Evlilik hazırlığında tecrübeli kızlar fiyat listesi için yardım bekliyorum

teşekkür ederimm canım.. ben bu yaşıma kadar hiç çeyiz yapmamış olmanın sıkıntısını yaşıyorum şu an .. bi de mutfak masrafı çıktı sıfırdan..
Allah c.c yardsımcın olsun cnm o konuda ben şükrediyrm iyki yapmısım küçüklüğümdn beri düzüyorum kız çeyizi zor be kardesim incik cincik insanı hem maddi hme manevi yoruyor

nerde yaşadığınızı merak ettim nasıl kalktınız bu kadar yükün altından

Kayseri de yasiyorum. Simdi salon takimk fiyatlarini yazinca arkadaslar kendimi kotu hissettim. Ama burda o fiyatlara salon takimi yok ki biz istikbalden aldik hatta uyguna aldik diye de sevindik yani ama Kayseri baya pahaliymis sanirim (

nerde yaşadığınızı merak ettim nasıl kalktınız bu kadar yükün altından

oyy sen bizim evlilik tarihini 5 yıl ileri hattı canım yaa

Yok canim merak etme sen ben anladim ki Kayseri cok pahaliymis yoksa arkadaslar gayet uyguna kapatmislar isi. Bu arada oturma odasi ve yatak odasi dogtaş salon takimi istikbal. Bizim Kayseri de evler buyuk oldugu icin de cok esya aliyo olabiliriz.

Allah c.c yardsımcın olsun cnm o konuda ben şükrediyrm iyki yapmısım küçüklüğümdn beri düzüyorum kız çeyizi zor be kardesim incik cincik insanı hem maddi hme manevi yoruyor

Aynen oyle kiz tarafinin bu masraflari hic goze gözükmüyor erkek tarafinin taktigi altindan daha fazla ceyiz masrafi var ama iste hep ivir zivira gittigi icin ufak gorunuyor

öncelikle çok teşekkür ederim canım.. nikah şekerlerimi ben de kendim yapmayı düşünüyordum daha uyguna gelecek.. fotoğrafçı biraz pahalı geldi de dış mekan çekimi miydi canım

Fotoğrafçı fazla çünkü düğün günü kuaförden başlayıp düğün hikayesi çekimi yapıcak düğünden sonra canımızın istediği bi gün de buluşup dış mekan çekimi yapıcaz salonun fotografçısı başka oluyo dışardan adam almıyolar zaten genelde o kişiye mecbur oluyosun :/

canım bende yeni yeni alıyorum ama yaşadığın şehre ve açıkcaı aldığın şeylere göre değişiyorum bin lirayada var on bin lirayada bende yazayım umarım yardımı olurr en önmelisi senin çeyizin ama eğer o yoksa bir anda alımda çok zorluyor seni

yatak odası takımı :7000 tl
tv ünitesi + masa sandalye : 5000 tl
salon koltuk takımı :5500 tl
beyaz eşya bekodan (kampanyadaydılar asıl fiyat 9,500 tl) : 6700 tl
misafir yemek takımı : 2500 tl
günlük yemek takımı : 1000 tl
su takımı 12 kişilk : 1200 tl
çelik ten.teflon tencere çatal bıcak çay seti falan filan ben set aldım (hisar) : 2500 tl
günlük çatal bıçak emsan : 500 tl
yatak örtüsü ve pike takımı (sade bişey tercih ettim ) : 550 tl
pike takımı ayrı : 600 tl
bıçak seti : 150 tl
mutfak kavanozlarım - çamaşır kirli sepetim : 245 tl
gelinlik : 2500 tl
ayakkabı : 60 tl
gelinlik iç çamaşırı : 65 tl
damatlık için : 1000 tl limit verdimm bakalım artık:)
tost makinası arzum : 250 tl
blendır set arzum : 130 tl
su ısıtıcı ketıl (cam) : 250 tl
8 tane yastık : 150 tl

canım bunlar aklıma gelenler çeyizde daha battaniyeler yorganlar uyku setleri tabak çanak bardak bir sürü şey var işte onları annem almış ALLAHTAN ama onlarda ciddi paralar.

benim eksiklerim banyo takımı , klozet takımı , masa örtüsü.

halılar , perdeler , avizelerrr

Ben fiyatlarını hatırlayamıyorum belli başlı şeylerin dışında, ama 10 bin tl' ye yakın masrafım olduğunu söyleyebilirim sadece çeyiz, alınacaklarla 10 bini bulacak bir de diğer yapılması gerekenler var tabii..

