• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Evlenince mi rahat edicez yani :(((

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

Diye sormuşsun, merak etme canım anlattıklarının birebir tıpkısının aynısını ben yaşıyorum tek fark doğulu değiliz biz. Haftada bir kere ve sadece gündüz 2 saat zaman veriliyor bana yarım saat + yarım saat yolda geçiyor kalıyor bize 1 saat ve hiçbir şey anlamadan geri ben eve dönüyorum ve mesela saat 4'te evde olacaksın diyorlar ya o saat 4.05 olmayacak kesinlikle kıyamet kopuyor evde ve nişanlımda bunu biliyor tamda saat 4'te eve bırakıyor beni isyanlara giriyor nikah kıyalım bari diyor ona da izin yok 9 ay bekleyeceğiz, o kadar bunalıyorum ki ve inan bana senin sadece ailenmiş benim aile büyükleri teyze dayı eş dost hepsi muhalefet ve hepsinin ağzında bir laf var. En güzel dönemlerimizi yaşayamadan kendimizi evli bulucaz anlayacağın.

inan ki anlamıyorum nişanlımızın yanında daha rahat olmaları gerekmez mi? sonuçta evleneceğimiz insan kocam olucak yani artıkk şimdiki aklım olsa nişanlılık dönemini asla uzun tutmazdım askerliği beklerdim sonra açardım konuyu :((

inan ki anlamıyorum nişanlımızın yanında daha rahat olmaları gerekmez mi? sonuçta evleneceğimiz insan kocam olucak yani artıkk şimdiki aklım olsa nişanlılık dönemini asla uzun tutmazdım askerliği beklerdim sonra açardım konuyu :((

Nişanlısın ama evleneceğin ne malum düşüncesi var tatlım o yüzden.

Nişanlısın ama evleneceğin ne malum düşüncesi var tatlım o yüzden.

bugün nişanlımla dışarı çıktık ailem 2 saat izin vermişti 2 de evden alıcaktı beni yukarıdan alayım annenide görmüş elini öpmüş olurum dedi ama benim ailem malesef nikahtan önce bu tarz şeyler bize ters mantığında olduğundan yalan söylemek zorunda kaldım annem evde değil dedim neyse saat 4 oldu midem ağrıyo kalkalım eve bırak dedim ve eve bıraktı tabi ben dayanamadım ve patladım üstü kapalı nişanlıma anlattım o da aynen şunu dedi; '' senin ailenin böyle olduğunu ben zaten biliyorum, benim için önemli olan sensin. ben size değil sen bizim ailemize gelin geliyosun bu yüzden ben, senin benim ailemle olan ilişkime bakarım. varsın 1 sene sonra evlenince gireyim çıkayım evinize yada rahat çıkalım ben buna takılmıyorum'' dedi bende tabi sordum ( askere gitmesine 3 hafta var ) ya yarın bigün bu nedir deyip atarsan yüzüğü artık dayanamayıp dedim o da '' ben ailenle değil seninle evleniyorum beni sen ilgilendirirsin dertsiz başını bu tür saçma sebeplerde dert arama'' dedi... inanın çok sıkılıyorum artık:52:

merhaba.. konunuz dikkatimi çekti aynı durumu yaşamaktan çok korkuyordum bende istemeye geldikleri gün babam nişanlıma kesinlikle öle zırt bırt görüşmek yok dışarı yollamam gibisinden konuşmuştu hatta nişanlım balkona çıkıp annesine dert yanmıştı biz hiç görüşemicez mi yani ne demek bu diye çok sinirlenmişti zor yatıştırmıştık kayınvalidemle sonra annem nişanlımı tanıdıkça ona güvendi şimdi akşamları saat 11e kadar bile dışarda kaldığımız oluyo hatta az önce yanındaydım gezmekten geliyoruz normalde çok tutucular hayatta izin vermezlerdi ablamlar inanamıyorlar bu kadar rahat bırakmalarına onların hiç böyle bi şansı olmamıştı.. tek kaynak güven olmadı tabi asıl korktukları beni evlendikten sora yollamaması ihtimali bende evin son çocuğuyum en ufaklar biraz daha kıymetli oluyor tabi :) kısasa kısas durumu yaşamak istemiyorlar haliyle düşün yollamam diyen babam ben izin alınca hayır diye bağırıp çağırıp nişanlım baba biz dışarı çıkıyoruz diyince geç kalmayın diyor :D sende bunu ailenle konuş şimdi siz beni rahat bırakmassanız ilerde evlenince bende size rahat rahat gelemem de evlenene kadar bellide etmez kimse bu huyunu eh kocam yollamayınca bende gelemem mecbur de işe yarar bence.. birde size gelmekten çekinmesin hatta özellikle gelsin gitsin davranışlarıyla ailenin güvenini kazansın sohbet etsin annenle özellikle kendini sevdirsin inan annen daha rahat olacaktır zamanla :)

