• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenmek isteyen erkek nasıl davranır

vesikaliyarim

Guru
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2014
8.951
En iyi cevaplar
1
15.777
388
45
Bazı gözlemlerime ve yılların tecrübesine dayanarak ;) net şekilde evlenmeye niyet etmiş bunun çabasında arayoşında olan erkek davranışlarını söylüyorum genç arkadaşlar için nacizane

1) tanışma aşamasında size ailenizle ilgili sorular sorar..En meşhuru kaç kardeşsiniz? Ailenizle ilgili hiçbişey sormayan kişinin amacı evlilik değildir..

2) arkadaşlarım evli hep eşleriyle , yanlarında takılmak olmuyor gibi sözler ederler..

3) ben yemek yapabilirim, ben işte bulaşık yıkarım ütüyü severim gibi kendini satmaya çalışır tabiri caizse

4) çocuk isteği çok olan ve sırf bu yüzden biranonce evlenmek isteyen erkek tipleri vardır bunlar da cocuk istiyor musun diye sorar, genelde de kızım olmasını cok istiorum derler

Şimdilik aklıma gelenler bunlar
Bir de cinsellik yaşamak için falan evlilik yemini kullananlar vardır, bunların farkı da evliliğe sizinle anında hazır gibi konuşmalarıdır...Daha yeni tanışmışken Sen aradığım kadınsın eminim derler mesela...Aşırı yavşakcasına iltifatlar...Senle cocugumuzu hayal ettimten girip yüz verirseniz o cocugu nasıl yapacagınızı konusuyor bulursunuz kendinizi....Öyle işte...

• Muhteşem
Reactions: 000
Eşim ailemle ilgili pek soru sormadi. Kardes sorusu ve nerelisin gibi sorulari hemen hemen herkes sorabilir bence amac evlenmek olmayabilir.

Evli arkadaslarindan vs bahsetmedi hic, hatta evlilik konulu hicbiseyden bahsetmedik, birbirimizi yuzyuze gormeden once evlenmeyi dusunmediginden kisaca bahsetmisti.

Cocuk ister misin diyede sormadi, cocuk istemedigini soyledi. 😂😂😂😂😂

5 Yildir kocam olur kendisi. :KK70: Ben aksine yolun basinda evlilik, ceyiz, coluk cocuk muhabbetine girenlerden kendimi cektim hep.
Bu evlilik muhabbeti acanlarin bir kisminin da farkli amaclari oldugunu dusunuyorum

Bunları soran, konuşan erkek evlilik düşünebilir hadi tamam da, ya sorduğu kadınla düşünmüyorsa? Böyle bir genelleme mantıklı olabilir mi?

Bir de hala mantık şu ki "kadınlar evlilik niyetinde erkek bulmalı". Aksine kadınlar evlenebilecekleri nitelikte erkek bulmalı. Bu saçma mantık yüzünden gencecik ve hatta çocuk sayılacak kızlar iki evlilik muhabbeti görünce hemen kanıveriyorlar.

Eşim evli arkadaşlarını hiç söylemedi hatta bekar daha çoğunlukta, ben yemek yapabilirim vs de dememişti mecbur olduğu zaman yaptığını kendim görmüştüm, çocuk mevzusunu hemen istememişti 8. Ayımıza giriyoruz şimdilerde istemeye başladı, ailemle ilgili de soru sormamıştı zaten komşu sayılırdık 🤷🏻‍♀️ Her erkek aynı değil demek ki

Ne kadar cinsiyetçi bir paylaşim. Kadin olarak tek derdimiz evlilik olsun demi? Yani kişilik, kariyer sahibi olmanin ne gereği var dimo?

Elin pipilisi seni dogru düzgün tanimadan evlilik vaad ediyor, wow wow wow! Şok şok şok!

Ne zaman insanlar anlayacaklar ki önemli olan evlenmek olmadiğini, doğru kişi ile, doğru şartlarda evlenmek asil önemli olan?

Bir de cinsellik yaşamak için falan evlilik yemini kullananlar vardır, bunların farkı da evliliğe sizinle anında hazır gibi konuşmalarıdır...Daha yeni tanışmışken Sen aradığım kadınsın eminim derler mesela...Aşırı yavşakcasına iltifatlar...Senle cocugumuzu hayal ettimten girip yüz verirseniz o cocugu nasıl yapacagınızı konusuyor bulursunuz kendinizi....Öyle işte...
Esimle tanistigimin aksami bana birbirimiz icin yasatilmisik dedikten tam iki gün sonra evlenme teklifi etmisti :KK70: tanistiktan 3 ay sonra evliydik :KK70: yani herkes ayni degil cok sükür :KK200: 20 yildir evliyiz :nazar:

Bazı gözlemlerime ve yılların tecrübesine dayanarak ;) net şekilde evlenmeye niyet etmiş bunun çabasında arayoşında olan erkek davranışlarını söylüyorum genç arkadaşlar için nacizane

1) tanışma aşamasında size ailenizle ilgili sorular sorar..En meşhuru kaç kardeşsiniz? Ailenizle ilgili hiçbişey sormayan kişinin amacı evlilik değildir..

