kızlar ben de pko'luyum, ama bulgular ve etkiler herkeste çok farklı oluyor tabi. arkadaşın söylediği gibi bu aslında tek başına bir hastalık değil, daha ziyade kontrol edilmediği takdirde vücutta başka rahatsızlıklara sebebiyet verecek genetik bir özellik... Belirtilere göre ya ilaç kullanılır, ya da ilaca gerek kalmaz sadece takip edilir.
pko, en önce hormonlarla ilgili bir durum olduğu için strese girmemek, neden böyleyim diye üzülmemek gerekiyor.
muebbet26, sendeki en büyük belirti adet düzensizliği anladığım kadarıyla, doktorun önerdiği gibi ilacını düzenli kullanmaya devam et, başka bir yerde de yazmıştım, bu ilaçlar genelde kür şeklinde uygulanıyor. En az 3 ay kullanılır, durumuna göre bu süre 6-9-12 aya kadar çıkar, hatta daha da uzun sürebilir. doktorun sana bir sene sonra gel dese de, nacizane fikrim 6 ay sonra tekrar bir kontrole git derim ben.
bu durum ile ömür boyu yaşayacağımız için, ilaç kullanmak dışında bizim de dikkat etmemiz gereken şeyler var. örneğin kilo kontrolü gibi, hep dengede tutulması gerekiyor. şekerli gıdalar da çok tüketilmemeli, çünkü pko insülin direnci yaratabiliyor. bunun dışında bol hareket ve su:)
üzülme canım, çaresi olmayan bir durum değil sonuçta