Evliliğim

Ailem senden daha değerli
Aileme ev yaptıracağım
Sen ailene yardım etmek istersen 5 bin gönderirsen ben de kendi aileme gönderirim
Evlilik en büyük pişmanlığım boşansam bile başkasıyla evlenmem beni evlilikten soğuttun.
Sen maddi manevi destek olmayan bir insansın.
Katlanıyorum sana
Benim sayemde bu ilgiyi alakayı görüyorsun toplumda yer ediniyorsun ben olmasam bir hiçsin
İki haftada bir de ailene gitmek çok gidiyorsak bile günübirlik gidelim görelim
Ben arkadaşlarımla istediğim kadar çıkarım dışarı sen bana karışamazsın
Ah ah ben çalışmayan bir kadınla evlenecektim o zaman her kararı tek başıma ben alırdım( aile kavramından haberi yok)
—Aynı işi yaparız ama ev işlerinin yüzde 90ı bendedir.
Cinsellik istemez. Evlendiğimiz birkaç aydan itibaren ne zaman yanaşıp öpmeye kalksam kaçırır asla öpmez. Bazen ayda bir bazen iki haftada bir ,çok nadir haftada bir ilişkimiz olur birkaç yıllık evliyiz ve genciz.
Kilomu beğenmez sağlık açısından hiçbir sorunum olmadığı halde 165 boy 75 kiloyum. 75 kiloyla gelinlik giydim sonradan kilo almadım. Hala aynı kilodayım. Kilomu beğenmez. Sürekli zayıfla der.
Yalan söyleme huyu vardır.
Doğum günlerimi unutur ya da önemsemez. Ama başkalarının doğum gününü unutmaz, (eltime hediye gönderdi)
Tek bir zaman güzel söz söylemez ne yaptığım yemeğe ne giydiğim kıyafete. Tek bir takdir duymamışımdır.
Evlilik yıldönümünü bir kez kutlamadı güzel söz söylemedi.
Her konuyu mutlaka boşanmaya getirir. Biz seninle boşanacağız görürsün bak der çocuk istemiyorum der.
-Kendi olumsuz yönlerim-
Hırçınlaşırım bunlara tahammül edemem. Bağırırım küfür ederim. Öyle ailesine kendisine değil ortaya.
Aileme düşkünüm ama bunu evlendikten sonra azalttım. Özel hayatımı aileme anlatmam onların dediklerine göre hayatımı yaşamam sadece o Mersinli ben Eskişehirliyim. Evlenmeden önce Eskişehir’den fazla uzakşamayacağımı söylemiştim ailem de söylemişti o kabul etti. Evlendik ve şu an Ankara’ya taşındık ama kafama kakılıyor. Yine de ailemde iki üç haftada bir görüşüyorum o da suç oluyor. Tüm ara tatil ve yaz tatillerinde ailesiyle kalmamızı söylüyor kabul ettim.
Bana sen patavatsızsın bırak eskileri yeni okuldaki öğretmenler bile anlamıştır senin patavatsız olduğunu dedi ben de sen de yavşaksın dedim ona. Bunu sürekli kafama kakıyor. Dediğim gbi çenemi tutamayabiliyorum.
Her kararını desteklemiyorum. Özellikle maddi konularda. Çünkü çevresinden ne duyarsa onu yapmak ve uygulamak istiyor.
İkimizde çalışıyoruz memuruz beni de önemse ben de para kazanıyorum dedim. Paranın lafını yapıyormuşum yani bunlar sürekli onun söylediği olumsuz özelliklerim.
Kardeşi kaza yapmıştı. kardeşi de memur. Yakın olduğumuz için sürekli biz gittik ilgilendik hastanede kaldı günlerce. Maddi olarak çok sıkışıktık avukat parasını vermek istedi ben de sıkışık olduğumuzu ve verirsek nasıl diğer ayı çıkaracağımızı söyledim. Babasının durumu ve parası var. Kardeşi de çalışıyor zaten. Bunu tüm ailesine söylemiş eltimlere büyük abisine ve hala kafama kakıyor. Sen kardeşim kaza yaptığında parayı esirgedin diyor. O yüzden sen de kendi anne babana para gönderemezsin ihtiyaçları olsa bile ben de sen ne kadar gönderirsen gönderirim diyor. Bu ona göre en olumsuz özelliğimmiş.
Babası da memur. Bugüne kadar hep borsa vs. para kaybetmiş o yüzden yatırım yapamamışlar. Babamın evi yok seninkilerin var kusura bakma babama ev yaptıracağım ben diyor. Bizim bile evimiz yok ben kimseye ev yaptıramam yetmediği yerde ufak destekler olur diyorum bu da olumsuz özelliğim ona göre.
Asla yalan söylemem doğruları söylerim o buna patavatsızlık olarak görür.
Evde bazı kurallar koyarım ama bana inat olsun diye uymaz baskıcı olduğumu söyler. İnadına dediğimin tersini yapar. Mesela 2.el ayakkabı alacaktı sağlığı için tehlike olacağını hpv mantar bulaşabilir dedim sen kimsin bana karışıyorsun baskıcısın gibi muamaleler görüyorum belki de baskınımdır bilmiyorum annesi her şeye evet diyen bir insan öyle olmadığımın farkındayım.
Daha birçok şey var. Tek bildiğim nefes alamıyorum yıpranıyorum. Boşanmaktan korkuyorum genç yaşta dul kalmak. Ayaklarının üzerinde duran bir kadında olsam hayatım bitecek gibi hissediyorum boşanınca.
Bununla evli kalmanın sana tek artısı EVLİYİM diyebilmen. Bana bu kadar hakaret etmeye kalkışsa 16 yıllık kocamı 2 çocuğa rağmen boşarım.

