evliliğim ve eşimin kardeşi, ne olur yardım edin :(

Yenigelindm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2016
10
-9
merhaba,

10 aylık evliyim, ve evliliğim çok kötüye gidiyor, 3 senelik tanışmanın ardından evlendik, 3 sene boyunca biran olsun kavga etmedik birbirimizi kırmadık, eşimin bir kız kardeşi var 24 yaşında,tanıştığımız ilk günden beri elektrik alamadık birbirimizden. kendisi çok çekingen,suskun,içine kapanık ve şımarık yetiştirilmiş birisi..ilk tanıştığımız gün, abisi sadece bir kelime laf etti diye saatlerce ağladı, küstü, makyajı aktı, götürdü abisine makyaj malzemeleri aldırdı,abisi defalarca özür dilemesine rağmen somurttu, kısacası çocukça tavırlar sergiledi.o gün zaten kişiliğinin oturmadığını ve eşimin, anne ve babasının onu şımarık yetiştirdiğine karar verdim. sonrasında erkek arkadaşı oldu ve gözü kör bi şekilde bağlandı, henüz üniversite 2. sınıftayken..sonrasında biz evlendik (maddi açıdan çokta kolay olmadı,eşimin babası ev kredisi çekti bir çok borçla evlendik) biz balayından döndüğümüz ilk gün eşim beni aradı ve kardeşinin erkek arkadaşının onlara tanışmaya geleceğini söyledi. o an başımdan kaynar sular döküldü..nasıl olacaktı 2 düğün arka arkaya, üstelik daha ümiversite öğrencisiydi. 4 senelik okulunun 5. yılındaydı. uzamışı okulu.. eşiin ailesini düşündüm massi açıdan ve biranda kardeşine nefret beslemeye başladım. nasıl bu kadar düşüncesiz olunabilirdi, acelesi ne iidi.babasının borçları aiilesinin bir düğünden yeni çıkmış olması, maneviyat., çok ısrar etti ağladı küstü, apar topar nişan yapıldı..(eşim ve ailesi bu güne kadar hiç bir konuda hayır dememişler ne dediyse yapmışlarev işi yemek vs asla öğenmemiş. yeri gelir suyunu babası bardakla ayağına getirir. bir kız olarak asla düzen nedir bilmez yatağından kalkar hazırlanır çıkar, çalışmıyor para geliri yok ama aylık sa boyası gözünün lensi kaliteli kıyafet istekleri makyajı süsü asla geri kalmaz, babasından muhakkak rahatça ister). nihayetinde nişan yapıldı. ancak biz eşimle hep bu konuda kavga ettik, ben hep kardeşinin eksiklerini yaptıklarını hatalarını, eşime yansıttım. yapmamalı etmemeli şeklinde.. o da hep sustu evet bende farkındayım demedi..evlilik aşamamda kardeşi bir kez bile yanımda olmadı.şuan onun düğün hazırlığındayız. ben gelinlik seçmesine yardımcı oldum, ceyiz almasına yardımcı oldum, kendime kıyafet aldım ona da muhakkak aldım vs vs. ancak bu arada eşimle kavgalarımız hep devam etti. en son patlamamız; eminönüne çeyiz alışverişine gidecektik kayınvalidem ben ve görümcem..o sabah kayınvalidem aradı ikimiz gidelim dedi. görümcem gelmedi nişanlısı denizci olduğu için haftasonları sadece görüşebiliyorlar diye nişanlısı gelmiş onla olucakmış. biz gittik tüm mutfak eşyalarını aldık taşıdık onca poşeti. gıkım çıkmadı olay anında. ama hep eşime yansıttım yaptığı iş mi bu ne kadar bencillik o da gelmeli çok ayıp diye..eşimin cevabı ise istemiyorsan gitme bişeyine oldu hep..sonra saatlerce küsüşler kavgalar..bu konuda tek hatam rahatsızlıklarımı hep eşime söylemek oldu, neden böle yapıyor neden böyle davranıyor çocukluk yapıyor şımarıklık yapıyor şeklinde..ama eşim bir kez olsun demediki sen de haklısın böyle yetişti boşver görme ben sana da hak veriyorum demedi..kardeşinin lafı geçti,bana surat astı, gzili gizli mesajlaştı mesajları sildi ben görmeyeyim diye, aramaları sildi.. sorduğumda, sen bu hale getirdin dedi..evlendiğim ilk günden beri ızdırabım oldu eşimle aram açıldı ben nasıl davranmalıyım ne olur yardım edin, eşimle haftanın en az 3 -4 günü kavgalı ve konuşmuyoruz. oysaki çok severek evlenmiştik biz..

