• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğim

Yipranmanin önüne gecemezsiniz yolun sonunun önüne gecemezsiniz huzur yoksa evlilik olmaz.Her insan huzura koşar en sonunda.Huzur sevgiyi hep alt eder.Esiniz öfke kontrolünü öğrensin destek alsın tartışmayı da öğrensin.Böyle seviyorum diye ağlayarak kendinizi değersizleştiriyorsunuz o barışmalara çok güvenmeyin.Bir dahaki tartismaya kadar mola yeri gibi.Bakin terapi almaya ikna edin tek ve son çözüm bence bu .Yoksa değeriniz eksinin altına düşene kadar uzatmaları oynarsınız.
Terapi almak istemiyor. Ama bende artık burda durabilecek sevgiye sahip olduğumu sanmıyorum. Bir şeyler koptu gitti. Dün ayrılmak istediğimi söyledim ve babamı aradım. İlk adımı attım. Ve asla korkmadım, biraz üzüldüm evime düzenime emeklerime.. Ama çok istekliydim gitmek için. Benden babamdan özür diledi barıştık ama sözde bir barıştı benim için bugün olmazsa yarın ya da başka gün ama asla devam edemiyorum artık. Genciz çıtırız hallederiz dimiiii

Size bir arkadaşımdan örnek vermek istedim. Sevgililikte ve nişanlılığın son dönemine kadar çok iyi profilde bir adamla birlikteydi. Adam evlenince 360 derece değişti evliliklerinin daha ilk haftasından birbirilerini öyle bir yediler ki yemin ederim boşanmamaları mucize. Adam ayrılalım diyor kızı evden kovuyor kız annesigile gidiyor adam aramıyor gelmiyor kızın babası arıyor hayırdır noluyor diye falan öyle ciddi şeyler yaşadılar. Arkadaşım bu dönemde kendide değişti tabi fevri hırçın bir tip yani karşılıklı birbirlerini yiyorlardı. Arkadaşım buna rağmen hep geri adım atan oldu saatlerce adama dil döktü kendi eve döndü adam boşanacam olmuyor falan ama barışınca ben sana çok aşığım çok seviyorum rolünde araları iyiyken melek oluyor. Bir gün artık ben dayanamadım kıza dedim ki bu sefer sen söyle boşanacam defol git de falan. Kız birden 360 derece değişti her kavgada ayrılmak isteyen boşanmak isteyen adama bu sefer kadın seni istemiyorum boşanmak istiyorum sen düzelmezsin senden ümidim yok falan yaptı hep uzaklaştı kendi köşesine çekildi. Ama bu süreçte ayrılmaya gücü yoksa evden gitmemesini söyledim gideceksen dönme döneceksen gitme restini çek geç salonda yat birlikte yemek yeme muhatap olma git boşanma davasını aç boşanınca eşyalarımı alır giderim ailelerin kimsenin araya girmesine engel olmam de dedim eğer niye gitmiyorsun falan derse diye. Kız dediklerimi yaptığı an bu adam kudurdu sen nasıl boşanmak istiyorsun evlilik bitirmek kolay mı senin içine döndü kız sustukça adam 2 3 gün sonra gelip gönül almaya başladı kız şiddetli kavgadan ziyade Kavgayı yarıda kesip bunları yapıyordu. Şimdi yine ara ara tartışmaları oluyor adamın ağzından çıkmıyor öyle şeyler. Hatta geçen baya bi atışmışlar kız o kadar son raddeye gelmiş ki oturmuş ciddi ciddi ayrılmak istediğini dile getirmiş adam kadından özürlerle ikna etmiş. Ben size illa bunu yapın demiyorum benim arkadaşımın ayrılmaya gücü yoktu yeni evliydi bari bunları yaparak gözü açılsın istedim. Bu süreçte adam gerçekten istemiyorsa yani yaptığı blöf değilse boşanma ihtimalleride vardı. Bu dediğimiz adam da inatçı burnundan kıl aldırmayan geri adım atmayan bir adamdı. Yani belki faydanıza olur ama bunu yaparken adamın ayrılma konusunda ciddi olma olayını göz ardı etmeyin. Ve ayrılırsa ayrılsın dünyanın sonu değil elbette ki çok kolay birşey değil ama boşanan milyonlarca insan var her zorluğun arkasında bir kolaylık vardır gelip geçici dünya ne acılara dayanıyoruz biz insanoğlu o yüzden lütfen her şeyden de önce kendinizi toplayın siz onunla doğmadınız onsuz ölmezsiniz ❤️ yolunuz güzelliklere çiçekli bahçelere açık olsun kalbinizden ferahlık eksik olmasın 🙏🏻
Uzun uzun yazan elleriniz dert görmesin çok teşekkür ederimm çok tatlısınız. İyi dilekleriniz için de çok sağ olun. ❤️🌸
Dün aksam. Tartıştık ve sizin bu dediğinizde yaptım babamı aradım. Sonra bu tutuştu defalarca özür diledi benden de babamdan da. Babam da sağ olsun hemen sormasan etmeden atla gel dedi. Eşim bunu asla beklemiyordu, şoke oldu. Sonra da işte barıştık. Ama daha fazla devam edebilir miyim sanmıyorum. Biraz birikim yapayım Allah büyüktür ❤️

