• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek isteyen erkek nasıl davranır

KudrAlobar KudrAlobar cinsiyetçilik nedir bilio musun...Mesela kadından şoför olmaz, kadın gece dolaşamaz, erkek çocuk bakmaz, bulaşık yıkamaz gibi bir cinsiyeti mantık dışı kısıtlayan zihniyettir...Senin biraz kavramların karışmış

Eşimle internette tanıştık ilişkimiz başladıktan sonra bana hep "karıcığım" diye hitap ederdi 😄 daha yüzyüze görüşmemiştim ama kötü veya boş niyetle demediğini nedense hissederek o lafından rahatsız olmazdım😏 Ciddi olan erkek verdiği çabalardan bunu belli eder zaten işi yokuşa sürmez ve bir an önce evlilik hazırlıklarına başlar . Bazı erkekler evlenmemeyi maddiyata da bağlıyor ama benim eşimin işi bile yoktu çabaladı evlenmek isteyen adamda icraat olur

Benimki ilk görüşte aşık olmuştu bana. Daha ilk buluşmamızda evllikten bahsetti direk. Sanki seninle evlenecekmişiz gibi bir his var içimde demişti. Bende sinir olmuştum bu ne hız sapık mıdır nedir beni mi kandırmaya çalışıyor acaba aklı sıra diye :halay:

Bak arkadaşım anlarsın zaten gerek yok demişsin...4-5 sene bekleyip adam benle evlenir derken terkedilen kadınlar var. Demekki biyerlerde eksik var...ben de kendi düşüncelerimi ve hala daha guncel olarak erkeklerde gördüklerimi yazdım...bu benim kendi hayat dairemde edindiklerim...sizin belki farklıdır
4 5 sene evlenmek için beklenilmez bunu yapan kadın ya da erkek kusura bakmasın ya saftır ya da ezik. Ama bir ilişkiye de evlenmek için başlanmaz; arkadaşlar bunu anlatmaya çalışıyor. İnsan mutlu olduğu için ilişki sürdürür yol bi yerde iki taraf için de evliliğe çıkarsa çıkar çıkmazsa çıkmaz. Eşimin benden önce neredeyse 9 yıl beraber olduğu bi sevgilisi vardı; evlenmemiş. Ama mutlu ikisine de iyi gelen bir ilişkiymiş ki o kadar uzun sürmüş. Sonra bitmiş işte. Biz evlendiğimizde dört yıldır beraber yaşıyorduk hadi evlenelim demese hiiiiç aklıma getirmezdim. Evlilik amaç değil araçtır evlenilecek değil sizi mutlu edecek adam arayın. Bi de en büyük tüyo benden gelsin; erkekler en çok evlenmeyi iplemeyen kadınlarla evlenmek ister.

4 5 sene evlenmek için beklenilmez bunu yapan kadın ya da erkek kusura bakmasın ya saftır ya da ezik. Ama bir ilişkiye de evlenmek için başlanmaz; arkadaşlar bunu anlatmaya çalışıyor. İnsan mutlu olduğu için ilişki sürdürür yol bi yerde iki taraf için de evliliğe çıkarsa çıkar çıkmazsa çıkmaz. Eşimin benden önce neredeyse 9 yıl beraber olduğu bi sevgilisi vardı; evlenmemiş. Ama mutlu ikisine de iyi gelen bir ilişkiymiş ki o kadar uzun sürmüş. Sonra bitmiş işte. Biz evlendiğimizde dört yıldır beraber yaşıyorduk hadi evlenelim demese hiiiiç aklıma getirmezdim. Evlilik amaç değil araçtır evlenilecek değil sizi mutlu edecek adam arayın. Bi de en büyük tüyo benden gelsin; erkekler en çok evlenmeyi iplemeyen kadınlarla evlenmek ister.

Evlenmek için can atan çok kadın tanıorum...O oyle olmaz bu oyle olmaz demekle olmuyor işte istiyorlar napalım şimdi

Valla neyi en çok düşünürsek onu çekiyoruz...
Düzgün erkek kalmadı diye diye kalmadı yani..
Beni mutlaka bulur hatta yolda geliyor diye inan.
Bi kere dualara inanmalıyız...Allah yürekten isteyene verir ben buna inanıyorum
Hadi İnşallah..:rolleyes:
Şimdi buradan itibaren başlayayım o vakit.. :KK36::halay:

Siz sevdiği insanla hayatını geçirmek için evlenen değil iş mülakatında gibi kendine eş arayan insan tipinden bahsetmişsiniz, umarım bu şekilde de olsa evlenip mutlu olanlar vardır ama çok umutsuz bir durum bence. Tanıma aşamasında bana kendini pazarlamaya çalışan adama sorarım sen nasıl benden emin oluyor da beni ikna etmeye çalışıyorsun diye. Sonrası birbirini tanımadan,sevmeden, sırf evlenmek için yapılan anlamsız evlilikler.

