• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik kadermidir?

155555sff

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
37
Puanlar
3
Kisa süren bir evlilik oldu bircok insana göre şanslıyım ama merak ediyorum gerçekten kadere pek inanmam ama doğru kişiyi bulamamak , hem yanlış insanlar karşıma çıkıyormuş gibi hissediyorum, aslinda evlenmek istiyorum, anne olmak için. Ama çokta korkuyorum. Herkes diyor bir şeyi çok isteme oluruna bırak. Bende öyle yapıyorum ama bir amacım olsun istiyorum hayatta. Ama genede şükür, boşanmasam eski hayatı düşünmek bile istemiyorum. En azından şimdi küçükte olsa bir evim var, işim iyi. Sizcede evlilik işini çok mu kafaya takıyorum, bir daha nasıl güvenicem, yada insanlar haklı mı kadermi bu işler? Kaderim kötü gibiymis gibi geliyor.

Kisa süren bir evlilik oldu bircok insana göre şanslıyım ama merak ediyorum gerçekten kadere pek inanmam ama doğru kişiyi bulamamak , hem yanlış insanlar karşıma çıkıyormuş gibi hissediyorum, aslinda evlenmek istiyorum, anne olmak için. Ama çokta korkuyorum. Herkes diyor bir şeyi çok isteme oluruna bırak. Bende öyle yapıyorum ama bir amacım olsun istiyorum hayatta. Ama genede şükür, boşanmasam eski hayatı düşünmek bile istemiyorum. En azından şimdi küçükte olsa bir evim var, işim iyi. Sizcede evlilik işini çok mu kafaya takıyorum, bir daha nasıl güvenicem, yada insanlar haklı mı kadermi bu işler? Kaderim kötü gibiymis gibi geliyor.

Allah korusun neden kaderin kötü olsun öyle düşünme. İnşallah güzel sağlıklı mutlu hayatın olur.

Ben evliliğin böyle aşırı anlam taşımasını doğru bulmuyorum, bir amaç bir hedef olmamalı evlenmek. Önemli olan güvenilecek düzgün sadık saygılı biriyle birbirimizle sevgiye, değer vermeye dayalı bir ilişkide zaman geçirmek diye düşünüyorum.

Profildeki yaşın doğruysa daha 26 yaşındasın, gençsin henüz, kendine kendi hayatına emek vermek için en tatlı zamanlarındasın. Biraz fazla kafaya takıyor gibisin boşver hayatına bak.

Kader ve kumar tarafı da var
Doğru insana denk gelmek biraz da şans
Seçtiğin insanın hep doğru kalması da şans
Çok taktığın zaman evlilik amaç ve takıntı haline geldiği zaman insan evlenemiyor
Çok istememek ve hayat ne getirirse kabulüm diyerek yaşamak lazım bu hayatı
Ve herkes evlenmek zorunda da değil

Sırf anne olmak için evlenmek istemek çok saçma bir şey. Zaten genelde böyle düşünenler kötü eş seçimi yapıyor

Seçimleri biz yapıyoruz sonuçta.
Bazı şeyleri kader deyip, kabullenmek doğru gelmiyor.
Bazı insanlar flört veya nişanlılık döneminde birçok sorunu görmezden geliyorlar. Evlenince de sanki ilk kez o özelliklerini görmüşler gibi şoka giriyorlar.
Daha fenası düzeltebileceklerine inanıp, üzerine bir de çocuk yapıyorlar.
Şimdi bu kader mi?

Size gelirsek zaten kötü bir evlilik geçirmişsiniz.
Şuan bir düzen kurmuşsunuz.. akışı yaşayıp, kendinize iyi gelecek şeyler yapmak yerine odağınıza tekrar evlilik yerleştiriyorsunuz.
Azıcık iyi bir huyu olan bir adam çıksa karşınıza gönlünüzü kaptırırsınız. Çünkü evliliğe odaklısınız.. o yüzden şuanki durumunuzda bence tekrar hata yapma ihtimaliniz çok yüksek

insanın amacı olmalı evet, ama bu amaç evlenip cocuk yapmak olmamalı. cocuk yapmak için evlenen birinin evliliğinde mutlu olacağını düsünmüyorum. bence evlilik planlayarak yapılacak bir şey değil.

