Evlilik öncesi nasıl bir hazırlık yapmalıyım? Neler almalıyım?

pause

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2010
251
0
0
İstanbul
Kızlar mrb.
Forumdaki konularımı okuduysanız biliyorsunuzdur. 6 yılık bi ilişkim var
Allaha şükür gayet iyi gidiyor
Ama askerliğimiz var daha. Yani nerden baksanız bi 3 - 4 hatta 5 yıl var evliliğe.
Söz, Nişan vs yok. Ama bu yıl söz olabilir. Sizce çeyize başlamalı mıyım?
İğnem bile yok şu an için.
Beyaz eşyaları alıp aradan çıkarayım diye düşündüm ama sonra 3 - 4 yıl sonra çıkan modeller olacak. Mesela belkide çamaşırı hem yıkayıp hem kurutan makineler çıkıcak. Onlardan almak istiyicem diye başlamak istemiyordum.
Şimdilerde Bernardo nun yemek setlerini çok beyeniyorum. Ama birşeyi alıp 5 yıl saklamak ne kadar doğru bilmiyorum.
Bir yandan da birşeylerden başlamak istiyorum. Para biriktiremediğim için bu şekilde almam gerekiyor. Şu an çalışıoyrum iyi bir işim var. O yüzden maddi olarak ağır şeyleri aradan çıkarmak istiyorum.
Ne almalıyım. Yada çeyize başlamalı mıyım? ve Nasıl başlamalıyım?
Konuma katıldığınız için şimdiden teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
Haklısın.Çamaşır makinesi vs alıp bekletmek akıllıca değil bencede.5 sene sonra değişik modeller olacak.Yada belki fikrin değişecek.Dövizveya altın almak bana mantıklı geldi.

Öncelikle hayırlı olsun cnm, bence kesinlikle başlamalısın, ciddi bir ilşkin var ve sonunda nasıl olsa evleneceksin. Eğer şimdidne bişeyler almaya başlarsan sonradan çok faydasını göreceksin emin ol. Ah keşke daha çok şey alsaymışım iyiki almışım diyeceksin benim gibi :))
Madem daha 3-4 yılın var elektronik eşyaları almadan acele etme heleki çamaşır mak. vs. gibi
Önce büyük parça asıl olması gerekenlerini al yemek takımı, tencere takımı, çaydanlıklarını, çatal bıçak takımını, nevresimlerini, batnniye, pikelerini al cnm. Bunların 3-5 senede modası geçmez merak etme. Para biriktirmek gerçekten zor yavaş yavaş bunları alırsan aradan çıkmış olur. Yada parça parça alıp taksitlerini ödersin. Zaten bir söz kesilsin bir sürü şey çıkıyo çeyiz yapmaya ne maddi olarak imkan nede zaman oluyor.:18:

tşk ederim cnm o zaman bernardo nun yemek setini alcam ben
tencere- çatal kaşık bıçak- günlük yemek takımı- kahvaltı takımı
hepsi birden aradan çıkmış olur. Umarım pişman olmaz. biyersen başlamalıyım evet . ilk iş olarak bernardoya gidicem öyleyse.

sonrasında sizin de dediğiniz gibi arkadı gelir zaten. bornoz pike vs.

siz başladınız mı çeyize. başladıysanız ilk ne aldınız??

Son düzenleme:
Haklısın.Çamaşır makinesi vs alıp bekletmek akıllıca değil bencede.5 sene sonra değişik modeller olacak.Yada belki fikrin değişecek.Dövizveya altın almak bana mantıklı geldi.
para yada altın briktiremiyorum ki ablacım:18:

benim de 3 yıla yakın bir ilişkim var büyük ihtimal 3 sene sonra filan evlenicez evde bir şeyler alıp koymaya yerim yok zaten evimiz çok küçük hem de daha üç sene olduğundan şimdiden almak istemiyorum annemle altın biriktiriyoruz şimdilik. Nişanlandıktan sonra almayı planlıyorum her şeyi zaten büyük ihtimal maksimum 5-6 ay filan nişanlı kalırız o dönem zarfında biriktirdiğim parayla da alırım diye düşünüyorum her şeyi kızlar.

