Evlenmeden önce kontrol ...

Eflatunyesil

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2020
10
1
1
25
Kızlar ALLAH isteyen herkese nasip etsin
Aranızda yaşayan belki vardır son dönemlerde gebe kalma sıkıntısı yaşayan çiftler var ( ALLAH DÜŞMAN BAŞINA BİLE VERMESIN )
Ve benimde kafama takılıyor hep evlenmeden önce bu konuda bir sıkıntımızın okup olmadığını belirleyen bir test varmı hani yumurta kalitesi vb. Şeylere bakan

Tabi ki kontrole gitmekte fayda var, bebek planlıyorum dediginizde muhtemelen folik asit başlatacaklar kan değerlerinize bakılır eksik olan varsa tamamlanır, kilo fazlanız varsa verdirilir gibi vücudu optimize etme çalışmaları oluyor genelde. Muayenede de enfeksiyon var mi vu yumurtalıklar normal mi gözüküyor onlara bakılmıştı benim, her hangi bir sorun olmadan sperm örneği fln vs istenmiyor bizden istemedi en azından.

Allah düşmanımın başına vermesinlik bir durum değil. Evlilik oturmadan pat diye çocuk yapılmaz. Mesela bir problem varsa nişanlınla evlenmeyecek misin? Ya da o senle evlenmeyecek mi? Ya da ilk ay tüp bebeğe mi koşacaksın? Nasip işi bu hiç bir problem olmasa da çocuk bazen olmayabilen bir şey zaten. Ya da defalarca tüp bebek denemesi başarısız olanlar var. O zaman napacaksın?

Daha Evlenmeden önce cocuk olcak mı olmayack mi diye bir kontrol yok hoş olsada ilk önce gidip baktırıp sonra mı evlenip evlenmeyeceginize karar vereceksiniz bu çok saçma sizde problem yoktur kocanizda vardir mesela hiç ilişki denemeden bunu kontrol ettirmek mantıklı mi.. genelden evlenmeden hemen önce jinekologa gitmenin amacı hangi yöntemle korunacaginizi saptamak korunmayacaksaniz bile her hangi bir enfeksiyon mantar vs varmı diye kontrol ettirmeye gidilebilir

Allah düşmanımın başına vermesin dediğiniz durum başımda . Allahıma şükür tüp bebek imkanımız var . Oda olmaya bilirdi allah dermansız dert vermesin . Ne yapalım şimdi kendimizi köprüden mi atalım infertile var diye ? Evlenmeden öğrenince eline ne geçecek ? Adamda sıkıntı varsa vazmıgeçeceksin ? Veya sende bişey varsa ? Kolay değil o öyle öğrenmek hemen ultrason bide kan verip bitecek mi sanıyosun ? Ki ilk yaptırdığın testlerde herşey mükemmel çıkıp , kromozom hatası olabilir genetik problem olabilir , dna hasarı olabilir . Bunlaradamı baktıracaksın ? Rahim filmi çektirmelisin ayrıntılı bilgi için. Eş adayın defalarca sperm örneği vermesi gerek . Morfolojisiydi hızıydı . Kuyruk baş sırt anomalisiydi . Anlamıyorum gerçekten . Allah yazdıysa zaten olur neyin çabası neyin kontrol etmeye çalışması bu ? Bizimle aynı sıralar evlenen ( ama asla çocuk sahibi olamaz ) denilen bi çift vardı şuanda kız hamile . Biz problem yok sanıyoduk bizim olmuyo . Demem o ki anı yaşa kendine hayatı zehir etme .

hamile kalabilmek dizilerde filmlerde gordugumuz gibi basit bir sey degil malesef.

dr kontrolu icin bir yildir anne baba olamiyor olmaniz lazim. sanki bir yildir cocuk sahibi olamiyormussunuz gibi dr a gidip ikiniz de gorunseniz, tahlil yaptirsaniz, sonuclar cok guzel ciksa dahi.. evlenince cocugunuz olmayabilir hemen. bu forum sebepsiz infertilite konulariyla dolu.. benim tanidigim var her sey cok normalken 6 sene gebe kalamadi dr bile anlamiyordu artik neden olmadigini.

pek cok etken bir araya geliyor, sorunsuz dahi olsa dollenme olmayabiliyor.

suan kafayi buna takmaktan ziyade nasil bir evlilik beni bekliyor diye dusunun.. cunku yillarca tanidigin insanla evlensen dahi bambaska biri olabiliyor ayni eve girince. mutlu olabilecek misin, pisman mi olacaksin, bu adamdan baba olur mu? o cocuklara huzurlu bir aile ortami saglayip saglayamayacaginizi evliligi oturtmak dusunmek daha mantikli suan icin..

belki uc ay sonra ayrilmaya kalkacaksiniz o durumun icinde iki aylik gebe olmak ister misiniz?

bir de insan hayatta neyden korkarsa o konudan imtihan olur onu unutmayin ve kafaya takmayin.

deprem olursa, sel basarsa diye dusunup korkusunu yasamanin, onlem almaya calismanin faydasi yok. hayat boyle bir sey.. basina ummadigin bir sey geliyor ve o an icinde karar verebiliyorsun ne yapabilirim diye.. simdiden bilsen dahi bir sey yapamazin.

ha ne yaparsin, saglikli beslenirsin, sigara-alkol tuketiyorsaniz birakirsiniz, spor yaparsiniz..

son olarak gebe kalma konusunda stres cok cok buyuk bir etken ve siz de de stres var.. biraz rahat olmaya calisin.

Allah düşmanımın başına vermesinlik bir durum değil. Evlilik oturmadan pat diye çocuk yapılmaz. Mesela bir problem varsa nişanlınla evlenmeyecek misin? Ya da o senle evlenmeyecek mi? Ya da ilk ay tüp bebeğe mi koşacaksın? Nasip işi bu hiç bir problem olmasa da çocuk bazen olmayabilen bir şey zaten. Ya da defalarca tüp bebek denemesi başarısız olanlar var. O zaman napacaksın?
Allah korusun Allah isteyen herkese versin yazdım zaten dikkat etmedin sanırım

Tabi ki kontrole gitmekte fayda var, bebek planlıyorum dediginizde muhtemelen folik asit başlatacaklar kan değerlerinize bakılır eksik olan varsa tamamlanır, kilo fazlanız varsa verdirilir gibi vücudu optimize etme çalışmaları oluyor genelde. Muayenede de enfeksiyon var mi vu yumurtalıklar normal mi gözüküyor onlara bakılmıştı benim, her hangi bir sorun olmadan sperm örneği fln vs istenmiyor bizden istemedi en azından.
Enfeksiyon var mı yumurtalık normal mi .bunlar ultrasonla görünür mü
Vajinal muayene mi gerekiyor

Kızlar ALLAH isteyen herkese nasip etsin
Aranızda yaşayan belki vardır son dönemlerde gebe kalma sıkıntısı yaşayan çiftler var ( ALLAH DÜŞMAN BAŞINA BİLE VERMESIN )
Ve benimde kafama takılıyor hep evlenmeden önce bu konuda bir sıkıntımızın okup olmadığını belirleyen bir test varmı hani yumurta kalitesi vb. Şeylere bakan
Öncelikle siz bebek yapmak çocuk sahibi olmak için mi evleniyorsunuz ? Bir evlilikte en önemli şey sevgi saygı çocuk daha sonra gelmeli ama evlenmeden önce küçük testler ile eş adayınıza sevgi ve saygınız test edebilirsiniz. Daha sonra bebek olayını düşünmelisiniz.

Back