evli olan herkesten yardım bekliyorum... eşimle sorunumuz var... lütfen yardım!!!!

merhaba bayanlar öncelikle eleştirirken bile yıkıcı olmayalım inşaallah.. bir çok yerde eğitim verdim okadar basit şeylerden yuvalar yıkılıyor ki.. yuva yıkmak çok kolay yapmak çok zor. bir kadın bir erkeği yönetmesini bilendir, bunu ona bile hissettirmeden... ve asla unutmayın!!! en kötü evlilik en iyi bekarlıktan iyidir... pamukprenses önce kıyas etmeyi (geçmişinle bugünnü, ailenle eşini , vs)) bırak şimdi içsavaşdasın gördüğüm kadarıyla... öncelikle şunu unutma sakın evlilik sorumlulukdur o sorumluluğu kaldıramayacaksan başlamayacaktın! hayat müşterek vs deme ... eşin sana ev işlerinde yardım etmek zornda değil ve islami açıdan bakarsak bir kadın sadece eşi için namusunu korumakla mükellef ... yani eşin seni hizmetede zorlayamaz..sadece zeki ve uynık olmalısın böyle sukoyuverirsen daha çok işin var... bak aşk evlikliğe kalite katar lakin evlilikle karıştırıldımı ikiside biter ... öncelikle evlisin bunu unutma eşinin okumana destek olması şahane.. benim bir üniv. 4 yılı bıraktım eşim istemiyor . istesem ikna eder bitiririm lakin böylesi uygun oldu . önce evliliği koruman lazm . aşkı daim beslemen lazım, erkekler ince düşünmez drek uygularlar ama biz kadınlar didikler dururuz... kadın dinlenilmek erkek kabulenilmek ister... kendini kontrol et yolunda gitmeyen birşeyler var ... Allah yardımcın olsun lakin birşeyler değişsin istiyorsan önce eksikliği kendinde armalısın ve istemeden vermeyi öğrenmelisin...

DAYAK YESEN BÖYLE YAPMAZSIN ? demesi yeter zaten.Perşembenin gelişi Çarşamba dan belli arkadasım.

Bırak git ne diyelim biz sana.Özür dilemez,aradaki mesafeyi onun yüzünden katlanırsın okulun var gider gelirsin kıymet bilmez,bir ayran karmayı dayak tehditiyle sonlandırır,iş yapmak çok ağır geliyor demek ,KADIN DEMEK HİZMETÇİ DEMEK ÇÜNKÜ...

Annen baban ne zaman üzülecek biliyor musun:?Sen düzelecek diye böyle bir adamla zaman yitirip bir de ÇOCUK yapınca...

En kısa zamanda ailenle durumunu paylaş ve ayrıl...Dayak yemeden,şiddet görmeden,çocugun olmadan.Bırak okulunu bitir.

Yok mu yurt vs okulunun yakınlarında? Bu adam sen ayrılmak isteyince o dilemeye üşendigi ÖZÜRLERİ ardı arkasına sıralayacaktır.
Pişman olucaktır.Sana bekarken verdigi vaadleri sıralayacaktır.İNANMA...DÜZELMEYECEK...

Hayat EVLENMEK degil yaa...Bir evlenen pişman bir evlenmeyen...

aynen katılıyorum daha ilk yıllarda dayakla tehdit eden mutlaka hayata geçirir.cnm çocuğun olmadan ayrıl. benim kardeşimde aynı sen gibiydi. çocuk yapmadan ayrıldı. bi kaç kez affetti. ama aynı tas aynı hamam. şimdi ayrıldı. çok mutlu. iyiki çocuğum olmadan ayrıldım diyor. hayatın alt üst olacak diye korkma. hayatının altının üstünden güzel olmayacağını kim bilebilir. mutluluklar

