evliliğimize 1 ay ara verdik sizce doğru mu yaptık?

enrica_

Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2013
5
0
mrb hanımlar ben 2ay sonra evliliğimin 2.yılını dolduruyorum.eşimle de toplamda 4yıldır birlikteyiz.severek hatta ailem istemediği halde onlara da ben seviyorum diyerek evlendim.yanlız ben eşimle 6 aydır aynı evi paylaşıyorum çünkü ben başka bir ilde öğretmendim yanına eş durumundan yeni geldim.anlayacağınız 6 aylık evli gibiyim.eşim benimailemle değişik sorunlar yaşadı ve yaşadıklarını hep bana yansıttı.en ufak tartışmada dahi devamlı aileme ve bana ağza alınmayacak,canımı acıtan şeyler söylüyordu.bunların hiç birini aileme yansıtmamıştım.bir kez elini dahi kaldırdı.ben kendimi koruduğumda da sen kocana nsl davranıyorsun diyordu.kendi ailesine durumu hep sorunu benim çıkardığımı falan söylemiş.en son artık patladım ve kendi aileme bende herşeyi anlattım.ailem zaten layık görmüyordu,onlara değer de vermiyordu.kızım sen bilirsin boşanmak istiyorsan yanındayız dediler.onun ailesi geldi ve birbirinizi çok yıpratmışsınız,bu kadar çok seven insanlar nsl böyle olur dediler ve benden ve ondan 1 ay birbirinizi özleyin ,dinleyin deyip bizden boşanmak kolay ama biz bunu istemeyiz dediler. bizde 1 ay böyle yapmayı deniycez.şimdi hanımlar eşim aslında yapısında merhametli ve ben nedersem yapabilecek biri fakat bir okadar da annesine düşkün biri.annesini de geçtim.sizce ben bu ayrı kalma durumunu doğru yaptım mı?bazen özlüyorum da onu...

bence doğru bir karar. öyle gergin bir ortamda karşıdaki ile yüzleşmekten kendi duyguları ile yüzleşmeye fırsat bulamıyor insan. tartışma ortamı bir başlayınca herşey çorap söküğü gibi geliyor. saygının sınırları zorlanıyor. bir es vermek gerekiyor işte o zaman. bu sayede siz de eşiniz de kendi içinize dönme fırsatı yakalarsınız...

Üzüldüm canim..insaallah böylesi hayirli olmustur sizin icin evet bazen ise yariyor biraz ayri kalmak ama bazende daha fazla soguyor esler birbirlerinden.ama siz birbirinizi severek evlenmissiniz ki eminim esinde hala cok seviyor ve insaallah en kisa zamanda yanina gelir ve tekrar birlesirsiniz.

doğru bi karar olsa da, sorunlar konuşulmadan çözülmez..
bu, tozları halının altına süpürmekten başka bir işe yaramaz, o tozlar gene ayağına dolanır.

Son düzenleme:
neden işe yarasın ki? zaten 1,5 senedir ara vermiş haldeymişsiniz, son 6 aydır birliktesiniz. evliliğin en cicim ayı olan zamanlarında bunlar yaşıyorsanız, benim düşünceme göre pek umut yoktur.

ister sevgili ister nişanlı ister evli olunsun ben ara verme işini doğru bulmuyorum, entelce geliyo şahsen benim tarzım çatır çatır çata çat herşeyi konuşmak masaya yatırmak, kaçak dövüşmeden herkesin eteğindeki taşları dökmesi...ara vermek ne demek,sorunlar köşede 1 ay beklesin demek, velev ki ara verdiğiniz süre zarfında birbirinizi özlediniz çok sevdiğinizi anladınız püfff diye uçacak mı sorunlar o özlem bitince gene gelecek önünüze

Evlilik öyle bir şeymiş ki..
İnsanın doğruları yanlışları birbirine karışıyor..
Ne kadar kararlı, ne kadar güçlü biri olursan ol.
Kendini tanıyamadığı hallerde buluveriyor insan.

