Evlenme teklifi almanın yolları

denizberdan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2012
416
248
Eşim tanıştıktan iki ay sonra bana evlenme teklif etti. Ciddi bir ilişki tamam ama evlilik için aday arayışı içinde değildik ikimizde. Hele eşim hiç değildi ve yaşı da küçüktü.

Evliliği düşünmezken nasıl mı teklif etti??

Eğer birinden teklif bekliyorsanız ama gelmiyorsa bunu ona asla belli etmeyin derim. Çünkü erkekler baskıya gelemiyor ve kaçıyor. Evlenme meraklısı kızlardan da hiç hoşlanmıyorlar. Ama istemiyormuş gibi de davranmamak gerek. Mesela ben teklif etsin diye değil ama meraklı gibi görünmemek için o konuyu açsa bile geçiştiriyordum. Neredeyse hiç evlilikten bahsetmiyorduk. Bahsetsek bile konu hep başkasıyla ilgili oluyordu. Taktik olarak yapmadım o zaman ama şimdi iyi bir taktik olduğunu farkediyorum.

Evlenmek için çıldıran kızlara bakıyorum hep terkediliyorlar. Eşime sordum, ben evlilikten bahsedip dursaydım napardın dedim. Kaçardım dedi! O biraz zor tabi de:) en azından bu kadar hızlı teklif etmezdi. Ve büyüsü de çok farklı oldu. Pat diye teklif etti , çok kısa zaman olduğu için hiç beklemiyordum, büyük sürpriz yani.

Bu arada kısa sürede teklifi alıp evlenin demiyorum , tanımak için zaman gerek tabi.

Kendini evliliğe hazır hissetmeyen, uzattıkça uzatan ama evlenilesi iyi damat adayları olan kızlar için başka taktikleri olanlar var mı? Kesin bizden hızlı olanlarınız vardır :)

başlık çok hoş ya evlenme teklifi almanın yolları

benim bir tavsiyem yok zaten ben herhalde bu konularda erkekler gibiyim karşımdaki erkek evlilikten bahsetse ben kaçarım hem de arkama bakmadan

bir 6-7 yıl daha evlenme planım yok.

Valla benimki de hep alttan alttan soruşturmuş yoklamış beni ama ben anlamamıştım benle evlenmeyi kastetiğini
Bir de erkeklere odun diyorum/diyoruz çok iyi anlarım derim ama çakmamıştım
Sonra bir baktım titriyordu heyecandan sesi. Neyin var dedim üşüyorum soğuk demişti
Sonra o soru geldi tabi
Bence de evlilikten çok bahsetmeyin, hatta benim gibi odun olun

ne kadar şanslısın cnm Allah mutluluğnuzu daim etsin..benim 5 senelik bir ilşkim var 1.5 senesinde ayrıydık sonra barıştık.üniversiteden beri tanısıyoruz yani.iyi kötü günlerimiz oldu.şimdi o eğitim alıyor mesleğiyle ilgili uzak bir şehirde ben ailemin yanında yasıyorum çalışıyorum bir işte.aralık sonunda bize geldiler ailecek tanışmaya(bu arada aileside baska bir sehirde yasıyor bizden ve onun egitim aldıgı yerden uzak sehir olarak)ailelerimiz tanıstı iyi güzel hoş fakat hala bir adım yok..güya bizde onlara gidecektik ortamlarını görmek için sonrada isteme falan olcaktı..annesi sürekli ama sürekli beni ve annemi arıyor fakat çocuk eğitimde oldugu için bir adım atılmıyor.tabi benim altında kaldığım baskıyı bir düşünün.ailem sülalem herkes noldu niye gitmiyoruz bilmem ne başımın etini yiyorlar.bu kadar uzatılır mı diyorlar.delircem artık..az önce bende konuyu ona açtım yine bana baskı yapma dedi bi ton laf saydı eğitimde oldugumu biliyor herkes kaçmıyoruz ya diyor..sürekli baskı yapıyorum gibi oluyor ama banada baskı yapıyorlar.ben konuyu açmasam açmıyor zaten o.onun sebepleride var aslında maddi durumu su an berbat.biz gidersek ardından söz nişan gerekli e takı takacak durumları hiç yoko da zamana yayıyorum mecburen diyor.daha bana evlenme teklifide etmedi;(çok üzülüyorum ya..bıktım bu baskılardan alıp başımı gitmek istiyorum.26 yaşındayım güzel bir işim var bende fena değilm tip olarak gelin görünki üzerimde bir baskı bir baskı.ve bende resmen dırdırcı baskıcı evlilik meraklısı bi kız pozisyonuna girdim;(konuyu açmasam o da açmıyor..ailesi surekli sizede ayıp oldu diyor bu arada amcasıda çok hasta 2 aydır hastanede yatıyor..oof off..seninle aynı kaderi paylaşmak isterdim sevgili konu sahibi..