merhaba bayanlar öncelikle eleştirirken bile yıkıcı olmayalım inşaallah.. bir çok yerde eğitim verdim okadar basit şeylerden yuvalar yıkılıyor ki.. yuva yıkmak çok kolay yapmak çok zor. bir kadın bir erkeği yönetmesini bilendir, bunu ona bile hissettirmeden... ve asla unutmayın!!! en kötü evlilik en iyi bekarlıktan iyidir... pamukprenses önce kıyas etmeyi (geçmişinle bugünnü, ailenle eşini , vs)) bırak şimdi içsavaşdasın gördüğüm kadarıyla... öncelikle şunu unutma sakın evlilik sorumlulukdur o sorumluluğu kaldıramayacaksan başlamayacaktın! hayat müşterek vs deme ... eşin sana ev işlerinde yardım etmek zornda değil ve islami açıdan bakarsak bir kadın sadece eşi için namusunu korumakla mükellef ... yani eşin seni hizmetede zorlayamaz..sadece zeki ve uynık olmalısın böyle sukoyuverirsen daha çok işin var... bak aşk evlikliğe kalite katar lakin evlilikle karıştırıldımı ikiside biter ... öncelikle evlisin bunu unutma eşinin okumana destek olması şahane.. benim bir üniv. 4 yılı bıraktım eşim istemiyor . istesem ikna eder bitiririm lakin böylesi uygun oldu . önce evliliği koruman lazm . aşkı daim beslemen lazım, erkekler ince düşünmez drek uygularlar ama biz kadınlar didikler dururuz... kadın dinlenilmek erkek kabulenilmek ister... kendini kontrol et yolunda gitmeyen birşeyler var ... Allah yardımcın olsun lakin birşeyler değişsin istiyorsan önce eksikliği kendinde armalısın ve istemeden vermeyi öğrenmelisin...

arkadasima katiliyorum. ayrilmak zor birsey degil ama daha yeni evlisiniz. evliligin ilk senesi en zor sene. bende daha yeni yasadim bunu. ne kadar evlenmeden önce ciksaniz da nisanli da kalsaniz bir cati altina girince hersey degisiyor. sanki o tatli size asik adam gidiyor ve yerine bambaska biri geliyor. biz tek kendi acimizdan bakiyoruz olaya. onlar icin de zor ve alisilmasi gereken bir durum. mesela benim esimin annesi babasina ve ogullarina hep hizmet eden birisi. annesi herseylerini önlerine koyar ve toplardi. evlenince de aynisini yapmaya calisti esim ama ben calisiyorum ve evle ilgilenmeye az zamanim oluyor. belli bir süre sonra esim bunun farkina vardi. sakayla karisik hep uyardim onu. kavga ettigimiz zamanlar da hep yanina giden ve barismaya calisan ben oldum (suclu o olsa bile). hic özür dilemezdi kendisi. baktim olacak gibi degil, onun gibi olmaya basladim. her kavgada hemen aglamaya baslayan ben, artik aglamiyorum. ne zaman sinirlense odadan cikiyorum yada susuyorum ve sonra iceri odaya gidiyorum. hemen pesimden geliyor agliyorum saniyor. bi bakiyor aglamiyorum daha cok sasiriyor. "ne oldu?" diye soruyor hemen bende "baktim sinirlendin olay büyümesin diye gözünün önünden kaybolmayi tercih ettim" diyorum. diyecek birsey bulamiyor ve gittikce kavgalar böylece azaliyor. ilgi olayina gelince, erkekler cocuk gibidir. sürekli ilgi isterler. sürekli cocuk gibi sevilmekten hoslanirlar (tabi abartmadan). sen ona hep tatli dilli ve sevecen sekilde yaklasirsan onun da sana tavri degisir. mesela yemek yaparken varsin yardim etmesin, ama neden uzun sürdü diye kizarsa da tatli dille "yetisemiyorum canim tek basima az daha bekleyeceksin mecburen" de gec. bak bakalim yardima geliyor mu gelmiyor mu :D

eşinizin davranışlarını düzeltmesi için kulağının çekilmesi lazım bence, "dayak yesen böyle yapmazsın" diyen adam bu dediğini kısa zamanda yapacak her şekilde sizi ezmeye kalkacaktır. Bir şekilde evliliğinizi kurtarmak gibi bir isteğiniz varsa bence yaşadıklarınızı ailenize anlatın ve ailenizin büyükleri alsın konuşsun uyarsın, çünkü kocanız sizi ne dinliyor ne de size saygı duyuyor anlattıklarınıza bakılırsa, kendinizi daha fazla ezdirmeyin biraz dişinizi gösterin