Kız kardeşim şuanki eşiyle evlenmek istediğini anneme açtığında annem bir sene dil döktü vazgeçmesi için, doğru düzgün çalışmamış aile hayatı görmemiş biriydi.. Dinlemedi evlendi, evlenir evlenmez de pişman oldu.. Şimdi bu kader mi seçim mi? Kader önünüze belki 10 kişi çıkarır, seçim yapmak sizin elinizde..

İnsanlar haklı değil, kader yazılanı yaşamak değildir, tercihlerimizle şekillenen hayatı yaşamaktır.
Kader bizim tercihlerimizdir, kaderimiz böyle yazılmış hikayesi insanlarin suç atacak biryer arayışından kaynaklanan yanılgıdır.

dogum, ölüm, içine dogdugun aile, düzgün insanlarin karsina cikmadigi bir hayat evet kaderdir , eskiden sirf o seni gordu diye ailenin evlendirdigi - tanimadan bir yuva kurup omur boyu sürdürmek de bence kaderdir. ama bu devirde kesinlikle kader olduguna inanmiyorum
artik insanlar flört edip evleniyorlar. korunma yollari biliniyor, internet sonuna kadar açik.. cahil kalma lüksü yok kimsenin.
bence yuzde yüz, asla doksan bile diyemem sevgiliyken ne b.k oldugu biliniyor herkesin. gormek istemeyen görmüyor nisanlaniyor. bu sefer ayan beyan geliyor ama iste gozlerini gelinlik bürüyor "duzelir" diyorlar. evlenmeden görüyor mesela kaynana deccal. hic demiyor "ben bu aileye girersem deliririm" diye, severek evleniyor sonra kaynanam da kaynanam
sen bu kaynanayla bugun mu tanistin? nisanliyken esya alirken vs goremedin mi manyak oldugunu? goremediysen körsün yani.
kkda bak konulara, sevgiliyken adam kiza hakaret ediyor sonra özurler dileyip jestler yapiyor cicek aliyor, kiz o "az daha ayrilacaktik" kaybetme korkisuyla adama daha da aşık oluyor. ya da "kocam kadinlar gununde beni asagiladi" diyen kadin, kocasi herkesin icinde, kendi aielsi evdeyken djsardan eve bagirarak kufurler etmis. belli ki ilk degil cunku bunu yapabilecek adam zaten daha once de yapar. ilk küfür öyle herkesin icinde bas bas bagirarak olmaz, onceden söyler, alışır , sınırlarını genişletir. konu sahibi diyor ki "ne yapayim 5 haftalik hamileyim" eski mesajlara bakiyorsun 10 aylik evli, 10 aydir hic korunmamis, her yumurtlama gününü degerlendirmis, stresle hamile kalmayi beklemis. e simdi bu kader mi?
kotu kotu adamlari secen, yoldaki isaretleri okuyamayan da kadinlar.
benim uni yillarinda cok sevdigim, bayildigim bjri vardi. 7 vasita degistirir her ay atandigi yerden benim okudugum yere gelir bir kere yakinmazdı - sevgili ilgili biriydi. ama o yasimda bile redflaglarini gormustum . "her erkek oglu olsun ister" demisti mesela. bu ataerkil bir kelime, bence. cogu insana sevimli gelebilir ama beni düşündürtmüştü benzer ifadeleri. babasi alkolik, annesi cilekes, bir kardesi engelli, bir kardesi mutsuz evlilikli... bu cocuk da atanmis tek evlat. daha 20 yasindaydim ama evlenip bu aileye gelirsem yasayacaklarimi az cok tahmin ederdim. sonra neyse ki bir kotulugunu gordum de hic uzatmadan ayrildim, ustumden yük kalkti :)
gibi gibi... aslinda cogu sey satir aralarinda gizli oluyor ama insanlar görmüyorlar , gormek istemiyorlar, mutluluklari bozulsuj istemiyorlar, hele ki aile evinde kısıtlanip "evlen de kocanla yap" sozunu duyduklari icin sanki kocalari olunca gonlunden gecen her seyi yapacaklari bir hayatlari olacak zannediyorlar. e bir de ask var, heves var...yanljs evlilik yapiyorlar
ama kader degil, tercih ediyorlar. ben 34 yasindayim neredeyse tum kiz arkadaslarim evlendi. sirf sevgiliyken tanistigimizda ya da nişan gunu uzaktan bakarken bile bazi seyler dışaridan bakana anlaşilabiliyor. ama iste yasayan kisi gormek istemiyor.
o yuzden hic "kotü kaderim var" diye kendinizi etiketlemeyin. bir yanlis yapmis, sukur cabuk dönmüşsünüz.
cocugunuz da olur niye olmasin, dogurganliginizin azalmasina 10+ sene var. sen yaşa gonlunce, keyfine göre. akışta sana uyan birini bulur zaten evlenirsij. ben 34 yasimda evlendim bir zararini görmedim. iyi ki de bu yasimda evlenmisim, aklim darı ambarinda kalmadi:)) sen ki daha 26 yasindasin.
hic boyle seyler dusunme, hayatina alacagin kisiyi de "yasim geciyor, anne olmaliyim, benim zatej ikinci evliligim kriterimi azaltmaliyim" diye görme. iyi sec, emin ol, daga sevgiliyken falsosunu görürsen nextle , yoluna bak