Bir ev kolay kurulmuyor kurtarmaya çalışmalısınız tabi ki destek terapi almaya yanaşır mı? Eğer çıkmaza sokuyorsa o zman kendi değeriniz ve mutluluğunuz için önünüze bakmalısınız. Kaç senelik evlisiniz yazdığınızdan anladığım kadarıyla 1 2 yıllık ? İlk yıllarda oluyor çünkü bu ne yaparsa yapsın aşkım hayatım onu kaybetmekten korkuyorum halleri
Bu evliliğe çok emek verdik her şeyimizi ikimiz beraber yaptık ilmek ilmek. Evet çok üzülüyorum ama terapi almak istemiyor nereye kadar devam edebiliriz inanın hiç bilmiyorum. Ama ben artık devam etmek istemiyorum beni çok yordu kalbimi hissedemiyorum

Sonuna gelene kadar belki cozulur en azindan aileci degil dedim bi de aileciymis kos arkana bakmadan. Seni kaybetme korkusu yok ipleri eline vermissin . Bu saatten sonra kuyruğunu dik tutman gerekir . Karsisinda ne agliyorsun ki ? Eziklik geliyor bu karsidaki kisiye iyice saygi vs biter. Yapman gereken sey kaybetme korkusu vermen bu yoksa zaten yoluna bakman en iyisi. Seni cok iyi manipüle etmis izin verme buna
Ay aileci de nasıl aileci günde abartısız 100, defa konuşurlar. Kız ben annemi atanayım unutuyorum bazen bu erkek haliyle nasıl bu kadar konuşkan anlamıyorum dndndnx😂
Dün ayrılmak istediğimi söyledim ve babamı aradım. İlk adımı attım. Ve asla korkmadım, biraz üzüldüm evime düzenime emeklerime.. Ama çok istekliydim gitmek için. Benden babamdan özür diledi barıştık ama sözde bir barıştı benim için bugün olmazsa yarın ya da başka gün ama asla devam edemiyorum artık. İçimden bir şeyler koptu gitti. Ne bok yiyorsa yesin kafasındayım. Benden başka bir aptal zaten onunla evlenmez.

Gene konuyu açıp içini döküp kayıplara karışan bi arkadaş ....

Kendini nasıl da güzel kandırmışsın, keşke bu azmi kendine saygı duymakta da göstersen.

Seni bi itip bi tutarak dengeni bozarak üzerinde hakimiyet kuran bi adamla berabersin.
Bu çok korkunç bi vicdansızlık. Aynısını senelerce ben yaşadım. Ama ben hiç kendimi kandırmıyordum şöyle iyi böyle seviyor beni diye. Her şeyin farkındaydım ama ona bağımlıydım ve kaybetmekten deli gibi korkuyordum. Beni bu hale o getirdi. Her kavgada bitti diyordu , evlendik her kavgada boşanalım demeye başladı. En son dediğinde tamam dedim. 3 gün sonra gidip dilekçe verdik. O kadar özgür hissettim ki.
Bir daha asla hiç kimsenin benimle böyle oynamasına dengemi bozmasına izin vermeyeceğim.
Hiç kimseyi kaybetmekten de korkmuyorum.
Benimle yaşamak istemeyenin .... (bu kısım küfürlü) 'a kadar yolu var.