"ve asla unutmayın!!! en kötü evlilik en iyi bekarlıktan iyidir" demişsiniz cidden nasıl bir dünyada yaşıyorsunuz ne alakası var evlilik güzel bir şey evet ama bence abartılı bir yaklaşımınız var ne yani kadıncağız ezilsin, hakarete uğrasın üstünede beyefendi gerekli görürse dayağını yesin ama allahmuhafaza bekar kalmasın mı, bu erkek müsveddelerine güç veren de toplumdaki bu sığ düşünceler bence

ay bi an sibel üresin(ki bence kesinlikle üremesin:) kadınlar kulübüne üye oldu sandım, nasıl düşünceler böyle?????

ay bi an sibel üresin(ki bence kesinlikle üremesin:) kadınlar kulübüne üye oldu sandım, nasıl düşünceler böyle?????

ay yemin ederim aynı şeyleri içimden geçirirken okudum.bende takıldım şu en kötü evlilik en iyi bekardan iyidir olayına.
arkadasın kötü evlilik kıstasları sanırım oldukça ''iyi''
kendi başına yaşayan,parasını kazanan,çocuk okutan,vatanına milletine vergi ödeyen yada ailesinde kendi kanından canından büyüklerine hizmet eden aynı hayatı paylaşan nice çalışan kadın ve ev hanımı ağıt yakıp karalar bağlamalı sanırım.

dövülmediginden,sövülmediginden,muhtelif yerlerinden bıçaklanmadığından,kapıya atılmadığından,sokaklara terk edilmediğinden,satılmadığından,horlanmadığından ,öldürülmediğinden dolayı hayatındaki o büyük boşluk nasıııııl dolar diyeeee...

bizim kötü evlilikten anladığımız budur...iletişim hataları olan,sapla samanı ayıramayacak kadar olgunlaşmamış çocukları ADAM ediyoruz zaten.

Toplumda doğdugu andan itibaren zaten BAŞTACI olan bu tek hücreliler SİBEL ÜREMESİNLERE göre de ÜSTÜN IRK...

Aman ya rabbim,sen bizi koru...üremesinler yaaa,üremesinler,doğum kontrollll:)))

Siz ve sizin gibi düşünenler ve sizin gibilerin yetiştirdiği evlatlar yüzünden Türkiye'de sürekli kadına yönelik şiddet hatta cinayet haberleri okuyoruz... her zaman derim hatayı her zaman erkek de aramamalı onları yetiştiren kadınlarda da aramalı diye ! Allah'ım sizin bu mantık dışı her türlü kendi kadınlığını aşağılamayı islamiyet olarak yorumlayan ve bundan zevk alan sadistlerden korusun kızımı, kızlarımızı... dilerim böyle düşünen kadınlar yer eşinden dayakları muhtaç olur kocasına ve susmak kabullenmek zorunda kalır hayatı boyunca, kendine değer veren ve verilmesini isteyen saygıyı hak eden ve bunun için susmayan hakkını arayan kadınlar değil...

dayak yemediğin için böyle oluyo diyen adamın ağzına burnuna çarpasım gelir, yaratıyosun takip et böylelerini allahım

çorumda çalışmıştım o günler geldi aklıma şimdi:16:
valla helal olsun sana arkadaşım taa merzifona kadar gidip geliyosan okul için öncelikle tebrik etmek gerek seni:46:
canım bence biraz eşinle bir.likte kendinize zaman ayırın ortak bişeyler yapın bir kaç gün..
haftasonu izni falan vardır, ne güzel de bir şehirdesiniz amasyada bi,le bi gün gezsseniz ırmağın kenarında çayınızı yudumlasanız eskilerden konuşssanız...
bazen unutuyoruz birbirimizi ne çok sevdiğimizi..
hatırlatmak lazım eşlerimize bence...
sevgi tazelenince dahada kolaylaşır bazı şeyler..

hımm anladım canım
o zaman sen de evlilikle okul hayatını biraz dengele
bu aralar biraz eşine yönel bakalım belki düzelir herşey
kim bilir belki adamın işi gücü sıkıntılıdır sana da anlatamamıştır
ondan tuhaf davranıyor

Gercekten sizin gibi kadinlardan dolayi sinir oluyorum.
Sizce normalmi birinin sikintili oldugunda o kisinin esine karsi dayakla tehdit etmesi? Onun yani sira bir cok hata yapmis ama tabi sizce her zaman kadin alttan alsin degilmi? Adami cezalandirmak, ayrilmak yerine, birde mum isigin yaninda yemek hazirlasin konuyu acan arkadasimiz degilmi?

