• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmekten korkuyorum. Abi /kayinvalide/ çocukluğum...

Fotosentez

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2010
1.129
598
323
Diğer
Kk'nin değerli bayanları merhaba :)

Uzun zamandır üyeyim, hayatımın her aşamasındaki sorunlari buraya yazdım. Çoğunuzdan çok güzel tavsiyeler aldım. Yine bir sıkıntım var size danışmak istedim.

Ben aşık olmayı çok isteyen bir insandım. Birlikteliklerim hep mantık arkadaşlık üzerine oldu. Herseyim çok güzeldi. Ama bir türlü evlenmedim. Çünkü hep bir eksiklik olduğunu hissettim.

Tam ümidimi kesmişKen biriyle tanıştım. Çok tesadufı oldu. Hiç beklemezken. Ve daha da enteresan olanı, hani türk filmlerinde olur ya kız erkek bakışır gözleri değer değmez aşık olur, hah işte bende aynen öyle oldu. Gözlerini gördüğüm anda aşık oldum. Uzatmayayım, 1.5 yıl kadardır birlikteyiz. İlk 6 ayımız zor geçti. İlk kız arkadaşıyım. Kendine göre güzel bir hayatı var. Hissiyatı olsa da hayatına almakta zorlandı beni. Emin olmadan arkadaşlarıyla tanistiramadi, uyum sorunları yaşadık çünkü farkliydik.

Ama sonraki 1 sene çok çok güzel. Daha ortada hicbirsey yokken evimizi aldı. Ben nasıl istersem öyle yaptırdı. Oldukça saygılı, aşık. Daha 1 gece küs uyumadık. Aileme benden daha çok saygılı. Hani hepinizin ne efendi adam diye tarif edeceği biri. Buraya kadar mukemmel bir hikaye benim için. Fakat işte 1.5 senede bazı sorunlarımız oldu. Ve ben evlenmekten deli gibi korkuyorum. Peki neden?

Öncelikli sebep annem ve babam. Birbirlerinı çok seven ancak anlaşamayan bir çift. Kendi ailelerini savunan anne baba yaninda hep arada kalan bir çocukluk geçirdim. Erkek arkadaşımla tanıştığımda evliliğe çok uzak olduğumu bu sebeplerden biliyordu. Yukarıda Allah var çok uğraştı beni ikna etmek için. Etti de.

Ancak bu dönemden sonra annesiyle ciddi problemlerim oldu. Nasıl problemler? Kendilerinden kültürel anlamda daha yüksek olduğumu düşünüp maddi anlamda onları çok zorlayacagimi düşündü. Ve bana çok seviyesiz cümleler kurdu. Ben bir çok defa hicbirsey istemem sevgi saygı yeterli dememe rağmen. Ne gibi diyeceksiniz? Mesela sana 2500 tlik altın yeter, benim oğluma kız mı yok o gider bu gelir vs vs gibi detaya girmek istemiyorum her aşırı doz kayinvalide nin yapacağı şeyleri yaptı.

Ama hakkını yememek lazım erkek arkadaşım başta şok olup tepki veremese de sonradan çok çok arkamda durdu. Çok razıyım ondan. Ve kadın sanırım pişman oldu yaptiklarından. Şu an aramız inanılmaz iyi. Ama elbette bunun sebebi benim koyduğum kocaman bir mesafede olabilir. Bilemiyorum.. iyiyiz anlayacağınız.

Sonra abisi sorun oldu, darlamayayim sizi tek tek yazıp özet olarak kardeşinin kendisinden önce evlenecek olmasına kafayı taktı. 2 ay içinde birini buldu benim isteme günüm 2 ay önceden belli olmasına rağmen benı istemeye gelmelerinden bir gün önce nişan yaptı :) nisanlisinin ona yaptığı kahveye tuz koymasına ama benim erkek arkadaşımın kahvesine bal koymama kadar kiyasladi, yer yer saygısını bozdu.

Erkek arkadaşım bunları annesinin yaptıklarından daha zor kabullendi. Ama yine gerekeni yaptı. Muhatap etmedi, abisini heryerden sildim engelledim. Ki düşünün bu çoğu insanın tepki vereceği birşey dır belki ama o vermedi. Sen haklısın nasıl istiyorsan biz mutlu olalım yeter dedi. Artık abisiyle nasıl konuştu ne konuştu bilemiyorum ama ne yaptıysa ise yaradı. Abisi inanılmaz güzel davranıyor bana.