2 senedir sevgilim var en başından dedim ona. Yok blöf yapayım yok taktik yapayım yok sinirle söyledim diye bitti dersen biter, asla dönüşü olmaz. Kavgamız da oluyor anlaşamadığımız konular da oluyor, gerilim de yaşıyoruz birbirimizi istemeden incittiğimiz de oluyor olabilir 2 ayrı dünyayız sonuçta ama asla ayrılık bahsi geçmiyor. Geçedebilir, geçerse biter bu kadar basit. Ben her zorluğa her anlaşmazlığa rağmen orta yolu bulmaya çalışan, benle uzlaşmaya çalışan, beni seçen bir adamla olmayı hak ediyorum. Beni gözden çıkaran adam gerçekten uzay boşluğuna kadar gidebilir, hiç sorun değil.
Günaydınnnn kayıplara karışmadımmmm burdayım çalıştığım için pek yazma fırsatım olmadı. 🥹 Dün ayrılmak istediğimi söyledim ve babamı aradım. İlk adımı attım. Ve asla korkmadım, biraz üzüldüm evime düzenime emeklerime.. Ama çok istekliydim gitmek için. Benden babamdan özür diledi barıştık ama sözde bir barıştı benim için bugün olmazsa yarın ya da başka gün ama asla devam edemiyorum artık. İçimden bir şeyler koptu gitti. Ve sizin yorumu okumuştum tartışmadan önce kalkan gibi yanımda hissettim. Bazen bir yerlerden güç almak lazımmış. Çok teşekkür ediyorum. Güçlü iradeniz umarım bana da güç olur. Sevgilinizle mutluluklar diliyorum. 🌸❤️

Dün ayrılmak istediğimi söyledim ve babamı aradım. İlk adımı attım. Ve asla korkmadım, biraz üzüldüm evime düzenime emeklerime.. Ama çok istekliydim gitmek için. Benden babamdan özür diledi barıştık ama sözde bir barıştı benim için bugün olmazsa yarın ya da başka gün ama asla devam edemiyorum artık. İçimden bir şeyler koptu gitti
Siz de biliyorsunuz bu barışmanın fazla uzun sürmeyeceğini umarım değişir ama dediğiniz gibi içinizde kaybolmuş bazı şeyler ve bu zihninizde hep takılıp duracak. Hakkınızda hayırlısı olsun

Günaydınnnn kayıplara karışmadımmmm burdayım çalıştığım için pek yazma fırsatım olmadı. 🥹 Dün ayrılmak istediğimi söyledim ve babamı aradım. İlk adımı attım. Ve asla korkmadım, biraz üzüldüm evime düzenime emeklerime.. Ama çok istekliydim gitmek için. Benden babamdan özür diledi barıştık ama sözde bir barıştı benim için bugün olmazsa yarın ya da başka gün ama asla devam edemiyorum artık. İçimden bir şeyler koptu gitti. Ve sizin yorumu okumuştum tartışmadan önce kalkan gibi yanımda hissettim. Bazen bir yerlerden güç almak lazımmış. Çok teşekkür ediyorum. Güçlü iradeniz umarım bana da güç olur. Sevgilinizle mutluluklar diliyorum. 🌸❤️

Öncelikle içinde bulunduğun durumu güçsüzlük olarak adlandırma. Aslında o kadar güçlüyüz ki. Sanırım sadece biraz fazla empatik insanlarız. Onların iç dünyasını anlamaya, onların çocukluk yaralarını iyileştirmeye çalışıyoruz ve inan bu da kendimize yaptığımız bi haksızlık olarak geri dönüyor bize.

Kocaman yetişkin adamlar bunlar. Ve lutfen kaybetmeden kıymet bilsinler. Kaybettikten sonra ağlamalar yalvarmalar boşuna. Işte seni o noktaya getirirse asla geri dönüşü olmaz.

Aileni aramakla iyi yapmışsın. Gidebileceğini bilmeli. Nasıl olsa hep yanımda ne yapsam gitmez dememeli. Umarım kıymetini anlar ve bir daha seni hic üzmez. Sen de bir şans vermişsin iyi yapmışsın, lutfen gücüne inan. Seni değersizleştirmeye çalıştığı anda kalbini kırdığı anda yaninda 1 saniye bile durma.

Öncelikle içinde bulunduğun durumu güçsüzlük olarak adlandırma. Aslında o kadar güçlüyüz ki. Sanırım sadece biraz fazla empatik insanlarız. Onların iç dünyasını anlamaya, onların çocukluk yaralarını iyileştirmeye çalışıyoruz ve inan bu da kendimize yaptığımız bi haksızlık olarak geri dönüyor bize.

Kocaman yetişkin adamlar bunlar. Ve lutfen kaybetmeden kıymet bilsinler. Kaybettikten sonra ağlamalar yalvarmalar boşuna. Işte seni o noktaya getirirse asla geri dönüşü olmaz.

