Evlenmeden önce nişanlınla sevişmek günahmi?

derya995

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2014
8
0
6
35
Diğer
Slm arkadaşlar, ben derya 20 yaşindayim nişanlıyım.:17: Nasil başlicam bilmiyorum untaniyorum biraz neyse Sorum şu nişanlımla sevisiyoruz aklıniza gelen herşeyi yapiyoruz ama o bölgeme sokmuyor yani bnde zaten istemiyorum bunu yapmamazini, evlenecegiz yazin inşallah dini nikahimiz da yok ailelerimiz istemedi birbirimize yaklaşmadanda edemiyoruz bu günahmidir sonucta biz evlenecegiz yabanci birirsi olmiyacak öylede kocam olucak böylede. cevaplarınızi bekliyorum teşekürler

dinimize göre elbette bu söylediğin günah. Ayrıca gelin ata binmiş ya nasip demişler. Kimseyle evlenmenin garantisi yok canım. Birde sevişmekle ilişkiye girmek arasında pek fark yok. Saçının teli gözükmücek deniliyor dinimizde... Kendini kötü hissediyorsan yapma.. ama günah tabiki..

sokmak nedir yaaa çok iğrenç bi tabir içim kalktı
her şey oluyor ve sadece penetrasyon yok diye masum musunuz?
bakire mi sanıyorsunuz kendinizi?
enteresan yaa her şeyi yapıp da zar gitmesin demek:27::27:
bildiğin iki yüzlülük
soruna gelince evet tabi ki de günah
o senin eşin değil sonuçta :51:

Son düzenleme:
sokmak nedir yaaa çok iğrenç bi tabir içim kalktı
her şey oluyor ve sadece penetrasyon yok diye masum musunuz?
bakire mi sanıyorsunuz kendinizi?
enteresan yaa her şeyi yapıp da zar gitmesin demek:27::27:
bildiğin iki yüzlülük
soruna gelince evet tabi ki de günah
o senin eşin değil sonuçta :51:

başka ne diye bilirim sen söyle kusura bakma başka diyecek birşey bulamadim. bn masumumda demiyorum günah oldugunu biliyorum sadece evlendikden sonra bu g7nahlar af olurmu onu bilmek istedim sonucta evlenicez

dinimize göre elbette bu söylediğin günah. Ayrıca gelin ata binmiş ya nasip demişler. Kimseyle evlenmenin garantisi yok canım. Birde sevişmekle ilişkiye girmek arasında pek fark yok. Saçının teli gözükmücek deniliyor dinimizde... Kendini kötü hissediyorsan yapma.. ama günah tabiki..[/QU

birbirimize yaklasmadan duramiyoruzki bn desemde yapmiyalim o duramiyor aileleromiz musade etse dini nikaha günaha girmicez bnde istemiyorum günaha girmek ama mesefede koyamiyoruz aramiza

Elbette ki günah. Yapıyorsanız günah olduğunu bilerek yapın. Evlendikten sonra yapabilceğiniz tek şey tövbe etmek zinaya.

ailelerimiz müsade etse nikaha bize günah islemek istemeyiz

Müsade etmemeleri normal neden etsinler ki. Hangi amaçla bunu istediğinizi anlamışlardır. Siz olsanız müsade edermiydiniz? Dini nikahla bi kadını boşamakta hiç zor bir şey değil. Onlar izin verseler de yapmayın derim.

Müsade etmemeleri normal neden etsinler ki. Hangi amaçla bunu istediğinizi anlamışlardır. Siz olsanız müsade edermiydiniz? Dini nikahla bi kadını boşamakta hiç zor bir şey değil. Onlar izin verseler de yapmayın derim.

bide söyle bişey var 3 senedir sevgiliyiz 1 sene nişanliyiz dahada nişanli kalacagiz

bide söyle bişey var 3 senedir sevgiliyiz 1 sene nişanliyiz dahada nişanli kalacagiz

Bir arkadaş demiş nişanlıda olsan garantisi yok diye. Bende katılıyorum o arkadaşa. Son anda bile nişan atılabiliyor. Önerim madem bir yola girdiniz kendinize hakim olamadınız en azından bunu fazla sıklaştırmayın. Yani uzun aralıklarla yapacaksanız yapın yoksa dahada ileriye gidebilirsiniz.

Bir arkadaş demiş nişanlıda olsan garantisi yok diye. Bende katılıyorum o arkadaşa. Son anda bile nişan atılabiliyor. Önerim madem bir yola girdiniz kendinize hakim olamadınız en azından bunu fazla sıklaştırmayın. Yani uzun aralıklarla yapacaksanız yapın yoksa dahada ileriye gidebilirsiniz.

zaten ayri şehirlerde kaliyoruz ayda 1kere görüşüyoruz. teşekürlee

Haydar Dümen'e sordun mu bu soruyu :51::51::51:

20 yaşındasın her yolu bilip günah olup olmadığını bilmemen çok ironik :31:

ve konuşma tarzın çok itici. sokmak vs. :44:

her türlü naneyi yiyip masumsan zar ordaysa sorun yok sana göre o zaman.. Aman zar daha önemli..!

