• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliler siz söylesin biz bekarlar dinlesin

canımmmmmmmmmm çok çokçok tşkr ediyorum sana tavsiyelerin içinnnnn..sanada evliliğinde şimdiki olduğundan çok daha mutlu bir hayat diliyorum..yazdıklarından ne kadar mantıklı biri olduun belli fazla söze gerek yok:nazar:

ne demek güzelcim
ufacık bir katkım olursa ne mutlu bana kaydirigubbakcemile5

hakeden herkes çok mutlu olsun inşallah :nazar:

valla bu konuyu acan arkadasa da usenmeyıp uzun uzun cevaplar yazan arkadaslarımada gonulden bınlerce tesekkur ederım. bende ıkı hafta sonra nısanlanıyorum. sımdıden bunları bılıyor olmak benımde cok ısıme yarayacak. buyuklere sorsam bu kadar acık ve net cevaplar alamazdım sanırım hepınızın elıne saglık. herkese omur boyu mutluluklar :)

valla bu konuyu acan arkadasa da usenmeyıp uzun uzun cevaplar yazan arkadaslarımada gonulden bınlerce tesekkur ederım. bende ıkı hafta sonra nısanlanıyorum. sımdıden bunları bılıyor olmak benımde cok ısıme yarayacak. buyuklere sorsam bu kadar acık ve net cevaplar alamazdım sanırım hepınızın elıne saglık. herkese omur boyu mutluluklar :)

canım bende nişanlıyım o yüzden aklıma bu konu geldi ve hemen açtım...herkesinde işine yarayacak eminim...düşüncelerin için çok tşkrler..sanada şimdiden mutluluklar diliyorum:asigim:

arkadaşlar bu kadarcıkmı öenrileriniz.senağlama..davranışlar,tutumlar evlilik hakkında herşey olabilir.düğün mekan gelinlik..herkonuda pişmanlığınıız üzüntünüzü veya sevincinizi yazabilirsiniz..
biz bekarlarda bunnalrı dikkate alalım..eminim bilmediğimiz çoookkk şey var:1no2:

ilk zaman fazla tavız vermeyın kendı kısılıgınız neyse o olun sakın baska kısılıge burunup hem kendınızı hem eşinizi yormayım neysenız osunuz
bastan nasıl bır ılıskı kurduysanız öyle gıdıyor.yıllar geçtikçe bazı şeylere keşke baştan böyle alıştırmasydım diyosunuz.mesela herşeyi paylaşarak ve beraberce yapın o zaman birbirinize daha çok zaman ayırmiş olursunuz,hemen çocuk düşunmeyın önce her huyunuzu iyice öğrenin birbirinizi tanıyın sonra çocuk düşünün.

insan kaç yıldır tanıdığı sevdiğini evlenince tanıyamıyormuş öylemi bilmediğiniz bir sürü özelliği çıkıyormuş tabi bu durum karşılıklıdır sanırım.

selam arkadaşlar..
ben sevdıgımı evlendıkten sonrada aynı buldum bırkac şaşkınlıklar dışında.)
bazen şimdıkı aklım olsa cok farklı olurdu herşey dıyorum...
ama yaşadıgım herşeyde bır hayır oldugunada ınanıyorum o da ayrı bır konu tabi..
bana gore ılk hatam..
evlılıgımın ılk yıllarından ıtıbaren ılk yapmam gereken şey..yuvamıza ne aılemı ne aılesını karıştırmamam olmalıydı...
ıkıncı hatam...
cok cahıl olup eşimin aılesının bana yaptıklarını eşime anlatmam oldu halbukı kendım cozmelıydım..kah soz duellosuyla kah kısa net cevaplarımla...
en buyuk hatam ıse...
kendımı yeterınce ıfade edememek koruyamamak oldu...
cocuk kısmına gelırsek dıkkat etmenız gereken en onemlı olay cocgunuza her ne olursa olsun yaşadıgınız acıları aktarmamak olsun cunku o masum,cunku o bıcare cunku o sızın nesılınız olacak...
gerıden dune kadar yaşadıgım hayatım roman oldu adeta...
bugunlerımde ıse gecen 15 yıl acı tatlı kaldı elımızde..
cok şukur hamd olsun...
sız sız olun saygınızı ne cocugunuza,ne eşinize nede aılesıne eksın etmeyın bu cerceve ıcındede kendınızı ezdırmeden mutlu hayat yaşayın yaşatın....
eşya konusuna gelınce...
vıtrın alınmaması gereken işe yaramaz bır sus bana gore..
perde fonları ust kısım alt kısım vs fazlalık ve evı karartmaktan başka bırşey degıl..
ıkı yana perde oldu bıttı sade ve şık..
benım tullerım sade ve uzun yanı yere kadar memnunum şikayetım olmadı henuz...
bır yatak odamın tulu perdesı eksık.. katlamalı duşunurken ne kadar zor temızlendıgını okudum duydum vaz gectım duz alacagım kısmetse..
halı olarak yılarca halıfleks kullandım.. tavsıye etmıyorum su dokulse lekesı kalıyordu..
makınayla yıkadıktan sonra en az ıkı gun kokusu cıkmıyordu evden ıyyy...
bu arada tozuda cabası hergun toz al akşama kalmadan alınmamış gıbı oluyordu..
şimdılerde parke evımız..uzerınde halı olmayınca abartısız gunde ıkı kere sılmek gerekır bılgınıze.)
parke ıcın bırşey daha acık renk avantajınızdır toz ve evınızı buyuk gostermek bakımından..
mobılyalarınızı koyu almayın derım ılk mobılyalarım sıyah kızıldı..
ne yazıkkı ıkıncı mobılyalarım mobılyacıların azızlıgıne ugrayıp maun yerıne acı kahve geldı...
temızlıgı zor yanı toz bakımından ..
acık renk hem toz olayını kurtarıyor hemde evınızı daha bır ferah gosterıyor..
şimdılık aklıma gelenler bu kadar..
sevgıyle kalın...