Kuralcı olabilirsin ama buraya yazdığın hiçbir şey mantıksız veya bencilce değil. Boşanmış olmaktan korkman çok saçma, çocuğun yok ki boşanmak sana yük getirsin. Zaten cinselliğiniz bile yok, bu adamın sana kattığı olumlu bir şey yaz ki 'boşanma sen haksızsın' diyelim. Adam resmen eziyor seni, ezilmek 'dul' olmaktan daha mı güzel. Ayrıca adam seni boşanmaya zorluyor zaten, tek derdi 'boşanalım' cümlesini kendisi kurmamış olmak.

Şöyle söyleyeyim mükemmel bir evliliğim yok ama benim için mükemmele yakın.
Şu an eşim salonda kızımızla ve kedilerimizle oynuyor ben de totomu yaydım burda yorum yazıyorum. Çünkü yorgun hissettiğimi
Söylemiştim ve 2 saattir dinleniyorum. Bunu neden söyledim çünkü evlilik birbirini idare etmeyi gerektirir. Sürekli sende sorun bulan adamın düzelmesi için ölmesi lazım kusura bakma. Zaten boşanma lafı çokça geçmiş bir şey söyleme git aç davanı kalsın öyle ot gibi gitsin anasına babasına baksın.
Çocuğun olsa bu adam sıkılıp gidecek sen çocukla kafayı yiyeceksin şu güzel cumartesi günü bunu çektiğine değer mi? Öğretmen olduğunu düşünüyorum gözünü seveyim hayata bir defa geliyoruz bu psikolojiyle sen hangi çocuğa faydalı olabilirsin ki ?
Zor evet 3-5 ay hayatın bitmiş gibi de hissedebilirsin boşananlar bir noktadan sonra oh be nefes alıyorum diyorlar. Korkma sana bunu yapan bir erkeğe tekmeyi basmalısın sorunlu bile olsan hakettiğin bu olamaz kendini suçlama.

Öğretmenimiz anladığım kadarı ile sizin ki evlilik değil hatta ev arkadaşlığı bile değil adam size zerre değer vermiyor ne için vereceksiniz. Kaç yıl oldu Ankara'ya taşınali bosanin ve tayin isteyin bransiniz ne Eskişehir e tayininiz çıkar mı cikmazsa yakın olan bursa ve Kocaeli dusunebilirsiniz. Hem çok daha fazla çevre edinirsiniz. Yani bir evlilik düşüncesi için çok erken önce kendinizi toplayın eski özgüveninizi kazanın onu da çok sevgili ailesinile baş başa bırakın

Sürekli sorun çıkaran benmişim gibi davranıyor. Kendimde sorun bulmaktan yoruldum. Tartıştık diye az önce hiçbir şey söylemeden çıktı gitti. Eş dost akraba annemler ne der bilmiyorum. Ayakta duracak gücü ve özgüveni kendimde bulamıyorum. Burada da kimsem yok.
Kendi hayatını idame ettirme yetisi ve gücü olan bir yetişkinin eş dost akraba lafına takılması, bugüne kadar hayatını el görsün diye yaşamış, sahte bir hayatı var demek benim gözümde. Yoksa insan kendisi için yaşar, değerinin olmadığı yerde kalmaz, gerektiği yerde gereken cevabı da insanlara verir. Böyle böyle ömrümüz çürür eş dost akrabaya güya rezil olmazssınız kendi nezdininizde. Dulum ama sizden daha güzel bir hayatım var bunu da söylemek istedim. Siz önce dul olmayı küçümseyen insan olduğunuz için çevreyi hemen takıyorsunuz. Zihniyetiniz kötü