Slm arkadaşlar, ben derya 20 yaşindayim nişanlıyım.:17: Nasil başlicam bilmiyorum untaniyorum biraz neyse Sorum şu nişanlımla sevisiyoruz aklıniza gelen herşeyi yapiyoruz ama o bölgeme sokmuyor yani bnde zaten istemiyorum bunu yapmamazini, evlenecegiz yazin inşallah dini nikahimiz da yok ailelerimiz istemedi birbirimize yaklaşmadanda edemiyoruz bu günahmidir sonucta biz evlenecegiz yabanci birirsi olmiyacak öylede kocam olucak böylede. cevaplarınızi bekliyorum teşekürler

Biraz terbiyeli seviyeli yazsaydın evladım!!
Yaşının küçüklüğüne veriyorum bunu..
Madem birbirinizden yaklaşmadan duramıyoruz,sonuçlarınada katlanacaksınız bunun..
Eşin olabilmesi için resmi nikahın olması şarttır..

ailelerimiz müsade etse nikaha bize günah islemek istemeyiz

Resmi nikah olmadan hiç bir aklı selim imam,imam nikahı kıymaz..
Yasaya göre suçtur çünkü..

her türlü naneyi yiyip masumsan zar ordaysa sorun yok sana göre o zaman.. Aman zar daha önemli..!

Karşınızda genç bir kız var bu yargılayıcı konuşmanızda ki amaç ne? Herkesin günahı sevabı kendine. Ben masumum dememiş ki. Bu kadar acımasız olmanız doğru değil.

Slm arkadaşlar, ben derya 20 yaşindayim nişanlıyım.:17: Nasil başlicam bilmiyorum untaniyorum biraz neyse Sorum şu nişanlımla sevisiyoruz aklıniza gelen herşeyi yapiyoruz ama o bölgeme sokmuyor[/COLOR] yani bnde zaten istemiyorum bunu yapmamazini, evlenecegiz yazin inşallah dini nikahimiz da yok ailelerimiz istemedi birbirimize yaklaşmadanda edemiyoruz bu günahmidir sonucta biz evlenecegiz yabanci birirsi olmiyacak öylede kocam olucak böylede. cevaplarınızi bekliyorum teşekürler

dinen soruyorsan herşeyi yapıp onu yapmamak diye ayırmamış din. :ssz:
eğer öyleyse şu an yaptıklarında günah. o yüzden boşver yap.. farketmiyor çünkü.

Son düzenleme:
Buaraya konu açana kadar azıcık araştırsaydın
yaptığınızın günah olup olmadığını..

10 yaşındaymış gibi davranmanın lüzumu yok.

Son düzenleme:
Karşınızda genç bir kız var bu yargılayıcı konuşmanızda ki amaç ne? Herkesin günahı sevabı kendine. Ben masumum dememiş ki. Bu kadar acımasız olmanız doğru değil.
Yargılayıcı konuşmam nerde size göre :44:
hepimiz geçtik o yaştan . ve o yaşta bunun günah olup olmadığını bilir herkes!
kaldı ki ülkemizde cinsellik yaşı 13-15'e inmişken!

Ben günah sevap demedim farkındaysan.. Soru soran o.. Madem günah olduğunu düşünüyor ya da bunu soruyorsa bir işlemi gerçekleştirirken sonuç kısmını da bilmek görmek gerekir.

Ki böyle birşeyin bilinmemesi normal değil. Acımasız da değilim.

"Herşeyi yapıyoruz sadece sokmuyor " diye uluorta yazabilen biri var !

belliki bn kendimi dogru ifade edememişim günah oldugunu biliyorum evlendikten sonra günahlarim aff olurmu sonucta bizamanlar sevgilim nisanlim olan kisi kocam olacak yabanci degil yani. bn masumumda demiyorumki bunu yapiyorsam bile bile yapiyorum. konuşmama gelince türkiyede yaşamamiyorum bilmiyorum o kelime yerine ne diye bilirim sen söylermisin bnde bileyim.

bence siz yaptığınız günahmı değilmi bal gibide biliyorsunuz burada bu konuyu açıp fikir almaktaki amacınız olumlu şeyler duyup vicdanınızı rahatlatmak evlendikten sonra bu günahlar affedilirmi demişsiniz kimse buna cevap veremez o Allah ile sizin aranızda Allah bilir ama bu günaha devam etmek yerine tövbe edip kendinize hakim olursanız en azından biryerlerden başlamış olursunuz

Yargılayıcı konuşmam nerde size göre :44:
hepimiz geçtik o yaştan . ve o yaşta bunun günah olup olmadığını bilir herkes!
kaldı ki ülkemizde cinsellik yaşı 13-15'e inmişken!

Ben günah sevap demedim farkındaysan.. Soru soran o.. Madem günah olduğunu düşünüyor ya da bunu soruyorsa bir işlemi gerçekleştirirken sonuç kısmını da bilmek görmek gerekir.

Ki böyle birşeyin bilinmemesi normal değil. Acımasız da değilim.

"Herşeyi yapıyoruz sadece sokmuyor " diye uluorta yazabilen biri var !

Belkide neticesini biliyor ama içini rahatlatacak bir şeyler duymak istiyor olabilir. Tabi biz yaptığın çok doğru diyemeyiz neticede çok genç ve ileride pişman olabilir. Fazla açık izah etmiş sadece.

Back
X