Evliliği Sarsan 8 Yanlış..

E

eny

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi eny
Evlİlİgİ Sarsan 8 YanliŞ

Kabul, hep siz haklısınız, sizin dediğiniz doğru ve hep sizin sözünüz geçerli olmalı! Siz insanın kalbinden geçeni bile okuyabilirsiniz! Yok canım o kadar da değil diyorsanız, önerilerimize göz atınız.

1. EŞİNİN KİŞİLİĞİNE KARŞI AĞIR ELEŞTİRİDE BULUNMA
Eşinin kişiliğini küçük düşürücü, onur kırıcı sözler sarf etmek sevgiyi zedeler. “Sen hep böylesin, hep beceriksizsin.” suçlamalarına sitemkar ve biraz da hakaret içeren “Hep kendi bildiğini okudun. Beni dinlemedin.” sözleri suçlayıcı eleştirilerdir.

2. İŞİ YOKUŞA SÜRME
Günün birinde eşlerden birinde olumlu bir değişiklik olmuştur veya gittikleri doktor dinlenilmiş ve kişi olumsuz bir davranışından vazgeçmiştir. Diğer eş “On yıldır sana söyledim; ama beni dinlemedin, başkası deyince daha mı kıymetli oluyor?” biçimindeki konuşmalar eşi üzen ve geriye döndürebilecek tarzdadır.

3. GEÇMİŞİ HATIRLATMA
Evlilik hayatı boyunca insanların olumsuz hatıraları olmuştur. Kavgalar, tartışmalar, atışmalar ya da unutulan anlar, yapılan yanlış davranışlar olagelmiştir. Evlilik hayatı boyunca bu kötü hatıraların eşler tarafından tekrak tekrar ısıtılarak ortaya konulması ilişkileri zedeler.

4. GENELLEMEDE BULUNMA
Eşinize bir kalıp biçerek o kalıba sokan ifadeler kullanmak, onu kötü bir fiille damgalamak da büyük hatalardan biridir. “Ben senin için değiştim, sen benim için hiçbir şeyden vazgeçmedin. Çok bencilsin...” sözleri evliliği yıpratır.

5. EŞİNİN AKLINI OKUMA
Çiftler arasında diyalog tek taraflı olmaya başladığında eşler birbirlerine mesafe koymaya başlarlar. Sürekli iğnelemeler, kavgalar, atışmalar artık kadın ve erkeği kendi dünyasına itmiştir. Erkek de kadın da kendi dünyasında eşiyle konuşmaya başlar. Kafalarında kurdukları şeyler zaman zaman birbirlerinin hareketlerine yorumlar çıkarmaya neden olur. “Senin ne demek istediğini biliyorum. Ben senin bakışından anlarım.” gibi sözlerle eşinin mimik ve hareketlerinden anlamlar çıkarılmaya başlanılır.

6. KENDİNİ HEP HAKLI GÖRME
Hatalar, yanlışlıklar iki taraftan da kaynaklandığı halde kim daha haklı, adeta “mahkeme” kuruluyor.

7. KONUŞURKEN SÖZLERİN KESİLMESİ VE SES TONUNU YÜKSELTMESİ
İletişimde en önemli husus konuşan insanı sonuna kadar dinlemek, çok gerekliyse aralara girmektir. Dinlemek, anlamak ve kendimizi anlatmamız gerekiyor. Bunun yolu da saygıyla dinlemek, ses tonunu yükseltmemektir.

8. EŞLERDEN BİRİNİN KENDİSİNİ TERAPİST YERİNE KOYMASI
‘Senin hasta olduğunu biliyorum, nedenlerini de biliyorum. Senin ne zayıflıkların var hepsini keşfettim, ne yapman gerektiğini söylüyorum, beni dinlesen doktora filan da ihtiyacın olmaz’ gibi sözler doğru değildir. Eş ne kadar bilgili, tecrübeli olursa olsun kendini doktor yerine koymamalıdır.

ALINTIDIR

• Konu Sahibi eny
kesinlikle doğru 8 madde bence...bekarım ama çevremde yaşanan evliliklerden bunu net görebiliyoruz..hele de çiftlerin birbirine geçmişi hatırlatması o evliliği sarsar...geçmiş iyi bile olsa bence anılmamalı geçmiştir çünkü ileriye bakıp mutluluğu yakalamalrı gerekir çiftlerin....