Aileme ev yaptıracağım
Sen ailene yardım etmek istersen 5 bin gönderirsen ben de kendi aileme gönderirim
Evlilik en büyük pişmanlığım boşansam bile başkasıyla evlenmem beni evlilikten soğuttun.
Katlanıyorum sana
Benim sayemde bu ilgiyi alakayı görüyorsun toplumda yer ediniyorsun ben olmasam bir hiçsin
Ah ah ben çalışmayan bir kadınla evlenecektim o zaman her kararı tek başıma ben alırdım( aile kavramından haberi yok)
Cinsellik istemez. Evlendiğimiz birkaç aydan itibaren ne zaman yanaşıp öpmeye kalksam kaçırır asla öpmez. Bazen ayda bir bazen iki haftada bir ,çok nadir haftada bir ilişkimiz olur birkaç yıllık evliyiz ve genciz.
Kilomu beğenmez sağlık açısından hiçbir sorunum olmadığı halde 165 boy 75 kiloyum. 75 kiloyla gelinlik giydim sonradan kilo almadım. Hala aynı kilodayım. Kilomu beğenmez. Sürekli zayıfla der.
Doğum günlerimi unutur ya da önemsemez. Ama başkalarının doğum gününü unutmaz, (eltime hediye gönderdi)
Tek bir zaman güzel söz söylemez ne yaptığım yemeğe ne giydiğim kıyafete. Tek bir takdir duymamışımdır.
Her konuyu mutlaka boşanmaya getirir. Biz seninle boşanacağız görürsün bak der çocuk istemiyorum der.
-Kendi olumsuz yönlerim-
Hırçınlaşırım bunlara tahammül edemem. Bağırırım küfür ederim. Öyle ailesine kendisine değil ortaya.
Aileme düşkünüm ama bunu evlendikten sonra azalttım. Özel hayatımı aileme anlatmam onların dediklerine göre hayatımı yaşamam sadece o Mersinli ben Eskişehirliyim. Evlenmeden önce Eskişehir’den fazla uzakşamayacağımı söylemiştim ailem de söylemişti o kabul etti. Evlendik ve şu an Ankara’ya taşındık ama kafama kakılıyor. Yine de ailemde iki üç haftada bir görüşüyorum o da suç oluyor. Tüm ara tatil ve yaz tatillerinde ailesiyle kalmamızı söylüyor kabul ettim.
Bana sen patavatsızsın bırak eskileri yeni okuldaki öğretmenler bile anlamıştır senin patavatsız olduğunu dedi ben de sen de yavşaksın dedim ona. Bunu sürekli kafama kakıyor. Dediğim gbi çenemi tutamayabiliyorum.
Her kararını desteklemiyorum. Özellikle maddi konularda. Çünkü çevresinden ne duyarsa onu yapmak ve uygulamak istiyor.
İkimizde çalışıyoruz memuruz beni de önemse ben de para kazanıyorum dedim. Paranın lafını yapıyormuşum yani bunlar sürekli onun söylediği olumsuz özelliklerim.
Kardeşi kaza yapmıştı. kardeşi de memur. Yakın olduğumuz için sürekli biz gittik ilgilendik hastanede kaldı günlerce. Maddi olarak çok sıkışıktık avukat parasını vermek istedi ben de sıkışık olduğumuzu ve verirsek nasıl diğer ayı çıkaracağımızı söyledim. Babasının durumu ve parası var. Kardeşi de çalışıyor zaten. Bunu tüm ailesine söylemiş eltimlere büyük abisine ve hala kafama kakıyor. Sen kardeşim kaza yaptığında parayı esirgedin diyor. O yüzden sen de kendi anne babana para gönderemezsin ihtiyaçları olsa bile ben de sen ne kadar gönderirsen gönderirim diyor. Bu ona göre en olumsuz özelliğimmiş.
Babası da memur. Bugüne kadar hep borsa vs. para kaybetmiş o yüzden yatırım yapamamışlar. Babamın evi yok seninkilerin var kusura bakma babama ev yaptıracağım ben diyor. Bizim bile evimiz yok ben kimseye ev yaptıramam yetmediği yerde ufak destekler olur diyorum bu da olumsuz özelliğim ona göre.
Evde bazı kurallar koyarım ama bana inat olsun diye uymaz baskıcı olduğumu söyler. İnadına dediğimin tersini yapar. Mesela 2.el ayakkabı alacaktı sağlığı için tehlike olacağını hpv mantar bulaşabilir dedim sen kimsin bana karışıyorsun baskıcısın gibi muamaleler görüyorum belki de baskınımdır bilmiyorum annesi her şeye evet diyen bir insan öyle olmadığımın farkındayım.
Daha birçok şey var. Tek bildiğim nefes alamıyorum yıpranıyorum. Boşanmaktan korkuyorum genç yaşta dul kalmak. Ayaklarının üzerinde duran bir kadında olsam hayatım bitecek gibi hissediyorum boşanınca.
Ah çalışmayan biriyle evlenseydi de onu ezim ezin ezseydi dimi. Bu tavrı bile ne kadar boş, ne kadar cahil, ne kadar bencil ve kötü niyetli bir adam olduğunun kanıtı. Kusura bakmayın ama tam bir baş belası, okurken midem bulandı çocukluk travmalarım tetiklendi. Zamanında babam devlet fabrika işçisi diyorlar kadın da istihdam edicez eşlerinizi getirin çalışsınlar işçi yok fabrikada. Yine canı sağolsun diyorum ama babam napıyor? Ben para kazanan eşle anlaşamam diye götürmüyor annemi; sonra fabrika satılıyor, biz zaten yokluk içinde büyümüş oluyoruz.. yani ama bu adam şimdi 70 yaşında, eski nesil. Senin kocan olacak adama ne demeli. Kendi konforu için çocuğunun istikbalini bile düşünmeten bir eski kafalı. Bundan çocuk yapılmaz da gerçi. Allah aşkına kurtar kendini ya.

