evli olan herkesten yardım bekliyorum... eşimle sorunumuz var... lütfen yardım!!!!

80pamukprenses80

iyiki varım =))
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2012
184
87
98
buraya once yazdım yazdım sonra sıldımbastan baslamam gerektıgını düşündüm çünkü; acaba benım gıbı bır aptal var mıdır... ben ısparta sdü yü kazandım işletme bölümü.. eşim işi dolayısıyla şehır değiştremiyordu bu yuzden ben yenıden öss ye gırıp şehır değiştirdim onun için ve çoruma geldım üniv. okumaya.;fakat eşimin işi çoruma bır saat uzaklıkta olen merzifonda neyse bır yıl nısanlı kaldık çoruma geldıgım yıl gecen yıl 2012 eylulde evlendık. bız merzifonda oturuyorz fakat benım okul çorumda tum bunlara katlanırım dedım sevıyorum yaaaaa!!! katlanıyorumda nıtekım ama evlılığımız yurumuyor.. eşimin bana psikolojık baskı kurdugunu düşünüyorum.sürekli kavgalıyız haftayı bulmaz kavgalarımız ve o özur dılemeyı bılmez ben hatalıyım demez ..uzulup ağlasam umurunda olmaz o bılgısayarının basına gıder. kısacası onun gozunda hıcbır degerım yok. ama cevremızde kı ınsanlara cok onemverır fıkırlerın aman kırmayayımder cocuk dahı olsa ama bana gelınce oyle degıl.. ben gıderım baırsmak ıcın hep yanına o umursmaz benı... ebn daha okuyorum üniv. de çocuk yok ah bır ekonomık özgurlugumu elıme alsam ceker gıderım. ama su an ayrılırsam aılem cok uzulur onları uzmek ıstemıyorum okulum bıtmesıne bır yıl var.. kafam allak bullak yanı...
mesela bana hep gıdıyor... zoruna gıdıyor bana hızmet etmez yemek yapmak... hep bana iş yaptırmak ıstoyorsun dıyor... okulum sınavlarım oldugu ıcın ondan ufak tefek yardımlar ıstıyorum mesela ayran yap sofraya yardım et gıbı yapar ama burnumdan getrr sen hep bana ıs yaptırmak ıstıyorsun dıyor ama evlenmeden once bana demıstı kı ben yemek yaptırmak ıstesem aşçı tutarım.temızlık ıstesem hızmetcı tutarım dedı...yanı bn senı uzmem kırmam dedı ama sımdı oyle degıl bır de bana her kavgada sana rahat batıyor ,dayak yesen boyle yapmazsın dıyor.. çok üzülüyorum ben bır evın bır kzıyım el bebek gul bebek buyudum aıleme sımdı soylesem annem eşimle çok kötu olur ama ben onlar uzulmesın dıye soylemıyorum.. fakat kendı basıma da ısın ıcınden çıkamıyorum bana yardım edın lutfen...

Daha evleneli bir yıl olmamış evlenmeden önce hiç mi farketmedin bu özelliklerini.Ne kadar süre sevgili ya da nişanlıydınız ?

evlilik vs tüm bu süreçler çok hızlı olmuş gibi geldi bana
sanki adam istememiş de siz o süreci hızlandırmışsınız gibi
ya da devamlı peşinde dolanan siz olmuşsunuz gibi
az daha diretsen ben evlenmek istemiyordum sen evlendin diyecek

hayır hızlı olmadı bır yıl sevgılı kaldık. ıkı yılda nısanlı aksıne esım cok ıstedı evlenelım dıye basımın etını yedı .. benı tekrar öss ye yazdırdı ıspartaya geldı benım okul kaydımı bırlıkte aldık bır yıl çorumda nısanlı ıken okudum yurdumu buldu ... her konuda o ıstedı ben hatta benı bılıyorsun yapamayabılırım evlılık bana agır gelır bıra daha bekleyelım dedım fakat o her seferınde aradan sure gecerse de bır sey degışmez sadece zaman uzar dedı bana ..

Boşanmayı düşünüyorum fakat bu öyle bırden alınacak bır kararmıs gıbı gelmıyor bana 23 yasındayım suan ve bu yaşta bu sorunla başa çıkamıyorum anneme anlatmalı mıyım sızce...

DAYAK YESEN BÖYLE YAPMAZSIN ? demesi yeter zaten.Perşembenin gelişi Çarşamba dan belli arkadasım.

