Evlenirken kayinvalide koltuk rengine karar vermesi

orjinal19

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Mayıs 2016
682
719
34
Merhaba arkadaslar. Bir arkadasim yeni evlenecek ve henuz esya kismina gecilmedi. Ama kayinvalidesi ve gorumcesi alinacak koltuklarin rengini kendileri seciyor. Yani gelin devre dışı. Sanki kendileri oturacak gibi herseye karisiyorlar. Siz olsaniz ne yapardiniz?

Merhaba arkadaslar. Bir arkadasim yeni evlenecek ve henuz esya kismina gecilmedi. Ama kayinvalidesi ve gorumcesi alinacak koltuklarin rengini kendileri seciyor. Yani gelin devre dışı. Sanki kendileri oturacak gibi herseye karisiyorlar. Siz olsaniz ne yapardiniz?

muhtemelen öyle bir evlilik yapmıyor olurdum. Koltukların parasını kayınbaba mı ödüyor? Nişanlı kişisiyle bu konu hakkında iyi tartışırdım ailelere çaktırmadan çözmeye çalışırdım. Nişanlım anasına laf edemiyorsa zaten bu daha büyük problemlerin habercisidir.

Damat odeyecek parasini. Ama erkek ler bu konuda biraz duz goruslu olur ya. Kayinvalidesi mutfak gereclerini falan alip koyuyor kenara. Disardan bakinca jest gibi geliyor damada. Ama benim görüşüm yani herseye evin hanimi olacak gelin karar versin. Kayinvalide aliyor fakat aldigini begenmeyebilir gelin.bir sey soyleyemiyor nisanlisina neden diye sorarsan.soyledigi anda damat annem iyilik yapiyor ne varki bunda deniliyor.

Damat odeyecek parasini. Ama erkek ler bu konuda biraz duz goruslu olur ya. Kayinvalidesi mutfak gereclerini falan alip koyuyor kenara. Disardan bakinca jest gibi geliyor damada. Ama benim görüşüm yani herseye evin hanimi olacak gelin karar versin. Kayinvalide aliyor fakat aldigini begenmeyebilir gelin.bir sey soyleyemiyor nisanlisina neden diye sorarsan.soyledigi anda damat annem iyilik yapiyor ne varki bunda deniliyor.

mutfak eşyalarını kız alır bir kere. Bu konuda çok net şekilde anne tüm mutfak eşyalarını biz alacağız siz bir şey almayın fazladan eşya olmasın diyebilir.

damatla gelin arasında zaten bunun lafı edilemiyorsa sıkıntı. Arkadaşın nişanlısıyla bu konuları konuşabiliyor olması lazım. Annen alıyor sağolsun uğraşıyor geziyor ama mobilyamı ben kendim seçmek isterim. Kötü de olsa benim zevkim olmalı ben oturacağım o evde. Bunu yapmaya çekiniyorsa, İnşallah kaynana zevklidir demekten başka bir seçenek kalmıyor.

Arkadaşınız ne alıyor peki? Tüm maddi yük erkek tarafındaysa canları ne istiyorsa onu alırlar🤷🏻‍♀️

Valla bizde esya bakmaya baslıyoruz önumuzdeki ay keske birileri de benim yerime alsa hazır etse paşa paşa girsem eve ödeseler :KK70:

B3n soyluyorum zaten ilerde sorun olur . Atsan atamazsin vs. Gonlunce kullanamazsin diye. Basta konusulmasi daha iyi ama kalp kirilir diye korkuyor acikcasi. Yani kayinvalidenin bunu dusunmesi gerekiyor. Iyilikmi ediyor kotulukmu anlamis degilim.