Ayrica daha önceki tepkinizde sacmaydi benim gözümde. Eger bir erkegin pesinde dolamissaniz, evlendikten sonra o erkege sana saygisiz, terbiyesiz davranmaya hakmi veriyor?

Son düzenleme:

Bircok yerde evlilik egitimleri verdim diyen biri eger

en Kotu evlilik en iyi bekarliktan iyidir tezini savunuyorsa

Orada oturup dusunmek lazim
Ayse pasali ve onun gibi koca siddeti goren kadinlarin evliligi icin de ayni seyi dusunuyor musunuz

Dogru kisiyle evlilik bir cennetse
Hatali bir evlilikse cehennemdir

Malesef her evlilik kurtarilmayi haketmez
Bosanmakta bir helaldir ayni evlenmek gibi

merhaba,bende esimle okul biter bitmez evlendim..ona kalsa ramazanin ortasinda dugun yapicakti okadar acele ediyordu,annem babam adami zor durdurdu:52:
benzer sorunlari basta bende yasadim,bende evin tek kizi el bebek gulbebek buyuyenlerdenim.zavalli babam ben kapiyi acmaya giderken arkamdan kapiya dogru ucup yol verirdi canim benim:16: evlendim,ayni ilgi alakayi bekledim ben bekledikce gelmedi,ben mizmizlandikca hersey daha kotuye gitti.cunku esim icin evin kadini olarak degil hala el bebek gul bebek olmak isteyen kucuk kiz olarak algilaniyordum.ben nezamanki durusumu saglamlastirdim,evin icinde olsun disarda olsun ona esi oldugumu hissettirmeye basladim adam pesimden ayrilmaz oldu.bnde yardim istedigimde tepki veriyordu,simdi turkuler sarkilar soyleyerek kendi kendime is yapmaya basladigimda bi bakiyorum yanimda bitmis ben napim nasil yardim edeyim diye soruyor.

dayak yesen boyle davranmazsin sen`e gelince,cok cirkin..al iste sanki kucuk cocuk terbiye etmeye calisiyo,eve gidince ben sana sorcam gibi anne baba tehditleriyle.buna firsat verme,saglam dur karsisinda.
bosanma istegi konusu ciftleri baglar,ortak alinan kararlardir o konuda yorum yapmak istemiyorum hayirlisi olsun.

bak güzelim cocugum var bende okuyorum ve yemegimi yapıyorum bakımımı yapıyorum, nerdeyse eşimin coraplarını bile ben giydircem o derece.. ne var bunda eşin yardım etmek istemiyor olamaz mı? yapmasın cok mu önemli onun yaptıgı iş,hepsi öyle canım benim sen evliligini düzeltmeye bak ya, iki laf söyledi diye boşanıcam deme ve beni de yobaz sanma:) evliligin kuralı bu.. herkesin hayatı süper,herkes eşine yardım ediyo falan mı sanıyorsun..evliligini kurtarmaya bak boşanmayı at kafandan.sudan sebeppler yüzünden boşanıcam deme..

Bence de hemen boşanmayı düşünmeyin.1 yıl varmış zaten okulunuzun bitmesine.Okul bitinCe düzelebileceğini düşünüyorum ben.Yardım etmesi konusunda da çok sorun etmeyin derim.Bazı erkekler hoşlanmayabilir ev işlerine katkı sağlamaktan.Güzellikle rica edersiniz yapmazsa da yapmasın yani çok büyük bir sorun değil bence.

