• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kız İsteme evlenme teklifine 2 hafta kaldi

sezosh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2007
542
17
96
36
Kütahya
Kızlar selam. Benim baya ciddi bi ilişkim var,yılbaşında evlenme teklifi edecek ağzından kaçırdı bnm sevgilim =) biz isteme olayını kendi aramızda hop diye tekliften sonra mı konuşalım? yani konuşuyoruz zaten de o hemen istediğini söyledi,fakat ben temmuzdaki kpssye hazırlandığım için kararı bana bıraktı. ailem izmirde yaşıyo ben kütahyadayım. o da denizlide ortada böyle bi üçgen var. anneme anlatsam biraz daha tanıyın birbirinizi diyecek. hani bazı şeyler zaman kavramının dışında,bunu anneme anlatamıyorum. bi çok olayla ben erkek arkadaşımın karakterini,bana sevgisini gördüm ama bunu aileme anlatmam mümkün deil anlamaz yani. bi de birbirimizi tanımamız için bi resmiyet olması lazım ki gidelim gelelim. ben ocak ayında istiyorum söz kesilsin ama ona yanlış bi tarih vermek istemiyorum mahcup olurum sonra. şimdi sizce nasıl çıkayım yola. ben erkek arkadaşıma yıldırım aşkıyla vuruldum ve bi çok olayda nasıl hareket ettiğini gördüm ondan eminim. lütfen bana bi yol haritası çizin. gerek bnm durumumda olanlar,gerek annem olacak yaşta olanlar yardımızını bekliyorum. teklife 2 hafta kaldı bişeyler yapmalıyım :(((

bir de söz adetleri nasıldır? ben izmirliyim. erkek arkadaşım denizlili. yani adetler çok farklı mı? istenmeye gelindiği gün yüzük takılır mı hemen? yoksa bi daha mı gelmeleri lazım? bohça muhabbeti sözde de oluyo galiba? kim kime ne takar?

önce aileler tanışsın. sonrasında isteme olayı gerçekleşir. çok uzak mesafe değil gidip gelinebilir.adetleri de aileler belirler siz değil.

teklifine sen cevabını verirsin sonrasını da bırak o açsın, sen, "istemeye ne zaman geliyorsunuz?" diye sorma.

ve küçük bir not: eğer evliliği en geç 1 yılda düşünmüyorsanız bu işlere hiç girişmeyin

Son düzenleme:
bende çok uzatmaktan yana deilim. gelin ile ölü bekletilmez derler,inanırım. ocak gibi isteme mart gibi nişan (belki sözle nişanı bir tutarız) yaza da düğün olmalı bence. dediğiniz çok mantıklı ondan beklemeliyim ama o okulum dolayısıyla bana bıraktı. yine de onun sormasını beklemeliyim sanırım :)

evlenme teklif edip kenara kaçmamalı. şu zaman gelsek nasıl olur sorusunu yine de sana sormalı... en güzeli onun açması, bu knuda peşinden koşması. ne kadar istediğini göstersin canım :9:

haklısnız sanırım. bi de bazı kız arkadaşlarım hemen kabul etme diyor. ben çok istiyorum ama... siz ne dersiniz?

kabul et tabi daha ne bekliceksin birbirinizi yeterince tanımışınızdır hayırlıısı olur inşallah

ya estafurullah arkadaşlar. ben çok acemiyim böyle konularda. ilk yani. inşallah son da olacak da.. heyecandan artık uyuyamıyorum o derece ya. bende pek hayır diceğimi sanmıyorum zaten :D muhtemelen balıklama atlıcam :D

Back