Aileni aramakla iyi yapmışsın. Gidebileceğini bilmeli. Nasıl olsa hep yanımda ne yapsam gitmez dememeli. Umarım kıymetini anlar ve bir daha seni hic üzmez. Sen de bir şans vermişsin iyi yapmışsın, lutfen gücüne inan. Seni değersizleştirmeye çalıştığı anda kalbini kırdığı anda yaninda 1 saniye bile durma.
❤️🌸

Merhaba hanımlar.. 27 yaşındayım güzel bir mesleğim var çalışıyorum. Ama hiç birikimim yok. 1.5senelik evliyim. Eşim de 28 yaşında, ve o da güzel bir işi var çalışıyor. Evliliğimde çok yıprandım, çok fazla gözyaşı döktüm ve içim 27 değil 127 yaşında gibi. Her kavgamızda Her tartışmamızda eşim aileni arıyorum gelip seni alsınlar, ben yapamıyorum boşanalım diyor. Sonra ben ağlıyorum kötü oluyorum. O halimi görünce gelip sarılıyor öpüyor özür diliyor. (Barışalım diye ağlamıyorum, onu sevdiğim için kaybetmekten korkuyorum) Ama beni bir o kadar da sevdiğini söylüyor. Buna rağmen tamam boşanalım dersem inadına ve gururuna yedirmez geri adım atmaz ve boşanır. Ayrıca eşim çok fazla trip atan ve asla şiddet meyilli olmasa da çok çabuk sinirlenen biri. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Bu konuyu açmayı uzun zamandır düşünüyordum ama asla da açmak istemiyordum taa ki bu gece bir rüya görene kadar. Çok sevdiğim değer verdiğim biri (vefat efen dedem) rüyama geldi ve ona ağlayarak çok mutsuz olduğumu boşanmak istediğimi söyledim.

Ben eşimi gerçekten çok seviyorum. O benim her şeyim.çok severek evlendik. Benden sonra bir başkasıyla hayat kurabilme ihtimali beni yok ediyor. Acılar içinde kıvrandırıyor.

Eşim çok tatlı çok düşünceli merhametli karıncayı bile incitmez. Çok saygılıdır. Ama işte ikimiz sürekli bir tartışma içindeyiz. Konu ne olursa olsun sonunda tartışma ile bitiyor.

Eşimle aramızdaki problemlere değinmek istemiyorum ve onun sorunlarını dillendirmek istemiyorum ama evliliği çok yorucu. Çok yıprandım. Ayrıca ailesine de çok düşkündür. Bu beni çok yıpratıyor. Aile ile olan evliliği bitmeden biz evlenmişiz gibi. Önceliği her zaman ailesidir bence ( ama önceliğim sensin diyor.) Ailelerden uzakta yaşıyoruz ama ailesi evde yaptığımız yemekten tutun da dışarıya çıkıp ne yaptığımıza kadar bilir. Onlar sorar eşim de anlatır. Ama ben ailesini seviyorum iyi kendi halinde insanlar. Kimseye karışmazlar 2 gelinleri de şanslı.

Ne yapacağımı bilmiyorum tahammülüm bitti tükendi. Buraya yazamadığım o kadar çok şey var ki. Yazsam destan olur, ama yazasım yok. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Bu tiplerin tanısını sevgiliyken koymak gerekiyor.

Hadi sevgiliyken fark etmedin nişanlıyken mutlaka kavga etmişsindir bu adamla. O zaman da senden hemen vazgeçebildiğini görmüşsündür. Böyle şeyleri tolere etmemek gerekiyor.

Bu iş daha da uzamadan bitir bence. Şimdi bitirsen 1,5 yıl kaybedersin. Diğer türlü bir ömür kaybedersin.

Evet, sağlam adımlar atın, zamana yayın eğer şiddet vs yoksa. Boşanmak nikahlanmaktan daha kolay :) tabi çekişmeli değilse

Siz hala sorunun farkında değilsiniz ki. Ya niye hala babanı ara diyebiliyor. Siz de babanızı arayarak güya güçlü mü oluyorsunuz. Sen anneni ara da seni gelip alsınlar, çık git evden diyemedikten sonra ne gücü.
Hangi çağda hangi memleketin ücra yerinde yetistiniz de hala kocanız sizi babanıza iade etmekle falan tehdit ediyor. İlginç ya benim için aşırı garip şeyler bunlar. Eşimin şu cümleyi kurduğunu kafamda bile canlandıramıyorum.

Siz hala sorunun farkında değilsiniz ki. Ya niye hala babanı ara diyebiliyor. Siz de babanızı arayarak güya güçlü mü oluyorsunuz. Sen anneni ara da seni gelip alsınlar, çık git evden diyemedikten sonra ne gücü.
Hangi çağda hangi memleketin ücra yerinde yetistiniz de hala kocanız sizi babanıza iade etmekle falan tehdit ediyor. İlginç ya benim için aşırı garip şeyler bunlar. Eşimin şu cümleyi kurduğunu kafamda bile canlandıramıyorum.
Ona ait lojmanda oturuyoruz. Giden biri olursa bu tabi ben olurum. Lojmanı bana tahsis etmezler. Ortak evimiz olsaydı kapıyı onun götüne sokardım.