• Konu Sahibi eny
7. KONUŞURKEN SÖZLERİN KESİLMESİ VE SES TONUNU YÜKSELTMESİ
İletişimde en önemli husus konuşan insanı sonuna kadar dinlemek, çok gerekliyse aralara girmektir. Dinlemek, anlamak ve kendimizi anlatmamız gerekiyor. Bunun yolu da saygıyla dinlemek, ses tonunu yükseltmemektir.

bence en önemlisi konuşmayı ve dinlemeyi becerememek.insanlar konuşabilidiği dinleyebildiği ölçüde sorunlarını çözer.

• Konu Sahibi eny
1. EŞİNİN KİŞİLİĞİNE KARŞI AĞIR ELEŞTİRİDE BULUNMA
Eşinin kişiliğini küçük düşürücü, onur kırıcı sözler sarf etmek sevgiyi zedeler. “Sen hep böylesin, hep beceriksizsin.” suçlamalarına sitemkar ve biraz da hakaret içeren “Hep kendi bildiğini okudun. Beni dinlemedin.” sözleri suçlayıcı eleştirilerdir.

GENELLEMEDE BULUNMA
Eşinize bir kalıp biçerek o kalıba sokan ifadeler kullanmak, onu kötü bir fiille damgalamak da büyük hatalardan biridir. “Ben senin için değiştim, sen benim için hiçbir şeyden vazgeçmedin. Çok bencilsin...” sözleri evliliği yıpratır.

EŞLERDEN BİRİNİN KENDİSİNİ TERAPİST YERİNE KOYMASI
‘Senin hasta olduğunu biliyorum, nedenlerini de biliyorum. Senin ne zayıflıkların var hepsini keşfettim, ne yapman gerektiğini söylüyorum, beni dinlesen doktora filan da ihtiyacın olmaz’ gibi sözler doğru değildir. Eş ne kadar bilgili, tecrübeli olursa olsun kendini doktor yerine koymamalıdır.

:çok üzgünüm: Ben henüz evlenmeden bunları yapıyorum napiyim elimde değil :çok üzgünüm:

• Konu Sahibi eny
:mymeka: ara sıra bağrışmakta gerekiyor kavgalar tuzu biberi. biz kavga ettiğimizde ben hepsini yapıyorum :Roflol: yeni farkettim. yanlız öyle öfkeyle değilde şaka yollu söylüyorum.

• Konu Sahibi eny
Biz kavga ettiğimiz vakit genelde o eskileri hatırlar , çünkü sanki onun kara kaplı bir defteri var bunları unutmasını engelleyen.Bende yorulurum ve tamam sen haklısın derim

• Konu Sahibi eny
Evet ya bunların hepsi doğru.. Kendimizi onların yerine koyarsak zor durumda erkekler.. Zavallılar acıyasım geldi valla!..

Bu yanlışların hepsini biz yapıyoruz.. Onlar sadece aldatıyorlar.. 8'e 1 amma onların ki ölümcül hata!..

• Konu Sahibi eny
Bu yanlışların hepsini biz yapıyoruz.. Onlar sadece aldatıyorlar.. 8'e 1 amma onların ki ölümcül hata!..

Hüzün okuduğumuz yazıda kadınlar ve erkekler olarak karşılıklı yapılan yanlışlar sıralanmış. Bunları sadece kadınlara atfetmen ve her erkeğide aldatanlar kategorisine sokman okuduğunu anlamadığın olgusunu doğurdu bende. Anlayıpta böyle yazdıysan şayet, sen baştan aldatılmayı kaderin yapmışsın canım. En kısa zamanda bu sakat düşünceden kurtulmanı diliyorum...

• Konu Sahibi eny
1.Eşinin kişiliğine karşı ağır eleştiride bulunma
6.Kendini hep haklı görme
7.Konuşurken sözlerinin kesilmesi ve ses tonunun yükselmesi
Bunlar en önemlileri bence .

Sevgili cosmo ben sadece yorumumu yaptım sen de öyle yapsan iyi olurdu ama anladığım kadarıyle sen kişilerle uğraşmayı tercih ediyorsun..

Düşündüm ve genel olarak bu hataları kadınların yaptığı kanaatine vardım.. Sonunda da bir espri yaptım kendimce.. Özür mü dilemem gerekiyor??.. Bu arada hiç aldatılmadım..

Konuyla değil insanlarla uğraşman komplexli olduğun olgusu yarattı ben de.. Eğer öyle ise bir psikiyatri uzmanına görünmeni tavsiye ederim canım!..

Bence 1-6- 7
çok Dikkat Edilmesi Gerekenler.

Bütün site sakinleri konunun dışına çıkıp kişisel cevap verip kirlilik yarattığım için üzgünüm.. Başta konuyu açan eny'den ve hepinizden özür dilerim..

