evli olmayan bayanlara sesleniyorum, pkodan kurtulabileniniz var mı ?

komidin26

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2011
695
4
0
Balıkesir
merhaba canlar
siteyi iyice gezdim ama kafamda hala sorular var
ben 21 yaşındayım evli değilim. eskiden 1 buçuk ayda adet görürdüm ama artık doğum kontrol hapı olmadan adet göremiyorum. BEN İYİLEŞMEK İSTİYORUM.
bugün adetimin ilk günü. 7. gün soğan kürüne başlıcam.
sorum şu: benim bu pkodan kurtulup 28 günde kendiliğimden adet görebilmem için soğan kürü yeterli mi, yoksa incir kürünü de uygulamalı mıyım ??

vallahi canım banada pko dendi yaklasık 1 sene olmustur o teshisden beri..ultrasonda pko dendi test yapılmadı ama dogum kontrol hapı kullandım 3 ay sogan kurunude denedim ozamanlar adetim cok olmasada gecikmli oluyordu 3 ay sonunda baska doktora gittim doktor bana birseyin yok sorun olmaz ilerde bebegin olur korkma sen hasta degilsin dedi ozaman dan beri adetlerim gunu gunune oluyor ve hic kafayada takmıyorum sogan kurununde etkisi oluyor tabi onu kesinlikle dene ve psikolojini sakın bozma gercekten psikoloji bu konuda cok etkili

Son düzenleme:

doğum kontrol hapını kullanırken soğan kürünü yapıyoruz değlmi ??
ben hapa başlamadan önce soğan kürü yaptım, adet olamadım. mecburen doğum kontrol hapına başladım (
ama inşallah bu sefer olur.
bi de benim bi sıkıntım daha var, adetim çok çok çok az geliyor. her geçen ay daha da azalıyor ( kırmızı değil, koyu renk geliyor. (

ben dogum kontrol hapıyla kullandım sogan neticede dogal oldugu icin kotu etki edecegini dusunmuyorum..o adetin azalma problemi bende de var ve koyu renk geliyor hani kahve degil siyah gibi sanki oda kist oldugu icin zaten..sen kontrollerini aksatma sogan kurunude yap bana doktor ilac kullanman bir etki yaratmaz demisti sadece adeti duzenliyor ilerde gebelikde problem yasamazsın korkma dedi

saol canım da doktor beni hiç kontrol etmiyor.
bir sene felan ilacı kullanıcam da sonra bakıcak yumurtalıklarıma
tamam ben ilacı kullanırım sorun değil ama adetimin azalması çok üzüyor beni. gerçi benim zaten hep azdı adetim, hele geceleri hiç gelmezdi. ama şimdi günlük ped ile adeti geçiriyorum ya çok koyuyor

benimde son bir iki aydır oyle oluyor bide sonlarında cok koyu geliyor:26: valla bizim bu derdimiz omur boyu surecek oyuzden sıkma canını hic sogan kurunu kullan bak onun faydasını goruceksin

ben de pko yum. ama adetlerim duzenlidir. bana dr nin soyledigi pko sonradan olmaz, iyilesmez. dogustan gelen bi durum. olene kadar seninledir. kilo dusmanıdır.

kızlar ben de pko'luyum, ama bulgular ve etkiler herkeste çok farklı oluyor tabi. arkadaşın söylediği gibi bu aslında tek başına bir hastalık değil, daha ziyade kontrol edilmediği takdirde vücutta başka rahatsızlıklara sebebiyet verecek genetik bir özellik... Belirtilere göre ya ilaç kullanılır, ya da ilaca gerek kalmaz sadece takip edilir.

pko, en önce hormonlarla ilgili bir durum olduğu için strese girmemek, neden böyleyim diye üzülmemek gerekiyor.

muebbet26, sendeki en büyük belirti adet düzensizliği anladığım kadarıyla, doktorun önerdiği gibi ilacını düzenli kullanmaya devam et, başka bir yerde de yazmıştım, bu ilaçlar genelde kür şeklinde uygulanıyor. En az 3 ay kullanılır, durumuna göre bu süre 6-9-12 aya kadar çıkar, hatta daha da uzun sürebilir. doktorun sana bir sene sonra gel dese de, nacizane fikrim 6 ay sonra tekrar bir kontrole git derim ben.

bu durum ile ömür boyu yaşayacağımız için, ilaç kullanmak dışında bizim de dikkat etmemiz gereken şeyler var. örneğin kilo kontrolü gibi, hep dengede tutulması gerekiyor. şekerli gıdalar da çok tüketilmemeli, çünkü pko insülin direnci yaratabiliyor. bunun dışında bol hareket ve su:)

üzülme canım, çaresi olmayan bir durum değil sonuçta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…