Evlenme kararı vermekle yanlış mı yaptık?

turuncudolap

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2011
41
20
88
Sürekli bir engel çıkıyor, planlar tutmuyor, bu evliliğe ön ayak olanları yavaş yavaş kaybediyoruz; üzerine bir de evlenemiyoruz. Nişanlım askerden gelir gelmez hazırlıklara başladık ki hasta amcası vefat etmeden evlilik prosedürleri aradan çıksın rutin hayatımıza dönelim diye, işi gücü salladık bir başımıza uğraştık durduk. Düğüne 10 gün kala her şey hazırken amcası vefat etti. Ki bu amca ailelerin tanışma günü dahi gelip yanımızda olmuştu. Birkaç ay önce de yine ailelerin tanışma günü yanımızda olan yengem aniden vefat etti. Acaba bizde ya da bir türlü yapamadığımız evliliğimizde bir uğursuzluk mu var diye düşünüyoruz şimdi. Çünkü söz ve nişan da amcanın rahatsızlığından dolayı çok buruk ve zevksiz geçti.
İşlerimiz çok yoğun, özellikle ben evlilik hazırlıkları için bütün işlerimi yarım bıraktım, zar zor izin aldım, o yüzden resmi nikah prosedürleriyle tekrar ilgilenecek vaktim yok. Nikahı ertelemek için de belediye ciddi bir para cezası alacağını söyledi, o nedenle yarın aradan çıkaralım dedik. Ancak düğün ve dini nikah tarihi belirsiz.
Nişanlımın yaşadığımız şehirde şu an kalacak yeri yok. İkimiz de ailelerimizden çok uzağız. Yeni evimizi dizdik, nişanlım düğün için ailelerin yaşadığı şehre gelmeden önce kendi bekar evini de dağıtıp çıktı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz, ev kiralasa kaç aylık olacak belli değil, otele pansiyona para dayanmaz, kalınabilecek arkadaş yok; olsa da ne kadar kalınabilir ki, süre belirsiz. Amcaya mı yanalım kendi halimize mi bilemedik. Nişan da böyle ertelendi defalarca kez, hastalık nedeniyle.
Her işte bir hayır var ama artık ödümüz patlıyor yine bir şeyler olacak da bu iş yatacak diye, yarınki resmi nikah için bile acaba son dakika bişey olur da kalır mı diye korka korka konuştuk telefonda.
Hayırlısı budur mutlaka ama yine de insan korkmadan yapamıyor, acaba yanlış mı yaptık evlenmek isteyerek?
Düğün tarihinden bir ay öncesin de kötü kötü rüyalar görüyorduk ama birbirimize anlatmaya korkuyorduk, sonuç böyle oldu. Şimdi de yeni evimizle ilgili kötü rüyalar görüyorum, bir de o evde yalnız kalacağım yeniden düğün tarihi belirlenip yapılana kadar, açıkça korkudan ölmek üzereyim. Sizce dini nikah olmadan nişanlımı eve almalı mıyım resmi nikahımız olduğu için? Ayrı yatar kalkarız ama en azından evde yalnız olmam. Kafayı yemek üzereyim, yanlış bişey mi yapıyoruz ? :silah:

Psikolojik olarak bayağı yıpranmışsınız da yanlış bi şey mi yapıyoruz derken o kısmını anlamadım?

Öncelikle basiniz sag olsun, fakat ugursuzluk diye birsey yoktur. Atalarimizinda dedigi gibi "Olacakla, ölecege care yoktur".
Siz nisanlinizla birbirinizi seviyorsaniz engeller sizi ayirmasin, aksine birbirinize daha cok baglasin.

Psikolojik olarak bayağı yıpranmışsınız da yanlış bi şey mi yapıyoruz derken o kısmını anlamadım?
Birinin ahını mı aldık? Evlenelim derken birini mi incittik? Evlenmek için yanlış kişiler miyiz? Ne bileyim gereksiz mi hebeslendik ben de bilmiyorum ki sanki bişeyi yanlış hatalı yaptık da her şeyi bozduk gibi hissediyorum artık

Öncelikle basiniz sag olsun, fakat ugursuzluk diye birsey yoktur. Atalarimizinda dedigi gibi "Olacakla, ölecege care yoktur".
Siz nisanlinizla birbirinizi seviyorsaniz engeller sizi ayirmasin, aksine birbirinize daha cok baglasin.
Allah a şükürler olsun sevgi kısmı sağlam, hatta bu gidişle bir o kısım sağlam kalacak gibi ama korku içindeyiz artık sürekli...