Benzer noktalar gördüm kendi evliliğimle.
Ben aynı ev aşamasına varamadım henüz.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Umarım iyi gelir, umarım doğru karardır..

zaten bir süredir zorunlu olarak ayrıymışsınız. daha yeni bir araya gelmişken şimdi bir de bu ayrılık girecek araya.. uzak kalarak neyi ne kadar çözebilirsiniz ki? bilmiyorum ama bu ara verme işi sizi daha çabuk bitişe sürükler gibi geldi bana:KK50:

ara vermek ne kadar sağlıklı bilmiyorum. sonuçta aa özledik deyip sorunlar bitmiyor ki. sonuçta artık siz ailesiniz evlenmeden önce babanızla ya da kardeşinizle kavga edince evden gitmiyordunuz. sorunlar konuşulunmalı ama bu kadar ara daha da soğutur bence. Şu da var daha sizin evliliğiniz oturmamış ara vererek daha da zorlamaz mısınız bu durumu

erkek aileleri hiç sebep yokkende burun kıvırabiliyo baştan sevdikleri kızı sonradan öcü gibi görebiliyolar ama kız aileleri öyle değil, onaylamıyolarsa vardır bişey genellemiyimde %80 haklı çıkarlar diyim

Zaten 6 aydir berabermissiniz
Bu ara verme isi flortte olur
Simdi sizin canim cicim zamanlariniz olmaliydi
Hakkinizda hayirlisi olsun

Evlilik öyle bir şeymiş ki..
İnsanın doğruları yanlışları birbirine karışıyor..
Ne kadar kararlı, ne kadar güçlü biri olursan ol.
Kendini tanıyamadığı hallerde buluveriyor insan.

Benzer noktalar gördüm kendi evliliğimle.
Ben aynı ev aşamasına varamadım henüz.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Umarım iyi gelir, umarım doğru karardır..

aynen... öfke uzun sürerse alışkanlık yapıyor. öfkenin olduğu yerde de ne empati ne de çözüm oluyor. bir sidik yarışıdır devam ediyor... iki taraf da kendi çektiği filmi izliyor, kendi inancına (anlamsız da olsa ) sıkı sıkıya bağlanıyor. olan evliliğe ve saygıya oluyor. beklentilerin çatıştığı yerde "ara" candır...

Ayrı kalmanın olumlu sonuç vereceğine inanmıyorum.
Sonra ne yapacaksınız ? 6 ayda bir ayrı kalıp mı devam edeceksiniz ?

Bence doğrusu şu olmalıydı : Madem asıl sorun aileler ve aileler aslında ayrılmanızı istemiyor...
Uzlaşma yoluna gitmeliydiler.Belki 2 aile biraraya gelip bir çeşit barışma ortamı yaratmalıydı.
Yani biz daha olumlu olalım,siz de eski defterleri kapatın,o şekilde deneyin demeliydiler.

Ayrı kalmanın olumlu sonuç vereceğine inanmıyorum.
Sonra ne yapacaksınız ? 6 ayda bir ayrı kalıp mı devam edeceksiniz ?

Bence doğrusu şu olmalıydı : Madem asıl sorun aileler ve aileler aslında ayrılmanızı istemiyor...
Uzlaşma yoluna gitmeliydiler.Belki 2 aile biraraya gelip bir çeşit barışma ortamı yaratmalıydı.
Yani biz daha olumlu olalım,siz de eski defterleri kapatın,o şekilde deneyin demeliydiler.

kesinlikle!
bizim ailelerimiz de böyle, düğünden beri bi kere bile görüşmediler.. keşke şu lafları diyebilecek kadar olgun ebeveynlerimiz olsaydı:KK31: bazen çok üzülüyorum, neyse...