Bende 5 yıllık evliyim daha bir hafta öncesine kadar her fırsatta "aman boşasam mı bu adamı, onsuz daha iyi olurum" diye düşünüyordum ve söyleniyordum..
Hem çalışıp hem ev idare etmek bana da zor geliyordu..
Üstelik maddi imkanlarım eşiminkinden kat be kat fazla, ailemse her an arkamda..
Ama gel gör ki bir hafta öncesinde eşimle ciddi bir kavga yaşadık, senin yüzüne bakamam artık gidicem dedi, bende yolun açık olsun dedim..
O da bunun üzerine her şeyi bıraktı tek bir eşyasını bile almadan, habersiz çekti gitti..
Ne işine uğradı ne de tek bir kimsenin telefonunu açtı günlerce..
Çıldıracaktım, ölüyorum sandım..
Son zamanlarda evlilik bana çok zor gelmeye başlamıştı, o olmadan daha mutlu olurum sanıyordum..
Ama gidince..
Hayatımın koca 6-7 yılı siliniverdi birden..
Boşluk oldu, kocaman kapkara..
Sonra bir de onun yerinden baktım bize..
Onun tarafından düşünmeye çalıştım..
Erkek bu fıtratı ne yazık ki hizmet etmeye değil hizmet edilmeye göre yaratılmış..
Tabi ufak tefek istisnalar var ama geneli böyle..
Onun tarafından da çok zor göründü gözüme hayat..
Sürekli tavır yapan, iş yapmıyor diye söylenen bir eş..
Her kavgasında ağzına geleni esirgemeden söyleyen, kırılır mı diye düşünmeden umarsızca kıran bir eş..
Evet onun içinde zormuş gerçekten..

Şimdi düşünüyorum da bir daha eşimden ayrı kalmayı düşünür müyüm?
Elbet yine kavgalarımız olacak ama onunla olan yıllarımın güzel anları kötü yanlarını ezer geçer..
Bu yüzden oda kızdığında her şeyi söyleyebilir yapmadığı müddetçe sorun yok!
"Dil kemiksizdir" ata sözü boşuna değil..

Eğer sana bir kere el kaldırıp ciddi anlamda vurduysa, saçının teline dokunduysa düşün ciddi ciddi..
Ama çarşamba, perşembe geç bunları..
Eşini en iyi sen gözlemlersin gerçekten kadına el kaldıracak biri mi?
Gerçekten yapar mı, senin bir yerin ağrıdığında onun da ağrıyor mu?
Bu anlarınızı düşün o zaman anlarsın sana değer verip vermediğini..
Ve unutma senin sıkıntıların, yoğunluğun olduğu gibi onunda olabilir..
Sonuçta o da aynı senin gibi yeni bir hayata adım attı..
Bir arkadaşın dediği gibi, yeni bir ev, faturalar, geçim sıkıntısı aile olmak vs vs..
Bunlar kolay meseleler değil, alışmak kabullenmek hem erkek hem de kadın için zaman alıyor..
Bizler bu durumda hep anlayışı erkekten bekliyoruz ama bazen kendimizde elimizi taşın altına sokmalıyız..
Unutma oda sen gibi anasının kuzusuydu ve sen gibi aynı ilgiyi bekleyerek evlendi..

Buradan kimsenin ayrıl yada ayrılma tavsiyesine kulak asma..
Yaşamayan, yaşayanı bilmez..
Bizler senin kalbinde değiliz ne kadar sevdiğini ya da ne kadar nefret ettiğini bilemeyiz..
Ya da ayrıldığında ne kadar üzüleceğini belki şu durumundan daha da kötü olacağını bilemeyiz..
Beki sen ufak bir şeyi büyüterek sinirlendin ve eşini buraya olduğundan daha kötü yazdın bizlerde buna göre hükmettik ve seni yanlış yönlendirdik..
ALLAH muhafaza bir yuvanın yıkılışına bir gram bile müsebbip olmak...
Düşünmeden konuşmak kolay, düşünerek yaşamak ise zordur..
Eşinle konuşmayı dene, olmadı mektup yazmayı dene..
Bakarsın oda senin gibi aynı dertten muzdariptir de açılamıyodur sana, senin gibi ufacık bir kızgınlıktan..
Olmadı onun da sevdiği aileden uzak bir büyüğünle paylaş ona ve sana nasihat edebilecek, nazı geçecek biri...
Umarım düzelir her şey...

Back