Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Evliliğe karşı niye kimseden olumlu şeyler duyamıyorum?Korkmalı mıyım gerçekten?
- Konu Sahibi Neseliiii
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- evlilik öncesi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?- 24 Ocak 2014
- 16.691
- 9.728
- 248
- 32
Benim sormak istediğim yani ne değişiyor da çoğu kişi böyle kötü şeyler söylüyor biraz sert bir dille yazmışsınız ama benim beklediğim cevap bu değil.. tavsiye istemiyorum yinede teşekkürler
Beklentini cok yuksek tutma evlilige dair, her sey toz pembe oyle filmlerdeki gibi olmaz, evlilikten ne umuyorsun? Mutluluk ise en kucuk seyden bile mutlu olmaya calis bazi seyleri gormezden gel hicbir meseleyi buyutme kavgaya tartismaya meyilli olma ve sukretmesini bil
Ne degisiyor?
Sevgiliyken aileler yoktu free takiliyorduk simdi aileler de isin icinde her zaman free takilamiyorsun ailelerle bir seyler yapiliyor aileyle tatil, pazar kahvaltisi, piknik vs bir de aileleri aramak gerekiyor bayramda seyranda kandilde hastalikta vs
Sevgiliyken gecinme derdi olmuyor yarini pek dusunmuyorsun evliyken 1 aylik plan yapman gerekiyor
Sevgiliyken atarli giderli davranabiliyorsun ama evliyken biraz kocayi alttan almak gerekiyor bazen :)
Ev isleri fln oluyor iste
Evliyken degisir, evliyken duzelir diye seyler umup evlendikten sonra hayal kirikligina ugrama evliyken degismeyen sey bi insanin oz karakteridir o kisiyi oldugu gibi kabullenebiliyosan evlenmelisin
Daginiksa daginik, kufurbazsa kufurbaz, tembelse tembel, yalanci ise yalanci, sigara tiryakisi ise tiryaki, alkolik ise alkolik kalmaya devam eder yani
Ben 22 yasimda evlendim 23 yasimda anne oldum cok sukur iyi ki evlendim evlilik harika bir sey bence ama dogru insanla olursa ve iki taraf da evliligi ciddiye alirs, evlilik kurumuna ve birbirlerine saygili olursa
ya siz niye böyle yapıyosunuz gıcık olduysanız yazmazsınız ne bileyim ben yani insanlarla uğraşıp sinirleriyle oynamayımı seviyorsunuz Allah aşkına ya ben cidden bu niyetinize anlam veremiyorum..içini ısıtan derken evlilik müthiştir harikadır denmesini bekliyormuşsun anladım şimdi.
- 21 Mart 2016
- 630
- 1.296
- 63
aynen neyse şimdi akşam akşam gerilmeyelim.poncik şeyler duymak istiyor ben kaçariçini ısıtan derken evlilik müthiştir harikadır denmesini bekliyormuşsun anladım şimdi.
- 11 Ağustos 2016
- 1.421
- 1.276
- 83
Bende canim nisanliyim..hem onunla bi omur gecireceksin tabikide kotu gunler geciriyo insan ama hep dört dört olack degil gun gelir tartisirsiniz ve o gun iyi hisetmessin kendini ama yine gun gelir iyiki onunla evlenmissin die cok mutlu olursun..hem herkesin ilişkisi bir degil buda senin elinde tabi
işte aradığım cevap buydu canım benim gerçekten çok teşekkür ederim sana hem gerçekçi yazmışsın hemde diğerleri gibi incitmediniz beni çok sağlıklı mutlu mutlu yaşayın eşiniz ve çocuklarınızla inşallahBeklentini cok yuksek tutma evlilige dair, her sey toz pembe oyle filmlerdeki gibi olmaz, evlilikten ne umuyorsun? Mutluluk ise en kucuk seyden bile mutlu olmaya calis bazi seyleri gormezden gel hicbir meseleyi buyutme kavgaya tartismaya meyilli olma ve sukretmesini bil
Ne degisiyor?
