Evlilik dengesi nasıl sağlanır? Lütfen bir fikir verin.

Yorgunbirisi

Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2024
115
45
13
Herkese merhaba. Gününüz güzel ve bereketli olsun inşallah.
Benim tecrübeleri olan ablalarım ve arkadaşlara merak ettiğim bir sorum olacak. Evliliğinizde ailelerinizle görüştüğünüz zamanlarda yaşanan sorunlarda dengeyi nasıl sağlıyorsunuz? Meselaşöyle bir olay olsun, ailelerle oturuyorsunuz keyifli bir akşam vakti. Ve büyüklerden (anne babalardan) birisinin sözü sizi yada eşinizi rahatsız etti, yanlış anlamanıza sebep oldu ama ortamı da bozmadınız. Evinize dönünce eşiniz yada siz bunu söyledi. Ne yaparsınız?
Yani o kişi öyle yapmamıştır deyince savundu sayılıyor, tersini deseniz ortada öyle bir şey yok nasıl çıkıyorsunuz bu tarz şeylerin içinden? Bana çok karışık geliyor ya. Herkes evlendiği kişiye sırf gönlü kırılmasın yanındayım hissi vermek için yalan mı söylüyor biri aydınlatsın beni lütfen. :KK70: :KK53:

Benim annem eşimi baştan beri istemiyordu. O yüzden de bir arada olduğumuzda olumsuz birşey söylüyor ara sıra. Bende o ortamda tepki vermiyorum ama sonradan eşim konuyu açarsa haklısın ama annemi biliyorsun diyorum, gönlünü alıyorum. Haksizsada bak ben haklı olduğun yerde zaten söylüyorum, körü körüne kimseyi savunmam ama bu sefer yanlış anlamışsın diyorum. O yüzden çok yaşamıyorum.

Benim annem eşimi baştan beri istemiyordu. O yüzden de bir arada olduğumuzda olumsuz birşey söylüyor ara sıra. Bende o ortamda tepki vermiyorum ama sonradan eşim konuyu açarsa haklısın ama annemi biliyorsun diyorum, gönlünü alıyorum. Haksizsada bak ben haklı olduğun yerde zaten söylüyorum, körü körüne kimseyi savunmam ama bu sefer yanlış anlamışsın diyorum. O yüzden çok yaşamıyorum.
Ne güzel Allah muhabbetinizi arttırsın. Sizi yinede anlayan eşe sahip olmanız büyük bir nimet. Benim eski eşim kendi aklım olmadığını söylerdi. Annemlerden etkileniyormuşum. O yüzden sizin dediğiniz gibi deyince anneci babacı oluyodum.

Annem haksizsa haksizdi derim
Esim haksizsa haksizdin derim
Kimseyi kayirmam
Esim de kendi ailesinin potlari icin "yaslilar bosver" der
Beni bu aciklama tatmin etmez
Yaslidan cok cahiller diyelim derim
Icim biraz sogur boylece 🫠
Eskiden bu sebeplerden gunlerce kavga ederdim
Simdi anlamsiz geliyor
Millet lafi soyluyor cekiliyor huzursuzlugu bize kaliyor
Ya o an cevabini vermem lazim
Ya da bosvermem lazim
yoksa insan yaslaniyor valla

Annem haksizsa haksizdi derim
Esim haksizsa haksizdin derim
Kimseyi kayirmam
Esim de kendi ailesinin potlari icin "yaslilar bosver" der
Beni bu aciklama tatmin etmez
Yaslidan cok cahiller diyelim derim
Icim biraz sogur boylece 🫠
Eskiden bu sebeplerden gunlerce kavga ederdim
Simdi anlamsiz geliyor
Millet lafi soyluyor cekiliyor huzursuzlugu bize kaliyor
Ya o an cevabini vermem lazim
Ya da bosvermem lazim
yoksa insan yaslaniyor valla
Erkeklerde sanırım onları mazur gör anlayışı genel gibi geldi bana. İstisna illaki vardır.
Cevap verince de tat kaçıran kişi durumuna sokmuyorlar mı? Boş vermek için kendinizi nasıl sakinleştiriyosunuz?

Ne güzel Allah muhabbetinizi arttırsın. Sizi yinede anlayan eşe sahip olmanız büyük bir nimet. Benim eski eşim kendi aklım olmadığını söylerdi. Annemlerden etkileniyormuşum. O yüzden sizin dediğiniz gibi deyince anneci babacı oluyodum.
Erkekler pek takılmaz böyle şeylere aslında ama sizin eski eş zor bir insanmış demekki. Benim eşim genelde dalga geçiyor kaynanamdan çok çektim filan diye ☺️ Eşiniz ne istiyordu mesela gidip ailenizle kavga etmenizimi?