gayet basit.
erkeğin ailesini eleştirmeyeceksin. her yardım sonrası laf söyleyeceksen yardım etmeyeceksin.
görümcen yokmuş gibi, tanımıyor gibi davranacaksın.
bir çok konuda öyle yapıyorum zaten mümkün olmadığı sürece çok beraber olmuyorum ama olmuyor işte, kayınvaliden senden istiyor senin yapasın yoksa bile diyemiyorsun böyle böylr.. ben yapamam diye, çünkü sonrasında ben kötü olurum, bişeyimize de el sürmez gelmez gitmez bir gelin olurum..

Her ne kadar burdan gorumcene gıcık olsamda, hakkı tarafların olsa da, kabahatin büyüğü sende..naparsa yapsın hepsi, gorusme, karışma, ilgilenme..
bitik durumdayım resmen, eşim beni umursamaz oldu, gözünde kötü bir insan oldum, kendimi tanıyamıyorum bazen, bazen ağzımdan öyle laflar dökülüyor ki öyle şeyler birikmiş ki bu kızla ilgili içimde.. gözlerimi yumsam da görmek istemesemde gitmiyor gözümün önünden..sanırım bu hale gelmemizde onu sebep görüyorum ve daha da kinleniyorum..

bitik durumdayım resmen, eşim beni umursamaz oldu, gözünde kötü bir insan oldum, kendimi tanıyamıyorum bazen, bazen ağzımdan öyle laflar dökülüyor ki öyle şeyler birikmiş ki bu kızla ilgili içimde.. gözlerimi yumsam da görmek istemesemde gitmiyor gözümün önünden..sanırım bu hale gelmemizde onu sebep görüyorum ve daha da kinleniyorum..
Bursa suçlu varsa oda eşin canım.. ikinizin arasında ki dengeyi sağlayamamış..onlar gorumcenin simarikliklarina katlanabilirler..ama sen buna mecbur değilsin.. o yüzden arana mesafe koyup, hiçbir şekilde ilgilenmeyeceksin, o yokmuş gibi..eşine ailesinden bahsetmeyeceksin..sana karşı bir terbiyesizlik olursa kendin vereceksin ağızlarının payını, zamanla ogreneceksin bunu yapmayı..

Bursa suçlu varsa oda eşin canım.. ikinizin arasında ki dengeyi sağlayamamış..onlar gorumcenin simarikliklarina katlanabilirler..ama sen buna mecbur değilsin.. o yüzden arana mesafe koyup, hiçbir şekilde ilgilenmeyeceksin, o yokmuş gibi..eşine ailesinden bahsetmeyeceksin..sana karşı bir terbiyesizlik olursa kendin vereceksin ağızlarının payını, zamanla ogreneceksin bunu yapmayı..
umarım dediğiniz gibi öğrenirim :KK43: teşekkür ederim

Kaynana ile bu kadar yakın olman yanlış sen çok yüz vermişsin onlarda astarını istemiş , mesafe çok önemli sevmediğim insanlara hem mesafeliyim iyilikte yapmam işkence gibi gelir

Kaynana ile bu kadar yakın olman yanlış sen çok yüz vermişsin onlarda astarını istemiş , mesafe çok önemli sevmediğim insanlara hem mesafeliyim iyilikte yapmam işkence gibi gelir
YANİ MESAFE BENDE KOYDUM, KOYMADIM DEĞİL. ÇOK GİTMEDİM ÇOK ÇAĞIRMADIM, GEREKLİ ZAMANLARDA GÖREVİMİ YAPTIM, GÖRÜMCEMLE GEREKSİZ YERE MUHABBET SOHBET ETMEDİM, MERABA MERABA OLDUM. AMA GEL GELELİM BU SEFERDE EŞİM ANLIYOR Kİ BEN ÖNEMSEMİYORUM MESAFE KOYDUM, PEKİ SEN BİLİRSİN DEYİP ONLARLA GİZLİ KONTAK KURUYOR, NE BİLİM TELEFONLAŞIYOR BEN YOKKEN. BENM YANIMDA KONUŞMAZ ASLA ANNESİYLE KARDEŞİYLE.. İŞ YERİNDE GÜN BOYU.. YA DA KARDEŞİYLE MESAJLAŞIR. MESAJLARI ORTADAN KALDIRIR.. BEN UZAK DURSAM NE FAYDA... İYİCE DIŞ KAPININ DIŞ MANDALI OLUYORUM BU SEFERDE..