Sevgiliyken aileler yoktu free takiliyorduk simdi aileler de isin icinde her zaman free takilamiyorsun ailelerle bir seyler yapiliyor aileyle tatil, pazar kahvaltisi, piknik vs bir de aileleri aramak gerekiyor bayramda seyranda kandilde hastalikta vs
Sevgiliyken gecinme derdi olmuyor yarini pek dusunmuyorsun evliyken 1 aylik plan yapman gerekiyor
Sevgiliyken atarli giderli davranabiliyorsun ama evliyken biraz kocayi alttan almak gerekiyor bazen :)
Ben 22 yasimda evlendim 23 yasimda anne oldum cok sukur iyi ki evlendim evlilik harika bir sey bence ama dogru insanla olursa ve iki taraf da evliligi ciddiye alirs, evlilik kurumuna ve birbirlerine saygili olursa
teşekkürler inşallah bir ömür mutlu olursunuzBende canim nisanliyim..hem onunla bi omur gecireceksin tabikide kotu gunler geciriyo insan ama hep dört dört olack degil gun gelir tartisirsiniz ve o gun iyi hisetmessin kendini ama yine gun gelir iyiki onunla evlenmissin die cok mutlu olursun..hem herkesin ilişkisi bir degil buda senin elinde tabi
inşallah herşey güzel olur dediğin gibi korkuyorum işte sonuçta ömür geçiricem Allah izin verirse.. Rabbim hepimize yardım etsin..bence korkuyorsun ve birilerinin seni rahatlatmasına ihtiyacın var. bende evlilik arifesindeyim korkuyorum her şey güzel giderken ya biranda tam tersi olursa diye ama bu size ikinize bağlı
- 24 Ocak 2014
- 16.691
- 9.728
- 248
- 32
işte aradığım cevap buydu canım benim gerçekten çok teşekkür ederim sana hem gerçekçi yazmışsın hemde diğerleri gibi incitmediniz beni çok sağlıklı mutlu mutlu yaşayın eşiniz ve çocuklarınızla inşallah
Insaallah tesekkur ederim :) msjimi sonradan duzenleyip bir seyler daha ekledim onlari da oku istersen
Yukarida adre nin de dedigi gibi 3. Kisileri kesinlikle kapi disinda birakmak gerekiyor ha birnde biz tartissak da evden disari barismadan cikmayiz, ya da disarda tartustiysak evin kapisindan iceri barismadan girmeyiz, oyle yeminimiz var, yani hem uzatmayacaksin meseleleri hem de konusarak bi an evvel halledip barisma yolunu bulacaksin
Her sey karsilkli iste evlendigim adam da boyle olmali 3. Kisiler icin seni uzmemeli, sana bi kadin olarak saygi duymali
Bunlari sevgili ve nisanliken gorebilirsin
Cok sey degisiyor hayatin degisiyor bu degisime hazir olmalisin surekli eski hayatina bekar hayatina takilip kalmamalisin
- 30 Haziran 2013
- 21.688
- 1
- 17.563
- 498
ben yaşayamadıklarımı yazdım sana aslındainşallah sende hep mutlu mesut yaşarsın eşinle çocuklarınla canımbakalım hayat neler gösterecek bize..
Ozaman her ne ters gidiyorsa düzelir inşallah :)ben yaşayamadıklarımı yazdım sana aslında
Gerçekten çok rahatladım insanın bi şekilde olabileceklerle yüzleşmesi gerekiyor.. Allah utandırmasın bizleri.. Her zaman saygılı sevgili olmaya çalışırım azla yetinirim benim yapım böyle.. Kavga etmeyi küs kalmayı bile beceremem yani inşallah uyumu yakalarız bizde sizler gibiBeklentini cok yuksek tutma evlilige dair, her sey toz pembe oyle filmlerdeki gibi olmaz, evlilikten ne umuyorsun? Mutluluk ise en kucuk seyden bile mutlu olmaya calis bazi seyleri gormezden gel hicbir meseleyi buyutme kavgaya tartismaya meyilli olma ve sukretmesini bil
Ne degisiyor?
Evliyken degisir, evliyken duzelir diye seyler umup evlendikten sonra hayal kirikligina ugrama evliyken degismeyen sey bi insanin oz karakteridir o kisiyi oldugu gibi kabullenebiliyosan evlenmelisin
Daginiksa daginik, kufurbazsa kufurbaz, tembelse tembel, yalanci ise yalanci, sigara tiryakisi ise tiryaki, alkolik ise alkolik kalmaya devam eder yani
- 30 Haziran 2013
- 21.688
- 1
- 17.563
- 498
güzel güzel korkma sevdiğin adam güzel adamsa onla herşey güzel olurOzaman her ne ters gidiyorsa düzelir inşallah :)
- 24 Haziran 2016
- 37
- 36
- 3
- 35
- 28 Aralık 2012
- 148
- 124
- 53
Canım Allah tamamına erdirsin. Düğün merasimleri esasında çevredeki insanlara evliliği duyurma amacı taşır. Düğün merasiminde geline takı takılması da modern kültürde ekonomik destek amaçlı olsa da tarihte ve dini inanışta geline güvence olarak gösterilir. Yani bu takı takma aslında "biz sana değer veriyoruz" manasına gelmekte ve geline "güvencedesin" şeklinde bir kutlamadır.Herkes evliliğini en kötü rüyası gibi anlatıyor. Bizde 1 ay sonra nişan yapıcaz inşallah yaza da düğün.. İnsanların çoğu "işte şimdi çok heveslisin ama evlenince görürsün, bu günleri çok ararsın" vs. böyle korkutucu şeyler söylüyor. Yani bunca negatif sözlere rağmen ben çok korkutucu bulmuyorum. Ama biraz cesarete ve güzel sözler duymaya ihtiyacım var.. Güzel evlilik yok mu yani çıldırıciim tam bir muamma nesi kötü ki bu kadar ya ayyyyy
Evlilikte günümüzde altınları alıp kaçan gelinler bile olduğunu düşünürsek ki, bir tane de damat adayı yapmıştı böyle şey, artık herkes maddiyata yüklenir oldu. Kimin kime ne taktığını hesap kitap yapıp düğün yapıldığını düşünürsek düğün ve benzeri merasimler aslında kutlamadan ziyade bir gelir kapısı olmuştur.