Birinin ahını mı aldık? Evlenelim derken birini mi incittik? Evlenmek için yanlış kişiler miyiz? Ne bileyim gereksiz mi hebeslendik ben de bilmiyorum ki sanki bişeyi yanlış hatalı yaptık da her şeyi bozduk gibi hissediyorum artık

Böyle düşünmeyin. Mesela atıyorum birini birisinin elinden çalmış olsanız, ahı tuttu denir. Ben de nişanlıyım hala kendimce sorunlarım, soru işaretlerim oluyor. Bizde de bir sürü engel çıktı, öncesiydi sonrasıydı derken nişanlım görevine başladı. Burada tek tek yazamayacağım ama Dünya bize karşı cephe alıverdi sanki. Bence bunlar olabilecek şeyler, insan bir rehavete kapılıyor. Nişan olduğu gece acaba birbirimize iyi eş olabilir miyiz diye (ki sevgiliyken %100 emindim) düşünürken bulmuştum kendimi gözüme uyku girmemişti vesaire vesaire...

İçinizi ferah tutun özetle. Kötü tesadüfler olmuş, geçer gider..

siz birbirinizi sevdiginize emin misiniz? burdan hic öyle durmuyor çünkü
Sevmesek bu kadar aksiliğe kayıplara dayanabilir miydik bilmiyorum. Her şeye rağmen ucunda kendi ölümümüz bile olsa birbirimizden kopmayı aklımızdan geçirmedik. Ama bir türlü kavuşamayınca korku halindeyiz artık, yine bir şey olacak yine birleşemeyeceğiz korkusu..

resmi nikahtan sonra gidip bir camide diniyide kıydırın madem içiniz rahat etsin.
nikahtan sonra zaten karı koca oluyorsunuz düğünden sonra değil.
Onu da ailelerimizden habersiz yapmak istemiyoruz, resmi nikaha bile benim iş durumumdan dolayı olır verdiler. Zaten her iki taraf da inanılmaz hassas şu an, illa dini nikahı da yapmak istiyoruz diye diretirsek patlar herkes. Ailelere söylemeden yapmak da ne kadar doğru olur bilmiyorum, şu durumda aklımızdan geçmiyor değil ama bu psikolojiyle daha neler neler geçiyor..

Onu da ailelerimizden habersiz yapmak istemiyoruz, resmi nikaha bile benim iş durumumdan dolayı olır verdiler. Zaten her iki taraf da inanılmaz hassas şu an, illa dini nikahı da yapmak istiyoruz diye diretirsek patlar herkes. Ailelere söylemeden yapmak da ne kadar doğru olur bilmiyorum, şu durumda aklımızdan geçmiyor değil ama bu psikolojiyle daha neler neler geçiyor..

sizin psikoloji ciddi bozulmuş sağlıklı düşünemiyorsunuz.
nikah olup resmi olarak evli olduktan sonra kime ne ? artık ailenize değil sorumluluğunuz birbirinize.. evlilik cüzdanızla gidin bir camiye yaptırın .. inanın kocanızın otelde kiralık evde vs kalmasından daha saçma bir hareket değil.

sizin psikoloji ciddi bozulmuş sağlıklı düşünemiyorsunuz.
nikah olup resmi olarak evli olduktan sonra kime ne ? artık ailenize değil sorumluluğunuz birbirinize.. evlilik cüzdanızla gidin bir camiye yaptırın .. inanın kocanızın otelde kiralık evde vs kalmasından daha saçma bir hareket değil.

