• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evli olanlar yardım lütfen

HayatBen

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2016
2.699
1.137
133
kızlar selam
kısmetse nisan 2020 de nikahım olacak..
ve ben evlenmeden bazı testler yaptırtmak istiyorum..
İşte ne bileyim rahmim yumurtalıklarım vs vs diye..
işyerinde bi abla var hormon testi yaptr mutlaka dedi.
siz evlenmeden önce böyle testler yada kontroller yaptrdnz mı ?
yada nelere baktrmam gerekiyor ?

Hayir canim yaptırmadım. Sadece akdeniz de yaşıyor ailem ve akdeniz de yasayanlara evlenmeden önce talasemi icin kan verdim. Esim karadenizli o da normal hepatit vs var mi kan uyuşmazlığı vs kan vermişti. Yani nikahtan once bunu istiyorlar geçerli olması için miş. Baska ne testi diyorsun anlamadım. Hormon ne alaka ? Rahim ne alaka? Simdiden cocuk olur mu diye mi bunlar?

Bence çok gereksiz
neden ?

nişanlmda yaptı urolojiye gitti sperm sayısında azalma varmış çocuk sahibi olması için gerekli destek alıyor şuan. ya bende de var ise bişiy.. en azndna önlem alayım sağlığım için..

Hayir canim yaptırmadım. Sadece akdeniz de yaşıyor ailem ve akdeniz de yasayanlara evlenmeden önce talasemi icin kan verdim. Esim karadenizli o da normal hepatit vs var mi kan uyuşmazlığı vs kan vermişti. Yani nikahtan once bunu istiyorlar geçerli olması için miş. Baska ne testi diyorsun anlamadım. Hormon ne alaka ? Rahim ne alaka? Simdiden cocuk olur mu diye mi bunlar?
ben nikah için testlerden bahsetmedim..
İleri de çocuk olabilmesi ve sağlık için diye dedim..
meselaaa nişanlm gitti 6 aylık tedavi görmesi gerekecek ilaç kullanacak.. o ilaç sayesinde çocugumz olabilecek. bunların önune geçebilmek için ve aynı zamanda sağlık için erken teşhis hayat kurtarr

Ben kadın doğuma gitmiştim kontrol için. Talesemi vs ona da bakıldı zaten zorunlu. Bence yaptır. Aile planlaması hakkında da bilgilendirme alın.

Hiç bir test yaptırmadık evlenmeden önce . Sorun olsa bile daha evlenmeden niye moralinizi bozuyorsunuz . Keşke eşiniz de yaptırmasaydı . Şimdi alakasız bir sorun olsa ayrılsanız ondan bilecek belki . Her şeyin tedavisi var önceden bilmeniz bi şeyi değiştirmez ilişkiye girip denemedikten sonra ☺️ Eşinizin spermi az olsun belki ilk seferde hamile kalacaksınız kim bilir

Ben kadın doğuma gitmiştim kontrol için. Talesemi vs ona da bakıldı zaten zorunlu. Bence yaptır. Aile planlaması hakkında da bilgilendirme alın.
çok teşekkür ederim.. kadın doğuma gittiğinzde ne demiştinz ki.. ben çok uzağım bu konulara..

ben olsam hazırlık sürecimi böyle şeylerle gölgelemem. allah korusun kötü bir hastalık çıkma şüphesi yoksa elbette.
çocuk olur mu mevzuunu direkt evlilik sonrasına bırakırım.
ama tercih sizin elbette.
gölgelemek değil.. her 25inden sonra kadının yaptırması gerek bunları.. mesela sende git bi kadın doğuma .. sağlıkla alakalı bu durum .. Erken teşhis diye bir şey var bu hayatta.. ki kaldı ki bazı insanlar çok sonradan öğreniyor anlamıyor..

gölgelemek değil.. her 25inden sonra kadının yaptırması gerek bunları.. mesela sende git bi kadın doğuma .. sağlıkla alakalı bu durum .. Erken teşhis diye bir şey var bu hayatta.. ki kaldı ki bazı insanlar çok sonradan öğreniyor anlamıyor..
siz kaç yaşındasınız ? bugüne dek yaptırdınız mı yoksa evlilik mi tetikledi ?