Erkeklerde sanırım onları mazur gör anlayışı genel gibi geldi bana. İstisna illaki vardır.
Cevap verince de tat kaçıran kişi durumuna sokmuyorlar mı? Boş vermek için kendinizi nasıl sakinleştiriyosunuz?
Buna ulasmam 5 senemi aldi
Cok yiprandim kavgalar ettim
Simdi biri bana birsey soylediginde orada cevabini veriyorum
annesi babasi kim olursa farketmez
Cunku bence bizim hatamiz esimizin bizim yerimize ailesine laf soylemesini beklemek
o an lafimi soylerim eve gelince de asla konusunu acmam
Esim birsey derse de napsaydim kendimi savunmayip eve gelince basina mi eksiseydim? Derim
Susar ve hayatimiza devam ederiz

Erkekler pek takılmaz böyle şeylere aslında ama sizin eski eş zor bir insanmış demekki. Benim eşim genelde dalga geçiyor kaynanamdan çok çektim filan diye ☺️ Eşiniz ne istiyordu mesela gidip ailenizle kavga etmenizimi?
Ne güzel çok gıpta ediyorum böyle çiftlere.❤️ şöyle zaten sanırım kendini küçük görüyordu kaprisli olduğunu düşünüyordum şuan baktığımda. Ona hak vermemi bekliyordu ama ortada gerçekten kimsenin kimseyi kırmak için yaptığı bir şey yok ki. Hatta onun o ortamda herkesten iyi olduğu şey vardı onu dedim sende bu konuda iyisin hangimizfe bu var dedim. Bilmiyorum ya.

Bence ailelerin dedikleri için eşler birbirini darlamamalı. Bizim evliligimizde eşim genel olarak takılmaz yani takılsa bile söylemez eğer ortada ters bir durum varsa ben tek kalınca annemi uyarırım bu şekilde konuşma diye. Ben eşimin ailesine alınırsam ya da yanlış anlarsam ya o an söylerim ama doğru bir üslup ile kırmadan eğer söylersem büyüyecek ya da uzayacak bir konu ise içimde kalmasın diye daha sonra eşime söylerim ama uzatmam sadece söylerim çünkü ailesinin davranışından o sorumlu değil 🤷‍♀️ Bu şekilde yaptığımız için evliligimizde büyük bir tartışma yaşamadık. Yeri geldiğinde ikimizin ailesi de bizler için zor insanlar oluyor. Sonradan hayatımıza giren seçmedigimiz insanlar ile kafamızın tam olarak uyuşması ve yanlış anlama olmaması imkansız

Cunku bence bizim hatamiz esimizin bizim yerimize ailesine laf soylemesini beklemek
Esim birsey derse de napsaydim kendimi savunmayip eve gelince basina mi eksiseydim? Derim
Dediğiniz gibi sanki yapamayacakmışım gibi hissediyorum. Büyük oldukları için saygıdan susmam gerek gibi geliyor. Düşününce evet eşimizin bizi ezmemesini beklememiz normal geliyor. Çünkü neden ben annesine laf sokar gibi konuşayım ki? Ama eşte de iş olmayınca sizin durum oluyor sanki. Bu işin doğrusu diye bir yolu yok sanırım herkes karakterine göre ilerliyor.

Dediğiniz gibi sanki yapamayacakmışım gibi hissediyorum. Büyük oldukları için saygıdan susmam gerek gibi geliyor. Düşününce evet eşimizin bizi ezmemesini beklememiz normal geliyor. Çünkü neden ben annesine laf sokar gibi konuşayım ki? Ama eşte de iş olmayınca sizin durum oluyor sanki. Bu işin doğrusu diye bir yolu yok sanırım herkes karakterine göre ilerliyor.

Nabza gore serbet diyelim
Bana laf sokan kirmaya calisan birine neden saygida kusur etmeyeyim ki?
Susup icine atabilen varsa ne âla
Ama o an susup eve gelince esle tartismaya girmek sonsuz kavga getirir
Cunku kimse ailesine laf edilsin istemez
Sen beni savunamiyorsan ben kendimi savurum diyip yoluma baktim ben kimse de gik diyemedi

Sen bensin gel sarılalım gardaşım 😅

Nabza gore serbet diyelim
Bana laf sokan kirmaya calisan birine neden saygida kusur etmeyeyim ki?
Susup icine atabilen varsa ne âla
Ama o an susup eve gelince esle tartismaya girmek sonsuz kavga getirir
Cunku kimse ailesine laf edilsin istemez
Sen beni savunamiyorsan ben kendimi savurum diyip yoluma baktim ben kimse de gik diyemedi
Yani o kısımda doğru. Türkiyede dicem başka ülkelerde de olan bir durum ailelerin evlilikleri etkilemesi laf edilmesi falan. O zaman savunmanıza karşılık yinede susmadığınız için sizi suçlamaması iyi bir şey eşinizin.
Anneme bişey diyemezsin diyen anacı erkeklerden sonra birilerinin hala mantıklı davrandığını duymak iyi geldi.😀

Ben hep doğrunun tarafındayım. Kimin akrabası olması umurumda değil. Benim akrabası Yanlış yapınca da söylerim, eşimin akrabası yaparsa da. Doğru tektir.
Aynen ben de sizin gibi yaparım, kendi babam da yanlış birşey söylese direk cevabı veririm eşim saygısızlık etmemek için söylemez babam zaten eşimi çok sever ama bazen şakanın dozunu kaçırır ben cevap veririm,eşim biraey demez ben açarım konuyu kusuruna bakma falan diye, eşimin ailesi birşey derse de cevap veririm, eşim de cevap verir onlara hatta o da der biliyorsun huyu böyle falan diye açıkçası doğru neyse ondan yanayım, eşime de kızdığım zamanlar oluyor