Zaten kimsenin umrunda da değil nişanlımın nerede kalacağı, hem kendi ailesi hem benim ailem tabi ki aynı evde kalmayacaksınız modundalar. E peki nerede kalacak bu çocuk? Cevap yok. Ama dini nikahta da duyurmak gerek diye biliyorum, gizli yaparsak çok da bir anlamı yok. Yine de aynı evde ayrı ayrı da olsa yaşayabilmek için belki.. Ya da gerçekten kafam bozuk evet:kızgın:

Yahu resmi nikah sizi karı koca yapar. Gidin ardından dini nikahınızı yaptırın. Aileniz duymasa da olur. Duyarsa da olur. Kusura bakmasınlar. Nikah kıyıldıktan sonra ayrılmak istediğiniz de nasıl aileye değil mahkemeye başvuralacaksa. Devlet artık sizi karı koca sayıyor. Sevişmenin bu kadar büyütülecek yani yok. Dini nikahınızı kıyın. Kıymazsanız da çok takıyorsanız da ailenize sizde kaldığını söylemeyin. Beraber yatmayın.

Zaten kimsenin umrunda da değil nişanlımın nerede kalacağı, hem kendi ailesi hem benim ailem tabi ki aynı evde kalmayacaksınız modundalar. E peki nerede kalacak bu çocuk? Cevap yok. Ama dini nikahta da duyurmak gerek diye biliyorum, gizli yaparsak çok da bir anlamı yok. Yine de aynı evde ayrı ayrı da olsa yaşayabilmek için belki.. Ya da gerçekten kafam bozuk evet:kızgın:
Iki sahit gerekiyor. Duyurmaktan kasıt budur...
Dinimiz kolaylik dinidir

duyurmuş oluyorsunuz zaten resmi nikah yaparak. o nişanlın değil kocan olmuş olacak.
ailelerin resmi nikahı değilde düğün denen bir eğlenceyi evlilik sayması garip.

Resmi nimahiniz varsa dini nikah sart degildir. Bunu hangi din alimine sorarsaniz sorun size aynini soyleyecektir.
Dini nikahin sartlari sunlardir.
- kisilerin veya vekalet verdikleri kisilerin hazir bulunmasi
-kizin velisinin izninin olmasi
-evlenecek kisilerin iradelerini belirtmeai yani sozlu olarak kabul etmesi evet demesi
-sahitlerin olmasi
- nikah akdini onaylayacak yetkili biri
-ve nikahin duyurulmasi

Tum bu sartlar saglanarak kiyilan bir resmi nikah sonucu dini nikaha gerek yokrur. Zaten islamiyetre imam nikahi diye bir sey de yoktur.
Bu karmasa tamamen islam hukukundan medeni hukuka gecis sonrasinda ortaya cikmiatir. Gunumuzde gelenekselleamistir.

Resmi nikah yapınca zaten topluma duyurmuş oluyorsunuz, hatta resmi nikah yapıp gizlice evlenmek gibi bir durum söz konusu değil, soyisminiz dahi değişiyor. Davul zurna gelinlik işin eğlence kısmı. Oraya takılmayın. Bir de her sülalede kayıplar olabilir herzaman. Amca zaten hastaymış, haberini bekliyormuşsunuz ki düğün işlemlerini hızlandırmışsınız. Yine ömrü yetmemiş maalesef görmeye düğününüzü. Sizin evliliğinizle bir alakası yok ki bunun, uğursuzluğa yoruyorsunuz.

Resmi nimahiniz varsa dini nikah sart degildir. Bunu hangi din alimine sorarsaniz sorun size aynini soyleyecektir.
Dini nikahin sartlari sunlardir.
- kisilerin veya vekalet verdikleri kisilerin hazir bulunmasi
-kizin velisinin izninin olmasi
-evlenecek kisilerin iradelerini belirtmeai yani sozlu olarak kabul etmesi evet demesi
-sahitlerin olmasi
- nikah akdini onaylayacak yetkili biri
-ve nikahin duyurulmasi

Tum bu sartlar saglanarak kiyilan bir resmi nikah sonucu dini nikaha gerek yokrur. Zaten islamiyetre imam nikahi diye bir sey de yoktur.
Bu karmasa tamamen islam hukukundan medeni hukuka gecis sonrasinda ortaya cikmiatir. Gunumuzde gelenekselleamistir.
Ben de sizin bildiğiniz gibi anımsıyorum Aslında biraz dua madeninde oluyor dini nikah artık. Tabi biz yinede yanlış bilgilendiriyor olabiliriz şüphesi kalmasın konu sahibinin onuda yaptırsın içi rahat etsin.

Back