E şimdi diyeceksiniz seni ne dürttü? Allahtan belanı mı arıyorsun? Neden huzursuzum? Gelecek ay söz yapılacak. Eylül de nişan. Bir sonraki sene düğün. Tarihlere kadar belli. Ama ben deli gibi huzursuzum. Tek sebep çocukluğum mu? Acaba abartıyor muyum? Ama huzursuzum. Abisini görmekten, sürekli herseyini bizle kiyaslamasindan, annesinin beni diğer gelin adayı ile yaristirmasindan, ama bunu göstermeden alttan alttan yapmasından bıktım sanırım. 2 ay sonra düğünleri var. Biliyorum herseylerini kiyaslayasaklar. Ve ben bu insanlarla ömür boyu görüşmek zorundayım. Şimdi diyeceksiniz adam gereğini yapmış evet yaptı. Ama ne bileyim sanırım bu aileyi yakistirmiyorum kendime. Kızlar hani olur ya bir insanın çok çirkin bir yüzünü görüp korkarsınız ama o ertesi gün melek olur hissettiklerinizden utanırsınız. Öyle hissediyorum.

Hala çok aşığım. 2 seneye yakın olacak, hala ama hala ona aynı aşkla bakıyorum. Ama neden böyle hissediyorum? Ne yapabilirim? Bende mi problem? Ne önerirsiniz? Sürekli ertelemek istiyorum sözü. Düğün tarihi aynı kalsın ama söz nisan ertelensin istiyorum. Emin olmak istiyorum belki ama zaten 2 sene oldu neyin eminligi bu? Kendime sinir oldum.

ya haklı buldum ben seni kendimce, gerçekten de aileler çok üzebiliyor insanı, kendi ailen veya karşındaki kişinin, hatta nasıl oluyorsa dıdısının dıdısı bile karışma hakkını kendinde görebiliyor.
ama erkek arkadaşın çok olgun birine benziyor, yaşlarınız da uygunsa çok uzatmayın yine de.
bu ailede yaşadığın bu sorunlar başka ailelerde de yaşabileceğin çok aşina olduğumuz sorunlar.
umarım mutlu olursunuz...

Ben 4 yıldır evliyim,hala korkuyorum :deli:
Demem o ki korkunun ecele faydası yok.
Hiç ailelerle ilgili sıkıntı da yaşamadım,en başından konuştum,o da saygı duyuyor çok şükür.

KV klasik de abiye ayrıca gıcık oldum.

Abi kendi egosunu tatmin etmek için evleniyor.Kendinede kızada yazık ediyor.Mutsuz bir evlilik daha geliyor desene :KK43:

Bunlarin yaşanmasını hiç istemezdim. O kadar iyiydi ki abisiyle atamız anlatamam.ama ne zaman bizim isteme günü belli oldu adam değişti. Bana bağırmaya ses yükseltmeye basladi saçma sapan mevzularda. Saygısızlık etti. Ben kendimi ezdirmeyip cevabını verip heryerden silip aramıza kocaman bir mesafe koyunca ben abiyim yeri gelir severim yeri gelir kızar bağırırım nazımı çekeceksin dedi. Bende böyleyse sen benim abim değilsin evleneceğim adamın abisinin lütfen sende beni kardeşin gibi değil saygı duymayı unutmaman gereken bir kadın olarak gör dedim. Konu kapandı. Çok iyi davrandı sonraları ama ben heryerden sildim. Mesafeyi bozmadım. Evimize alacağımız küçük ev aletleri markasina kadar kiyasladi. Ama benim saf erkek arkadaşım görmek istemedi. En son ne oldu bilmiyorum onların nisanlari oldu. Ertesi gün yanıma geldi. Fotosentez ben herşeyi anladım dedi. Ama ne oldu nasıl değiştin dedim. Cevap yok. Anladım abim bizi kıskanıyor ve kiyasliyor dedi. Kıza üzülüyorum ben. Ben bana hiç kötü hareketini görmedim. Ama yazık. Yaşı küçük. Aralarında 10 yaş var. Kendine aşık olabilecek bir erkek bulabilir. Ama ne yapabilirim ki ben?

