Evlenmekten korkuyorum

dolukafadoldulafa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2025
15
7
1
29
Gerçekten bilmiyorum nasıl evleniliyor? Her şey kafama yatsa bile hep bir korku kaçma var içimde bekarlıktan kopamama mı yoksa safe alanımdan kaçamamak mı anlamadım. Karşımdaki insanla ilgili de değil benim karsıma ennnnnn mükemmel insan da cıksa onunla da evlenmemek için bahane bulurum korkarım heralde
Edit: mevzu cinsellikten korkma falan değil hukuken birine bağlanmanın getirdiği korku çevremde de boşanan cok okuduğum forumlar da öyle.
 
bende de vardi hep yol oraya gidecekken dönesim geliyordu:)
ama benimkisi hukuki korku - bosanma korkusu falan degildi sizinki gibi. romantizm defterini kapatmak - bir daha asla ilk bulusma yasayamayacak olmak, tatil asklarinin son bulmasi, kötü ve tüm aksiliklerin beni bulduğu bir günde "belki de tüm bu aksakliklarin sebebi vardir , hayatimin askiyla karsilasirim" hissi falan :)) coook sevdigim bu histen mahrum kalmak beni korkuturdu.
sonuc olarak hayatimi devam ettirmek istedigim kisiyi bulunca bu hissim uçtu gitti. artik kötü ve tüm aksiliklerin beni bulduğu günleri çabucak bitirip eve kosmak, sevgilime anlatip dalgasini gecmek istegi geliyor hayatimin askiyla karsilasmaktansa cok ayran gönüllü biriydim simdi tüm erkekler bacim gardasim modundayim.
bence olay tamamen dogru kisiyi doğru zamanda bulmakla ilgili.
coook mutluyum az kaldi evlenecegim birkac kisi vardi, direkten döndüm. şükür ki ayrilmisim ki simdi sevgilimleyim.
bence sen de icine sinmiyorsa ayril gitsin
 
Hahaha bahsettiğiniz mevzu da aklıma takılıyor bazen ya daha iyisi varsa diye açıkçası ( karşılaştırmadan nefret etsem de konuya uyumlu diyesöyleyeceğim)bir önceki erkek arkadasımdan cok cok daha iyisi ile beraberim şuan gerçekten hep daha iyisi varmıs :) sorun valla karsı tarafta değil de bende böyle anksiyete stres afedersiniz otu ..ku inceleyip bi korku buluyorum. Hayır ailem de aşırı muhafazakar öyle evlilik dışı bir sevgili hayatına ne iznim ne gücüm var
 
Valla öyle hukuken birine bağlanma tam da bu kelime
Evlenmek o kadar kolay ki yıldırım nikahıyla bir evlenirsin ama boşanmak hele hele çekişmeli yıllarını alır

Demem o ki bir gün birine bu doğru adam demeden evlenme acele etme
 
Aynı kafadayız ben de flört ve yeni hikaye çok severdim, hatta yakın arkadaşım “senin hayatından how i met your father” çekicem derdi. Eşime aşık oldum evet ama bu döngüden mutlu olduğum değil artık sıkıldığım bir dönemde çıktı karşıma. Yeter artık bıktım şıkır şıkır ilişki yaşamaktan evde kanepede yatarken ayağımla dürtüp kahve isteme evresine girmek istiyorum diyordum
 


Kuzenimde sizin gibi. Rüyasında tam imza atarken ben yapamayacağım deyip masadan kalktığını görüyormuş. Evlenmek en büyük fobisi, o da yolunda giden hayatını bozmak gibi düşünüyor evliliği, gereksiz görüyor. Doğru düzgün sevgilisi de olmadı. Yalnız ve özgür sadece kendinden sorumlu olarak çok mutlu.
 
Son düzenleme:
Ben de çok korkardım, bir de çabuk sıkılan bir insanım, eşime aşık oldum evlendim, çok mutluydum, ama bazen evlilik benim için değilmiş diye düşünüyorum. Bazen aylarla yalnız kalma ihtiyacı hiss ediyorum ama bu mümkün değil, herşeyi 2 kişilik düşünmek yorucu olabiliyor. Belki 40 yaşımda farklı düşünüp iyi ki evlendim diyeceğim, değişik işler bunlar. Ama çok da takmamak lazım sonuçta Ölüm değil ya olmadı boşanılır.
 
Evlilik şöyle oturunca bugun ben evleniyim tarzi bi sey degil merak etmeyin. Ben de hep düşünürdüm insanlar nasıl evlenmeye karar veriyolar diye yani nasil bu kisi o kişi diyebiliyolar ki bu çok büyük karar diye öyle olmuyomus. 23 yasinda esimle tanistim ve tanıştığimizda dedim bu benim evlenecegim kisi diye 28 yasinda evlendik daha erken evlenseydik keske diye konuşuruz hep ama esim yabanci oldugu icin bazi şeyleri halletmemiz gerekti onun okulu uzadi vs. Yani terapilik bi sey degil bence karsiniza dogru kisi cikarsa evlenirsiniz. Ha evlenmeyedebilirsiniz herkes evlenicek diye bi sey yok ki ? Etrafimda evlenmeyen bir suru kisi var dünyayı geziyolar .
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…