben sırtlanmışım gidiyorum insanlarda rahat rahat oturyorlarmış gibi geliyor.YORULDUM

bnm nikahımada 4 gün kaldı ve baş ağrısı yaşıyorum bnde çk stresliyim saç modelime hala karar veremedim istedğim kuaföre gidemiyorum eşimin ailesinin istedği yere gitmek zorundaym off sinir oluyorm makyaj da aynı şekilde off inşh herşy güzel olr ve bi an önce olup biterr bu stresten kurtulmak istiyorummmm:18: imdatt!!!!

Son düzenleme:
az kaldı inşallah geçecek bunlar.benim üçünçü yılım oldu,inanın gelinliği giydikten sonra bu stressler geçiyor.daha sonra da başka sorunlar çıkıyor sorumluluk gibi.her şeyin hayırlısı.ama bu zamanlardan ben de geçtim .bunların yaşanması doğalmışşş bunu anladım..öpüyorum sizleri,,hayırlısı olsun hepinize kızlar.:nazar:

100 gün sonra bende evleniyorum. Normalde hep güler yüzlü, sakin bir insanken şimdi kendimi cadı gibi hissediyorum. hayatımın bu dönemi hep hayalimi kurup heyecanlı ve mutlu olacağımı düşündüğüm bir zamandı... Hepsi gerçekten hayalmiş... aileler tanıştığından beri sürekli gergin sinirli ve mutsuzum. Ve bir türlü sakinleşemiyorum :( Sürekli buulantım var. Sabahları bulantıyla uyanıyorum. Sanırım gastrit krizi geçiriyorum. Kusuyorum...Doktora gidecek ne zamanım nede düğün sıkışıklığından maddi olanağım var. Kendi kendime debelenip duruyorum...

içimde duygu gelgıtlerı vardı,bır sevıyor bır sevmıyordum ve bu durum benım butun ınsanlardan ve hayattan nefret etmeme sebep oluyordu,bugun nısanı attım ve dunyanın hayallerım sonu gelmıs gıbı,bana aynı ısyerınde calısıyoruz dıye hersey cok daha zor gelıcek ne yapmalıyım.

içimde duygu gelgıtlerı vardı,bır sevıyor bır sevmıyordum ve bu durum benım butun ınsanlardan ve hayattan nefret etmeme sebep oluyordu,bugun nısanı attım ve dunyanın hayallerım sonu gelmıs gıbı,bana aynı ısyerınde calısıyoruz dıye hersey cok daha zor gelıcek ne yapmalıyım.

Ne diyim bilemedim, aynı yerdee çalışıyor olmanız biraz acıyı gerginliği tazeler gibime geliyor bir süre, hassas biri isen, ama zamanla geçer, başka uğraşlar edinmeye ve kafandan silmeye bak , gerçekten hayatında istemiyorsan...hayırlısı olsun..

evlilik "stresi" mi ?? :) evleniosun işte mutlu ol. daha neler yani insanlar evlenebilmek için neler yapıo :) evlenebilio olan da strese girerse olmaz (=

merhaba , hayatımda çok iyi anlaştığım bana huzur ve güven veren biri var ve evllenmek istiyor ben onunla birlikte olduğum için elbetteki çok mutluyum fakat evlilikten bahsettiğinde resmen boğuluyor , kabuslar görüyorum lütfen bana bu konuda yardımcı olurmusunuz

merhaba , hayatımda çok iyi anlaştığım bana huzur ve güven veren biri var ve evllenmek istiyor ben onunla birlikte olduğum için elbetteki çok mutluyum fakat evlilikten bahsettiğinde resmen boğuluyor , kabuslar görüyorum lütfen bana bu konuda yardımcı olurmusunuz

neden öyle psikolojini bozuyorsunki strese evt bende nişanlıyım düşünnüce zorlukları var stres olmuyo değilim..ama abartmamak alzım ne güzel onunla birlkte olmak vakit geçirmek mutlulktn başka bişy deilde nedirki?öyle düşün yani..öncelikle o düşünceni at evlensnde vajinismus olurusn ilşkiye dahi giremezsn beynini olumsuz korkulrınla doldurma..stres yapack bişy de yok yani..:44:

Back