Endiseniz,kayginiz normal fakat benim sahsi fikrimce cogu aileyle bu tarz seyler yasayabilme ihtimaliniz var.
Baska bir aile hic farkli olmayacak belki de. Aileyle goruseceksiniz bu kesin ama o kocamsn mesafe degismezse basedebileceginizi dusunuyorum ben.
Ayrica erkek arkadasinizin olgun ve yaninizda olmasida cok buyuk dezavantaj. Erkekler ne olursa olsun ailelerinden once karsidindakine laf soyler sob care aileyle paylasir.Sizde durumlar farkliymis.Arkadasinizin degismeyecegini dusunuyorsaniz hic korkmayin derim. Muhim olan sizin sevginiz ve hayatiniz. Parazitleri yok edersiniz zamanla :)

Sevdiğinize güveniyorsanız (ki şu ana kadar güveninizi sarsacak hiçbir şey yapmamış) gönül rahatlığı ile evlilik için adım atın.

Önünüzde uzun sayılabilecek söz ve nişan gibi bir dönem var.sözlenmenin, nişanlanmanın amacı da tarafların birbirini daha iyi tanıyıp ona göre karar vermesidir.

Ailesine karşı olan mesafenizi sürdürdükçe ve sevdiğinizin sağlam duruşu oldukça oluşabilecek sorunlar minimum düzeyde kalır.

Endiseniz,kayginiz normal fakat benim sahsi fikrimce cogu aileyle bu tarz seyler yasayabilme ihtimaliniz var.
Baska bir aile hic farkli olmayacak belki de. Aileyle goruseceksiniz bu kesin ama o kocamsn mesafe degismezse basedebileceginizi dusunuyorum ben.
Ayrica erkek arkadasinizin olgun ve yaninizda olmasida cok buyuk dezavantaj. Erkekler ne olursa olsun ailelerinden once karsidindakine laf soyler sob care aileyle paylasir.Sizde durumlar farkliymis.Arkadasinizin degismeyecegini dusunuyorsaniz hic korkmayin derim. Muhim olan sizin sevginiz ve hayatiniz. Parazitleri yok edersiniz zamanla :)
.
Avantaj diyecektim :)))

ya haklı buldum ben seni kendimce, gerçekten de aileler çok üzebiliyor insanı, kendi ailen veya karşındaki kişinin, hatta nasıl oluyorsa dıdısının dıdısı bile karışma hakkını kendinde görebiliyor.
ama erkek arkadaşın çok olgun birine benziyor, yaşlarınız da uygunsa çok uzatmayın yine de.
bu ailede yaşadığın bu sorunlar başka ailelerde de yaşabileceğin çok aşina olduğumuz sorunlar.
umarım mutlu olursunuz...

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Ama benim sıkıntım şu ki evlilik düşünen bir insan degim ben. Çok güzel bir mesleğim olacak kısa zaman sonra. Dünyayı geziyorum. Çok güzel bir ailem var. Yani gerek var mı? Evde bir bulaşık yıkayan insan değilim. İlla evleneyim derdim yok ki. Kafam çok karışık.