Son düzenleme:
Sirf Anne olmak icin evleniyorsaniz bu secimi dogru yapmak zorundasiniz zira cocuklarimizin babasini secme lüksümüz var dünya ya bin defa da Gelsem yine esim cocuklarimin babasi olsun isterim

Baba yönünü Asla tanimadan evlendim harbi kumar di ama cocuklara cok düskün birisidir

Evet kader. Ama çabalamaktan vazgeçmemek gerekiyor, doğru insanı bulmak kadar doğru insan olabilmekte önemli. İnsan kendini geliştirmekten vazgeçmezse elbet birgün dengiyle veya sevdiğiyle yolları kesişiyor. Bazen insan kendisi tercih ediyor yalnızlığı zor bile olsa. Evlilik her şeyi çözmüyor.

Tamam sevmek sevilmek, kimisine göre anne olmak çok güzel. Ama bak gerçekten söylüyorum bunu; evin ve işin var. Hayatının, anın tadını çıkar. Gez eğlen ye iç. Benim yerime de yap nolur🤭

Ben kadere inanmam ama eğer kader varsa evlilik bir kader değil yani enazından bizim kaderimiz değil,doğacak olan çocuklarımızın kaderi bizim aracılığımız ile doğuyorlar,kader yaşam çizgisini etkileyen bir düzenek ise eksilen ve eklenen kader olabilir,kişisel değil evrensel bir düzen o yüzden evliliği kutsallaştırmaya ilahi bir anlam katmaya gerek yok,eski eşinizle hiçbir bağınız yok ayrılıp bitirmişsiniz bunun kadersel bir yanı yok en fazla kelebek etkisi diyebiliriz,ben mevlananın bu sozünü çok seviyorum nasip etmişse mevla,el getirir yel getirir sel getirir....yani eski eş sizi yeni bir hayata itmiş olabilir ama bu yine sizin değil doğacak çocuklarınızın kaderi olurdu çünki bundanda ayrılabilirsiniz,bunlar karışık işler anlamak zor zamanda yolculuk gibi kaderde bir sarmalın içinde dönüyor ikisininde mantıklı bir açıklaması yok😂

Sirf Anne olmak icin evleniyorsaniz bu secimi dogru yapmak zorundasiniz zira cocuklarimizin babasini secme lüksümüz var dünya ya bin defa da Gelsem yine esim cocuklarimin babasi olsun isterim

Baba yönünü Asla tanimadan evlendim harbi kumar di ama cocuklara cok düskün birisidir
Evet kaderdir.Sabır da önemli.Allah iyilerle karşılaştırsın.