Hiç bir test yaptırmadık evlenmeden önce . Sorun olsa bile daha evlenmeden niye moralinizi bozuyorsunuz . Keşke eşiniz de yaptırmasaydı . Şimdi alakasız bir sorun olsa ayrılsanız ondan bilecek belki . Her şeyin tedavisi var önceden bilmeniz bi şeyi değiştirmez ilişkiye girip denemedikten sonra ☺ Eşinizin spermi az olsun belki ilk seferde hamile kalacaksınız kim bilir

her şeyden önce sağlık önemli..
iyiki yaptrdı çünkü zamanla sperm kök ücreleri yok oluyor.. sıksık ilişkiye girileceği dönem olacagı için ;) yaştan dolayı..3
bende yaptırayım ki bileyim geç kalmış olmayayım her kadının yaptrması gerek bence..

kızlar selam
Nikah için bakılıyor bir çoğuna zaten ama ayrıca bir kadın doğuma gidip yumurtalıklarına falan bastırabilirsin

siz kaç yaşındasınız ? bugüne dek yaptırdınız mı yoksa evlilik mi tetikledi ?
33 yasındayım.. 26 yasımda sadece rahim ağzıma bakılmıştı .. iltihap çıkmıştı ilaç tedavi ile çözüldü.. hazır böle bir şey varken kısa bir check up ii olur..

her şeyden önce sağlık önemli..
iyiki yaptrdı çünkü zamanla sperm kök ücreleri yok oluyor.. sıksık ilişkiye girileceği dönem olacagı için :KK66: yaştan dolayı..3
bende yaptırayım ki bileyim geç kalmış olmayayım her kadının yaptrması gerek bence..
Sağlık için tabi ki yaptırılır bunun zamanı olmaz ama çocuk için yaptırıyorsunuz siz hormon sperm .. Bunlar sizi strese sokar ay değerim düşük mü yüksek mi diye evlenmeden yaptırdığınız için söyledim tabi ki kişinin sağlıkla ilgili kararları kendi sorumluluğundadır

kızlar selam

Ben yaptırmadım sadece nikah için aile hekimliğinde hem erkek hem kadın kan testi yapılıyor onu yaptırmıştık

33 yasındayım.. 26 yasımda sadece rahim ağzıma bakılmıştı .. iltihap çıkmıştı ilaç tedavi ile çözüldü.. hazır böle bir şey varken kısa bir check up ii olur..
ee 7 sene boyunca bakmamışsınız şimdi de evlilik vesile olmuş. rahim ağzı kanseri içinse onun için bakire olmamak gerekiyor bildiğim kadarıyla. yargılamak için yazmadım bunu. demek istediğim 25 yaşını geçmiş ama bakire bir kadın rahim ağzı için test yaptıramıyor. yanlış biliyorsam düzeltirsiniz arkadaşlar.

dediğim gibi sizinki tercih. ama açıkçası ben olsam böyle heyecanlı bir hazırlık sürecini "çocuğum olacak mı" kaygısıyla geçirmek istemem. eğer kanser vs ihtimali yoksa bu işleri evlilik sonrasına bırakırım. ki evliyken bile doktorlar 1 sene içerisinde çocuk olmamasını normal görüyor.

neyse, sizin bakış açınız çok farklı. bence anlamsız bir zamanda anlamsız bir yük. herkes dilediğini yapar tabi ki.

adetinin ikinci günü git genel bir hormonlarıma baktırmak istiyorum 2 ay sonra düğünüm var de ,
kan alır bakarlar , mümkün oldugu kadar sağlıklı beslen ve spor yap ,

Sağlık için tabi ki yaptırılır bunun zamanı olmaz ama çocuk için yaptırıyorsunuz siz hormon sperm .. Bunlar sizi strese sokar ay değerim düşük mü yüksek mi diye evlenmeden yaptırdığınız için söyledim tabi ki kişinin sağlıkla ilgili kararları kendi sorumluluğundadır

yapmışken hepsi..
rahim yumurtalık hormon testi..

Back