Bunlarin yaşanmasını hiç istemezdim. O kadar iyiydi ki abisiyle atamız anlatamam.ama ne zaman bizim isteme günü belli oldu adam değişti. Bana bağırmaya ses yükseltmeye basladi saçma sapan mevzularda. Saygısızlık etti. Ben kendimi ezdirmeyip cevabını verip heryerden silip aramıza kocaman bir mesafe koyunca ben abiyim yeri gelir severim yeri gelir kızar bağırırım nazımı çekeceksin dedi. Bende böyleyse sen benim abim değilsin evleneceğim adamın abisinin lütfen sende beni kardeşin gibi değil saygı duymayı unutmaman gereken bir kadın olarak gör dedim. Konu kapandı. Çok iyi davrandı sonraları ama ben heryerden sildim. Mesafeyi bozmadım. Evimize alacağımız küçük ev aletleri markasina kadar kiyasladi. Ama benim saf erkek arkadaşım görmek istemedi. En son ne oldu bilmiyorum onların nisanlari oldu. Ertesi gün yanıma geldi. Fotosentez ben herşeyi anladım dedi. Ama ne oldu nasıl değiştin dedim. Cevap yok. Anladım abim bizi kıskanıyor ve kiyasliyor dedi. Kıza üzülüyorum ben. Ben bana hiç kötü hareketini görmedim. Ama yazık. Yaşı küçük. Aralarında 10 yaş var. Kendine aşık olabilecek bir erkek bulabilir. Ama ne yapabilirim ki ben?
Abiye çok çok güzel bir cevap vermişsin tebrik ederim.hiç çirkefleşmeden lafı güzel yerine yerleştirmişsin.Erkek arkadaşının durumu kendisinin anlaması çok iyi olmuş artık onun fikride senin gibi ve artık daha çok senin arkanda olur.
Canım aynı şeyi yazdım az önce ben abinin nişanlısına üzüldüm garibim hiçbişeyden haberi yok belkide aşık bile ama abi sırf kardeşi ondan önce evlendi denmesin diye ilk karşısına çıkana atlamış.Evlendiklerinde en basit bir kavgada abi bunu kızın yüzüne söyler.Ben sana çok aşık olduğumdan evlenmedim diye.Aldatma, şiddet ben o evlilikten herşeyi beklerim ama inşallah güzel olur.

Soz ,nisan iliski icin bir level atlama herkesin foyasi dugun tarihi yasklastikca cikar ,
Rahat rahat yapin ama dugun tarihinizi kesinlestirmeyin ,iyice emin olunca bikac oncecen hazirlanirsin ,
İyi gozlemleyin herkesi ,
Ucunda olum yok ,bir kere nikahtan bir kere nisandan dondum ,ucuncude evlendim ,hayirlisi olsun

Bir sürü soru geldi aklıma.
1- Erkek arkadaşınızın kendi geliri sizinkinden düşük mü aynı mı? Ya da gelecekteki size göre nasıl olacak?
2- Abisinin geliri nasıl?
3- Eğitim düzeyleri (iki kardesin) sizinkinden düşük mü?
Cevaplara göre milyon tane farklı fikrim var.

Ben 4 yıldır evliyim,hala korkuyorum :deli:
Demem o ki korkunun ecele faydası yok.
Hiç ailelerle ilgili sıkıntı da yaşamadım,en başından konuştum,o da saygı duyuyor çok şükür.

Bizde bu oldu, Allah var gerekenleri yaptı. Ancak geç yaptı. Bocaladi. Onun değişin göre ilk defa karşılaştım anneme abime konduramadim ama sonradan anladım diyor. Ama o bunu anarken o süreci yaşarken ben mahvoldum. Sanırım güvenim gitti biraz. Ben onun o derece üzülmesine asla izin vermezdim. Tamam şu an güzel ama ben onları yaşadıktan sonra ne bileyim, aman aman kıymetli olmuyor. Belki buldun da Bunu yorsun diyeceksiniz ki kendim de kendime diyorum. Bilmiyorum. Sizin adınıza çok sevindim. Hep böyle devam eder inşallah :)

Çok doğru. Bende kendime sık sık bunu diyorum. Değişmeyeceğini emin miyim? Tabi karşımdaki insan bilemiyorum :) ama anladıktan sonraki kısım da hiç bozulmadı. Ama işte benim evlenmek kafamda yoktu. Yani hani buyurunuz sonra evlenirsin hep bu empoze edilir ya bize. İşte bu bende yoktu. O yüzden göze almak konusunda kararsızım.

Sevdiğinize güveniyorsanız (ki şu ana kadar güveninizi sarsacak hiçbir şey yapmamış) gönül rahatlığı ile evlilik için adım atın.

Önünüzde uzun sayılabilecek söz ve nişan gibi bir dönem var.sözlenmenin, nişanlanmanın amacı da tarafların birbirini daha iyi tanıyıp ona göre karar vermesidir.

Ailesine karşı olan mesafenizi sürdürdükçe ve sevdiğinizin sağlam duruşu oldukça oluşabilecek sorunlar minimum düzeyde kalır.

