Eğer imkanınız varsa psikolojik yardım alın, bunu sadece eşinizle paylaşın. Durumunuzu bize anlattığınız gibi tatlı bir dille anlatın. Hissettikleriniz, farkındalığınızı, olmasını dilediklerinizi. Çocukluğunuz yaralı geçmiş. Elbette bugününüzü etkilemiş buna şaşmamalı. Ben küçükken annemin bazı hareketlerini çok saçma bulurdum, şimdi aynılarını yapıyorum. İnsan aileden çok şey kapıyor beğense de beğenmese de. Ama bunlar düzelir şeyler. Elbette kendi kendinize zor çünkü siz eşinize kızdığınızda bunları düşünemiyor sonradan farkediyorsunuz, otomatik tepki gibi bilinç altınız yönlendiriyor. Cam silmeyi bırakın, bırakın cam kirli kalsın 3-5 gün, girin duşa, çıkın manikürünüzü yapın, saçınızı düzeltin, makyajınızı yapın süslenin, güzel bir yemek yiyin eşinizle, sohbet edin, güzel bir film izleyin. Evin işleri bitmez, çocuk sorumluluğu da öyle ancak kısa molalar yaratılmalı çünkü bu geçen an bir daha gelmez. Fırsatlar yaratın kendinize. Dediğim gibi bir psikolojik destek alın durumunuzu ayarlayıp, belki maddi olarak iyi değilsinizdir bilemem orasını ama birkaç ay gitmeniz bile gelecek adına yatırım olacaktır size.