evliliğimize 1 ay ara verdik sizce doğru mu yaptık?

Evliliği geçtim, sevgiliyken bile ara vermek mantıklı bir karar değil. Ben de bu istekle karşılaştım, direkt reddettim. Gerçi ben sizin durumunuzdaki gibi evli değildim, Allah'tan da evlenmemişim zaten. Ne olursa olsun sorunu ortaya koyup üzerinde konuşmak bundan daha iyidir ki en azından sorunu çözer veya çözmez. İki kişinin arasına bu tür aralar, uzaklıklar girmesi hiç iyi değil. Gene herhangi bir sorunda ara verelim mi diyecek? Okul mu sanıyor evlilik işini, hadi dersin süresi bitti ara verelim demek gibi bir şey bu.

Canım siz 6ayda bu hale gelmişseniz bır ayın pek faydası olacağına ınanmıyorrum sadece sızın ıcın vakıt kaybı bır ayın sonundakı bırleşmenizde bır sonrakı sorunu bekleyecekmıssınız gribime geldı harekete gecmek olayın cıddıyetını anlamak ıcın evlılık te zaten donem donem sorun geçişleri muhakkak oluyo nereye kadar bu şeklide ıdare edılecek bırde özürdileyerek soruyorum erkekler cinsellik konusunda zaten farklılar bizden bırde durduk yere bu bır ay içerisinde tek gecelıkte olsa bı haltlar karıştırırsa ya bılemıyorum canım bence evlılıgın devamı yada aksi yonunu oturup konuşup halletmek gerekır

Sorunlar halledilmeden ayrı kalmanın anlamı yok ki.. ne kadar ayrı kalırsanız kalın birleşince yine aynı sorunlar patlak verecektir. sizin probleminiz ayrı kalınca özlüyomuyuz birbirimizi değil ki.. eşinizin size ve ailenize olan davranışı bunun üzerine sizin çıkışlarınız bunlarda konuşularak halledilecek şeyler umarım herşey düzelir...

Eger evliligin zorluklarina katlanamiycaksaniz kestirmeden bosanin, evlilik evcilik olmus bir bosanma furyasidir gidiyor... bu yuzyilin modasi... binlerce parcalanmis aile belki milyonlarca oksuz yada yetim cocuk... severek evlenirim soverek ayrilirim. Benim tavsiyem siz madem bir muddet evliliginize ara veriyorsunuz bari evliligin ne oldugunu sozluklerden ansiklopedilerden iyice arastirin. Belki ne oldugunu bu zaman icinde ogrenirsiniz. Bu lafim her ikiniz icindir...

konusahibi zaten zor durumda . keşke yargılayıcı değil destekleyici olsaydınız. boşanmakta olan bir kadın olarak konuşuyorum; keşke boşananları sorumsuzlukla suçlamasaydınız; keşke büyük konuşmasaydınız. evlilik dediğiniz şey sözlükte ansiklopedide yazmaz; iki büyük laf edeceğim diye keşke bu kadar kastırmasaydınız. "severek evlenirim söverek ayrılırım" demişsiniz; eşinize sövebiliyorsunuz demek ki... eşiniz sizi alttan aldığı sürece evliliğiniz güvende merak etmeyin, ama insanları da germeyin.

her ilişkinin dinamikleri farklıdır.
Ne olursa olsun, akılınıza yatan, doğru hissettiğiniz seçenekleri değerlendirin.
Bu durumda kimin ne dediği pekte önemli değil.
Bu ara sizin daha sakin düşünmenizi de sağlayabilir, arada ki uçurumu da büyütebilir.
ama sorunlar şimdilik askıya alınmış olur, çözülmez.
Nihayetinde konuşup uzlaşmalısınız.
Sonuçta uzlaşamıyor, ortak bir payda da buluşamıyorsanız ayrı ayrı devam etmeniz sizin için daha hayırlı olacaktır.

ben ilişkilerde ara verilmesini saçma buluyorum, hele evlilikte hiç anlamı yok hadi 10 yıllık evli olursunuz çocuklar olur bir kargaşanız olur biraz uzak kalıp düşünmek istersiniz bir nebze mantıklı ama sizin durumunuzda bir faydası olacağını snamıyorum, siizn aksine birarada olup evliliğinizi anlamanız birbirinize alışmanız lazım, ayrıca aileleri de evliliğinizin içine bu kadar sokmamalı ilişkinizle ilgili kararları beraber düşünerek almalısınız. hakkınızda hayırlısı olsun ama eşiniz de ailesini çok dinliyorsa işiniz biraz zor görünüyor, tabi umarım sonuçta mutlu olursunuz.

neden işe yarasın ki? zaten 1,5 senedir ara vermiş haldeymişsiniz, son 6 aydır birliktesiniz. evliliğin en cicim ayı olan zamanlarında bunlar yaşıyorsanız, benim düşünceme göre pek umut yoktur.

aynen katılıyorum siz zaten ayrıymışsınız şimdi ara vermeniz pek bir işe yarayacak gibi görünmüyor her ikinizde birbirinizden ayrı olmaya alışıksınız özlem işe yarar gibi durmuyor pek genede Allah hakkınızda hayırlısı ne ise onu versin

