• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik, sorumluluk ve başka şehre gelin gitmek

Sevgili konu sahibi arkadaşım,

Yakın bir zamanda iyi bir işi, iyi muhitte bir evi, ailemi, spor salonu üyeliğimi geride bırakarak; evlenerek başka bir ülkeye yerleştim. yerleştiğim ülkenin dilini bilmiyorum; eşim devlet memuru dolayısıyla gurbetçi sınıfına da girmiyoruz. haliyle kendi ülke vatandaşlarımla aynı muhitte de olmadığım için tamamen yalnızım.

hayatım baştan sona değişti evet, eskiden sahip olduğum ve şu an sahip olamadığım şeyler de fazla evet. ama şu var ki, yüzüne bakınca eksikleri tam yapan bir insan da var.

kendinize ve eşinize güvenin. Sevdiğim bir söz var. der ki "Ali'ye ermek istiyorsan Fatıma olacaksın"

Bu inanç ve terbiyeyle ilerleyin, müspet günlere erersiniz.
söz gerçekten çok güzelmiş. ne güzel anlatmışsınız. yapılması gereken sadece beklentileri yüksek tutmamak galiba. hayalkırıklığı olmazsa mutsuzluk ta olmaz inşallahHoppa
toz pembe gözlükler çıkmaya başlamış hayırlısı:KK37:
:)) ifade tam beni anlatıyormuş:KK49:

Biz görünürde ayrı evde oturuyorduk. Ama yatma vaktine kadar KV ile beraber kalıyorduk. O keyfi yerine gelip bize evimize gitmek için olur verene kadar orda kalıyorduk :( belki kayınvalide geçinilmesi mümkün bir insan olsa gurbet olduğunu anlamayacaktım. Cennet gibi bir yerde idik çünkü.

İnşallah herşey gönlüne göre olur.

bencede insan kendi evi olunca alışır diye düşünyorum ben öğrenciyken eve geliyordum okulun ordaki evimi özlüyordum. okula geliyordum evimi özlüyordum. özlem hayatın boyunca bitmez ama insan tamamen kendi evi olunca zaten annenin evi bile artık sana yabancı gelir evini özlersin.

merhaba kızlar:KK25:
kısmetse yaklaşık 1 ay sonra düğünüm var. 1 senelik nişanlıyız ve ben başka şehre gideceğim. başlarda her şey çok toz pembeydi, giderim, sevdiğim yanımda olsun yeter, nolcak canım uçağa bin 1 saate burdayım gibi, zaman geçtikçe daha gerçekçi bakmaya başladım. evet duygularım değişmedi ama yaşayabilceğim olumsuzlukları düşünmeme engel olamıyorum:110:
hele bir de evliliğin ilk senelerinin zor olduğunu öğrendikçe, yeni ev, yeni çevre, yeni hayat. her şeyi çok mu toz pembe gördüm diyorum. birazcık gözüm korkuyor anlayacağınız:)
özellikle başka şehre gelin gidenler, bana verebileceğiniz tavsiyeler var mı? boşluğa düşmemek için? ya da kendimi hazırlamak adına yorumlarınız söyleyecekleriniz varsa çok sevinirim.

işin açıkçası mutsuz olup eşimi de mutsuz etmekten korkuyorum kızlar.. alışamamaktan.
aynı durumdaydım, başka şehre evlendim, 2 sene oldu. işe başladım çevre edindim okadar huzurluyum ki. eşimin ailesiyle çok iyiyiz, hiç sorunumuz yok ama ben bunu çok sık görüşmemeye bağlıyorum, meleketime evlenseydim, sürekli anneme giderdim eşim kızardı evliliğimi oturtamazdım diye düşünüyorum. uzak olmak bana çok iyi geldi. çok özlüyorum tabi ailemi memleketimi ama okadar olacak.
eşinle huzurun varsa insan başka bişey aramıyor emin ol, alışıyosun hiç gözün korkmasın.

istanbuldan kayseri'ye gidiyorum. nişanlımın ailesi aynı şehirde evet. burdan okuduğum sorunlarla, ne kadar aramız iyi de olsa, evlerimizin yakın olmaması için baya çabaladım ve çok şükür kazandım:-)
çalışma konusu hala belli değil, burda 1 sene çalıştım ama orda çalışırsam gidip gelmelerim sık olmayacak, onu düşünüyorum.
bır kere ıstanbul gıbı metropolıt bır sehırden kayserı gıbı muhafalazar bır sehre gıtmek, ayrıca denız ıklımınden kopupta karasala gecmek ılk etapta bu sızı zorlayacaktır.
keske her ıkı aıleden de bagımsız bır sehırde yasama sansınız olsaydı..
evı uzak tutmanız ıyı olmus, ama bence bır ıs bulun ve calısın bu devırde kımseye guvenmemek lazım esınıze bıle, hem calısınca sosyal hayatınız olur hemde maddı yonden kazancınız olur..
ınsallah sorunsuz bır evlılık gecırırsınız..

benım annem ankaralı
babam anteplı
annem ankaradan mını mını eteklı ıstedıgı yere arkadaslara tatıllere gıden bı gencken
babamla evlenıp antebe gelın gelıyor :)
35 yıllık evlıler sımdı antebı daha cok sevıyor
once zorlanmıs 1-2 sene
sonra da sevmıs kı babam ısı geregı cok yurt dısına ve sehır dısına gıder yalnız kalmasına ragmen cok sevmıs
ınsan nelere alısıyor
sımdı annem benım evıme cok sık gelmıyor
bı alt sokagımda oturuyor 11 ayda 6 defa falan gelmıstır
sebebıde evlılıgını daha ıyı oturtursun gıttıgın evı benımsersın cok gelıp gıdersek bırbırımıze evlendıgınden ne anladık dıyor

canım bende ailemden uzaktayım ama eşimin aileside uzakta bizden. evlendim çalışmaya başladım çok eksiklik hissetmedim. hatta dün daha annemlerin yanından geldim 10 ayda 3 kez gittim yanlarına 8 saat uzaktalar benden. annemin rahatsızlığı var oda olmasa çok sorunum yok eşimden allah razı olsun hiç sıkmaz beni. hafta sonlarımız gezmekle geçer genelde. o yüzden çok zorluğunu yaşamadım

Ben alismadim alisamiyorum mutsuzlugun en dibindeyim.o yuzden de tavsiye veremiyorum. Ama evlenicen kisinin payi alismanda cok büyük unutma

Back
X