Valla bizde esya bakmaya baslıyoruz önumuzdeki ay keske birileri de benim yerime alsa hazır etse paşa paşa girsem eve ödeseler :KK70:
Cidden boylemi dusunuyorsun. Mesela katologdan nisanlinla bir koltuk begeniyorsun. Renk konusunda fikrin var. Ama nisanlindan bir duyuyorsun. Annem su renk cok guzel olur dedi. O renk alacam falan. Ne tepkin olur

Cidden boylemi dusunuyorsun. Mesela katologdan nisanlinla bir koltuk begeniyorsun. Renk konusunda fikrin var. Ama nisanlindan bir duyuyorsun. Annem su renk cok guzel olur dedi. O renk alacam falan. Ne tepkin olur
Tabi işin şakası ama tamamen yalnız olmakta gercekten cok ugrastırıcı.. Hiç desteğimiz yok sikayetci değilim canları sağolsun bizde ailelerin durumu yok biz onlara destek oluyoruz aksine..

Böyle bir durumda nisanlımla konusurdum biraz baskın olmak gerekiyor örnek sevdiği bir renk varsa benim hayalim o renk koltuklar her zaman diyebilmeli. İnsanın nazı nisanlısına gecmiyorsa kime gecsin?

Parasını kim ödeyecek olursa olsun evde yaşatacak olan insanlar karar vermeli. Yani erkek ve kadın birlikte evlenecek olan çift birlikte ortak karar vermeli. Bu noktada müdahale ciddi bir boyutta ise nişanlısı annesine kardeşine uygun bir şekilde kenarda beklemeleri gerektiği söylemeli.
Öte taraftan kayınvalide şöylesi kullanışlı olur gibi bir öneri de bulunabilir. Ama sadece öneri olur ısrar edilip, karar verilmez başkasının adına.

Bizde ne alınsa foto atıyordu bana kv hangisini beğenirsen seç diye. Kız da dile getirsin ya da beraber gitsin seçmeye

Yine iyi miş benim kaynana seçtiğim misafir odasının rengini beğenmemiş istediği koltuk takımını almıştı bu kötüye işaret arkadaşım arkasına bakmadan kaçıp evlilik yüzüğünü kaynanaya versin

Yine iyi miş benim kaynana seçtiğim misafir odasının rengini beğenmemiş istediği koltuk takımını almıştı bu kötüye işaret arkadaşım arkasına bakmadan kaçıp evlilik yüzüğünü kaynanaya ver
Allah yardimcin olsun kardesim.simdi nasil peki yine herseye mudahale ediyormi

Ben ne kendi ailemi ne eşimin ailesini cagirmadim eşya secerken
hiç birine foto bile atmadım şunu alıyorum diye .
Ne zaman ki aldım bı hafta geçtikten sonra esyalarimizi aldık dedim.
Sormam karıştırmam akıl dahi almam .
herkes kendi aklını ve zevkini kendi evinde kullansin

Sonra aldığım perde rengine uymamıştı ne kadar sınır olmuştum aslında bu evlenmemek için işaret miş şimdiki aklım olsa o gün evlilik kararını almazdım

Allah yardimcin olsun kardesim.simdi nasil peki yine herseye mudahale ediyormi
Kadın bana çok çektirdi iftirada attı aile içi meselelerimede karışınca bunu evimden kovdum sonra bütün oğullarına benim onu dövdüğünü anlatmış bana iftira attı şimdi bütün oğulları annelerini dövdüğünü sanıyor kadın ölmeden doğru olanı bilmelerini istiyorum

Henüz bir esya konusu açılmamış. Daha 1 kez gorustu aileleri.

açılmasına gerek yok ki. Mutfak alışverişi ev tekstli dekorasyon yatak odası kız alır. Bunlara en azından hiç karışma hakları yok. Aileler değil de nişanlınla aranda konuşulacak ko
Bizde beyaz eşyaları da kız alıyordu. Halı da benim çeyizimde varmış mesela. Eşim bi tek salon mobilyası aldı. Ona bakmaya da annesiyle gittik. Onlar alıyor diye gönlü olsun dedim. Ağzını açıp da karışmadı. Sadece bu mu bu mu diye sorarsam cevap verdi. Ben anlamam kızım siz gençsiniz siz bilirsiniz dedi geçti kadın.
Bilmiyorum bu kadar pasif kalması saçma gelin ve damadın bu süreçte. Yaşları mı küçük?

X