MissCherryBlossom MissCherryBlossom ve 0 000 hayal kırıklıkları ve aldatmalar yaşamışsınız ki bu üzücü elbette ama yerden yere vurduğumuz erkekler, ki valla ne yalan söyleyeyim ben de ara sıra duvardan duvara vuruyorum kendilerini, erkeklerde kadınlardan yana hayal kırıklığı yaşıyor aldatılıyor, bundan birkaç yıl evvel hangi ülkede yaşıyor hatırlamıyorum ama yabancı bir adamın haberini okumuştum sitede, çok ilginç ve gerçek bir haber asparagas değil, adam sevgilisi tarafından aldatılıyor, çok aşıktı herhalde ki acayip bir hayal kırıklığı yaşamış olması lazım zira kadınlara küsüyor ve şişme kadınlarla yaşamaya başlıyor, evde bir sürü şişme kadın var, onları giydiriyor, karşılıklı yemek yiyor, gezmeye gidiyor, işin daha da ilginci içlerinden en çok sevdiğiyle insanlarında davet edildiği gösterişli bir düğünle evlenip balayına gidiyor.

Doğru insan karşınıza ne zaman çıkar bilinmez ama yaşları oturmuş en azından 25 yaşını geçmiş ve artık ne istediğini bilen insanlar sizle evliliği düşünüyorsa zaten niyetini 1 yılı bulmadan belli ediyorlar, 30-35 yaşını aşmış bir adam 4-5 yıl uzatmaları oynuyorsa bence benim fikrim adamın aklında zaten evlilik yoktur, genelliyorum diye kızılacak ama :)) istisnalar kaideyi bozmaz, 30-35 yaşında bir adam hayattan beklentisi nedir hala bilmiyorsa, karşısındaki kadın aradığı kadın mı anlayamıyor ve ilişkiyi uzattıkça uzatıyorsa kaçın, o adam evlenmez çünkü :))

Burada konu sahibi kariyer yapmayın, cumburlop evlenin demiyor ki.
Onu nereden çıkardınız?
Son cümlenin de aksini söylemiyor.

Sadece ilk aşamada niyeti az çok anlamak için kendince yararlı bilgiler vermek istemiş.
Bu arada burası Kadınlar Kulübü diye bu bilgileri veriyor.
Cinsiyetçi bir yaklaşım ben göremedim.

Cünkü önemli olan erkeğin senin ile evlenmek istemesi değil, önemli olan beraber olduğun erkeği taniman, sevmen, uyuşman, sohbet edebilmen,..

Yani evlilik bir amaç değil, araç. Ilişkiye sirf evlenmek için başlamak yanliş. Sirf senin aileni soruyor diye bunda "aa benimle evlenmek istiyor" düsüncesine girmek psikolojik olarak pek sağlikli değil.

Sen markette alinan bir karpuz değil. Sanki çaresizcz birinin seni almasini, beğenmesini bekliyorsun gibi. Konuda bu algi var.

Bir erkek ile tanişirsin, zaman geçirirsin. Huyunu suyunu ögrenirsin, sohbet edersin, asik olursun, kahkaha atarsin ve karakterini uyuşuyormu diye bakarsin. Şartlara bakarsin, ikinizde çalişiyorsaniz felan "evet şimdi evliliği düşünebiliriz" dersin. Ipler senin elinde, onun elinde değil.

Evlikik bir araç, amaç değil.

O maddelerin hiç biri olmadı , çocuk konusu falan hele😂
Yaşı ileri olmasına rağmen mesleğinden dolayı etrafındaki insanların bir çoğu da bekardi😂😂😂 öyle şeyler de hissetmemis
Siz en iyisi sizi seviyor mu size ve sizin sevdiğiniz şeylere değer veriyor mu , sizin hayatınızla ilgili incelikli şeyler düşünüyor mu ( yaptığınız ama fark etmediginiz böyle yaparsan sonucunda şöyle de uzulebilitsin gibi risk analizleri )
Sizi destekliyor mu

• Beğen
Reactions: 000
Çok doğru bi genelleme değil gibi zira önceden bu sorulari soranlar genelde ardından yataga gitmeye calisiyorlar

Zaman mi , erkekler mi degisti ? Ben gencligimde kiminle ciksam evlenmek icin israr ederlerdi. Belki ben bencildim, lay lay lom'dum, onlari fazla iplemedim...... Ya da egoist, sakat kisilikleri yanima yaklastirmayacak kadar antenlerim acikti...... Cok iyi erkekleri kaprislerimle harcadim kafasizca. Hepsinden giyaplarinda ozur dilerim. Sans bu arkadaslar insallah bahtiniz, sansiniz bol olur. Yalniz yaslilik gecirmeyiniz , oyle olmak zorundaysa bir kac kafa dengi kiz arkadasla beraber hayatin yukunu kaldiriniz. Bir arkadasim 51 yasindayken bir doktorla ilk evliligini yapti. Yani mutluluk size nerede takilacak hic belli olmaz. Konu sahibinin saydigi maddeleri ve daha fazlasini kizimin son iliskisinde gordum. Ciddi bir sey zannettik, sonra korkakca kacip gitti. Ben kizimdan daha cok yikildim. Artik millennials'lara karsi guvenim kalmadi. Yurekleri sevgi dolu mu? Artik emin degilim.

Back
X