Benim tecrübeleri olan ablalarım ve arkadaşlara merak ettiğim bir sorum olacak. Evliliğinizde ailelerinizle görüştüğünüz zamanlarda yaşanan sorunlarda dengeyi nasıl sağlıyorsunuz? Meselaşöyle bir olay olsun, ailelerle oturuyorsunuz keyifli bir akşam vakti. Ve büyüklerden (anne babalardan) birisinin sözü sizi yada eşinizi rahatsız etti, yanlış anlamanıza sebep oldu ama ortamı da bozmadınız. Evinize dönünce eşiniz yada siz bunu söyledi. Ne yaparsınız?
Yani o kişi öyle yapmamıştır deyince savundu sayılıyor, tersini deseniz ortada öyle bir şey yok nasıl çıkıyorsunuz bu tarz şeylerin içinden? Bana çok karışık geliyor ya. Herkes evlendiği kişiye sırf gönlü kırılmasın yanındayım hissi vermek için yalan mı söylüyor biri aydınlatsın beni lütfen. :KK70: :KK53:
Ilk olarak düğünü esyayi kendimiz yaptik net net sinirlarimi çizdim onun ailesi birsey dese esim cevap verir susturur savunur benim ailem birseye karismaya kalksa ben savunur sustururum ilk olarak üçüncü kisileri karıştırmayız kesinliklee gizli yaşarız tartismalar vs kesinlikleee gizli kalir yoksa evlilik olmaz esim cok sakindir ona göre ben kaprisli kaliyorum ama esim sakinlestikten sonra falan gelir mantıklı mantıklı aciklamalar yapar konuşur problemimizi cozeriz falan o kadar mutlu evlilik gizli hayatta yatiyor ama onlor bonom oilom anlatırım kafasina girerseniz yada gelip sizde asirlarca kalan olursa geçmişş olsun

Kırılmanı/bozulmanı anlıyorum, öyle demese daha iyi olurdu, seni kırmak için söylememiştir, gerekirse uyarırım, seni sever biliyorsun derim

Yani o kısımda doğru. Türkiyede dicem başka ülkelerde de olan bir durum ailelerin evlilikleri etkilemesi laf edilmesi falan. O zaman savunmanıza karşılık yinede susmadığınız için sizi suçlamaması iyi bir şey eşinizin.
Anneme bişey diyemezsin diyen anacı erkeklerden sonra birilerinin hala mantıklı davrandığını duymak iyi geldi.😀
Yoo o da baslarda annemin kotu niyeti yok birsey soyleyemezsin diyen biriydi😀
Bende zaten susan eve gelince kavga eden biriydim
Ailesi yuzunden cok kavgalar ettik ailesine toz kondurmuyordu o zamanlar
Ama bakti ki ben ilk zamanlardaki ben degilim o zaman anladi neyin ne oldugunu
Ben onun cevap vermesini bekliyordum cunku
Savunsun beni istiyordum
Sonra dedim ki niye ben kendimi savunmuyorum
Dedim bundan sonra biri birsey derse veririm cevabini madem sen veremiyorsun
Asla karismycaksin olay cikaririm dedim
Ve oyle de oldu ben cevabimi verdim hatta kimi zaman o da ayni ortamda beni destekledi ailesi sok oldu bu duruma
Eskiden cevap veremeyen ben simdi cit cikaramadiklari biri oldum
Cunku cevabi yapistiririm
Boyle hafif delilik iyi birsey bence 😀

Yoo o da baslarda annemin kotu niyeti yok birsey soyleyemezsin diyen biriydi😀
Bende zaten susan eve gelince kavga eden biriydim
Ailesi yuzunden cok kavgalar ettik ailesine toz kondurmuyordu o zamanlar
Ama bakti ki ben ilk zamanlardaki ben degilim o zaman anladi neyin ne oldugunu
Ben onun cevap vermesini bekliyordum cunku
Savunsun beni istiyordum
Sonra dedim ki niye ben kendimi savunmuyorum
Dedim bundan sonra biri birsey derse veririm cevabini madem sen veremiyorsun
Asla karismycaksin olay cikaririm dedim
Ve oyle de oldu ben cevabimi verdim hatta kimi zaman o da ayni ortamda beni destekledi ailesi sok oldu bu duruma
Eskiden cevap veremeyen ben simdi cit cikaramadiklari biri oldum
Cunku cevabi yapistiririm
Boyle hafif delilik iyi birsey bence 😀
Ne güzel zamanla atlatmışsınız. Bende öyle olmadı maalesef. 🙁 insan hep beraber mutlu mesut olalım takılalım istiyor. Bilmiyorum çok mu şey istiyorum. Yalan söylemeye sinsilik yapmaya gerek var mı yani.kaynanalatı anlamıyorum.

Back
X