Zekada var sadece kader diye birşeye yanlışsa bile girip ağlayıp suçu kadere atmakta var .Hani kimse hata bende demez kolay kolay ya annesi ya babası ya eski kocası ya sevgilisi narsist kendisi melek haksizliga uğramış bir çiçek .O da yoksa kader suçlu çünkü kolay olan bu.İyide sen o ara naptın derler insana suratına değil arkasından.Bakin kadın evleniyor koca kumarbaz yada alkolik bunuda evlenince ortada kadın bundan ayrılmak yerine yuvayı ilk fareler terkeder çabala herşeyi yap gibi saçma bir mantıkla aslında kurtarılması gereken kendi mutluluğu iken toplum zirvasi ile ayrılmak yerine bebek yapıyor.Sonrada korunurken oldu diyor.Halbuki doğum kontrol hapına iliskiden en az 3 ay önce basjaman her gün düzenli aynı saatde icmen gerekir yada spiral taktirirsan onu 6 aydami 3 aydami bir kontrol ettirmen gerekir fakat hapı bigun 5 tr bigun 2 de iç spiralide taktir unut sonra korunuyordum hamile kaldım.İstisnalar kaideyi bozmaz .O kader değil boşanıp babalık yapmıyor diye ağlama da kader değil bitmeyen eski eş derdi de değil.Bir evliliğe donanimsiz giriyor ömür boyu sürecek garantisi bekliyor her olumsuz duruma rağmen ilişkiyi bitiriyorsan o senin iraden kararın kaderin değil sen o kapıyı kapatıp başka kapı açabilirsin acabilirdin

yaşın daha çok küçük bence kendine biraz zaman ver hayatın tadını çıkar. birisi olsun diye kafana takma. bir anda biri gelir ayağını yerden keser umudunu kaybetme ama hayale de kapılma. şu an gez toz gençliğinin tadını çıkar yaşa dümdüz.

Ruhsal planda bunlar belirlenir doğmadan önce yaşam planınızda.

Ruh eşleri kişilerin birbirini geliştirmesidir aşk beraberliği uyum ve değildir. Birbirinize öyle şeyler yaşatırsınız ki, ileri bir boyuta atlarsınız şuur olarak.

İlahi sistem her konunun ilmek ilmek hassasiyetle ördüğü müthiş bir sistemdir ve kimse unutmamalıdır ki biz bu dünyaya eğlenip coşmaya değil, bilinçlenip ilerlemeye geldik. Evlilik seçim değil, hayat planınızda olandır.

Sen yuzde yuz evlenirsin diyorum. Hic o oluruna birak, dusunme seyleri dogru degil. Evlilik buyuk bir olay degil, birini ikna etmekle alakali bi sey. Ama once sen ikna misin bu olaya o onemli. E sen de isteklisin. Elbet olur. Bu oluruna birak diyenlerin buyuk cogunlugu inan oluruna birakmamistir, en iyi ihtimalle oyle yaptilar sanmislardir. Tabii ki tum bunlara ragmen olmayadabilir ama isteyen her turlu evleniyor cogunlukla. Benim etrafimdaki arkadaslarim universiteden mezun olmadan evlilik planina baslamislardi. Gorustugu olmayan bile planini yapiyordu. Hepsi 30 olmadan evlendiler bunlarin. Simdi sorsan aa hic orali degildik derler.
Sen de evlenirsin yani bence. Bu isler boyle. Asil oluruna birakinca olmuyor. Hayatta aslinda her sey boyle ilerliyor bence.

Back
X