Evlilik programlarına RTÜK' ten ceza

maximaculpa

minik 'biz'
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2011
6.716
141
123
Televizyonlardaki evlilik programlarına rekor ceza geldi. Çiftlerin birbirlerine, ''Yeşil pasaportun var mı?, Kaç evin var?, Bankada paran var mı?'' gibi sorular sorması, ATV, Flash ve FOX TV'ye rekor düzeyde ceza getirdi.RTÜK bu programlar için kanallara, ''Evlilik müessesesini ticarileştirdikleri, toplumun millî ve manevî değerleri ile, ailenin korunması ilkesine aykırı davrandıkları'' gerekçesiyle, toplam 1 milyon, 419 bin, 394 lira ceza verdi.Gazeteport'un edindiği bilgiye göre, RTÜK toplantısında, ATV'de yayınlanan ''Esra Erol ile Evlen Benimle'', FOX TV'de yayınlanan ''Su Gibi'' ve Flash TV'de yayınlanan ''Ne Çıkarsa Bahtına'' adlı evlilik programları ele alındı.

''AİLE MÜESSSESİ ZEDELENİYOR''

Her üç programda da evlenmek amacıyla programa katılan çiftlerin ''Birbirleri hakkında argo ve küçümseyici ifadeler kullandıkları, özel hayatlarına saldırıda bulundukları, eş seçiminde sadece maddi imkânları sorguladıkları ve program sunucularının da buna destek verip, aile müessesesini ticarileştirdiği'' sonucuna varıldı.Üç TV kanalına, ''İnsan onuru ve özel hayatın gizliliği ilkesini zedelemek, kişileri eleştiri sınırları dışında aşağılamak ve küçük düşürmek, toplumun millî ve manevî değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı davranmak'' gerekçesiyle para cezası verilmesi benimsendi.

ATV'ye 917 bin 204 lira,
FOX TV'ye 478 bin 378 lira ve
FLASH TV'ye 23 bin 772 lira olmak üzere toplam 1 milyon 419 bin 354 lira ceza uygulandı.

habermedya.com

Çok sevindim, çok iyi olmuş, geç bile kalındı bu hususta.
Bunları da hala izleyenler var ya... Ben de izleyenleri hayretle izliyorum.

Çok sevindim, çok iyi olmuş, geç bile kalındı bu hususta:))))
aynen katılıyorum sana

Bence de isabet bir karar olmuş.Sevmiyorum bu programları bir anlam da veremiyorum.

çok iyi olmuş dün öğlen arası gözüm takıldı sonrada kafam takıldı bugün ceza gelmiş
gerçekten çok iyi yapmışlar.

hadi gençleri anlamaya çalışıyorum da yaşlıları hiç anlamıyorum ya, bence bu programlarda yaşlılar kullanılıyor bu bile başlıbaşına suç olmalı

hele facebookta bi yerde rastlamıştım songül karlının programında, paravan açılınca, adam dediki; bu ekranda bu kadar şişman değildi, bu ne ya böyle, kamera şakası demi bu kadın falan dedi, şok oldum ya, kendilerine hakaret ettiryorlar, domates gibi seçiliyorlar, nerden bulunmuş bu format

bunun başlangıcı ilk saklanbaçtı nurseli idizle, ama dalgasınaydı evlilik mevlilik yoktu ucunda

Son düzenleme:

Hadi ya, öyle mi demiş Benim kv bunların hastası, genelde yapacak bişeyi olmayanlar izliyo böyle köle gibi

Bugün duyduğum en güzel haberdi bu.Valla tabiri caizse içimin yağları eridi yaaa.....

Aynen, tabiri caizse benim de içimin yağları eridi...

hadi gençleri anlamaya çalışıyorum da yaşlıları hiç anlamıyorum ya, bence bu programlarda yaşlılar kullanılıyor bu bile başlıbaşına suç olmalı

zaten bu tür programları genelde yaşlılar izliyor. hatta bir yakınımızın evlenmek isteği üzerine yaptığımız araştırmalar neticesinde böyle bir ağzıma almak istemiyorum ama piyasa olduğunu dahi öğrendik. çok çirkin konuşmalar yaşanabiliyo. kayınvalidesi için bilmem kaçtane bilezik -para isteyenler var

Son düzenleme:

Hadi ev araba bi nebze anlaşılabilir de yeşil pasaport ne yaa

Şimdiye kadar izlemedim, üzüldüm diyemeyeceğim, hatta böyle programlar yayından kalksa, yerine toplum sorunlarının ele alındığı, bilgilendirici programlar konulsa çok daha iyi olur.

