evlilik korkusu

Liar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2008
625
9
96
İstanbul
merhaba kızlar 2 hafta önce evlenme teklifi aldım sevgilimdn evet dedim ailesi, işi, kişiliği herşeyi çok iyi ona çok güveniyorum iyi bi insan benide çok seviyor üstüme düşüyor ama ben aşık değilim ama ama sevgi yok değil seviyorum yanında sıkılmıyorum mutluyum dokunduğunda hoşuma gidiyo ama heycan yok evlilikten değil aslında evlenme sürec,nden korkuyorum nişandan düğünden insan içine çımaktan çok utanıyorum ve korkuyorum utanngaç bi yapım var acaba kişilik yapımdan dolayımı bu korkum utangaçlığım yoksa ona aşık olmadığım için mi bilmiyorum kızlar beni biraz rahatlatırmısınız

aşık olmadıgınız bırıyle neden berabersınız ve evlılık teklıfını nıye kabul ettınız oyleyse, karsınızdakı ınsana haksızlık yapmayın ayrılın...

ama ben ondan ayrılırsamda üzülürüm çünkü seviyorum çok deli gibi sevmesemde

bence aşık olmadığın için bu düşüncelerin... aşık olmuş olsan hiçbiri umrunda olmazdı zira gözü kör ediyor zaten

kişilik yapın vs su bu hepsi bir yerde kaybolur gider eger asıksan tek odak noktan sevdigin adamla aynı catı altında olmak bi hayatı paylasmaktır... Elbette nası olacak acaba evlenince diye cekincelerin olur cok normal ama bunlar seni ikilemde bırakmaz genelde cekinirsin belki ama yine de evlilige can atar deyim yerindeyse kosa kosa gidersin...

kolay bi süreç değil dogru ama sonucu düşününce yasayacagın birkac zorluk vız gelir...

ayrıca belki evlilik icin ask gerekmedigini askın bittigiini baki kalanın sevgi saygı oldugunu soyleyenler olacaktır.. Kabul mantıksız aska ben de karsıyım ama su da bir gercek ki ask olmadan sadece sevmekle de bir evlilik "yarım yürür"

bu sekilde asık degilim seviyorum onemli olan onun beni sevmesi hem diyip galeyana gelen ve evlenen bi arkadasım var evleneli 3 ay oldu suan herkese asla evlenmeyin diyor... Adamın yatagın kenarına attıgı corabından tut da yere dusen kılından bile sikayet ediyor..

ama evlilik bu değil işte...

ince ayrıntılar belki ama dusunmek lazım... karsındakini her haliyle benimseyebilmen onun en berbat halinin bile sana sevimli gelmsi o haline bile icinin gitmesi baska, aynı ev içinde en ufak seye tahammul edememek baska

sana tavsiyem biraz daha zaman ver kendine... hemen de evlenmeye kalkma tarihi biraz zamana yayın... o surede kendini olc tart gercekten her haliyle onu seviyor musun? hem zamanla sevgin baglılıgın artabilir asık da olabilirsin ona sonucta ilk bakısta olan bisey deil ask zaman icinde onu tanıdıkca hiç bilmedigin bi yonune de asık olabilirsin

sonrasında korkuların da otomatikman seni bu kadar etkilememeye baslar zaten

aksi olur da böel devam ederse kararını bir kez daha gecir bence gozden...

şu soruya verdiğin yanıt seni kararsızlıktan kurtaracaktır:

düğün dernek kalabalık törenler olmaksızın evlendiğini düşündüğünde ne hissediyorsun?

bunu düşündüğünde mutluysan evlenmeyi istiyorsun ve süreci her ne şekilde olursa olsun gelip geçecek bir süreç olarak düşün.
mutsuzsan ve hala çekincelerin varsa, sevgiline karşı olan duygularını sorgulayıp teklifi öyle kabul etmelisin.

ve bunlar için evlilikten vazgeçilmez.

evlilik, istemesen bile, hayatında bir kez başrol oynatır, oynatmalı insana.

düğün derneği topluluğu düşünmeyip sadee evli olduğum zamını düşündüğümde ne hissetiğimi soruyosun dimi
cevabım: kendimi huzurlu ve mutlu hissedicemi sanıyorum ama belki ona baktığımda içim titreyip kelebekler uçuşmucak ama o dokunduğunda hoşuma gicidecek mutlu olucam bana karşı anlayışlı bi koca olucak ikimizde bu ilişkiye özen göstericez diye düşünüyorum.

o zaman evleniyorsun şekerim. böylelikle çekingenliğinin üzerine gitmiş, özgüvenine bir parça katkıda bulunmuş olacaksın.
bir taşla iki kuş

mutluluklar
ilişki bir bebek, bir çiçektir. sürekli besleyin efendim, evlilikle büyütün :103:
ve yıllar geçtikçe, şarap gibi güzelleşsin :123:

çok teşekkür ederim canım :) yani evlilik için öyle deli dolu aşk gerekmiyor öyle değilmi sevgi ve huzur mutluluk tamamdır öyle değil mi ne biliyim sanki bütün evlenenler kör kütük aşık gibi sanıyorum :)

Son düzenleme:

huzur, dünyada güvenden sonra ilk aranan şeydir bence.
büyümeye ve dünyayı tanımaya başladığımızda aşkı aramayız, huzuru ararız. her şey sakin, yerinde ve düzenli olsun arayışı. stres tepkisinin doğmayacağı her durum.
tatlı bir huzur, mutluluk zaten aşktır. kocanın yanında kendini maskesiz sergileme rahatlığıdır, ruhunu soyma halidir. kendin olabilmektir, sadece o insanın yanında. kalbinde ılık rüzgarların esmesidir. o sebepten tektir, o sebepten aşktır. ki evlilik aşkı oldurur canım, senai demirci'nin dediği gibi. aşk kalpte sürekli bir gürültünün olması demek değildir.

7 ayı aşkın bir evli olarak yazıyorum evlilikten ben de korkardım ama mutluluğumu evlilik süreci için riske atamazdım.
yeter ki karşındakinin ve kendinin kalbine bak. evlilikte maneviyat mutluluk getirir, maddiyata -para, ev, görüntü- takılırsan işte o zaman mutsuz olursun.

çok sağol cnm beni rahatlattı bu konuşmaların. maddiyet aramıyorum çok lüxte gözüm yok zaten maddi sorunu yok evi arabası var tmm fazlasında gözümüz yok sadece mutlu bi yuvamız olsun. peki sen nasıl duygularla evlendin canım kalbin çarpa çarpa mı aşık olarak mı yosa benim gibi sevip güvenerek mi

"Aşksız evlilik , evliliksiz aşkı doğurur" cümlesini düşünmeni öneririm.

ben bebişime aşığım tabi ki ama evlilik sürecinde aşkı hissetmiyorsun, koşturuyorsun, hele nişan düğün günlerini hatırlamıyorum zaten. robot gibi, ordan oraya. şu da var eşime ilk görüşte aşık olmadım. önce karakteri, bilgisi etkiledi, hayran oldum, sonra sevdim. evlendikten sonra sanki kalbim daha kıpır kıpır :26: evlenmeden önce duygularımı kısıtlıyormuşum demek ki. duyguları yaşadıkça artıyor sonuçta o duygu... açıkçası ben sevgiyle aşkı mutluluğu huzuru, hiçbirini birbirinden ayırtedemiyorum. aşk dediğin; kalp çarpıntısıysa, aklına gelince yüzünde gülümsemenin belirmesiyse evet aşığım, kalbim dolu dolu. ama aşka takılmak gerekmiyor. günümüz narsist bir çağ, insanlar yürürken bile foto çekiyor, aşkını, yemeğini, tatilini, davetini her şeyini göstere göstere yaşıyor. ama bunlar ne kadarı içten? bunu sorgulamak lazım. hiçbir şey göründüğü gibi değildir. sakin ve sade bir aşk diliyorum.

"Aşksız evlilik , evliliksiz aşkı doğurur" cümlesini düşünmeni öneririm.

ceren, bir an üniversitede felsefe bölümünden ders aldığım zamanlara gittim tam anlamadım ama, anladım da snein dediğini mi anladım onu bilemedim :26:

ceren, bir an üniversitede felsefe bölümünden ders aldığım zamanlara gittim tam anlamadım ama, anladım da snein dediğini mi anladım onu bilemedim :26:

Krizimmm evlilik beni filozof yaptı
Evlilik sürecinde aynı dediğin gibi tabi koşturmadan ne hissettiğin karışıyor hatta bazen sinir oluyoorsun nişanlına falan ama sende aşıktın eşine bende aşıktım eşime.
Aşk bitecek bir duygu ama konu sahibi sevgisinden de emin değil gibi bence.
Daha evlilik teklifi gelince bile aşık değilim ama diyor.
Biz evlendik ve hala aşığız tabi ki diyoruz aradaki fark bu ve bu evlilikte çok önemli.
Zaten hem nianlılık dönemi hem evliliğin ilk dönemleri çatışmalı geçer.Bunu atlatacak sağlam duygular gerekir evlilikte.