Aaa sakın baskı yapma. Çocuğun bir suçu yok ki? Hem büyükler eskiye göre bakıyor. Bilmiyorlar ki çocuğun dertlerini dışardan iyi görünüyor onlar da neden neden diyor. Sen onlara bakma boşver kim ne derse desin

ya$i 30 dan fazla birini bulursaniz elini çabuk tutma gibi bi his oluyor galiba içlerinde
haa bide ilk zamanlarda biraz sert olunacakmi$, yani sarilma vs konularda anladiniz siz i$te:)
ben e$ime çantayi geçirmi$timdee o çantayi yemesem evlenmeyi du$unmezdim belki diyor
çantayi durup durulen geçirmedim tabii yaraamazlik yapmi$ti rol yapmadim gerçekten istemedigim bi$eydi bende tepki verdim ..

biz tani$madan 6 ay sonra ni$anlandik, ni$andan 6 ay sonrada evlendik

Adam, işini gücünü askerliğini tamamlamadan, sen yanıp tutuşsan da evlenme konusunu açmasan da etmez..
Tamamen erkeğin tercihi ben kadınların tutumunun bu konuda etkili olduğunu sanmıyorum.

öyle mi dersin?ya nedir bu baskı cidden anlamıyorum ya..bak işte açıldı yine aramız en sonunda ayrılcaz o olcak..ya zmnı gelince olur herşey millette bi merak bi merak.hayır annemide dolduruyorlar karşıma geçiyor sonra bende erkek arkadasıma patlıyorum

bugun teyzeme bi sinir oldumki diyorki bizim işte yılan hikayesi olmuş..lafa bak ya sanane sanane..kaç yaşına gelmiş kadın herkesin içinde nasıl kalbimi kırdı;(

Adam, işini gücünü askerliğini tamamlamadan, sen yanıp tutuşsan da evlenme konusunu açmasan da etmez..
Tamamen erkeğin tercihi ben kadınların tutumunun bu konuda etkili olduğunu sanmıyorum.

Yazdıklarınıza katılıyorum biz daha erkek arkadaşımla üniversite 1. sınıfın bitiminde tanıştık benim yaşım 19 onunki 22 idi o zamanlar ama aynı yılda mezun olduk sonra o askere filan gitti geldi işe girdi işte 1. yılını tamamlamak üzereyken ki bu sene ilişkimizde 4,5 yılın sonuna tekabül ediyor o zaman evlilik teklifini yaptı. Son olarak benim işe girmem kaldı bakalım o da olduğu an ailelerimizi tanıştırmayı düşünüyoruz artık söz olacak sanırım gerçi işe giremesem de artık yapıcaz bir şeyler ilk adım için.

Son düzenleme:

Biliyorum canım.
Çoğu çift öyle, evlenmek için ikisi de can atsa, el ekmek tutmadan edemez ki insan..

Kızlar benim erkek arkadaşım evlenmek istiyor benden çok hem de ama evlenme teklifi edecek gibi görünmüyor ..planlar yapıyor,atanınca istemeye geliriz filan diye..
bir teklif olmadan evlenmek istemiyorum...bu konuda ne yapabilirim :26::26::26:

bence çaktırmadan ona ah bir erkek kız arkadaşına şöyle evlenme teklif etmiş gibisinden böyle romantik evlenme tekliflerinden bahset canım ay ne şanslı kızlar var falan de.çok da abartma tabi anlar herhalde

ayrıca katılıyorum gerçekten teklif olmadan olmaz ya.hem de romantik ilginç şaşırtıcı bir teklif olmalı

Bu da doğru. Benim eşim de askerliğini yapmamış, işi oturmamış olsaydı hayatta iki ayda teklif etmezdi.

