Merhaba 15 yıllık can dostu arkadaşım. İki aylık evli. Kimseye anlatamadığı şeyleri bana anlattı. Ne diyeceğimi bilemedim nutkum tutuldu. Bende hayatta çok deneyimsizim. Siz güzel güçlü kadınlrdan nasihat almak istiyorum. Onun izni ile oburaya yazıyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. “severek evlendim. Nişanlıyken ilgili ve düşünceliydi. Bana kıyamazdı. Şimdi içinden iğrenç bir mahluk çıktı. Çalışmama izin vermiyor. Ekonomik şiddet uyguluyor. Bana çok az bir para (300₺) verip nereye harcadığını bileceğim diyor.
Aşırı kıskanç. Gece çalışıyor gündüz evde uyuyor. Uyurken çöp dökmeye bile gidemiyorum. Sadece aynı binadaki komşuya izin var. Çarşı arkadaş buluşması aile ziyareti hiç birine izin yok. Onlar gelsin diyor.
olmadık şeyden kıskançlık çıkarıyor evin önüne park eden yabancı arabalara bile bu kim niye burada diyor. Güven sarsacak herhangi hiç bir olay yaşamadık.
Bir yere güç bela izin alıp gidince akşamına burnumdan getiriyor. Ev pis geziyorsun diye. Temizliyorum halı yıka merdiven yıka diye alakasız şeyler söylüyor.
Bazen pişman oluyor seni sevdiğim için seni düşünüyorum diyor alışverişe gezmeye gidiyoruz. Tatlı bi şeyler alıyor. Hepsi saçmalık. Kendini ifade edebilen bi insanım tatlı tatlı da konuştum beni rahatsız eden şeyleri. Kavga dövüşte konuştuk fayda yok.
Artık Boşanmak istiyorum daha çok gencim hayatımı mahvedemem. kendimi nasıl ifade eder bu işten nasıl güzel bi şekilde çıkarım. Ailesi dünyalar tatlısı. Kendisi de öyleydi ama evleneli böyle oldu artık dayanamıyorum. Evliliğin ikinci ayındayız süreç nasıl işler? Nasihat ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.”