2) arkadaşlarım evli hep eşleriyle , yanlarında takılmak olmuyor gibi sözler ederler..

3) ben yemek yapabilirim, ben işte bulaşık yıkarım ütüyü severim gibi kendini satmaya çalışır tabiri caizse

4) çocuk isteği çok olan ve sırf bu yüzden biranonce evlenmek isteyen erkek tipleri vardır bunlar da cocuk istiyor musun diye sorar, genelde de kızım olmasını cok istiorum derler

Gözlemleriniz ve tecrübeleriniz 30 yıl öncesine ait sanırım.

1- ailelerimizle ilgili önemli şeyleri beş yıl sevgililikten sonra nişanlanınca birbirimizin ailesinden öğrendik.

2-Arkadaşları evli olsalarda yanlarına bekar adam yaklaştırmayan cins değiller çok şükür. Bekar haliyle evli arkadaşlarında kalmışlığı çoktur. Dolayısıyla böyle bir sohbet de olmadı aramızda.

3- Yalnız yaşayan bir adam ve yetişkin bir insan olarak yaşamını sürdürmek için gerekli ev işlerini yapıyordu bekarken, bununla ilgili de konuşmadık çünkü normal olan bu, yapacak tabi ki.

4- çocuk hakkında evlenmeye karar verdiğimizde ben konuştum, istemediğimi belirttim ki kararlarımız farklıysa hiç o yola girmeyelim diye.

Cinsellik konusuna hiç girmeyeceğim sanırım. Komik bence çünkü.

Ne kadar cinsiyetçi bir paylaşim. Kadin olarak tek derdimiz evlilik olsun demi? Yani kişilik, kariyer sahibi olmanin ne gereği var dimo?

Elin pipilisi seni dogru düzgün tanimadan evlilik vaad ediyor, wow wow wow! Şok şok şok!

Ne zaman insanlar anlayacaklar ki önemli olan evlenmek olmadiğini, doğru kişi ile, doğru şartlarda evlenmek asil önemli olan?

Kadın olarak dünyaya geliş amacımız evliliğe ikna olmuş bir er kişi bulabilmek, bilmiyor muydunuz bunu?

Bazı gözlemlerime ve yılların tecrübesine dayanarak :KK66: net şekilde evlenmeye niyet etmiş bunun çabasında arayoşında olan erkek davranışlarını söylüyorum genç arkadaşlar için nacizane

Bunun bi davranış şekli mi var.
istiyosa istiyodur istemiyorsa istemiyodur
her ikiside kolaylıkla anlaşılır

Burada konu sahibi kariyer yapmayın, cumburlop evlenin demiyor ki.
Onu nereden çıkardınız?
Son cümlenin de aksini söylemiyor.

Sadece ilk aşamada niyeti az çok anlamak için kendince yararlı bilgiler vermek istemiş.
Bu arada burası Kadınlar Kulübü diye bu bilgileri veriyor.
Cinsiyetçi bir yaklaşım ben göremedim.

Kadın olarak dünyaya geliş amacımız evliliğe ikna olmuş bir er kişi bulabilmek, bilmiyor muydunuz bunu?
Dünyaya geliş amacımız bu demiyor konu sahibi..
Aynı yazıyı bende okudum, bu anlamı çıkarmadım.

Neden herkes cephe aldı çok şaşırdım..
Kendince yardımcı olmaya çalışmış.

Benim işime yarıyor bekar biri olarak..

Bunları yapan adam normal mi yani?
Hayatında biri varken, "ben bu kişiyle bir ömür geçirmeliyim" dediğinde evlenmek ister insan. Normali budur.
Tanışma aşamasında karşıdakini az biraz tanımaya yönelik sohbet açılır ki daha da fazla tanımaya değer olup olmadığı anlaşılsın.

Hiç tanımadığı bir kadına "bulaşık yıkarım" diye, sizin tabirinizle, kendini satmaya çalışan, evli arkadaşlarından bahsedip çocuk isteyip istemediğini soran adam normal değildir.
Tanımadığı kadına neyin reklamını yapıyorsa artık...
Bu yüzden ne niyette olduğu da önemli değildir.
İsterse damatlıkla gelsin buluşmaya, fark etmez.

Dünyaya geliş amacımız bu demiyor konu sahibi..
Aynı yazıyı bende okudum, bu anlamı çıkarmadım.

Neden herkes cephe aldı çok şaşırdım..
Kendince yardımcı olmaya çalışmış.

Benim işime yarıyor bekar biri olarak..

Bekar biri olarak böyle bir yazı işinize yarıyorsa yanlış yoldasınız demektir. Üzgünüm.

Back
X