slm kızlar:))
ben 1,5 yıl nişanlı kaldım ve bu süre içerisinde hemen hemen bütün eşyalarımı aldım...ama işime yaramayacağını düşündüğüm hiçbişeyide almadım..arkadaşların dediği gibi vitrin çok gereksiz bir eşya...yatak odanızdaki gardolabının özellikle iç dizaynına dikkat edin ve değiştirme şansınız varsa kendi kullanacağınız şekilde tasarlayın...uzun süre kullanacağınıızı düşünerek kaliteli ve kullanışlı ürünler almaya çalışın..çok fazla ıvır zıvır temizlik sırasında canınıza okur haberiniz olsun:)havlu ne kadar fazla olursa o kadar iyiii...nevresim takımlarınızı pikelerinizi alırken çift kişilik ibaresine aldanmayın özellikle ölçülerine bakın.benim aldığım çoğu nevresim takımını çift kişilik olduğu halde kullanamıyorum küçük geliyor..annemin kendi yaptığı nevresim takımını kullanabiliyorum sadece.o kadar söylendim yapma aldım birsürü diye ama iyiki yapmış:))))uyku seti aldım ama henüz kullanmadım malum 3 aylık evliyim henüz kış görmedim daha :))yatak örtüleri çok gereksiz çalışıyorsanız inanın kullanmaya vaktiniz kalmıyor.çok süslü püslü şeylerden uzak durun temizliği hiçde öle süslü püslü olmuyo malesef...yani az olsun ama gerçekten öz olsun...birde eğer evlendikten sonra eşya almak istemiyorum borçla uğraşamam diyorsanız şimdiden ne alsanız kardır...ama gerçekten lüzumlu gördüğünüz şeyleri alın....ben öle yaptım hiçde pişman olmadım şunu almasaymışım dediğim hiçbişi olmadı....evlendikten sonra daha rahat oluyosun borç derdin olmuyooo..

mümkünse ailelerden uzak durun iki tarafada uzak yerlerden ev tutun..yoksa pişman olabilirsiiniz.bayanlar için biraz daha zor oluyor aileden ayrılmak ama şunuda anlamanız gerekiyor yuva kuruyorsunuz iki kişilik bir yuva olmasını istiyorsanız uzak yerleri tercih edin..benim evim iki tarafa da uzak ama bizimkilere biraz daha yakın...yinede haftada bir gidiyorum napalım...eşinizin ailesine nasıl davranıcağınızı siz belirleyeceksiniz tanıdıktan sonra.ama genellikle mesafeli davranmanızı tavsiye ederim..çok fazla yüzgöz olmak pek iyi değil diye düşünüyorum.eşinize karşı kesinlikle evlendiğiniz andan itibaren eğer sizde çalışıyorsanız evin sorumluluklarından onada vermeyi ihmal etmeyin...ama bunu söyleme tarzıda çok önemliii....sonra çavuş gibi görmeye başlar sizi...:)))mesela hayatım ben çamaşırları asacağım sen masayı toplayabilirmisin gibi:)))eşinizle problemlerinizi bağrış çağrışlarla değilde konuşarak halletmeye çalışın . surat asmak hiçbir zaman çözüm değildir..eşleriniz nasıl olur bilmiyorum ama birbirinizden bağımsız şeyler yapmayıda ihmal etmeyin..aklıma gelenler bunlar..uzun oldu kusura bakmayın kızlarr..

Back