Bırak git ne diyelim biz sana.Özür dilemez,aradaki mesafeyi onun yüzünden katlanırsın okulun var gider gelirsin kıymet bilmez,bir ayran karmayı dayak tehditiyle sonlandırır,iş yapmak çok ağır geliyor demek ,KADIN DEMEK HİZMETÇİ DEMEK ÇÜNKÜ...

Annen baban ne zaman üzülecek biliyor musun:?Sen düzelecek diye böyle bir adamla zaman yitirip bir de ÇOCUK yapınca...

En kısa zamanda ailenle durumunu paylaş ve ayrıl...Dayak yemeden,şiddet görmeden,çocugun olmadan.Bırak okulunu bitir.

Yok mu yurt vs okulunun yakınlarında? Bu adam sen ayrılmak isteyince o dilemeye üşendigi ÖZÜRLERİ ardı arkasına sıralayacaktır.
Pişman olucaktır.Sana bekarken verdigi vaadleri sıralayacaktır.İNANMA...DÜZELMEYECEK...

Hayat EVLENMEK degil yaa...Bir evlenen pişman bir evlenmeyen...

boşanmayı düşünüyorum fakat bu öyle bırden alınacak bır kararmıs gıbı gelmıyor bana 23 yasındayım suan ve bu yaşta bu sorunla başa çıkamıyorum anneme anlatmalı mıyım sızce...

en kısa zamanda hemde...ama açık açık...dayak tehditini anlat...yıllardır evli bir anne anlattıgın diger şeyleri ıvır zıvır görecektir ve sana düzelir diyecektir.kimse durduk yere çocugu boşansın istemez.

Ama nasıl degiştigini anlat,dayagın tehditi bile duygyusal şiddet.demek de bir atmak da...

Hak ettiğine inandığı an basacak dayagı demek...ne zaman canı isterse,,,

hımm anladım canım
o zaman sen de evlilikle okul hayatını biraz dengele
bu aralar biraz eşine yönel bakalım belki düzelir herşey
kim bilir belki adamın işi gücü sıkıntılıdır sana da anlatamamıştır
ondan tuhaf davranıyor

canım hiçbir evlilikte herşey nişanlıyken gibi olmaz ya da nişanlıyken verilen sözler genellikle evlendikten sonra hatırlanmaz bile. sadece seninki biraz fazla odun. ama sen o odunu sabrınla ve zamanla yontabilirsin bence bunlar boşanmaya sebep şeyler değil bu kadar çabuk pes etme boşanmayı kafan sök at mücadeleye devam.. farklı yollarla eşini değiştirmeye çalış. ama kavgayla, küslükle, inatla, boşanacam diyip söküp atmakla değil.

evet suan gercekten evlendıgıme bın pışmanım.. Yurda gıtsem emın ol ardıma düşüp aramaz bıle buna o kadar emınım kı.. Nerde ne yapıyor demez.. Evet hayat evlenmek degıl ama evlenınce bır kere dönulmesı de o kadar kolay degıl... Aıleme ve onun için verdiğim emklere uzuluyorum... Değmeyecek birine haddınden fazla değer vermişim ben...

Hiçbir şey ÖMRÜNDEN,HAYATINDAN,BEDENİNDEN VE RUHUNDAN ileri degil.

Bence duygun buysa hiç vakit kaybetme arkadasım.Yazık.Hamile kalma ihtimalin tüylerimi ürpertiyor.Korun bari...

Kendine acıyacak kadar sebebin yok henüz.Üstüne koymadan,vakit geç olmadan ,silkelen ve hayatına sahip çık.

Ölümden öte dönülmez yol yoktur.Şu an yaşadığın EVLİLİK degil.Her anlamda KÖLELİK.Kendini kandırma ve harekete geç...

Allah a emanet ol.

sende haklısın belkı ama mesela benım yarın bır tane sınavım var ve haftaya 3 tane daha sınavım var problemler yuzunden calısamıyorum yarınkı sınava da gtmeyecegım aglamaktan yuzum gozum şişti... bu bana ezıyet degılmı benım de canım var ... tamam tartısma kavga her evlılıkte olur ama bızım kı kadar cok mu okur ya da erkek bu kadar anlayışsız mı olur...hıç mı özur dılemez hıc mı alttan almaz ...ben artık uzulmek ve aglamak ıstemıyorum...

evliliğinizi bitirmek için çok ciddi problemler göremedim ben.. konuşarak aşacağınızı düşünüyorum.