[video=youtube_share;Y56VB2OLH0Q]http://youtu.be/Y56VB2OLH0Q[/video]

pardon paravan yokmuş bunlarda

Şimdiye kadar izlemedim, üzüldüm diyemeyeceğim, hatta böyle programlar yayından kalksa, yerine toplum sorunlarının ele alındığı, bilgilendirici programlar konulsa çok daha iyi olur.

onları kimse izlemezki Mune nasıl reyting alacaklar, hem yayınlasalar bile art niyetli olur herhalde, gerçekten objektif düşündüren programlar olmaz bence

onları kimse izlemezki Mune nasıl reyting alacaklar, hem yayınlasalar bile art niyetli olur herhalde, gerçekten objektif düşündüren programlar olmaz bence

O da doğru televizyoncular kusura bakmasınlarda reyting alıyor diye böyle programlar yapılmasına da karşıyım, misal esra erol'u taaa flashtvde güncel bir program yaptığı zamanlardan biliyorum, o programı bile daha iyiydi, evlilik programı nedir yahu?

Madem televizyon insanların hayatında büyük bir yer tutuyor o zaman düzgün programlar yapılsın, dizi filmlere de sınırlama getirilmesinden yanayım, tek bir dizi seyrediyorum ama annem her kanalda ne kadar dizi varsa seyrediyor, ne kadar program varsa annem başında, buna can mı dayanır

Eminim birçok kişide bundan şikayetçidir, sürekli tv seyretmeyene tuhaf geliyor bu tv tutkusu.

tv seyretmiyorum diyorum kimse bana inanmıyo mesela, yakında bende kendime inanmıcam bu yüzden

tv seyretmiyorum diyorum kimse bana inanmıyo mesela, yakında bende kendime inanmıcam bu yüzden

Bizde de tv seyredilmez, tek bir dizi var takip ettiğim, eşim ekonomi kanallarına ya da belgesellere bakar o kadar. Ama bizde inandıramıyoruz izlemediğimize, annem şahit hatta kadın madem tv süs diye duruyor bana verinde sevaba girin diye takılır

O yüzden topluma faydası olmayan hertürlü yayına karşıyım

Kilit nokta da burda zaten. Mal bir toplum oluşturmak.

Bence bu programların da ömrü dolmak üzere.En fazla 1-2 sene daha hüküm sürerler.
Çünkü artık tutunacak dalları kalmıyor işler o kadar iğrenç boyutlara geldi ki
arada bir (anacım izlediği için:)gözüm takılıyor da insanların yanlarında açılan tanıtım kutularında neredeyse sadece
mal varlıkları yazıyor.
Ben izlerken utanıyorum da acaba bu programı yapanların hiç mi insanlıktan edepten nasipleri yok???
Hem böyle şeylere çanak tutuyorlar,hem de oraya maddiyat için gelen birine en önce veryansını sunucular yapıyor..
pes yani insan kendi eserine bu kadar tepki verir mi ya:))
Hayır bir de oraya gelenler onu bunu beğenmiyor ya bu da ayrı bir komedi.
Kardeşim madem bu kadar bulunmaz hint kumaşıydın ne demeye oralara kadar yoruldun
yakın çevren seni havada kapardı zaten:))
Ya ben buraya günlerce yazsam doyamam o kadar ki iğreniyorum bu programlardan ve basitleşen insanlardan..
Ve tamamen bizim zekamızın hafife alınıp bizimle (biraz amiyane olacak ama) maytap geçildiğine inanıyorum.
Kusura bakmayın arkadaş ben bu kadar basit bir zeka seviyesine sahip değilim!!!!
Umarım en kısa zamanda kökten kazınır bu tip programlar...

Son düzenleme:

Valla, harfiyen katılıyorum ama bu programlar izlendikçe yayından kalkacağını da sanmıyorum
Kayınvalidemi görsen, kadın dakikaları sayıyor ya, esra erol başlayacak diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…