En iyisini yaparsın cnm, para biriktirince aynı yerde kalıyo, ama bi yandan da herşeyin fiyatı artıyor. Kampanyaları takip et düşeş gelince hiç kaçırma. Ben ilk işe girdiğimde başladım 4 sene oluyo ilk çatal bıçak takımımı almıştım mesela sonra onu ödedim hemen arkasından kahvaltı takımı ile tencere takımı aldım sonraa kendimi tutamadım zaten kampanya indirim görünce hemen alıyorum mesela geriye baktığımda aldığım şeylerin fiyatı 1,5 misli artmış şimdi almaya kalksam o kadar parayı bulamazdım gerçekten. Şimdi herşeyim hazır Ufak tefek eksiklerim kaldı sadece:79:

keşke bende öle yapabilsem. ama biriktirdiklerim bi şekilde gidiyor. bu yüzden biriktiremiyorum:18:

Bernardoda tencere yemek tkmı vs hepsi araan çıkıyor 2000 tl kadar fiyatı var. hepsi birden aradan çıkmış olacak ne güzel dimi

canım bence acele etme, benim düğün tarihim belli değil henüz ama en geç ekime kadar olsun istiyoruz ve ben yemek setlerimi yazın aldım daha,yazdan sonra nevresim battaniye vs setlerimi hallettim, sırada elektrikli ev aletleri var. beyaz eşyaları zaten düğüne yakın bi tarihte beraber alıcaz. her gün her şeyin yenisi çıkıyor.heveslenmişsin sen de,nevresim fln al dicem ama almaya başlayınca insan kendini durduramıyorrr

ben ılk nevresım takımı almıstım..1 sene oluo..hep çeyizlere bakıyorum ama ara ara alıyorum..nişanlım askerde 6.5 ay sonra gelecek hayırlısıyla geldikten bi 6 ay sonra falanda evlenmeyi düşünüyoruz.. ben beyaz eşyaları ve mobilyaları düğüne yakın almayı düşünüyorum..onun içinde bi yandan ufak ufak para biriktiriyorum..senin en az 3 sene varsa evliliğe bence almaya başlama..çook almak istiyorsan da nevresim havlu bornoz falan al..ama kesinlikle para biriktir bir şekilde..

kolay gelsin..

ya işte zaten böle düşündüğüm için bende alamıyorum bişe. şu an çalıştığım için bişeyleri aradan çıkarayım demiştim ama biliyorum kendimi 4-5 yıl sonra kullanmaya hevesim kalmayacak eski model olcak. tabi herşeyni son modelini almak zorunda değilm ama insan yinede soğğu.r para biriktirmek için ofis çalışanlarımızla beraber altın günleri düzenliyoruz. ama onunda çok fazla bi gelir olduğunu söylememem. aldığım para bi şekilde bitiyor. taksitlerle başlayım 1-2 yıl içinde tüm taksitlerimi bitirirdim diye düşünmüştüm ama işte modası geçcek diye bornoz takımı bile almıyorum.
en iyisi hiç başlamamak sanırım.

para biriktirebilmek için önerisi olan var mı peki??

Son düzenleme:
hiç dokunmayacağın bir hesap açabilirsin ve her ay o hesaba düzenli para aktarabilirsin. altın hesabı da açtırabilirsin.bence böylesi daha mantıklı. ben bir yıldır öğrenim kredimi ödüyorum, 2 taksidim kaldı, anlıyorumki para biriktirilebiliyormuş istenirse yani o parayı bir yerde biriktirsem bir yılda 5000 tl'm birikebilirmiş.bunu en az iki yıl yapsan zaten süper olur.

bankaların emeklilik hesapları oluyo. her ay belirli bir miktarı kredi kartından çekiyorlar. ben 2senedir böyle yapıyorum. 5sene kesinlikle çekemiyosun. 5sene sonra istersen hepsini çekiyosun istersen de devam ediyosun. iş bankasında başladım ben. bi araştır istersen.

canım bence bı sure para olarak bırıktır daha sonra altın almaya basla..para bı sekılde harcanıyor bankada durunca..yanı en azındn ben bankamatıkte tutunca sankı para gıtmıomus gıbı harcıyorum..en ıyı bırıkım yapma seklı altın almak bence..

