Evliliğe hazır hissetmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

irmikhelvasi

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2024
124
216
18
Hepinize merhaba, isin icinden cıkamadığım bir durum var.Hayatımda olan insanla evlenmek istemiyorum.O ise evliliğe cok hevesli.Ailesi de iyi bana kötü davranmıyorlar ancak illa evlenmek zorunda değilim ki.Yani aynı eve girip yaşamak cok bunaltıcı geliyor.Sanırım yeterince sevmiyorum.Bir araya gelmeyi iple çekmiyorum uzun yıllardır beraberiz bundan dolayı mı sıkıldım bilmiyorum.Beraber hiç güzel anımız olduğunu düşünmüyorum ufak tefek sürprizler deseniz o da yok.Ne zaman vazgecme esiğine geldim o zaman sürprizler havada uçuştu. İliskide erkek gibi hissediyorum bir plan yapılacaksa ben yapıyorum.Güzel bi mekanda bulusma ayarlayıp hadi gel kaçalım bu aksam dediği yok yani onu da mı ben yapayım? Avmde sürekli hamburger pizza mı yemek zorundayım, şık bir yer niçin olmuyor☹️ Romantik hiçbir şey yapmıyor içim ölmüş gibi hissediyorum. Yeni yerler gezmiyoruz sadece para biriktiriyor biriktirdiğini harcamıyor bi yerde ev araba alınması gerekmez mi? Para bir araç ama amaçmış gibi davranıyor. Buluşacaksak , (bazen) uyuyakalıyor ben evde duvar seyrediyorum.Bir kere “sen seversin diye şunu yaptım” dediğini görmedim.
Merak ettiğim evliliğe nasıl karar verdiniz ? Ya da iliskisini bitirenler bu cesareti nasıl aldınız karar verdiniz ? Bir karar vermem gerek artık , evlenmek istemiyorum ama sanki ona haksızlık yapıyormuşum gibi geliyor.Bu konuyu başkası yazsa ayrıl diyebilirdim ama kendim için karar veremiyorum çıkmazda hissediyorum.Benım beklentilerim şımarıklık mı ?

İlişkide eril gibi hissettiğiniz için evliliğe uzak bakıyor olabilir misiniz? Şahsen bu saydıklarınız benim ilişkimde olmazsa ben de o kişiyle evlilik düşünemem. Sevginiz varsa karşınıza alıp bize anlattığınız gibi karşı tarafa da anlatmanız lazım ''bu huyların beni evliliğe hazır hissettirmiyor'' diyerek vs.

İlişkide eril gibi hissettiğiniz için evliliğe uzaksınız. Şahsen bu saydıklarınız benim ilişkimde olmazsa ben de o kişiyle evlilik düşünemem. Sevginiz varsa karşınıza alıp bize anlattığınız gibi karşı tarafa da anlatmanız lazım ''bu huyların beni evliliğe hazır hissettirmiyor'' diyerek vs.
Defalarca anlattım ancak hiç düzelmedi aslında üzüldüğüm nokta da bu.Kendimi çöp gibi hissediyorum sanki hiçbir şeye değmezmişim gibi.

Defalarca anlattım ancak hiç düzelmedi aslında üzüldüğüm nokta da bu.Kendimi çöp gibi hissediyorum sanki hiçbir şeye değmezmişim gibi.
O zaman haklısınız. Bir ilişkide düşünülmek önemli bu illa ki maddi anlamda değil. Bir plan yapıp hadi seni buraya götüreceğim demesi de önemli benim açımdan. Erkeğin bu konuda daha aktif olması gerektiğini düşünüyorum. Bir arkadaşım sevgilisinden sırf bu yüzden ayrıldı kız plan yapmaya çalışıyordu neereye gidelim ne yapalım dedikçe çocuk ''fark etmez'' derdi. Kız ayrıldı en sonunda.

iyy boylesiyle evlenmek istesen aklina şaşarim
vizyonsuz bos yasayan insanlardan uzak duracaksin. bu böyle ot gibi yasar, bir omur bir seylere heveslenirsin kursaginda kalir.
ne demek onca zamandir beraber olduğun adamla anın olmamasi?
ciddi ciddi yanlis bir seyler var. heba etme ömrünü. adamin da vaktini çalma. tez vakitte ayril kurtul

"Sorun sende değil bende, daha iyilerine layıksın" diyebilirsiniz.
benim boyle bir sevgilim vardi ilk gençlik yillarinda. o sehirde xy gölü vardi sehre biraz yakın - orada da cumartesileri pazar kurulurdu. ben de "xy gölüne gidelim, pazardan cilek ve domates peynir aliriz göl kenarinda piknik yapariz" demistim. cumartesi buluştuk pazara gidecek enerjisi yokmuş beyefendinin, cilek aldik evine gectik es dost oturduk. suratimi asik görünce de "cilek aldim ya" dedi 🤣🤣
kisa zaman sonra " senden daha iyilerine layigim " diyip terkettim😂😂