Sanırım içimin huzursuz oluşu yapmak istememe sebep oluyor. Yani ayrılmayı göze alamıyorum. Ama ciddi bir adım da atmak istemiyorum. Geçen sene nisan ayında söz yapalım dedik. Öyle böyle erteledim. Şimdi nisan geldi. Bahanem kalmadı artık. Adam haklı olarak beni sevmiyor musun diyor. Yemin ederim seviyorum. Ama aile farklılıkları, burda okuduğum kocam değişti durumları, çocukluğum beni korkutuyor.

Abiye çok çok güzel bir cevap vermişsin tebrik ederim.hiç çirkefleşmeden lafı güzel yerine yerleştirmişsin.Erkek arkadaşının durumu kendisinin anlaması çok iyi olmuş artık onun fikride senin gibi ve artık daha çok senin arkanda olur.
Canım aynı şeyi yazdım az önce ben abinin nişanlısına üzüldüm garibim hiçbişeyden haberi yok belkide aşık bile ama abi sırf kardeşi ondan önce evlendi denmesin diye ilk karşısına çıkana atlamış.Evlendiklerinde en basit bir kavgada abi bunu kızın yüzüne söyler.Ben sana çok aşık olduğumdan evlenmedim diye.Aldatma, şiddet ben o evlilikten herşeyi beklerim ama inşallah güzel olur.

Ben tam tersine inanıyorum biliyor musunuz? Yani o ben aşık değilim bu kıza, kendimi zorluyorum olmuyor, 3 sene önce de bu kızı önerdiler ıy ne çirkin dedim diyen adam gitti! Yan yanayken bir görün hallerini. Kızın üzerine titriyor gibi. Aşık olmadığından net eminim. 6 ay sonra evlenecek ama evliliği çok stresli ve sıkıcı bulduğunu söyledi. Vs vs bir sürü örneğin var elimde. Ama yan yana iken yada biz varken benim erkek arkadaşım nasıl davranıyorsa o da öyle. Bu geçici mi dersiniz? Kendine mi kanıtlamaya çalışıyor acaba sevdiğini?

Soz ,nisan iliski icin bir level atlama herkesin foyasi dugun tarihi yasklastikca cikar ,
Rahat rahat yapin ama dugun tarihinizi kesinlestirmeyin ,iyice emin olunca bikac oncecen hazirlanirsin ,
İyi gozlemleyin herkesi ,
Ucunda olum yok ,bir kere nikahtan bir kere nisandan dondum ,ucuncude evlendim ,hayirlisi olsun

Peki o nişan ve nikahtan döndüğünüz ilişkinizde, ilk bu adımları atmaya karar verdiğiniz an içiniz rahatmiydi?

Bir sürü soru geldi aklıma.
1- Erkek arkadaşınızın kendi geliri sizinkinden düşük mü aynı mı? Ya da gelecekteki size göre nasıl olacak?
2- Abisinin geliri nasıl?
3- Eğitim düzeyleri (iki kardesin) sizinkinden düşük mü?
Cevaplara göre milyon tane farklı fikrim var.

Bende diyorum kim soracak bunları, çok doğru sorular olmuş. Sebebinin bunlar olduğunu da düşünüyorum. Hemen anlatayım.

1= ben bir üniversite bir yüksek lisans mezunuyum. Şu an bir üniversite daha okuyorum. Hukuk. Eğer çalışırsam ilerde ondan fazla kazanabilirim. O 4 bin civarında maaş alıyor şu an.

2=abisiyle aynı işi yapıyorlar ortalama aynı maaşları var diyebiliriz. Ama o üniversite mezunu abisi lise terk.

3= evet düşük. Erkek arkadaşım açık öğretim, abisi dediğim gibi lise terk. Evleneceği kızda lise mezunu. Şu an açıktan işletme okuyor. Zaten abisi en büyük problemi bu yaptı bence. Yorumlarınızı bekliyorum :)

Valla kimse kimseye bagıramaz. Abiyle benim abim degil kaldı ki benim abim olsa dahi bağıramaz. Ailede sorun var belli
Müstakbel nişanlınızla aranızda eğitim farkı cok mu?