canım 4-5 yıl uzun gibi gözükebilir ama bi bakmışsın göz açıp kapayana kadar gelir geldikten sonrada alacağın şeyler küçük mebla da olsa gözünde büyür
bilezik olarak koyabilirsin bir bilezik parası bir beyaz eşya parası eder ama işlemeli bileklik olanlardan değil şöyle satınca değer kaybetmeyenlerden hem paranın değeride düşmez
altın hesabı açabilirsin
yada illa ben çok heves ettim yavaştan bişeyler görmek istiyorum kenarda dersen
nevresim pike vs gibi şeylerini alabilirsin zaten onların modası geçmez sevdiğin model zaten evlenince 5-10 yıl kullanıyosun modası geçti diyemi bakıyosun
en az kendin için 2 tane misafir için bi tane nevresim takımı almalısın
bir tane battaniye yada battaniye gibi days in colors ın pikeleri var onlardan alabilirsin
havlu takımı (bornoz çok kullanışlı değil ama çeyizde olsun diye alabilirsin)
üstelik bir havluyu yıkadımı yerine yenisi lazım olur bundan iki tane alırsın
yatak üzerine süslü örtünü alabilirsin ama istersen onu son zamanlarda alırsın yeni model çıkar dersen ben 900 tl ye kervandan almıştım
az ucuz şeyler değil
en ucuzu 200 den başlıyor ve hiç süsü özelliği olmayan bu naylon gibi saten midir nedir onlardan olanlar
tencere takımını alabilirsin
çaydanlık günlük kullanım için tavalar teflon tencere falan
bunları yavaştan almanda bence hiç sakıncası yok modası kaçmaz bunları
üstelik sen sevdin mi
zaten ömürlük kullanacaksın bir çelik tencere hiç eskimiyor zaten
çeşitli tavalardan bol bol al
cezve takımı
çay takımı
ve yavaştan eğer evinizde yer varsa
ıvır zıvırları her çıkışta al
az gibi gözüküyor ama bir sürü şey çıkıyor
su bardağı
çay bardağı
kahve takımı
türk kahvesi takımı
kahvaltı takımı bunlarda moda işi değil
zevkin neyse gidip alacaksın seveceksin :)
eskimez etmez
kendine şöyle güzelinden 1- 2 gecelik al
el havlusu günlük kullanmalık
misafir havlusu
banyo için sabunluk takımları yine zevkine uygunlarından
yenisi çıakrsa birde yeni modelden aşırsın değiştirir değiştirir kullanırsın
bakalım o zamana maddi durumunuz ne olacak kim bilir
çatal kaşık takımını alabilirsin
yemek takımı için acele etme derim hep yeni model çıkıyor
ama çok beğendiğin bir model varsa al
günlük yemek içinn kullanacağın takımları
zaten her ay birini alsan
4-5 yılda anca biter bunlar :))

Başla canım ama dediğin gibi beyaz eşya alma
Nevresim yorgan mutfak eşyaları vs .. alabilirsin
Ufakta olsa bir şeyler almaya başla bence para birikmiyor çünkü

Illaki bi yemek takimi alicam diyorsan, al ama sadece bi takim al...
Bakarsin 3-4 sene sonra bu modeli fazla begenmeyip daha güzellerini begenirsen
simdiki aldigini günlük kullanirsin.. yeniside misafirlik yaparsin..
Aslinda sen simdiden özeniyorsun bence ceyize, özeniyorsan modasi gecmeyecek
yada bu ürünü 3-4 yil sonrada kesinlikle begenirim diyorsan o mantikla al..
yoksa cok fazla sey alma canim.. parayi biriktirmek cok daha mantikli
kolay gelsin

en mantıklısı altın yapman hem değer kaybetmez .. kesinlikle kendini şartlandır maaşını alınca hemen git altın al kalanıyla idare et ...hatta burda bi topic var her ay bir çeyrek altın diye valla insan baya gaza geliyor orayı takip et derim ..

kızlar tavsiteleriniz için çok tşk ederim. öyleyse bi yandan birikim yapmaya çalışacağım diğer yandan da ufak tefek şeyleri aradan çıkartacağım. telaşım şundan. öss sınavını kazanamassa benim koca bebek hemen askere gitcek. 2 yıl sonrada düğün olur. ama kazanırsa bikaç yıl daha uzar. Yani hazirana kadar hiçbişey almicam o zaman. birikim yapcam. hazirandan sonra hem biriktirdiklerimle hem de taksitlerle bişeler almaya çalışırım.

sakın sakın hiç birşey alma sonra çok pişman olursun. modası geçiyor ama paranda ziyan olmasın derim evlenirken çok masraf çıkıyo. bankada sadece çeyiz için bir hesap açtır.katışım hesabı gibi devamlı para yatıracağın ama kolay kolay çekemeyeceğin. hem paran değerlenir.hemde birikim olur. zamanı geldiğinde zorlanmadan herşeyini en iyisinden alırsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…