Hepinize merhaba, isin icinden cıkamadığım bir durum var.Hayatımda olan insanla evlenmek istemiyorum.O ise evliliğe cok hevesli.Ailesi de iyi bana kötü davranmıyorlar ancak illa evlenmek zorunda değilim ki.Yani aynı eve girip yaşamak cok bunaltıcı geliyor.Sanırım yeterince sevmiyorum.Bir araya gelmeyi iple çekmiyorum uzun yıllardır beraberiz bundan dolayı mı sıkıldım bilmiyorum.Beraber hiç güzel anımız olduğunu düşünmüyorum ufak tefek sürprizler deseniz o da yok.Ne zaman vazgecme esiğine geldim o zaman sürprizler havada uçuştu. İliskide erkek gibi hissediyorum bir plan yapılacaksa ben yapıyorum.Güzel bi mekanda bulusma ayarlayıp hadi gel kaçalım bu aksam dediği yok yani onu da mı ben yapayım? Avmde sürekli hamburger pizza mı yemek zorundayım, şık bir yer niçin olmuyor☹️ Romantik hiçbir şey yapmıyor içim ölmüş gibi hissediyorum. Yeni yerler gezmiyoruz sadece para biriktiriyor biriktirdiğini harcamıyor bi yerde ev araba alınması gerekmez mi? Para bir araç ama amaçmış gibi davranıyor. Buluşacaksak , (bazen) uyuyakalıyor ben evde duvar seyrediyorum.Bir kere “sen seversin diye şunu yaptım” dediğini görmedim.
Merak ettiğim evliliğe nasıl karar verdiniz ? Ya da iliskisini bitirenler bu cesareti nasıl aldınız karar verdiniz ? Bir karar vermem gerek artık , evlenmek istemiyorum ama sanki ona haksızlık yapıyormuşum gibi geliyor.Bu konuyu başkası yazsa ayrıl diyebilirdim ama kendim için karar veremiyorum çıkmazda hissediyorum.Benım beklentilerim şımarıklık mı ?
Bence şımarıklık değil. Genelde bu durum evlenince olur,bi monotonluğa bağlarız bazen ama siz daha sevgiliyken böyle ise ilerde daha da sıkılırsınız. Heyecan ararız bazen. İsteklerinizde beklentinizde haklısınız. Karar sizin 🤷🏻‍♀️ nasıl evlendiniz sorunuza gelirsek; bu içten geliyor. Aynı evi paylaşıp daha çok vakit geçirmek isteği geliyor insana. Olayların akışı evliliğe bağlanıyor. Yani bu süreçte ben napıyorum ya ? Diye bi düşünce geçirilen bi süreç olmuyor ne yazık ki… yani sizin kalbiniz biraz yorulmuş sıkılmış…

benim boyle bir sevgilim vardi ilk gençlik yillarinda. o sehirde xy gölü vardi sehre biraz yakın - orada da cumartesileri pazar kurulurdu. ben de "xy gölüne gidelim, pazardan cilek ve domates peynir aliriz göl kenarinda piknik yapariz" demistim. cumartesi buluştuk pazara gidecek enerjisi yokmuş beyefendinin, cilek aldik evine gectik es dost oturduk. suratimi asik görünce de "cilek aldim ya" dedi 🤣🤣
kisa zaman sonra " senden daha iyilerine layigim " diyip terkettim😂😂
ağlarken güldürdünüz 😆

ağlarken güldürdünüz 😆
ama cidden de ondan iyilerini buldum - hatta gecmisime bakinca ondan kötüsü yoktu.
yani ayrılıktan cok korkma. inan dunyada güzel iliskiler de var. benim sevgilimle her günüm ayrı bir ani. evde fayans ovalasak bile bu keyifli hale geliyor. hatta yildonumunde 365 gün 365 ani kavanozu yaptim hic teklemeden buldum yazacak seyler.
ikiski dedigin bir suru mutlu ani icermelidir. sen sadece vaktini harciyorsun, bu iliski degil ki.
daha da fazla kendinden sogumadan ayril kurtul - sen de daha iyilerine layiksin

erkekler genelde sevgililik doneminde daha fazla etkinlik yapiyorlar daha romantikler…simdiden sizi salliyorsa demekki evlendiginizde hic birsey yapmayacak! Zaten yeterincede sevmiyormussunuz. Korkmayin ayrilmaya bekar olmak boyle bir evlilik icinde olmaktan guzel…

Hazır hıssetmıosun demekkı. Çokda sorgulamamak gerek balım

Hazır hıssetmıosun demekkı. Çokda sorgulamamak gerek . Para bırıktırmesı güzel ama insan süpriz ıstıyo.