Y Yenigelindm eğer herşey anlattığın gibiyse evlendikten sonra görümcenin foyası ortaya çıkar ev işi becerikliği yok ,yemek yapma marifeti yok erkek kısmı aşka karnı tok oluyor yarın o çamaşırlarıda yıkamaz ev , ev olmaktan çıkınca başlar kavgalar kız pasaklı,tembel,sorumsuz,şımarık birini tarif etmişsin bence bekle gör , sonunda sen haklı çıkacaksın gibi bence görümce çok yakın zamandada boşanır gibi ki erkek kısmı ana tarafından epey şımartılıyor damat soluğu anasının yanında alır gelinde evlilik neymiş gününü görür sen o esnada hiç yorumda bulunma seni epey üzmüşler onda yardımına rağmen

bir çok konuda öyle yapıyorum zaten mümkün olmadığı sürece çok beraber olmuyorum ama olmuyor işte, kayınvaliden senden istiyor senin yapasın yoksa bile diyemiyorsun böyle böylr.. ben yapamam diye, çünkü sonrasında ben kötü olurum, bişeyimize de el sürmez gelmez gitmez bir gelin olurum..
farkındaysan zaten eşin için geçimsiz kadınsın. kv yi görümceyi boşver. kocan seni el üstünde tutarsa, onlar da öyle davranır. kocan seni önemsemezse onlar da önemsemez. önemli olan kocanın gözünde değerin nedir?

hatalısın bi kere.
sana ne ki görümcen çabuk evleniyorsa, iki düğün arası azsa.
düğün masraflarını sen karşılamıyorsan seni ilgilendirmiyor.
bırak anası babası düşünsün.
eşine karşı ailesini kötüleme.
ailesi değil sen kötü oluyorsun.
erkek milleti böyle işte.
mesafe koy ve eşine de bir şey deme.

Y Yenigelindm eğer herşey anlattığın gibiyse evlendikten sonra görümcenin foyası ortaya çıkar ev işi becerikliği yok ,yemek yapma marifeti yok erkek kısmı aşka karnı tok oluyor yarın o çamaşırlarıda yıkamaz ev , ev olmaktan çıkınca başlar kavgalar kız pasaklı,tembel,sorumsuz,şımarık birini tarif etmişsin bence bekle gör , sonunda sen haklı çıkacaksın gibi bence görümce çok yakın zamandada boşanır gibi ki erkek kısmı ana tarafından epey şımartılıyor damat soluğu anasının yanında alır gelinde evlilik neymiş gününü görür sen o esnada hiç yorumda bulunma seni epey üzmüşler onda yardımına rağmen
TABİKİ İNŞALLAH BOŞANSIN GÖRSÜN GÜNÜNÜ DİYEMEM AMA, HİÇ SANMIYORUM BUNLARI YAŞAYACAĞINA DELİ GİBİ AŞIKLAR GÖZLERİ PESPEMBEE, ÇOCUĞUNDA GÖZÜ KÖR, HAYALLER HAYALLERR, GERÇEK HAYATTA YAŞAMIYORLAR. COCUK FAZLASI İLE DEĞER VERİYOR, ÇÜNKÜ BENM GÖRÜMCEM POLİTİKA YAPMAYI ÇOK İYİ BİLİYOR.. KENDİ ELTİSİ HAKKINDA EVDE BİZE MIZMIZLANIP GİDİP ELTİSİNDE YEMEKLER ÇAYLAR SOHBETLER YAPTIGINI BİLİRİM..