genç yaşta dul kalmak.

Tovbe estagfurullah. Bir öğretmen bile bu cümleyi kuruyorsa eyvah eyvah!!
Berbat bi evlilikten kurtulmak çok zor, bak desen ki bağımlıyım kopamıyorum, anlarım ama dul kalırım ne demek =))

İllaki boşanacaksınız, eşin doğru söylüyor, ha bugün ha yarın.
Bi cesaret lazım da önce şu algını değiştir. Yoksa boşandıktan sonra kendini çok değersiz hisseder, saçma sapan ilişkiler yaşamaktan kurtulamazsın

Aileme ev yaptıracağım
Katlanıyorum sana
-Kendi olumsuz yönlerim-
Boşanınca dul kalınmaz bekar olunur,insanın eşi ölünce dul denilir ki bu da çok çağ dışı bir söz,bütün şu sıraladıklarınızdan korkmuyorsunuzda dul kalmaktanmı korkuyorsunuz cidden,başınıza şu yazdıklarınızdan daha kötü ne gelebilirki,sorunuzun cevabı içinde gizli bunları yaşamayı seçen sizsiniz malesef.

Ah ah ben çalışmayan bir kadınla evlenecektim o zaman her kararı tek başıma ben alırdım

Size söylenenlere karşı hırçınlaşmanız normal değil mi? Kendinizde boşuna suç buluyorsunuz.
Eşinizin düşünceleri leş. Evi yokken aileye ev yaptırmak herkesin parası varken avukat parası vermeye çalışmak falan. Cinsellik desen zaten yok, birbirinizi sevmediğinizi düşünüyorum.
İyice düşünün derim. Biz buradan sadece anlattıklarınız kadar biliyoruz. Kendinizi ön planda tutun, onu değil. Mutsuzsanız katlanmak zorunda değilsiniz

Sürekli sorun çıkaran benmişim gibi davranıyor. Kendimde sorun bulmaktan yoruldum. Tartıştık diye az önce hiçbir şey söylemeden çıktı gitti. Eş dost akraba annemler ne der bilmiyorum. Ayakta duracak gücü ve özgüveni kendimde bulamıyorum. Burada da kimsem yok.
Hemen arka arkaya iki çocuk yap, durduğun hata. Çocuk yaparsan hemen düzelir. 🤦🏻‍♀️

Calismayan kadin alsaydin ladini yanlis soylemis. Cunku ben calismiyorum ve bu soylediklerine bir dk katlanmazmazdim. 1. Olssa 2. Olamazdi.

Kendinize geln calisiyorsunuz ki calismasanizda boyle bir adami cekmek zorunda degilsiniz. Kendi mutlulugundan baska hicbir sey umrunuzda olmasin

X