off of canım biz evlenemicez bu gidişle :2:

sıkma canını canım emin ol allah yardım ediyo bi şekilde nasıl olduğunu anlamıyosun bile ben 2.5 yıldır nişnlıyım düğün tarihim 10 ay kala belli oldu bi iğnem bile yoktu kızıyodum anneme benim hiçbişeyim yok nasıl alcaz napcaz diye sonra bi başladık yavaş yavaş her ay maaşımızla azar azar aldık bide baktık hepsi bitmiş eşyalarıda beyaz eşyayıda tarih belli olur olmaz tksitle aldık düğüne yakın masraf çok olcak sıkışırız diye iyikide öyle yapmışız önümüzdeki ay bütün taksitler bitiyo hiç borçsuz evlenmiş olcaz yani biraz sıktık kendimizi ama sonrası rahat olcak inşallah benden tavsiye çok önceden alın borcunu ne kadar bitirirsen o kadar kar evlenir evlenmez bir sürü borcun içine girmemiş olursunuz

en güzeli yapmışsın canım benim nişan birden oldu ocak ayında sonra subatta eylülde düğün dediler bide nişanlim işsiz kaldı uzun süre daha yeni yeni toparlanmaya başladık ama düğünden kısa süre sonra borcumuz bitmiş olacak inşallah.

Bizim de aceleye geldi biraz. Hatta düğün salonuyla görüştüğümüz gün "haftaya cumartesi nişan yapalım" dedik ve 1 martta nişan yaptık. Her şey 1 haftada tamamlandı. Düğün de öyle oluyor :) 4 ay vardı nişanlandığımızda düğüne.

Gelinlik 1300 -kiralık-

Gelin ayakkabısı + çiçeği 150

Kuaför 150

Damatlık 550 -imza marka-

Düğün salonu + orkestra(5 kişilik) + nikah 7900

Nikah şekeri + Davetiye 450

Takılar (set+6 bilezik) 8000

Beyaz eşya 6000 (alınmadı. tahmini rakam)

Koltuk takımı + yatak odası 6000 (alınmadı. tahmini rakam)

Nişan bohçası (geline) 1000 (damada 500)

Çeyiz konusunda annem sağolsun bir çok şeyi elleriyle dikti banyo takımı gibi. Tencere tava çaydanlık günlük yemek takımı gibi şeyler de hazırdı.

Bunlar ilk aşamada olması gerekenler. Halı perde avize yemek odası misafir yemek takımı gibi bekleyebilecek şeyleri düğünden sonraya bıraktık biz. Alacağımız şeylerde de çok açılmamaya karar verdik. Hem bizi sarsmasın diye hem de çooookkk almak istediğimiz ekstra şeyler var piano gibi :)

Tavsiyem öncelikle "gerçekten buna ihtiyacım var mı? bu olmazsa olmaz mı?" diye sor kendine bir şey alırken. kolay gelsin

ankarada olan varsa dis mekan dikmen vadisinde oldu benim cekimler 600 liraya yaptrdim keklikte studyo meri te

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ayrica vestelin 5000lik beyaz esya kampanyasi tavsiyemdir

mobilyalarimi dufi mobilyadan 4800e tamamladim ama normal takimlar cok.abartili.bisey degil haliyle.

inşallah canım sizin için çok iyi olur

ben çeyizimdeki ufak tefek eşyaları internetten alıyorum hem ucuza buluyorum kampanyalardan hem taşıma derdi yok arayıp bulma derdi yok ayrıyetten taksi dolmuş veya benzin parası yok

Şekerim hangi şehirdesin bilmiyorum ama imkanın varsa nikah şekeri kına malzemeleri bindallı gibi ayrıntılar için mutlaka eminönüne bak derim 200 tlye bile çok güzel bindallılar bulabiliyosun yeterki oazarlık yap ve gez :)) ayrıca esse karaca bernardo en güzel ve kaliteli ürünleri alabileceğin yerler sık sık kampanya yapıyolar onları takip et mutlaka.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

benmde aklıam gelenler.
yatak odası-yemek odası-oturma grubu-bide salon için oturma grubu-baza-yatak bunları 11.500 e vercek bellonadan.
beyaz esyalar 7000
bnm aldğm tabak çanak tencere kahvaltı takımı 1800 karacann.kampanyadan aldım
daha bi sürü ıvır zıvır fiyatlarını hatırlamıyorum..daha eksik çok
halı perde gelinlik daha bakmadım bilemiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…