kız tarafı boşanmayı istemiyo gibi bişey yok,kızın ailesi zaten baştan istememiş boşanıcam dese arıza çıkarmıcaklar

bence doğru bir karar değil
evliliğe ara vermek diye bir şey olamaz
evlilik ya devam eder yada biter ara vermek diye bir şey olamaz
eşiniz anlattığınıza göre ailenizi geçtim sizi kaybetmekten korkmuyor
bence öyle bir eşten hayır gelmez zaten

tam bırbırınıze ısınıp alışıcakken ayırmışlar gıbı olmuş

bu ara verme işi sevgililer arasında bıle kabul görmezken evliliklerde uygulanması çok yalnış

konuşmadan hiçbişeyi çözemezsiniz ya daha çok doldurusunuz kendısınız yada özgürlüğe alışırsınız

bence hatalı davranılmış aileler size bukadar karışma hakkını bulmamlılar çok dahıl olmuşlar

mrb hanımlar ben 2ay sonra evliliğimin 2.yılını dolduruyorum.eşimle de toplamda 4yıldır birlikteyiz.severek hatta ailem istemediği halde onlara da ben seviyorum diyerek evlendim.yanlız ben eşimle 6 aydır aynı evi paylaşıyorum çünkü ben başka bir ilde öğretmendim yanına eş durumundan yeni geldim.anlayacağınız 6 aylık evli gibiyim.eşim benimailemle değişik sorunlar yaşadı ve yaşadıklarını hep bana yansıttı.en ufak tartışmada dahi devamlı aileme ve bana ağza alınmayacak,canımı acıtan şeyler söylüyordu.bunların hiç birini aileme yansıtmamıştım.bir kez elini dahi kaldırdı.ben kendimi koruduğumda da sen kocana nsl davranıyorsun diyordu.kendi ailesine durumu hep sorunu benim çıkardığımı falan söylemiş.en son artık patladım ve kendi aileme bende herşeyi anlattım.ailem zaten layık görmüyordu,onlara değer de vermiyordu.kızım sen bilirsin boşanmak istiyorsan yanındayız dediler.onun ailesi geldi ve birbirinizi çok yıpratmışsınız,bu kadar çok seven insanlar nsl böyle olur dediler ve benden ve ondan 1 ay birbirinizi özleyin ,dinleyin deyip bizden boşanmak kolay ama biz bunu istemeyiz dediler. bizde 1 ay böyle yapmayı deniycez.şimdi hanımlar eşim aslında yapısında merhametli ve ben nedersem yapabilecek biri fakat bir okadar da annesine düşkün biri.annesini de geçtim.sizce ben bu ayrı kalma durumunu doğru yaptım mı?bazen özlüyorum da onu...

Canim zaten 6 aydan beri yanindasin, zaten hep aranizda mesafe varmis, simdi 1 ay ara versen ne olcak, ben ailenin dedigine katiliyorum, seven insan el kaldirmaz, kotu soylemez, bir damla gözyasina dayanamaz , zaten ayaklarini uzerinde duran bir insansin, yipratma kendini, ama ben eşimi cok seviyorum dersen yorucu bir yil seni bekliyoo derim, Annesine duskun kocalari biliyorum, biraz sıkıntılı oluyolar cevremden tecrubeliyim

belli olmaz bir ay sonraki duruma göre karar verirsiniz artık almışsınız böyle bi karar bakın bakalım ne olacak. benim şahsi fikrim ise zaten evliliğinizin büyük kısmını ayrı yaşamışsınız 1 ay neyi değiştirirki?

Eger evliligin zorluklarina katlanamiycaksaniz kestirmeden bosanin, evlilik evcilik olmus bir bosanma furyasidir gidiyor... bu yuzyilin modasi... binlerce parcalanmis aile belki milyonlarca oksuz yada yetim cocuk... severek evlenirim soverek ayrilirim. Benim tavsiyem siz madem bir muddet evliliginize ara veriyorsunuz bari evliligin ne oldugunu sozluklerden ansiklopedilerden iyice arastirin. Belki ne oldugunu bu zaman icinde ogrenirsiniz. Bu lafim her ikiniz icindir...

X