aldatma, şiddet, sevgisizlik, vs.. gibi sorunlar yok sizin evliliğinizde ve bence birbirinizi seviyorsunuz, bazen ilgilenmiyor gibi düşünsek de ki bende arada düşünürüm,

mesela neyi sevip sevmediğinizi bilmesi, size ona göre davranması evlilikte bunlar alışkanlık oluyor bunları bilmesi bile sizi değerli kılar bence sıkmayın canınızı boşanmayı düşünmeyin..

benimkide sevgili olurken huyları güzeldi
nişanlandık yavaş yavaş görgüsüzlüğü çıktı meydana
ya da iş ciddiye varınca gördüm tanıdım onu.
mutlaka annene anlat seni sahipsiz görmesin

ya haklısın uzaktan takma demkle de olmaz ama inan insan zamanla bu kadar takmamayı öğreniyor. yani bende evliliğimde çok problemler yaşadım hem eşimle hem ailesiyle, sabahlara kadar çok ağladım, çok uykusuz kaldım, çok boşanacam deyip bunu kendimce çözüm olarak gördüm ama olmuyor.. bunlar şu an senin evliliğe alışma sürecin. bazı şeylerin hayal ettiğin gibi olmamasının sonucunda yaşadığın hayal kırıklıkları. bunları kabullenip daha az takmaya başladığın noktada herşey yavaş yavaş düzelecek.. bunlarda ancak zamanla oluyor ihtiyacın olan tek şey zaman

Canim, daha 23 yasindasin, katlanma , problemler sebebiyle sınavina bile hazirlanamiyorun, gordugum kadariyla cok frdakarlik vermissin ama karsiligi olmamis, bugun degilsede yarin bosanmak isteyeceksin bence , seninde bir sabrin var, taş olsa çatlar.. Hemde okuyosun, ailene anlat, sana destek verirseler, hayata sifirdan basla, okulunu bitir, calismaya basla, ben se 3 senelik evliyim , hic birsey hayatimdan onemli degillllll

inşallah dediğin gibi olur.. yoruldum çok kaldıramıyorum artık...

canım daha çok küçüksün evliliğin yükü ağırdır sen birde okuyorsun... çok normal bunları yaşaman ama sabret hemen pes etme anladığım kadarıyla severek evlenmişsin, başlarda zordur evliliğe uyum sağlamak, ne kadar tanısanda eşini evlenince aynı eve girince her şey değişir, o mükemmel gördüğün erkek gider yerine dağınık, vurdum duymaz, kaba saba biri gelir, tanıyamazsın bir türlü, bu muydu sevdiğim adam der durursun.. ama güzelim aynı şey karşı taraf içinde geçerli, onlarda bizimle aynı hisleri paylaşıyorlar bu yüzden oluyor işte bu anlaşmazlıklar.. evliliğin ilk yılları yeni düzeni oturtmaya çalışmakla, birbirini tanımaya başlayıp, iki kişilik hayata alışmaya çalışmakla geçer, hiç kolay değildir hatta bayağı zordur bu süreç ancak sabırla, hoş görüyle kolaylaşır işin

aynı şeyleri yaşadım, her yeni evlide yaşar bunları.. eşimi deli gibi seven ben nefret eder olmuştum, her gün kavga ediyor ayrılmak istiyordum, dediği her lafı ciddiye alıyor sürekli ağlıyordum, bildiğin depresyondaydım yani ama şimdi dönüp bakıyorum da hiçte büyüttüğüm gibi değilmiş yaşadıklarım, hepside olağan, bildik, küçük sorunlarmış, iyiki ayrılmamışım diyorum çünkü hala çok seviyorum eşimi 14 yıl oldu evleneli
yani geçiyor bunlar ama sabretmen ve çaba göstermen lazım

sana hem ev hemde okul ağır gelmiş çokta haklısın, ikisini birden yürütmek çok zor gerçekten. bu evliliğe alışma sürecinde okulunu dondurmayı düşünsen, öncelikle evliliğine odaklansan, eşinle ilişkinizi rayına oturtsan belki daha iyi olur.. okulu her yaşta, her zaman okursun ama sevdiğin, iyi bir eşi kolay kolay bulamazsın, önceliği evliliğine vermelisin bence sonrada okuluna devam edersin

gerçekten böyle mi düşünüyorsun... mücadele mi etmeliyim.. sanki su an annem gibi gördum sızı cunku dedgım gıbı kımseye acmadım bu konuyu sız bana çok sıcak geldınız ve evet eşimi hem çok seviyor hemde ondan nefret edıyorum.... bır de söyle bır sorum olacak sıze ve tum arkadaslara bu süreçte yatağımı ayırmalı mıyım yani ayrı bir odada mı yatmalıyım????

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…