Hiç de şımarıklık değil.
Kendi adıma, sevgilimi hem çok sevdiğim hem de mantıksal olarak uyuştuğumuz, ilişkimiz romantik, eğlenceli, huzurlu ve paylaşım dolu olduğu ve hep onunla birlikte olmak istediğim için evlilik kararı aldım.
Mevcut hayatından -en az- bir tık daha iyi olacağını düşünmüyorsa neden evlensin ki zaten insan? Ne gerek var düzen değiştirmeye, bozmaya?
Beklentilerinin karşılanmadığı, üstüne rahatsız olacağın şeylerin yapıldığı bir ilişkide evlilik istememek çok normal.

ikiski dedigin bir suru mutlu ani icermelidir. sen sadece vaktini harciyorsun, bu iliski degil ki.
daha da fazla kendinden sogumadan ayril kurtul - sen de daha iyilerine layiksin
Haklısınız tesekkür ederim.Biraz özgüvenim düştü bazı şeyleri değer görmediği için o yüzden korkum var sevilir miyim gerçekten diye.Bazen çok çirkin miyim diye düşünüyorum.
Mesela tiyatro izlemeyi cok seven biriyim.Bir kere bile bilet aldıgını hadi gidelim dediğini görmedim.Tek aktivitemiz cay icip yemek yiyip avm gezmek, eğer şanslıysam piknik yapabiliriz🤣Kücükmüs gibi gözüküyor ama benim için iğne ucu kadar bir şey yapmadığından bu benim için büyük bir mesele😔 Resmen acı cekiyorum iliskide 7 yıldır beraberim ondan dolayı kopamadım

bak hatta o zamanlar teee 13 sene önce konu acmisim ayrilma zamani kararsızlığımla ilgili, bjr mayis ayinda.
tam da bu cilek olayindan sonra ayrilmaya karar vermistim😂😂
allahin vizyonsuz kekosu. ayni seninki gibi ot gibi yasardi, neye heveslensem "ne gerek var" derdi.
yine de beraberken güler eglenirdik - isin icindeyken insan cok farkina varmiyor iliskisinin tırtlığını
ne zaman ayrildim bir oh cektim o zaman anladim.
ayi dolmadan ilk büyük askimla romantik komedi gibi bir iliskiye basladik. cok pisman oldum niye şu salakla vakit gecirdim diye.
bir de "aslinda iyi biri" diyip durdugum adam onu terkedip on kat iyisini buldugumu duyunca bana dadandi evimi basti aileme mesaj atti falan filan. anladim ki kisiligi de hatati kadar bosmus:)
o yüzden binlerce kere ayrilmandan yanayim.
ayril - gecen gunlerine uzuleceksin

Zaten yeterincede sevmiyormussunuz.
İlk adımı bile ben atmıştım.Acaba bundan dolayı mı yanlış gitti bir şeyler bilemiyorum.Yanı hoşlanmıştım ve söylemiştim.İlk adımı atmam hataydı belki de , hep konusmak icin can atardım ama yaşım ilerledi ve ne bileyim evlenince nasıl aynı yatakta yatacağım ki diye düşünmeye bile başladım yavas yavas koptu icimden bir şeyler

Haklısınız tesekkür ederim.Biraz özgüvenim düştü bazı şeyleri değer görmediği için o yüzden korkum var sevilir miyim gerçekten diye.Bazen çok çirkin miyim diye düşünüyorum.
Mesela tiyatro izlemeyi cok seven biriyim.Bir kere bile bilet aldıgını hadi gidelim dediğini görmedim.Tek aktivitemiz cay icip yemek yiyip avm gezmek, eğer şanslıysam piknik yapabiliriz🤣Kücükmüs gibi gözüküyor ama benim için iğne ucu kadar bir şey yapmadığından bu benim için büyük bir mesele😔 Resmen acı cekiyorum iliskide 7 yıldır beraberim ondan dolayı kopamadım
Küçük değil kardeş, bunu anla lütfen, niye küçük bi şey olsun, o kadar büyük bi şey ki hatta. İnsan 7 yılda 1 kez tiyatro bileti ayarlamaz mı mesela? Özenip mutlu etmeye çalışmaz mı? Emek verilmeyecek, sevgi gösterilmeyecekse ilişki neden var?
Kendi değerini de sorgulatmış, bu başlı başına yeterli zaten uzaklaşmak için. Doğru insan sana kendini ve hayatı yeniden sevdiriyor.
Sevmek, sevilmek nasip işi; güzelliğin paranın vs çok ötesinde, korkma başka biri olur mu olmaz mı diye, onu Allah bilir. Şu an yapman gereken bu ilişki hakkında karar vermek.

İlk adımı bile ben atmıştım.Acaba bundan dolayı mı yanlış gitti bir şeyler bilemiyorum.Yanı hoşlanmıştım ve söylemiştim.İlk adımı atmam hataydı belki de , hep konusmak icin can atardım ama yaşım ilerledi ve ne bileyim evlenince nasıl aynı yatakta yatacağım ki diye düşünmeye bile başladım yavas yavas koptu icimden bir şeyler
Ilk adimi attigim cok guzel iliskim oldu yani bunla alakali degil. Tamam bagzi insanlar Cok romantik degil ama sizin ihtiyaciniz var belliki. 38 yasindayim hala ihtiyacim var yani zamanla azalan birsey degil insan her yasta sevmek sevilmek ister Ve bunu hissetmek ister.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X