HİÇ SANMIYORUM. TABİ ALLAHINDAN BULSUN DA DİYEMEM AMA GÖRÜMCEM O KADAR POLİTİK Kİ, ELTİSİ İÇİN MIZMIZLANIP DURUR EVDE AMA ONLARA GİDER O KADAR İYİ GÖRÜNÜR ONUNLA. BU YÜZDEN NİŞANLISI ÇOK ÇOK DEĞER VERİYOR ONA. BİR DEDİĞİNİN 2 ETMİYORLAR.

hatalısın bi kere.
sana ne ki görümcen çabuk evleniyorsa, iki düğün arası azsa.
düğün masraflarını sen karşılamıyorsan seni ilgilendirmiyor.
bırak anası babası düşünsün.
eşine karşı ailesini kötüleme.
ailesi değil sen kötü oluyorsun.
erkek milleti böyle işte.
mesafe koy ve eşine de bir şey deme.
AYNEN DE ÖYLE OLUYOR HER TÜRLÜ AİLESİNİ TUTUYORLAR, PEKİ BÖYLE OLUNCA DAHA NASIL ISINAYIM EŞİME, NASIL GÖZ YUMAYIM..

farkındaysan zaten eşin için geçimsiz kadınsın. kv yi görümceyi boşver. kocan seni el üstünde tutarsa, onlar da öyle davranır. kocan seni önemsemezse onlar da önemsemez. önemli olan kocanın gözünde değerin nedir?
EVLENMEDEN ÖNCE KOCAMIN GÖZÜNDE ÇOK DEĞERLİYDİM BİR DEDİĞİMİ İKİ YAPMAZDI NE ZAMANKİ EVLENDİK AİLESİNİN BU HAREKETLERİNİ GÖRDÜM VE ONA BELİĞRTTİM, İŞTE O ZAMAN EN GEÇİMSİZ EN DAYANILMAZ KADIN OLDUM, ARTIK BİR DEĞERİMİN KALDIGINI DÜŞÜNMÜYORUM

Evlenmeden once bende yataktan kalkar cikardim bende hic yemek temizlik yapmadim annem asla yaptirmazdi ama evlendim kimse inanamiyor senin bu kadar temiz duzenli olmana diyorlar kiz annesinden gordugunu evinde uygular bu konuyu senin elestirmen biraz yanlis olmus
Ceyiz alisverisi konusunda bizim begendigimizi belki o begenmez onun musait oldugu gun cikariz alisverise ben sorumluluk alamam diyebilirdin yani bir iyilik edip esine bin laf edersen tabi sen kotu olursun
Ve esine kardesini kotulemen cok yanlis dunyanin en kotu insanida olsa kardes cok ayri bir yeri var benim esim kardesime bisey soylesin hemen cevabini veririm ona ne olursa olsun saygi duymali bende onun kizkardesi hakkinda kotu bir elestiri yapmam sen zamana birak esin yillar gecince anlicak kiymetini sen vurguladikca degil o zaman ters teper daha sakin daha sabirli olmalisin kimsenin isinede karisma basin agrimaz bosver onlsr dusunsun ikinci dugun nasil olucak diye onlar desteklerken sen ayy maddiyat dersen tabi sen kotu olursun
Bence gorumcenle kendini sakin kiyaslama o oyle ben boyleyim deme kendi kendine bile deme herkesi oldugu gibi kabul et kendini de bulundugun sartlarla mutlu et simart
Eger ben gorumcemle benim aramdaki maddi manevi hayat farklarini yazsam inanamazsin

EVLENMEDEN ÖNCE KOCAMIN GÖZÜNDE ÇOK DEĞERLİYDİM BİR DEDİĞİMİ İKİ YAPMAZDI NE ZAMANKİ EVLENDİK AİLESİNİN BU HAREKETLERİNİ GÖRDÜM VE ONA BELİĞRTTİM, İŞTE O ZAMAN EN GEÇİMSİZ EN DAYANILMAZ KADIN OLDUM, ARTIK BİR DEĞERİMİN KALDIGINI DÜŞÜNMÜYORUM
bundan sonra akıllıca davran. önerilerimizi dinle.

seni ilgilendirmez. yaşı borcu harcı yemeği kadınlığı vb. seni hiç ilgilendirmez o ailesinin sorunu senin değil. maddi olarak sana yüklenecek borç var ise bununla ilgili konuşabilirsin yorum yapabilirsin ama diğer olaylar seni ilgilendirmiyor.

eşin sana gitmek istemiyorsan gitme demiş ne diye gidiyorsun üzerine birde adama bir ton laf ediyorsun. kv düşünme o onun kızı isterse 100 kilo yükünü taşır. eşin gitmen lazım derse konuş laf et. ama o zaten sana istemiyorsan yapma demiş. daha ne desin.

bir an önce inşallah normale dönersin. haksızsın ve eşine karşı olan konuşmalarını düzeltmelisin.

X