kızlar merhaba bu zamana kadar başından sonuna herşeyimi anlattım yardımcı olan herkese teşekkür ederim :)) nişanlıyım fakat ailem ne zaman nişanlımla dışarı çıksam aman geç kalma tembihlerinde 1 saat geç kalsam hemen arıyolar eve gelince dırdır :(( nişanlılık dönemi hassasmış dışarı çıkıyosam 2 saat durup gelicekmişim :(( nişanlanmadan önce daha rahattık fakat nişandan sonra daha rahat olmam gerekirken daha çok sıkılıyorum :(( sizde de aynı durumlar oldu mu? evin tek kızıyım hala kabullenemediler beni verdiklerini :(( ailem doğulu ve annem babam görücü usulü ile evlenmiş bense büyükşehirde doğdum ve burda yetişiyorum aileme bir türlü anlatamıyorum bunu ve düğünümüze 1 sene var daha lütfen bana bi akıl verin ben bu şekilde daha fazla dayanamıyorum he he deyip geçiyorum ama içime atıyorum:14:

o dönemde herkeste böyle şeyler oluyor.benimde aynıydı.gelirlerdi görmeye nişanlıyken,nişanlımla bi dışarıya bile çıkamazdık yemek yemeye.babam yapardı genelde annem değilde.arardı çok gecikmeyin dönün.yok hava soguk ısınınca cıkarsınız,hava ısınınca hava sıcak boşverin falan :D evlendik sonunda ama bu kezde ailemi çok özlüyorum bende.özlem bitmiyo hiç bi zaman evlenmeden sevgilimi özlerdim,evlendim ailemi.

bende yaşadım aynen, çok trip yapıp kızıyorlardı, halbuki 2 ayda bir felan görüşebiliyorduk farklı şehirlerde olduğumuz için, ona rağmen kızıyorlardı, onun aileside dengesizdi getir işimizi görsün diyolarmış , gıcık oluyordum , ev gezio sanıo onlar bırakmıyor , vs saçmalık :) ne çektik bee :1:

sonra dedim eşime gitmek istemiyorum size diye, bu kezde düğün alışverişi için dolan dolan sıcakta haşat olyuordum , ozaman gezmek tatlı geliyorda evlenince az gitseymişim az özleseymiş diyorsun, eşimde bi kere dedi ki evlendikten sonra hadi hadi ölüyordun benim için diye şaka yapmıştı bu konular açılınca sinir olmuştım, o şaka yapıyor ama ben gıcık oldum tabi, o yüzden çokta takmamak lazım, ağırdan satmakda lazım, benim amacımda tanımaktı görücü usülü old. için halbuki o 40 takla atmıştı beni ikna edebilmek için ama evlenince değişiyor işte herşey :34:

o zaman demiştim ailem haklıymış diye :1::1:

bugün nişanlımla dışarı çıktık ailem 2 saat izin vermişti 2 de evden alıcaktı beni yukarıdan alayım annenide görmüş elini öpmüş olurum dedi ama benim ailem malesef nikahtan önce bu tarz şeyler bize ters mantığında olduğundan yalan söylemek zorunda kaldım annem evde değil dedim neyse saat 4 oldu midem ağrıyo kalkalım eve bırak dedim ve eve bıraktı tabi ben dayanamadım ve patladım üstü kapalı nişanlıma anlattım o da aynen şunu dedi; '' senin ailenin böyle olduğunu ben zaten biliyorum, benim için önemli olan sensin. ben size değil sen bizim ailemize gelin geliyosun bu yüzden ben, senin benim ailemle olan ilişkime bakarım. varsın 1 sene sonra evlenince gireyim çıkayım evinize yada rahat çıkalım ben buna takılmıyorum'' dedi bende tabi sordum ( askere gitmesine 3 hafta var ) ya yarın bigün bu nedir deyip atarsan yüzüğü artık dayanamayıp dedim o da '' ben ailenle değil seninle evleniyorum beni sen ilgilendirirsin dertsiz başını bu tür saçma sebeplerde dert arama'' dedi... inanın çok sıkılıyorum artık:52:

nişanlının bu sözü çok kötü bir şey, aslında direkt niyetini söylemiş, bu bakış açısından nefret ediyorum, sen bize gelin geliyorsun, diye, evlenincede her hak kendilerinde görüyor oğlan evi kız ailesini önemsemiyorlar , özellikle kız ailesine gitmek gelmek, kızın ailesini görmesi konusunda, eş olmasada ailesi genelde öyle düşünüyor, hep bir tık önde görüyorlar kendilerini, en büyük sorunda evlilikte bu oluyor maalesef, inş. müstakbel eşin evlenince de böyle düşünmez canim, birde ailevi sorunların olduğunda eşine anlatmamanı öneririm , evlenince anlarsın ne demek istediğimi :34:

bende yaşadım aynen, çok trip yapıp kızıyorlardı, halbuki 2 ayda bir felan görüşebiliyorduk farklı şehirlerde olduğumuz için, ona rağmen kızıyorlardı, onun aileside dengesizdi getir işimizi görsün diyolarmış , gıcık oluyordum , ev gezio sanıo onlar bırakmıyor , vs saçmalık :) ne çektik bee :1:

sonra dedim eşime gitmek istemiyorum size diye, bu kezde düğün alışverişi için dolan dolan sıcakta haşat olyuordum , ozaman gezmek tatlı geliyorda evlenince az gitseymişim az özleseymiş diyorsun, eşimde bi kere dedi ki evlendikten sonra hadi hadi ölüyordun benim için diye şaka yapmıştı bu konular açılınca sinir olmuştım, o şaka yapıyor ama ben gıcık oldum tabi, o yüzden çokta takmamak lazım, ağırdan satmakda lazım, benim amacımda tanımaktı görücü usülü old. için halbuki o 40 takla atmıştı beni ikna edebilmek için ama evlenince değişiyor işte herşey :34:

o zaman demiştim ailem haklıymış diye :1::1:

getir işimizi görsün kısmına takıldım ben :)

getir işimizi görsün kısmına takıldım ben :)[/QUOTE

ben daha nelerine takılıyorum ama yapcak bişy yok, bu daha hiç bişy , görgüsüzlükte düşüncesizlikte üstlerine yok maşallah

eltim nişanlıyken sürekli gidip kalırmış tüm işini yaparmış yalakalığından, hatta ailesine yalan söyleyip nişanlısıyla kalmışlar felan

benden de öyle bekliyorlardı heralde ama çok beklemekle kaldılar , okadar da değil yani , herşeyin bi yakışığı var, ayrıca insanları kullanmayı çok severler o yüzden , 2 ayda bir ya görüşüyorduk ya görüşemiyorduk onda bile kızıyorlarmış bizle otur diye :37: kıskanıyorlarmış nişanlımı benden , kız olsa anlarımda
:27:

ben daha nelerine takılıyorum ama yapcak bişy yok, bu daha hiç bişy , görgüsüzlükte düşüncesizlikte üstlerine yok maşallah

eltim nişanlıyken sürekli gidip kalırmış tüm işini yaparmış yalakalığından, hatta ailesine yalan söyleyip nişanlısıyla kalmışlar felan

benden de öyle bekliyorlardı heralde ama çok beklemekle kaldılar , okadar da değil yani , herşeyin bi yakışığı var, ayrıca insanları kullanmayı çok severler o yüzden , 2 ayda bir ya görüşüyorduk ya görüşemiyorduk onda bile kızıyorlarmış bizle otur diye :37: kıskanıyorlarmış nişanlımı benden , kız olsa anlarımda
:27:

öyle cinsleride var tabi.bizimkilerde sürekli beraber vakit gecirmek istiyorlar bende sessizliği sakinliği severim bazen telefonlarını acmıyorum gel diye ısrar etmesinler diye.gezmeyi cok seviyorlar falan.bide annemlere gitmek istedigim zaman illa bisey cıkartıyorlar.esimin tatil günlerinide muhakkak dolduruyorlar bazen isyan ediyorum benimkine beraber vakit gecirelim kimseyi istemiyorum diye Allahtan benimki durumu anlıyor bana yardımcı oluyor.üc aylık evliyiz mesela iki bayramdır ailemle dogru dürüst vakit geciremiyorum.gecen bayram tatil cıkarttılar basımıza annemlere gitmemizle dönmemiz bir oldu.bu bayramda esim calısıyor ama laf arasında calısmasaydı giderdik bi yerlere flan diyorlar.bu hafta sonu gidicez annemlere nasipse hafasonuna geldi tatili onun için bile haftasonu bile olsa bi günlügüne bi yerlere gidelim dediler sinirlendim ben hemen normalde pek ses etmem hıı der gecerim ama ben babamı görmüyorum üc aydır bi yere gidemeyiz biz annemlere gidicez dedim.bazen cok düsüncesiz davranıyorlar asırı sinirleniyorum.bu aksamda diyodu ananesi nisan varmış akrabanın haftasonu dügüne geldiler gitmemiz lazım falan bizim nisana geldiler mi diye sordum hayır dedi ozaman bizde dügünlerine gideriz annemlere gidicem ben dedim.sabahta rüyamda görmüştüm gidemiyoduk annemlere içime dogmus demekki bi arıza cıkacagı.

Son düzenleyen: Moderatör:
öyle cinsleride var tabi.bizimkilerde sürekli beraber vakit gecirmek istiyorlar bende sessizliği sakinliği severim bazen telefonlarını acmıyorum gel diye ısrar etmesinler diye.gezmeyi cok seviyorlar falan.bide annemlere gitmek istedigim zaman illa bisey cıkartıyorlar.esimin tatil günlerinide muhakkak dolduruyorlar bazen isyan ediyorum benimkine beraber vakit gecirelim kimseyi istemiyorum diye Allahtan benimki durumu anlıyor bana yardımcı oluyor.üc aylık evliyiz mesela iki bayramdır ailemle dogru dürüst vakit geciremiyorum.gecen bayram tatil cıkarttılar basımıza annemlere gitmemizle dönmemiz bir oldu.bu bayramda esim calısıyor ama laf arasında calısmasaydı giderdik bi yerlere flan diyorlar.bu hafta sonu gidicez annemlere nasipse hafasonuna geldi tatili onun için bile haftasonu bile olsa bi günlügüne bi yerlere gidelim dediler sinirlendim ben hemen normalde pek ses etmem hıı der gecerim ama ben babamı görmüyorum üc aydır bi yere gidemeyiz biz annemlere gidicez dedim.bazen cok düsüncesiz davranıyorlar asırı sinirleniyorum.

bizimkiler gezme konusunda sen gezdirceksen tependen inmezler şuraya da gidelim vs diye ne kadar lüzumsuz yer varsa götürtürler ama sen ailene gitmek istediğinde iş çıkartırlar ne gezmesi gitmesiymiş bilmem ne, dünya hep kendilerine dönsün isterler, bi sürü entrikaları var 3 senedir çözemediğim.

konu sahibine o yüzden dedim, 20 gün izinde 17 gün kendilerindeyiz 3 gün aileme gitmek isteyince bile kavga çıkarıyorlar sanki sorduk izin istedik gibi sormadan da maydonozlar herşeye, son gidişimizdede aynen kp kavga çıkardı ailemi görmeyip bayramlaşmıcakmışım o ne derse o olurmuş, onun emrinden çıkmayacakmışım , ben gelin gitmişim oglunu gelin vermemiş benim ailemde işi yokmuş oğlunun, bende millet 10 gün 10 gün yapıyor dedim sadece , onu öyle büyüttülerki , kv dioki durduk yere onu ben büyüttüüüüümm oğlumdan m ı ayırcan :) ne alaka dedim konuyu çarpıtmayın , öyle alışmışlarki duygu sömürüsüne en ufak şeyde işlerine gelmeyen durumda oraya bağlanıyorlar komedi gibi, nerden çıktı anne dedim ben nediyorum siz ne diyorsunuz dedim, o yüzden nişanlısının dediği aynı şeyler o yüzden konu sahibine öyle dedim , çocuğun dedikleri kv kp rin kopyası olmuş, evlenince onu farklı yerlere geitirp kullanıyoelar

bizimkiler gezme konusunda sen gezdirceksen tependen inmezler şuraya da gidelim vs diye ne kadar lüzumsuz yer varsa götürtürler ama sen ailene gitmek istediğinde iş çıkartırlar ne gezmesi gitmesiymiş bilmem ne, dünya hep kendilerine dönsün isterler, bi sürü entrikaları var 3 senedir çözemediğim.