bende tanıyarak sevdim o çok pozitif bi insan bense negatifim biraz hemen herşeyde moralimi bozarım karamsarlık çöker oysa tam tersi pozitif davranışları konuşmasıyla moral verir hemen yani beni tamamlıyor pozitif kişinin yanındada huzurlu oluyosun muhtemelen sonra güvenilir biri ailesine bakabilcek muhtaç etmicek biri çok çalışkan hani ten uyuşmazlığına yok dokundurmak istemessin mesela sevmediğine demekki sevmesem dokunmasını istemezdim içim ısınıyo ona karşı asla itici bi insan değil çirkinde değil bence ama giyinmeyi pek bilmiyor bazen eski moda gömlekler giyiyo babamızın gömleği gibi söylüyemiyorum bunu ama acaba kırılır mı diye alıngan biri değil ama ben yinede kırmasını istemem. ama tip olarak ben mesela uzun boylu yapılı erkek severdim ama o benden 4 cm kadar uzun yapısı var ama çok uzun değil işte ama şöyle düşünüyorum bide ilerde öyle tam isteiğim tipte birini bulsam aşık olsam ama o aşı oduğum kişi serseri biri yaramaz biri çapkın yada tembel bi insanda olabilir böyle olmasınıda hiç istemem sırf aşkta istemem yani hem aşk hem mantık ikisi bir arada çok zor yaşım zaten 26 ve ben öyle çok kısmetli biri değilim çok güzelde değilim ama güzelim çirkin değilim yani bundan daha iyisinide bulamam heralde

Son düzenleme:
hım evlilik kalesi inşâ edilirken âşık elemanlar lazım diyorsun yani

konu sahibi tabi ki aşktan ne anladığını sorgulamalı. belki de aşıktır
sadece aşkı anlamak için başkalarına baktığı için yanılıyordur.
bence mutluluğundan huzurundan eminse, sıkıntı yok :44:
ilişkiye bağlılık en önemli faktör bence. ben evlilikte mutlu olmak için aşkın olması gerektiğine inanmıyorum. ilişkilerine sadıklarsa evlilik sürecini de sağlam atlatırlar ve evlilik evi kurulmuş olur ilişkiye sadık olmadaki faktörlerden biri aşk olabilir ama başka faktörler de yanında yer almalı. belki de ayrılığı dşünerek "onsuz yapabilir miyim", "ondan başkasıyla evlilik düşüncesi ne hissettiriyor" soruları da araştırılmalı.

neyse aşk ve evlilik hakkında makale yazar gibi hissettim, yazarken kafam karıştı
zaten filozoflar hep kafa karıştırır
ama ne demiş yazar "karışık kafa çalışmayan kafadan iyidir"

İşte anlatmaya çalıştığım bu.
İleride evliykende tam istediğin tipte birisi çıkarsa karşına ne olacak ?
Daha iyisini bulamam mantığıyla evlilik olmaz.

hım âşık olmadığın kesin. âşık insan sevdiğinin kusurlarını görür ama onu da bir şefkat malzemesi haline getiri, kıyamaz.
aşk olduğu gibi kabul etmektir.
karşındakini değiştirmeye kalkarsan tabir-i caizse evlilikte de yanarsın...
ve tamamlama değil de benzerlik, evlilikte daha çok mutluluk getirir aldığım yakın ilişkiler dersine göre
düşün taşın canım. evlenirsen de mantık evliliği yapacaksın demektir. mantıklı bir insansan bu iş gider; ama duygusal olduğun halde mantık evliliği yaparsan mutsuz olabilirsin. beklentileri farklı olacağı için...

hakkında en hayırlısı olsun

ben çok duygusal insanım ama o beni incitmeyen biri tmm sonra tam istedğim tipte biri çıkarda aşık olurum ama o kişide iyi biri olmaz beni çok üzerse ne oucak o zamanda bunu kaybettiğim için üzülürüm

Son düzenleme:
ben çok duygusal insanım ama o beni incitmeyen biri tmm sonra tam istedğim tipte biri çıkarda aşık olurum ama o kişide iyi biri olmaz beni çok üzerse ne oucak o zamanda bunu kaybettiğim için üzülürüm

şu an yapabileceğiniz en iyi şey beklemeye almak.
hayalinizdeki insan tam kadro çıkabilir karşınıza.

bence kesinlikle herşey aşk değil..çoğumuz aşık olduğumuz adamlar tarafından aldatılmadık mı? kandırılmadık mı? terkedilmedik mi... bence herşey aşk değil.SEVGİ diye birşey var.Aşk geçici.Kalıcı olan sevgi..görüşleriniz, hayata bakış açınız aynıysa, ve o sana değer veriyorsa, seni seviyorsa, seninde içinde sevgi varsa, devam et... hiçbi şekilde vazgeçme.çünkü öyle insanı bulmak artık çok ZOR!!
mutlu olursun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…