Sevgili havdur saldırı değil aynı tarz da verilmiş bir yanıttı sadece.. Bu konuda bir daha cevap yazacak değilim.. Zira tarzım değil!..

Sevgiler!..

Saçmalama hüzün ortada özür dilenecek bir şey yok, açıkçası ben hatayı diğer arkadaşta buluyorum, nedense insanları küçük görmeyi kendisine görev edinmiş ..
Ben mesela senin yazına cevap verecek olsam şöyle derdim;

Hüzün cüm bu yazı sadece kadınlar için değil erkekler için de geçerli ve emin ol onlar daha çok yapıyor bu hatayı.
Ayrıca herkes aynı düşünceyi paylaşacak diye bir kanun yok ki..
Canısım , benim konularıma istediğin yorumu yazabilirsin hiç rahatsız olmuyorum...

Yavv Neyin Tartişmasini Yapionuz Anlamadim:uhm: KK DAKİLER BİRBİRİNE DESTEK OLMAK İÇİN VAR ARKADASLAR KİM NE SÖYLEMEK İSTİYOSA SÖYLESİN KİM NERDEN BİLEBİLİRKİ O YORUMU YAPANIN İÇİNDEKİ ACILARI YAŞANMIŞLIKLARI:1no2:
VALLA EVLİ DİİLİM BEN AMA ÇOK KORKUORUM ÇEVEREMDEKİ BİÇOK EVLİLİK BU SEBEPLERDEN SONA ERDİ YADA MUTSUZ YAŞANIO:çok üzgünüm: EVLENMEDEN KORKTUM VALLA HEP BEKARMI KALSAM ACEPP:smiley-cool: :smiley-cool:

8'e 1 amma onların ki ölümcül hata!.. Yazının bu kısmının espri olduğu ortada, bununla ilgili diyecek birşey yok. Ancak sözü edilen yanlışların kadınlara damgalanması yanlış bir genelleme olmuş, hele hele erkekler genellemesi daha da yanlış olmuş! Yazdıklarımızın bir erkek gözüyle okunduğunu düşünün, daha baştan aldatılmayı kabul ediyormuşuz imajı doğurmuyormuyuz? Artık kafamızdan aldatılma olgusunu çıkarsak ve bunun esprisini dahi yapmasak diyorum. Buarada yerinizde olsam bende şunu düşünebilirdim; Cosmo'nun bir kuyruk acısı var galiba? :)
Hiç aldatılmadığıma %100 inanıyorum, yine de Allah bilir tabi. Bugüne kadar kimsenin şahsiyetiyle, karakteriyle uğraşmadım. Ortaya attığı fikirleri irdeledim! Ve eğer Hüzün erkekler genellemesine inanıyorsa, bu sağlıklı olmayan düşüncesinden kurtulmasını diledim.
Sizler şahsıma saldırı türündeki yorumlarınıza devam etsenizde ben kendi üslubumla yazmaya devam edeceğim. Hepinize her türlü düşüncenizden dolayı sevgilerimi-saygılarımı iletiyorum.

1-6-7 EN ÖNEMLİLERİ BENCE EMEĞİNE SAĞLIK CANIM PAYLAŞIMIN İÇİN TŞKLER..

Evet bu tür hatalarda çok yapılıyor eny ama bazı ilişkilerdede eşler arasında yukarıda sıraladığın sorunlar olmuyor,bir çok ilişkilerde aileler maalesef kendilerini geriye çekemiyorlar ve çok karışıyorlar.
Bence eşleri kendi hallerine bıraksalar bir çok sorun ortadan kalkar.

selinsse katılıyorum,aileler karışmazsa çoğu sorun ortadan kalkar:1yes2:

ya Hayatta Kim Hata Yapmiyor Ki...hele De Söz Konusu Evlilikse!!!insanlar Evlenince Kendini Karşisindakinin Sahibi Gibi Görüyor.ortada Ne özel ,ne De Kendine Ait Bir Yaşam Kaliyor..

Yukardaki Maddelerin Dişinda Evlilikte Yapilan En Büyük Hata Budur Bence..insanlar Evlenince Birbirlerini Rahat Birakmiyorlar..kari Koca Bile Olsan Kendine Ait özelin Olmali Bence..kocamin Her Yaptiğini Bilmk Istemiyorum Oda Benimkini Bilmesin..(akliniza Farkli şeyler Gtirmeyin.anlatmak Istediğim Başka :))bazen Yanliz Kalabilmeliyim O Da Kalsin..evlendik Diye Birbirimizi Sikmanin Alemi Yok.herkesin Biraz Kafa Dinleemeye Ihtiyaci Vardir..herşeyi Birlikt Yapmak Zorunda Değiliz!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…