Bu da her iki tarafı, yani erkek ve kız tarafını karşı karşıya getirir. Kız tarafının bazen yüzsüz sayılabilecek derecede fazla istekleri, karşı tarafta kaz hissi uyandırır. Yol yolabildiğin kadar hesabı. Bazen de tersi görülür. Durumu olmayan damadın gelin evine kaçıp bir şekilde herşeyi kız tarafına yaptırıp sonra evden ayrılması da görülen şeylerdir.
Bu tür evlilik sonrasında o evlilikten zaten çok birşey beklememek lazım. Kimsenin kimsenin halinden anlamayıp herkesin birbirini elinden geldikçe yolmaya çalıştığı, isteklerin markalar ve pahalı eşyalar üzerinden arz edilip evlilik sonrasında da evde mutsuz yaşanması çok normal bence.
Temelde, sevdiğin adamla aynı evi paylaşmak prensibi üzerine kurulu olan evlilik birlikteliği, tüm bu merasimlerden sonra devam edeceği için çok hassastır. Bir insanı ne kadar tanırsan tanı, evlendikten sonra o adam çorabını, eşyasını sağda solda çıkarıp bıraktığında, yıkanmadığında, pis gezdiğinde, dişlerini fırçalamayıp sağda solda bulaşık bardak tabak bıraktığında falan zamanla anlaşmazlık tartışmalar başlıyor. Bu en masum halleri. Bunun içine aldatmalar, aileler arasındaki fitneler, tarafların birbirlerine laf sokmaları, adamın anasından ayrı ya da kızın ailesinden uzakta yaşamak istememesi, hatta ayrı eve çıkamayıp bir arada yaşamalar, kaynananın herşeye karışması ve daha bir çok etken etki eder. Haliyle kusursuz dört dörtlük bir evlilik olmaz. Ancak taraflardan biri sabırlı veya sessizdir ki gürültü çıkmıyordur. Evlilik düzgün yürümese de duyurmayanlar vardır. Sorunsuz evlilik yoktur ama sorunu büyütmeyen taraflar vardır. Tüm bunları da evlenirken ve evlendikten sonra ve hayatının sonuna kadar da anlamaya devam edersin.
Evlilik temelinde beyaz gelinliği giyip ışıltılı bir salon sonrası göbek atıp eve dönmek değildir. Evlilik hayatın ortaya konduğu büyük bir kumardır.
- 24 Haziran 2019
- 15
- 4
- 1
- 47
Evliliğin altın kuralları vardır. Eğer bu kurallara uymazsan mutsuz olursun nasıl ki trafikte araba kullanırken kurallara uyuyoruz hergün istesekte istemesekte işe gidiyoruz eve komşumuz geldiğinde nasıl iyi davranıp istesekte istemesekte güler yüz gösteriyoruz evliliğimizde de aynı özeni çift taraflı olarak göstermek gerekir bence eşimizi her zaman için Allah rızası için sevmeliyiz yoksa inanın her şey bir gün biter fiziksel özellikleri bilmem bana şöyle yaptıydı yok efendim sen böyle yaptıydın bitmez bu işler çömlek kırılmaya müsait olduğu için buna her zaman hazırlıklı olmak gerek çömleğin yapısı bu insanlar gibi insanda kırılmaya müsaittir ve kırılacağız Hz. Mevlana nın mesnevisinin ilk 18 beyitinde ney in kalmışlıktan çıktığından beri sürekli bir arayışta olduğu ancak tekrar kamışlığa döndüğünde huzura ereceği yani biz insanlar Allah İn huzurundan ruhlar aleminde ayrıldık ve ona dönmeden huzursuzluğumuz mutsuzluğumuz içimizdeki boşluk dolmaz bu dünyadaki hiç bir şey ile dolmaz mümkün değil imkansız Allah c. C. İle irtibatımızı hiç bırakmamalyız daha yazacak çok şey var ama bunlar sizi biraz düşündürsün...