üstelik ara verelim araya özlem girsin dendiğinde maalesef erkek için bulunmaz fırsat araya özlem giriyor-ayşe-fatma hatice vs hepsi giriyor bunuda unutmamak gerekir

mrb hanımlar ben 2ay sonra evliliğimin 2.yılını dolduruyorum.eşimle de toplamda 4yıldır birlikteyiz.severek hatta ailem istemediği halde onlara da ben seviyorum diyerek evlendim.yanlız ben eşimle 6 aydır aynı evi paylaşıyorum çünkü ben başka bir ilde öğretmendim yanına eş durumundan yeni geldim.anlayacağınız 6 aylık evli gibiyim.eşim benimailemle değişik sorunlar yaşadı ve yaşadıklarını hep bana yansıttı.en ufak tartışmada dahi devamlı aileme ve bana ağza alınmayacak,canımı acıtan şeyler söylüyordu.bunların hiç birini aileme yansıtmamıştım.bir kez elini dahi kaldırdı.ben kendimi koruduğumda da sen kocana nsl davranıyorsun diyordu.kendi ailesine durumu hep sorunu benim çıkardığımı falan söylemiş.en son artık patladım ve kendi aileme bende herşeyi anlattım.ailem zaten layık görmüyordu,onlara değer de vermiyordu.kızım sen bilirsin boşanmak istiyorsan yanındayız dediler.onun ailesi geldi ve birbirinizi çok yıpratmışsınız,bu kadar çok seven insanlar nsl böyle olur dediler ve benden ve ondan 1 ay birbirinizi özleyin ,dinleyin deyip bizden boşanmak kolay ama biz bunu istemeyiz dediler. bizde 1 ay böyle yapmayı deniycez.şimdi hanımlar eşim aslında yapısında merhametli ve ben nedersem yapabilecek biri fakat bir okadar da annesine düşkün biri.annesini de geçtim.sizce ben bu ayrı kalma durumunu doğru yaptım mı?bazen özlüyorum da onu...

Bi süre ayrı kalmak 1 ay kadar uzak olup görüşmemek ilişkiyi ve evliliği kurtarır mı bilemiyorum. Bende 1 yıllık evliyim. İlk evlilik döneminde karşındaki insanı sevgili olarak nekadar iyi tanıdığını düşünsen ve aşık olsanda evliliğe yeni bi hayata sevdiğin insanın ailesine bayan olarak alışman oldukça zor oluyo ben bu stresi çok yaşadım anne baba konularınıda. Yalnız karşılıklı atışsada insan saygı boyutunu aşsanızda hiç bi sorun konuşulmadan çözülmüyo inan. İşin içine hasret ve özlem giriyo sadece sorunlar beraber yaşayarak ve paylaştıkça azalıyo. Umarım en kısa sürede herşey yoluna girer ve sevdiğin insanla çok mutlu olursun canım.

Ara vermenin çözüm olduğunu düşünmüyorum.Sevgili döneminde işe yarardı da evlilikte ı ıh.
Çünkü araya soğukluk giriyor ki 1 ay çok uzun bir süre.
Ben 1 hafta tatile gittim kocam nerdeyse bensizliğe alışmış gibiydi.korktum.
Hani derler ya eskiler ne kadar küsersen küs aynı yatakta yat.Çok doğru.
Boş bırakmak doğru değil.İçin içini yer zaten 1 ay büyük bir zaman kaybı.
Tartışmak,konuşmak,ağlamak,bağırmak,içini boşaltmak çok daha hayırlı.

mrb hanımlar ben 2ay sonra evliliğimin 2.yılını dolduruyorum.eşimle de toplamda 4yıldır birlikteyiz.severek hatta ailem istemediği halde onlara da ben seviyorum diyerek evlendim.yanlız ben eşimle 6 aydır aynı evi paylaşıyorum çünkü ben başka bir ilde öğretmendim yanına eş durumundan yeni geldim.anlayacağınız 6 aylık evli gibiyim.eşim benimailemle değişik sorunlar yaşadı ve yaşadıklarını hep bana yansıttı.en ufak tartışmada dahi devamlı aileme ve bana ağza alınmayacak,canımı acıtan şeyler söylüyordu.bunların hiç birini aileme yansıtmamıştım.bir kez elini dahi kaldırdı.ben kendimi koruduğumda da sen kocana nsl davranıyorsun diyordu.kendi ailesine durumu hep sorunu benim çıkardığımı falan söylemiş.en son artık patladım ve kendi aileme bende herşeyi anlattım.ailem zaten layık görmüyordu,onlara değer de vermiyordu.kızım sen bilirsin boşanmak istiyorsan yanındayız dediler.onun ailesi geldi ve birbirinizi çok yıpratmışsınız,bu kadar çok seven insanlar nsl böyle olur dediler ve benden ve ondan 1 ay birbirinizi özleyin ,dinleyin deyip bizden boşanmak kolay ama biz bunu istemeyiz dediler. bizde 1 ay böyle yapmayı deniycez.şimdi hanımlar eşim aslında yapısında merhametli ve ben nedersem yapabilecek biri fakat bir okadar da annesine düşkün biri.annesini de geçtim.sizce ben bu ayrı kalma durumunu doğru yaptım mı?bazen özlüyorum da onu...

eger evliliginizde hersey yolunda olsaydi bir ay ara (ara verme demiyelimde is yuzunden mecburi ayrilik diyelim ara vermekte neymis) iyi gelirdi evliligin yine cicim aylarina donerdi ama sorunluyken ayrilik olursa iste o zaman gozden uzak olan gonuldende olur..hem ana sozune bakiorsa eger simdi ne malum annesinin bak karin yok kafan dinc daha neleri cikar zaten aileside istemiodu bizi al iste onlar bozdu demedigi..gun gun sana karsi doldurulmadigi ne malum..bence yanlis yapmissin..insallah hayirlisi olur hakkinizda

X