Ben eşime hep diyorum ben seni çok sevdiğim için evlendim yoksa evlilik hiç mantıklı bir şey değil diye. O da benimle aynı fikirde. Evliliğimizde çok mutluyuz ikimiz de. Çünkü birbirimizi çok seviyoruz ve birlikte yaşamayı istiyoruz. Ama bir kadın olarak özellikle eğer aşkından ölmüyorsan, hormonların çocuk çocuk diye tutturmadıysa henüz ne gerek var evlenmeye. Bir sürü dert. Ne kadar modern olursan ol ev işleri yine de kadının gibi görünüyor. Erkekler "yardım" ediyor ancak. Kayınvalide vs. derdi işin içine giriyor. Herkes bir ağızdan "hani çocuk, hani hani, yok mu daha, aa tüh tüh yoksa sizin çocuğunuz mu olmuyor" diye başlıyor baskıya. Düğün hazırlıkları aşaması zaten ayrı bir dert. Senede bir kere bile normalde görmediğim teyzem gelmiş "cık cık, altın az olmaz, senin değerini istediğin altın belirler" diyor garip garip böyle cümleler herkesten.
İki taraftan da büyükler "kocana iyi bakman lazım" modunda. Evlendin ya sen onun annesisin artık. Mandalinasının ince kabuklarını da soyman lazım hoşuna gitmiyor çocuğun o beyaz kabuklar ağzına gelince. "Aa yoksa o kendi valizini kendi mi topluyor, yok artık. Sen niye yapmıyorsun onun yerine". Bir de tabi "ne demek dışarıdan yemek siparişi vermek, işin ne senin, işinden gelince yetişemiyorsan akşamdan yap yemeklerini".
Bütün bu söylenmeler bitince başa dön tekrar "bu ay da mı çocuk yok, ee ne olacak böyle, çocuksuz ev nasıl oluyor".
Sen doktora yapıyormuşsun, yurtdışında işlerin varmış, sempozyuma vs.ye gittiğinde o çocuğa kim bakacakmış kediye bakacak kimse bulunamazken, sen kadınların evdeki rolü hakkında ne düşünüyorsun hiiiç kimsenin umurunda değil.
Eşim çok iyi bir insan, neredeyse hiç problemimiz yok. Evliliğimiz sevgiliyken ki gibi devam ediyor. Haftada bir iki kez dışarıdayız, sinemaya vs. gideriz. Benim işim nedeniyle yurtdışına veya yurtiçinde başka şehirlere gitmeme asla laf etmez. Biriktirdiğimiz parayı ben tek başıma harcasam bile oralarda önemli değil zaten neden biriktiriyoruz der. Annesiyle falan da önemli problemlerimiz yok zaten başka şehirlerdeyiz. Bu rahatsız olduğum ifadelerin yarısından fazlası zaten kendi ailemden kaynaklanıyor. Ama onlar da dahil zaten bir karar vereceğimizde kimseyi müdahale ettirmeyiz. Yani sorun belli kişilerin kötü olması vs. değil. Herkes iyi. Ama işte evlilik iyi bir şey değil. Evlilik olunca mesele herkes bir burnunu sokuyor, herkes bir yorum yapıyor.
Kısacası evet evlilikten korkmakta haklısın. Çünkü evlilik ancak sevdiğin için katlanacağın bir şey. Sevdiğin kişi ile seni daha da yakınlaştırıyor, onunla birlikte yaşama imkanın oluyor bu toplumda. Hepsi bu.

1= ben bir üniversite bir yüksek lisans mezunuyum. Şu an bir üniversite daha okuyorum. Hukuk. Eğer çalışırsam ilerde ondan fazla kazanabilirim. O 4 bin civarında maaş alıyor şu an.

2=abisiyle aynı işi yapıyorlar ortalama aynı maaşları var diyebiliriz. Ama o üniversite mezunu abisi lise terk.

3= evet düşük. Erkek arkadaşım açık öğretim, abisi dediğim gibi lise terk. Evleneceği kızda lise mezunu. Şu an açıktan işletme okuyor. Zaten abisi en büyük problemi bu yaptı bence. Yorumlarınızı bekliyorum :)

Bence esas problem burada. AÖF de lise gibi bir şey artık. Kendinize yakıştırıyorsanız tamam ancak ciddi bir eğitim farkı da var. Abisiyle aranızda olan eğitim farkını önemsemezdim ancak sevgilinizle de uçurum var. İçten içe sorun ediyor musunuz? Yaşınız kaç?

Bende evlilikten korkuyorum. Ufacık sorunda insan korkuyor.
Nişanlım iyi ama korkuyorum işte. :)

Back