konu sahibine o yüzden dedim, 20 gün izinde 17 gün kendilerindeyiz 3 gün aileme gitmek isteyince bile kavga çıkarıyorlar sanki sorduk izin istedik gibi sormadan da maydonozlar herşeye, son gidişimizdede aynen kp kavga çıkardı ailemi görmeyip bayramlaşmıcakmışım o ne derse o olurmuş, onun emrinden çıkmayacakmışım , ben gelin gitmişim oglunu gelin vermemiş benim ailemde işi yokmuş oğlunun, bende millet 10 gün 10 gün yapıyor dedim sadece , onu öyle büyüttülerki , kv dioki durduk yere onu ben büyüttüüüüümm oğlumdan m ı ayırcan :) ne alaka dedim konuyu çarpıtmayın , öyle alışmışlarki duygu sömürüsüne en ufak şeyde işlerine gelmeyen durumda oraya bağlanıyorlar komedi gibi, nerden çıktı anne dedim ben nediyorum siz ne diyorsunuz dedim, o yüzden nişanlısının dediği aynı şeyler o yüzden konu sahibine öyle dedim , çocuğun dedikleri kv kp rin kopyası olmuş, evlenince onu farklı yerlere geitirp kullanıyoelar
seninkiler ayrı bi olaymış canım:) benimkiler kendi istedikleri olsun istiyorlar ama diretmeden alttan alttan on kez söylerek falan işletmeye calısıyorlar laflarını ama işime yararsa valla :3: işime yaramazsa hııı diyorum yaparım sallıyıveriyorum :D yoksa tamam dedikçe dinledikçe daha fazla istiyorlar daha fazla. bak anlatırken bile içim daraldı gitti valla. zararları yok ama bunaltmaları çok işte çeneleriyle:37:

Son düzenleyen: Moderatör:
bebimkiler daraltmayı bunaltmayı geçtim direkt boğuyorlar adamı,

ayy aman anlat anlat bitmez zaten bu tür şeyler :) gece gece iyi dedikodu yaptık valla :1: ben yatıyorum artık tatlım,iyi geceler sanada,başka bi topikte görüşmek üzere :)

kızlar merhaba bu zamana kadar başından sonuna herşeyimi anlattım yardımcı olan herkese teşekkür ederim :)) nişanlıyım fakat ailem ne zaman nişanlımla dışarı çıksam aman geç kalma tembihlerinde 1 saat geç kalsam hemen arıyolar eve gelince dırdır :(( nişanlılık dönemi hassasmış dışarı çıkıyosam 2 saat durup gelicekmişim :(( nişanlanmadan önce daha rahattık fakat nişandan sonra daha rahat olmam gerekirken daha çok sıkılıyorum :(( sizde de aynı durumlar oldu mu? evin tek kızıyım hala kabullenemediler beni verdiklerini :(( ailem doğulu ve annem babam görücü usulü ile evlenmiş bense büyükşehirde doğdum ve burda yetişiyorum aileme bir türlü anlatamıyorum bunu ve düğünümüze 1 sene var daha lütfen bana bi akıl verin ben bu şekilde daha fazla dayanamıyorum he he deyip geçiyorum ama içime atıyorum:14:

bende evin tek kızıyım ve aynı sorunlarr var sen en azından 1 saat çıkıyorsun canım babam bana nişanın ertesi sabahı ne sen oraya gideceksin nede o gelecek kalmış 1 sene daha dayanın evlenince naparsanız yapın dedii.. bizde dedik nişan olunca rahat oluruz ne rahatlııı .... yapacak bişey yok :) kalmış 1 sene babayı üzmemek lazım beni nişanlımın abisinin düğüne bile yollamicak aşırı üzülüyoruz amaaa napalm

Back