Bekleyecek vaktiniz yoksa sizi bekletecek adam bulmayın derim. Yaşı küçükse ya da hayata yeni atılıyorsa beklemek gerek. Bazıları bakıyorsun 22-23 yaşında her işi bitmiş çalışıyor mis gibi. Bazısı da 30 a yaklaşmış ne askerlik var ne adam gibi para kazandığı bir iş. Hala arayış içinde. Master mı yapsam, askere mi gitsem, iş mi değiştirsem...

Birde ben şöyle düşünüyorum, ailesi zengin ve imkanlarını sonuna kadar oğluna sermiş erkekte iyi değil. Erkek dediğin biraz zorluk çekmiş olmalı. Hayatın ne olduğunu bilmeli. bir tanıdığım 20 yaşında özel üniversite öğrencisi erkek. Annesi zengin. Lüks sitede 1+1 ev almış oğluna, sığmamış beyimiz, e parti verecek evde hiç sığar mı!! Üç ay oturdu küçük evde, şimdi 2+1 e geçti rahat etsin diye. Altında 90 bin liralık araba. Tek derdi play station da yenilmek. Bu az bile daha neleri olan veletler var.

Zenginliği cezbedebilir bu tiplerin ama uzun vadede iyi koca olmaları çok zor bence. Benim eşim ilkokuldayken babası dükkanında en pis işleri ona yaptırmış her yaz, her haftasonu. Eşim de bakmışki yapılacak iş değil bu, çalışıp üniversiteyi kazanmış. Oğlum olursa vericem dükkana çalıştırsınlar. Ama dedesinin yanına değil yabancı dükkana ki kayırmasınlar :)

canım tekrar planlar falan yapmaya başladığında kiminle evleniyorsun, tanıyor muyum falan de. tepkisine göre, ben evlenme teklifi falan almadım ki evleneyim dersin

valla evlenme teklıf almak ıcın cabalamak ters teper bence hem kadın ne yapsa adam evlenmek ıstemıyorsa evlenmez kı ben burda taktık işe yarar dıe dusunmuyorum ama genel anlamda kacan kovalanır bu söze katılıyorum..

Güzel fikirmiş gerçekten denemek istiyorum..hiç başkalarını örnek almaz ama benim moralimin bozulduğunu görürse önemser durumu azıcık romantiklik ya bir damlacıkk küçük bir evlenme teklifi sadece istediğim..

canım tekrar planlar falan yapmaya başladığında kiminle evleniyorsun, tanıyor muyum falan de. tepkisine göre, ben evlenme teklifi falan almadım ki evleneyim dersin

Bir kaç defa böyle oldu dedim ki evlenme teklifi etmeden seninle evlenmicem diyorum..benimle evlenir misin aşkım diyor hemen ..o sayılmaz diyorum ben de..
Senin söylediğini diyim bakalım istemeye gelecekmiş belki ben kabul etmicem bir sor önce dimi

İşte bu tam benim kafa

4 aydan beri beraberiz, benimki evlilikten açık bir şekilde bahsetmezdi. Dün gece arabada viski içtik sonra bülbül gibi oldu. Ben bir konuda ona trip yaptım. Sonra; "aşkım seni seviyorum, seni kaybetmek istemiyorum, senle evlenmek istiyorum, senle herşeyimiz uyuşuyor, senle mutlu olalalım vs." gibi cümleler kullandı sımsıkı sarıldı bana. Çok sarhoş da değildi. Onun o zayıf ve duygusal hali çok hoşuma gitti zaman yetseydi kimbilir daha neler söylerdi. Bu düşüncelerinin doğru olduğunu hissediyorum, hareketleri ve ilgisi de bunu gösteriyor. Evlenme teklifi alamadım daha ama yine de mutluyum şuanda. Tabiki de ona bu kadar istekli olduğumu belli etmedim. :)

Bence bu yolu deneyebilirsiniz işinize yarayabilir.

Seni istiyorsa eder. İstemiyorsa etmez. Ekstradan bir şey gerektiğini düşünmüyorum.
Sadece eğer soğuk ve uzak davranıyorsan çekinebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…