Evli bir kadın olarak tekrar üniversite okumak...

esmeralda2009

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2011
87
2
Merhaba Arkadaşlar,

YGS sınavına girdim, ev hanımıyım şimdilik, ama evde olmak beni çok bunaltıyor. O yüzden ikinci bir üniversite okumak ve rahat çalışma koşulları olan bir iş bulmak istiyorum, çocuk yapınca onuda büyütebilmek açısından. KPSS yi denicem, ama kısmet tabe bakalım. Buna ek olarak ikinci bir bölüm okumak istiyorum önlisans, kafamda iki tane var, ama bakalım. Biri iki yıllık uygulamalı ingilizce türkçe çevirmenlik, diğeride çocuk gelişimi. Tercih zamanı gelince yapıcam, ama karar veremiyorum. İkisininde çalışma koşullarını çok iyi bilmiyorum, aranızda bu mesleği yapanlar varsa ve bilgi verirlerse ben de ona göre bir tercih oluştururum diye düşünüyorum.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

bende ygs ye grdım ıkıncı unıyı dusunuyorum ben lıseyı cocuk gelısımı bolumunde okudum onermem cunkku 4+4 geldı artık devlete grmek cok zor olacak ozelde ıse asgarı ucret ben grdım bır kac yere girmemle cıkmam bır oldu emegnızın karsılıgı verılmıyor bu arada ygs den kac puan aldn

çocuk gelişimi okumak için meslek lisesi mezunu olmak lazım diye biliyorum.bahsettiğin diğer bölümde güzel.tercih senin tabi.bu arada tebrik ediyorum sende benim gibi evli ve okullu olacaksın:)

bende ygs ye grdım ıkıncı unıyı dusunuyorum ben lıseyı cocuk gelısımı bolumunde okudum onermem cunkku 4+4 geldı artık devlete grmek cok zor olacak ozelde ıse asgarı ucret ben grdım bır kac yere girmemle cıkmam bır oldu emegnızın karsılıgı verılmıyor bu arada ygs den kac puan aldn

Oysa cok gecerlı bır bolum dıye duydum, cocuk gelısımını:KK43: su an kpss ye de hazırlanıyorum, sınava gırıcem. Tabe memurluk bıraz sans ısı. O yuzden farklı bır alternatıf de olsun dıyorum. Puanım; sozel puanım, 330 (ygs3) cıvarı. Ilk dusuncem uygulamalı ıngılızce mutercımlıktı, 2 yıllık. O yuzden bu puana yogunlasmıstım. Ama cocuk gelısımı ıcınde rehber hocamdan gecerlı bır meslek oldugunu duyunca. Aslında ısletme mezunuyum, 4 yıllık. Ama bolumumu hıc sevmedım:KK43: Bır arayıs ıcındeyım, bu arada yasım 32.

Oylemı cok hos, ben 32 yasındayım. 3 yıla yakındır evlıyım, ya sen:)

Ben 35 yasindayim 14 yillik evliyim.Sinif ogrt okuyorum.1 sinif bitti bile bu yil.Ögretmenlik evli bayanlara uygun bi meslek,birde okurken ogrendiklerini cocuklarinda uygulayabiliyorsun.Atanabilmek icin 2 yil sansim var benim cunku mzn oldugumda 38 olacagim.Ogrt likte 40 yas siniri var .Birde tabi ist a atanmam lzm.Kismet iste !gelecek neler getirecek gorecegiz.Ama ben cok mutluyum ,insanin hayallerine ulasmasi cok guzel.Sen hngi sehirdesin?

aslında bu durum biraz eşinizle de alakalı. sonuçta evde ki sorumluluk paylaşılırsa sizin de kendinize ayıracağınız zaman olur.

X