Ona ait lojmanda oturuyoruz. Giden biri olursa bu tabi ben olurum. Lojmanı bana tahsis etmezler. Ortak evimiz olsaydı kapıyı onun götüne sokardım.

Yine de karşılığı bu değil. Yine de gelsin seni alsın diyemez. Defolur gider evden. Toparlanır ve doğru zamanda sen zaten çıkarsın. Seven, kadına değer veren adam hatta sevmese bile karakteri düzgün adam böyle yapar. Demiyorum ki evi sana tahsis etsin.

Evden git. Gelsin baban alsın. Bunlar cok cok aşırı cümleler. Senin şu an gösterdiğin de maalesef cok güçlü bir duruş değil. Madem babanı aradın. Gidecektin. Madem sürünsün, korksun istiyorsun bunu bile hakkıyla yapmak lazım. Simdi sadece yüz göz olduğunla kaldın maalesef.

Lütfen yazacaklarımı yanlış anlamayın. Tamamen aynı olmasa da benzer durumları bende yaşadım. Manevi olarak sizi yıpratan bir evlilikte çok sağlıklı düşünemeyebilirsiniz. Eğer boşanacaksanız maddi manevi buna kendinizi hazırlamanız gerekiyor. Bu tarz evliliklerde maddiyatta büyük bir problem. Burada anlatamadığınız eminim ki çok şey vardır. Hiçbir evlilik sıkıntısız problemsiz değildir. Anlattıklarınıza göre eğer eşiniz kendine çeki düzen vermezse zaten bir yerde bitecek bir ilişkiniz var. Tartışmayla kavgayla anne babaya şikayetle evlilikte ömürde geçmez. Eğer evliliğinize devam etmek istiyorsanız eşinize şartlarınızı şimdiden belirtin. Evde yediğinden içtiğinden ailesine haber veren erkek neleri neleri söylemiyodur. Eşinizin ailesine en başta çok iyi insanlar demişsiniz unutmayın onlar sizin aileniz değil eşinizin ailesi. Sizi babanıza haber vermekle tehdit eden adam en ufak tartışmanızı da ailesine yetiştiriyodur. Ne güzel çalışıyomuşsunuz. Şu an ayrılmayabilirsiniz. Eşinize güveninizin çok olmadığını düşünüyorum. O yüzden önce biraz birikim yapmaya çalışın. Çünkü her ne kadar aileniz arkanızda olsa da her kadının maddi olarak güvende olması lazım. Ha belli olmaz eşiniz kendine çeki düzen verir ilişkinizi düzeltmek için adımlar atar. Sizde yumuşarsınız biraz. Ama yine de her duruma kendinizi hazırlayın. Çünkü ilişkilerde bu aşamaya gelince unutmak kolay değil. Ayaklarınız yere sağlam bassın. Evliliği bitirmek kolay değil ama yıpratan evliliği sürdürmeye çalışmak çok daha zor. Eşinizin de evliliğinizin de sizi yıpratmasına izin vermeyin.

Günaydın, iki gündür benimle hiç sohbet etmiyordu. Dün böyle devam edemeyiz dedim. Ve boşanmak istediğimi söyledim. Tamam dedi bağırdı çağırdı babanı ara gelsin alsın dedi. Gayet sakin bir şekilde tamam dedim babamı aradım ve bunu ilk kez yaptım. Ve kendimi çok güçlü hissediyordum. Babam da Araban var atla gel ben de sana doğru geliyorum dedi. Tabi eşim böyle bir şey beklemiyordu. Bırakmadı gideyim, özür diledi babamı aradı ondan da özür diledi. Ama hissizleştiğimi farkettim. Bu sefer hiç üzülmedim hiç korkmadım. Sizin yazdığınız tüm bu yorumlar bana güç verdi❤️
Şimdi tepkiniz ve onun üstüne olan ağırlığınız azalsın evliliği de o toparlamaya çalışsın. Bağımlı olmayın. Evliliğin ilk dönemleri böyle kavgalar olabiliyor. Sonra amaan deyip geçiyorsun. Her tartışmadan boşanm kelimesi kullanan erke güçsüzdür. Kaybetme korkusu yoktur. Evliliğe devam etmek istiyorsanız yalvarmayı bırakın.

Back
X